Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 089
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Мисля, че е време да се похваля. Mr. Green Невероятно! Само това мога да кажа!!! Който разбрал - разбрал... Mr. Green

# 256
Ася, Peace!
Имам предвид и ситуации, когато сме коментирали как едно страдание ( наше или на децата ни) ни е необходимо, за да постигнем емоционално развитие.
При децата малко по-трудно може човек да започне да разчита поведенческите сигнали, но собствените си усещания би трябвало да може достатъчно добре да анализира .
Относно разговорите - говорили сме много пъти, че поглед, дума, ситуация, всичко действа хомеопатично. За съжаление човекът е така устроен, че заравя в повечето случаи болката си и изработва адаптационни стратегии, за да се "справи" в нея, но в повечето случаи тя остава в несъзнаваното.
За колко хора е лесно да признаят /аз имах такъв период/, че изпитвам силна завист към определени хора, и тази завист примерно ме кара да седя и да си злобея и да се самосъжалявам що не аз, пък те...и т.н, вместо да ме амбицира и аз да стана такава. И колко ми костваше да си призная защо съм изпитала тази завист точно към тези хора, от къде от живота ми е дошло да искам точно това, което имат те /било вещи или знания/. И...с две думи, хич не  е лесно човек да бръкне в себе си и да бъде честен в себе си. Или все пак ако успее да бръкне там дълбоко, да признае. С годините ми става по-лесно, макар че имам още много работа върху себе си и цял живот ще имам - то така и трябва.

"Добре, толкова ли е трудно човек да постигне емоционално подобрение без да страда физически и без да пие хл? Тук не говорим за тежки патологии, когато човек не осъзнава реалността, а за здрави хора.
Има нещо, което те кара да се чувстваш зле- сядаш, премисляш отношения, действия, обкръжение и променяш това, което  си способен да промениш, за да се почустваш по-добре. Ако буксуваш на едно място и не виждаш причината - говориш с приятел, партньор, психолог и променяш каквото е необходимо.  Това е във възможностите на всеки "
Има хора, които са болни от твърде силен самоконтрол, толкова силен, че не си позволяват дори да се разболеят. И когато започнат хомеопатично лечение, изведнъж почват едни "настинки", едни кашлици и сополи..... Например лекарството туя е с толкова силен самоконтрол, че съзнателно може да потисне изпотяването си. Да, просто решава да не се поти и го постига. И още много примери на физическо боледуване могат да се дадат. Например при възпаление на става да речем, имаме някаква лека болежка там, която сме потискали дълго с лекарства. Започваме лечение, потиснатият симптом се изявява с пълна сила, просто защото потискането се премахва и възпалението става сериозно като болка. Тогава се дава правилно хомеопатично лекарство и възпалението се лекува. Но пак си е минаване през страдание. А това възпаление хронично никога няма да мине, ако не му се позволи да се разгърне остро.
На мен лично, когато бях в арсен картина, понеже се натрових с венозните лекарства в болницата, самите приеми така ми повлияха, сякаш ме накараха да мисля трезво, да се отърся от страха си и да го погледна "в очите". Не е важно от какво ни е страх, страшен е самият страх. И всичко това за отрицателно време, няколко дни, чувствах се точно така, сякаш съм говорила с някого. И ако приемем, че ЖС ни изпълва навсякъде, то това включва и нашето мислене и база житейски опит. Сякаш в един момент започвам да виждам по-ясно, по-логично. Не знам как да го обясня. Зоните, оставени без ЖС, боледуват. Ако има перманентен страх, то това означава, че там ЖС е нарушена. И като я събудим, защо да не допре и мислите и начина, по който се чувстваме. Толкова често чуваме - ми не знам какво стана, но се чувствам много по-добре и т.н.

# 257
В a hahnemann revisited  той казва, че никога не предписва нозод, само защото го има като миазъм, а го прави в случай, че симптомите го изискват. Туберкулин го давахме на щерката, но в ниска потенция, за една седмица и след това почивахме, защото са deep acting remedies. Винаги предпочита да покрие тоталността от симтомите с хл, вместо с нозод.

Разбира се, че може да си докараш симптоми.

При даване на нозод миазмите се разбъркват (не ми идва друга дума сега) и излизат нови симптоми, миазмът може да е бил латентен, но след приемането на нозод се появявт други симптоми.

Съгласна съм с разбъркването и латентния. Особено имайки предвид, че нозодът, като кулминация на съответния миазъм, носи черти и от следващия. При мен например обаче лекарствата не действат дълго, така че дългото действие е под въпрос, в интернет има много таблици с приблизително действие на лекарството, не и ниво, но са само условни. Човекът си е човек и кое колко ще му действа, и на каква дълбочина,е божа работа. Това, че едно лекарство е голямо, поликрест, не значи,че при всеки ще действа например 40 дни или ще достигне дълбоки нива. Защото когато е симилимум, дори и да е най-малкото лекарство, то ще е симилимум, което значи, че ще стигне на най-дълбоки нива и ще активира ЖС навсякъде, а по-дълбоко действие от това, здраве да му кажем.

Цитат
Нали ХЛ са изкуствена болест,и ако ХЛ е прекалено силно -ще създаде ли при пациента тази изкуствена болест- в случая пневмония?
Да, може и още как. Че нали така се доказват и лекарствата, на подобен принцип.
Не е нужно да се дава нозод. Разбира се, че антимиазмично се действа и с добре показаното лекарство в съответния миазъм.

# 258
  • Обетованата земя
Мисля, че е време да се похваля. Mr. Green Невероятно! Само това мога да кажа!!! Който разбрал - разбрал... Mr. Green
Еее, хайде, похвали се!  Grinning

За миазмите, последно за синът ми казаха че е в туб. миазъм, но не е силен, затова няма да даваме лекарство за него. Аз допреди това си мислех, че щом си в даден миазъм трябва да пиеш лекарство и бях приятно учудена.

Кои от по-известните конституционални лекарства имат болести и влошавания подчертано от ляво и същевременно обичат да спят наляво?

# 259
  • Пловдив
Цонна, Докато бяхме при  хомеопата който даде Тарентулата детето  направи бронхопневмония.Разделихме се с нея.След това имах много въпроси,и си купих Органона,прочетох го,прочетох и 2 книги на Шанкаран,една на Витулкас.И след това се обърнах към хомеопат ,който наистина и тук в темата се представяше перфектен ,решил си личните проблеми уж.
И жената си спазваше всичко за което тук се говори-предписва едно ХЛ,даваме го винаги в минимална доза .Лекарствата които изредих са давани за 1 година.Когато е давала нозод-приемът е бил еднократен,не  сме повтаряли.Но нозодите наистина докараха нови тикове.
Той моя син имаше и като по-малък тикове и заекване,когато беше на 2г и 9 месеца-появиха се след стрес от операция.Така че всичко води началото си от онзи момент.Но не е ясно дали упойката е увредила нещо,метилпреднизолон му биха по време на операцията, дали  чувството на изоставяне е раната за него,маската с райски газ,с която го упоиха насила(защото детето пищеше и ревеше когато го носеха към операционната).
Искам да кажа че детето е имало и като по-малко такива проблеми,но след лечението с хомеопатия нещата се задълбочиха вместо да се излекуват.

# 260
  • София - Варна - Бургас
Цонна, вчерашната статия която пусна на ДЛ за нозодите и миазмите беше много интересна!   Hug

А нали като пиеш алопатия тя антидотира хомеопатията. В смисъл сега ако при детето на budiko е станала пневмония заради х.л., като се даде антибиотик ще антидотира и ще оправи положението донякъде.

Ама вие наистина ли твърдите че хл е доказало пневмония при детето на budiko?... Та нима тя не е при класически хомеопат, или не!

# 261
  • Пловдив
Александър или е доказване,или подтискане,Но детето се влоши след прием на Туб1М ,който бе даден в остро.При класически сме уж,но тя си позволява много често да предписва редуване на 2 лекарства при доста деца.
 Конкретно в случая  предписанието й при първия разговор беше-дай един път Туб,а след няколко часа Ликоподиум.Макар че Туб бе пит преди 2 месеца,а мен ме притесни това че е висока потенция и е минало малко време от предния прием.Питах-да не давам,тя вика дай.Дай-ама.................
Казах й после че за кратко се е подобрил след Туб,но изведнъж после се влоши и стана по-зле от преди това.Тогава каза Антимониум200,през половин,един час.

# 262
Будико, стореното - сторено. Помоли ги да ти помогнат по някакъв начин.  Peace

# 263
Здравейте, досега не съм писала във форума, но редовно ви чета като гост. Тук съм за да ви помоля за помощ в намирането на хомеопат от София. Дъщеря ми е на 8години , от 3годишна я лекувам с хомеопатия, ползвала съм услугите на два хомеопата. От половин година сме без хомеопат. Детето ми не е от болнавите, но по мое мнение и от прегледи при УНГ специалист  има някаква алергия, която се изразява в обилна хрема, задна, която предизвиква и кашлица. Не ми се ще да провеждам лечение с кортикостероиди, затова моля ако някой от вас може да помогне в търсенето ми, ще бъда много благодарна.

# 264
budiko, има и трети вариант- лекарствата да не са оказали никакво влияние и пневмонията да е резултат от липсата на лечение Peace.

# 265
  • Пловдив
Шайн това честно казано ако е така би ме успокоило,защото аз се притеснявам в момента от евентуалната вреда която може да са му нанесли Туб и много повторения Антим.
Нали и твоята беше направила пневмония след подтсикане с ХЛ.

# 266
Да, но след смяната на хл състоянието се подобри буквално за часове и след един ден нямаше и следа от хрипове, което за мен говори за не съвсем реална болест( не знам как да се изразя по-точно). Ако пневмонията е била първоначален естествен процес, няма начин да се повлияе толкова бързо.

# 267
  • Пловдив
след като смени ХЛ,само едно ли ви беше дала,или да редуваш,и кое ХЛ предписа тогава,дали е целяла да антидотира беладоната?

# 268
If the suppressive medicines are continued they may cause the mutation of the symptoms inward to more important organs and systems. This centripetal movement is in the opposite direction of the centrifugal movement of the law of cure. This is the essence of Hahnemann’s action-reaction model and how the vital force responds to similar and contrary medicines.

http://www.simillimum.com/education/little-library/homoeopathic- … /ccct/article.php

# 269
При даване на неподходящи лекарства симптомите могат да причинят влошаване на състоянието, тъй, като вместо да излизат навън, те причиняват влошаване във по-важни органи.

Посоката на лечение е противоположна на правилната и няма да доведе до подобрение.

Това е твоят случай, моят случай и хиляди други случаи. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт