Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 001
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Извън възможностите и знанията на хомеопата ви, ако позволите корекцията. Peace

# 616
  • Обетованата земя
Имунокинд не е по класическите хомеопатични принципи, и не е доказван препарат, комбинация е от няколко х.л.
Антибиотиците могат да бъдат и животоспасяващи, ако не сме развили резистентност преждевремнно. Грехота е да се използват за щяло и нещяло, както и други лекарства, това трябва да помислят лекарите, когато изписват. Да не говорим че тези противовирусни като Изопринозин са пълна химия и са вредни.
Цветина, радвам се, че детенцето се е стабилизирало, дано рядко и леко боледувате за в бъдеще! Аз бих се замислила, преди да дам х.л. изписано от ЛЛ. Не че не съм го правила преди, но човек се учи. 

# 617
  • Русе
Нашата лична лекарка много рядко изписва антибиотик, и аз бях върл противник. Склонна е да дава хомеопатия и да чака.
Какво значи "много рядко изписва антибиотик" и "склонна е да дава хомеопатия"? Значи тя не е класически хомеопат, дори въобще не е хомеопат. Вероятно като нашия ЛЛ има окачена на стената диплома от изкаран курс по хомеопатия и като отида ми отваря някаква рекламна книжка на БОАРОН да чете кое лекарство за какво се изписва. 

# 618
Здравейте, съвсем категорично не мога да отговоря, че детето е добре, но се надявам да е по-добре от преди 2 дни. Аз съм с болен мозък и докато не го видя/чуя изобщо да не кашля-за мен не е здрав  Rolling Eyes. Така, че оценката ми не е меродавна  Wink
Цветина, сега се замислих, че моят син още от бебе е с нисък хемоглобин, не толкова колкото вашия, но все е на долната граница или малко под нея. Сега като се оправи, ще посикам да си пуснем и двамата някакви изследвания (каквито не са ни правени от......хм, не помня кога), че не се знае.......какво се крие нейде там.
Хубав ден момичета

# 619
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
му казах категорично, че започва да яде месо. За мен това бе причината.

не ям месо от вече 21 години.
никога не съм имала нисък хемоглобин. дори и по време на бременността.
детето ми не яде месо. никога не са му пускани изследвания за стойности на хемоглобина, защото няма никакви признаци (пухкав е, жизнен).
месо му се предлага да яде, той го отказва, да не решиш, че аз го лишавам  Wink

сега ще ти обясня, защо е бил с нисък хемоглобин и как това не е ПРИЧИНАТА за болестта му, а механизмът за предпазване:
хемоглобинът има функцията да разнася кислород до клетките. колкото повече хемоглобин, толкова повече кислород. същият транспорт използват и вирусите и бактериите.
съответно при начална инфекция, тялото веднага намалява стойностите на хемоглобина, за да може да забави достигането на вируса до клетките и включва отбратителната система.
затова детето ти е било с нисък хемоглобин.
затова и повечето бременни жени в 8-9м. имат нисък хемоглобин - така тялото се защитава от инфекции.

смени си педиатъра, да вижда, че детето е постоянно болно и да не предложи адекватно лечение, ми се струва неетично. Peace
не, че хомеопатия не може, лекарят ти не може Mr. Green

# 620
Поради описаното от Ася, не давам сок от червено цвекло при разболяване  Peace Иначе цедя често през зимния период.

Мен ми е интересно кой е противовирусният препарат, комбиниран с антибиотика  Thinking

Останалото са го изкоментирали прекрасно преди мен.

# 621
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сега като се оправи, ще посикам да си пуснем и двамата някакви изследвания (каквито не са ни правени от......хм, не помня кога), че не се знае.......какво се крие нейде там.
Хубав ден момичета

радвам се, че детето ти е по-добре.

# 622
Само да уточня да не ме разбирате грешно. Детето е лекувано от хомеопат, не от ЛЛ, тя просто както казах е една от малкото, които не изписва антибиотици за щяло и нещяло, затова я споменах. Имунокинд го дадох по собствена преценка след антибиотика.
Това, което исках да кажа е, че след повече от година лутане на кого да се доверя, та какъв хомеопат, та какъв лекар, реших да се осланям най-вече на инстинктите си за себе си и за детето си. Ако те ми подскажат да се насоча към хомеопатично лечение ще го направя, ако не ще избера конвенционално или пък някаква комбинация от двете. Изчетох много неща междувременно и единственото с което съм напълно съгласна е, че за всички болести трябва да се търси причината. И когато я намерим, което е дълъг процес (не визирам само ниския хемоглобин на малкия, много други емоционални причини има които открихме за болестите и в него и в мен) важното е, човек да има смелостта и волята да ги пребори. Аз все още не съм го постигнала.

# 623
  • Пловдив
Детето след последния път с бронхопневмонията не съм го водила повече при хомеопата.
Сега от няколко дни е болен,почна с висока Т 2 дни,3-я ден пак имаше но не толкова висока.И си покашляше рядко през тези дни.Слуша го педиатъра вторник следобед,каза че е вирусно,няма инфекция надолу,без друго което да лекувам към онзи момент.Гласа му леко изчезва,и го дере от някой храни гърлото,което говори че сигурно гърлото е възпалено.Давам течности,витамин Ц,реших да не давам този път никаква хомеопатия,и все се надявам да премине нормално без усложнения.Понеже повечко покашляше вчера снощи му направих компрес с мед на гърдичките.

Обаче тази сутрин  като стана -целия му гръб е като обринат,и отпред има но в горната част на гърдите само.Обрива не е изпъкнал ,кожата си е гладка на пипане,т.е. не са пъпки,а ситни червени точици,незнам как точно да го опиша.Хем се притесних,хем има и нещо друго-Детето като бебе на 4 месеца имаше такъв обрив,който тогава не се разбра от какво беше,и беше потиснат с Фенистил-тогава помня че имаше гъбички в устата,беше лекуван с дактарин,после имаше хрема,и после се обрина.И Фенистила скри всичко.
И си мисля дали е възможно въпреки станалото преди месец и пития антибиотик,действието на питите ХЛ да продължава и сега да избива вече навън.Ако знаете откога чакам да избие нещо по кожата-вече няколко години от никое ХЛ не е избило нищо,а той има доста потиснати обриви от бебешка възраст.
И незнам сега какво да правя,ако го заведа на лекар-знам че ще изпише противоалергично.На хомеопата нямам доверие след последния път.Да го оставя просто ей така пак не може.........

# 624
  • Русе
budiko, с какво покри меда на гърдичките?
При моя син, когато съм правила преди много години се появяваше същия червен обрив. Тогава бабите казваха да се покрива с вестник и такова съм слагала. По-късно като разбрах колко е вредно печатарското мастило, реших, че е било от това.

# 625
Разрежда ли меда с мас? Ако не, може да е поизгорил кожата.
Аз бих поизчакала, ако детето не е алергично по принцип към мед и ако върви към подобрение. Давай течности,прави инхалации,промивай носа.
Аз съм покривала с обикновен надупчен А4лист.

# 626
  • Пловдив
viki  изрязвам винаги лист от тетрадка А 4,надупчвам го и го мажа с мед.
Правила съм преди много пъти,даже миналия месец при бронхопневмонията му правех 4 нощи,и му помага много.

Не изключвам да е от меда,но преди не е правел реакция от него.От витамин Ц може ли да е...
Другото е че всъщност след спадане на Т избива това,някой червени са по-големи,не всички са малки,и най-много е по- гърба.По свивките и гънките няма.На гърба най-много,отпред по-малко ,но общо може да се каже че има на цялото телце от врата до кръста.Т.е. там където беше меда е малко обрива.
В началото като започна да се разболява в понеделник имаше червени пъпчици от дясно на устата.
Като беше малък е имал обрив подобен след ваксина МПР.

Скрит текст:
това е от сега

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 12:36 от budiko

# 627
  • Обетованата земя
Аз бих го оставила да си мине сам обрива, според мен би трябвало да изчезне до 2-3 дни. Може и от Т да е, а може и нещо старо да избива, не е задължително да е от х.л., организмът може и сам да си се "чисти" и законите на Херинг са не само след прилагане на х.л. а по принцип за оздравителния процес. Не вярвам да е реакция от меда или вит. Ц, нали не ги приема за пръв път все пак. Ако е изгорено, ще е само на мястото, където е бил компресът, на мен ми се получи така наскоро.

Скрит текст:
При дъщеря ми след едно разболяване с Т ей така й се обрина цялото тяло, без крайниците. ЛЛ каза че е от Т, аз тогава се чудих дали няма розеола. За 2-3 дни отмина сам.

# 628
  • Пловдив
Нямам възможност да чета подробно, но по повод обривите да споделя няколко неща:
1. на малката 2 обрива, вероятно алергични, но с неустановен произход минаха от само себе си. Единият за месец и нещо, другият за 2-3 седмици. ХЛ не съм давала, нито алопатично. Не съм мазала с нищо, на диета не съм я слагала никаква.
2. Аз лично карах вирус, след който имах обрив само на краката и ръцете. Определено беше свързано с вируса, мина от само себе си за 2-3 дни.
Не знам какъв е вашият случай, но и аз бих изчакала изчезване на обрива от само себе си.  Peace

# 629
  • Пловдив
Благодаря ви за подкрепата.И аз мисля да изчакам,нито ще мажа с нещо,нито ще му давам нещо.
Но си мисля дали не е някоя болест с обрив.Нали има и такива разни,при които първо има Т,а после обриви.Следобед ще го заведа на белодробната да го преслуша,че снощи се оплака от болка в гърдите на вдишване само когато лежи.

Общи условия

Активация на акаунт