Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 095
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
В началото на моето има предговор на Херинг. Нека да видя  какво са поместили да края.

Аз притежавам два тома, хартиено издание. Като правя сравнение по съдържание с немското издание всичко си съвпада.

Сега ще ти отговоря. Момент.

# 391
Това е първият том на английското издание.

Съществува още един том на Хроничните болести.

# 392
  • на плажа
Хомеопатът не вдига, а имам питане - детето се разболява - има сополи и започна да подкашля. Конституционното му е Нукс Вомика. Питането ми е - оправдано ли е да му дам една доза, при условие, че няма спазъм все още, снощи спа спокойно, а само дишането е леко учестено 24вдишвания? Аз се въздържам, за да не предизвикам нещо, но все пак бих искала да знам вие при всяка болест ли звъните на хомеопат или понякога давате КЛ по свое усмотрение. Аз не смея.

# 393
Цонна, благодаря!

Пани, звъни на хомеопата.

# 394
http://www.nature-reveals.com/chronic-diseases-2-vol.html

Това са бившите Minimum.com, aко ти говори нещо това...

Мисля, че доставят по целия свят, ако ли не, то можеш да търсиш от антикварни магазини, ибей, half.com.

Аз лично се изнервям да чета на електронен носител, но някои от книгите ги притежавам и в хартиен, и в електронен вариант.

# 395
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сега като разгледах по-добре видях, че на немски това е първа част. Ето линка http://books.google.bg/books?id=Xfk3AAAAMAAJ&printsec=frontc … amp;q&f=false

това е теоретичната част и първата част на лекарствата.

Пани, аз за сопол не звъня. звъняла съм преди, когато беше бебе и не можеш да суче, иначе го оставям сам да се оправя. при висока Т звъня също, само ако много се мъчи...

# 396
  • на плажа
Свързах се. То ако беше само сопол! При нас всеки сопол се превръща в астматичен спазъм и за това съм се психирала. Хомеопатката каза да наблюдавам и при спазъм да му дам лекарство. Пак се филмирах. Не ми се ходи по болници!!!

# 397
  • Пловдив
Пани как е детенцето днес?

# 398
  • на плажа
Будико, бяхме при пулмолог - има лек спазъм и единични хрипове. Кашля честичко. Назначиха ни вентолин през 8ч. Колебая се дали да го почвам. Дадох една доза от лекарството в 11ч преди обяд и сега му правя инхалация с физ. р-р. Вероятно хомеопатът е на семинар, защото затваря тел.

# 399
  • Пловдив
Лекарството което даваш е предварително определено ли?понеже вчера писа,ако направи спазъм че ще даваш

# 400
  • на плажа
Ами то си му е конституционното. Всеки път му давам от него. Бях много учудена, когато Александър обясняваше, че има и лекарства при остри случаи, но вероятно тя му дава все това, защото нашето заболяване е хронично.

# 401
  • Пловдив
А досега при започнал спазъм помагала ли е конституцията му?

# 402
Пани, голяма е вероятността конституционното лекарство да покрие остро състояние. Особено когато става въпрос са някое от големите лекарства, които имат по над 10 000 симптома. Но има случаи когато това не е така и се налага да бъде определено друго, различно от конституционното лекарство, за да може да се помогне в остро състояние. Остро състояние може да не бъде само сополи и кашлица, може да бъде падане, вадене на зъб, загуба на близък човек и какво ли още не, което вади човек от балансираното му състояние.

# 403
  • на плажа
Честно казано, като се замисля - не помага. Последния път май го доказа. Уф!!!! Ами снощи като говорих с нея каза да му дам. Май ще почна вентолина, за да не се озовем пак в болница. Не знам вече какво да правя! Да търся нов хомеопат пак?!

# 404
Здравейте   bouquet
Извинете ме за лаишкия въпрос, но как се разбира дали едно хом. лекарство е назначено правилно? След единичен прием на хомепатично в потенция200 сина ми по-скоро се влоши - кашлицата се засили, както и хремата, които почти бяха отшумели преди приема. Как се разбира дали това е "позитивно" влошаване или лекарството / потенцията не са правилно избрани?
Редно ли е в нашия случай да се даде още една доза в същата потенция на следващия ден? Страхувам се детето да не се влоши още повече.

Общи условия

Активация на акаунт