Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 003
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Обетованата земя
И вентолина не е безобиден. За мен грешни и безразборни х.л., било то и само едно х.л., но грешно, е много по-лош вариант от аб и не ги приспадам към бабините "илачи". Simple Smile И изобщо не си некадърна майка, всяка майка иска най-доброто за детето си, надявам се да го намерим всички!  Дай си му аб, щом така си преценила, и дано другия път да мине леко.  Hug

# 601
Аз не те съветвам да му правиш инхалации с Вентолин. Написах,ч е обикновено това е стандартното лечение преди антибиотика, както и много инхалации с физ. р-р. Обикновено в болница на щерката са правили по 5-6 пъти на ден, включително и през нощта.

Няма смисъл да се самообвиняваш, всички сме минали малко или много по тоя път. Някои още сме там Simple Smile Бързо оздравяване на хлапето!

# 602
  • Обетованата земя
За бронхита по принцип още нещо исках да кажа, имам наблюдения, че масово в чужбина лекарите не се шашкат от тази диагноза и изпращат пациентите с рецепта за физиологичен р-р или нещо друго безобидно. А тук в БГ, и за едно червено гърло излизаш с рецепта за антибиотик. Много е трудно за родителя да направи реална преценка.

# 603
Много точно, Диди! Това винаги много  ми е липсвало-да може детето да се следи при читав лекар, когато състоянието е по-сериозно. А не да се дават л-ва при първия сопол.
Скрит текст:
Моето правеше по едно време много кашлици с хрипове. Спукаха го от антибиотици всеки месец в БГ. После в Германия веднъж имаше грип, уж оздравя, но пак я повтори, вдигна температура и се чу на слушалка. Лекарят в спешното не искаше да ми изпише антибиотик, а аз настоявах. Накрая се разбрахме да изчакам. Оправи се само с инхалации и отхрачващ сироп.

# 604
Ако отворите някой немски медицински сайт, ще прочетете, че бронхитът е вирусно заболяване, което няма специфично лечение и обикновено отшумява от само себе си за около 2 седмици. НО, ако детето вече е обременено от предишни неправилни лечения, прекалено много изпити лекарства, прекалено често боледуване и т.н., това е друга бира.

Скрит текст:
След трагичните опити с хомеопатите, си лекувам децата с народна медицина, инхалации с физ. разтвор и само в краен случай - алопатични лекарства. Доволна съм от резултата, да чукам на дърво.

# 605
Бронхит ако е хванат навреме, с инхалации с физ р-р, с Вентолин и сироп за кашлица. Не знам как нито веднъж  лекар не се е опитал да го лекува така преди да се усложни.
За сега ако вдига температура, сигурно вече има бактериална инфекция и едва ли ще се оправи от само себе си.
Също така след като е видяно още от лятото, че хомеопатката изписва дни наред гранули, е трябвало да се прекрати още в самото начало лечението ѝ.

Ася, благодаря за уточнението за Grauvogl.

Диди, според мен се води за нежаден. 2-3 чаши на ден ми се струват малко- това няма и литър.

Такова лечение не трябва да се започва!!!!! Другият признак за грешно предписание е даването на нозоди в началото или много рано при започване на лечението! Бягайте от такива!

# 606
Здравейте пак. Може ли малко повече инфо за инхалациите с физиологичен р-р: вид на самия инхалатор и какъв точно физиологичен р-р? Предполагам го правите в домашни условия....и как точно тези инхалации помагат? Да не ме разберете грешно, питам, защото наистина не знам какво се постига с инхалацията. Може и на лични, ако на някой му се занимава.

# 607
За да не излизаме извън темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410596

# 608
Втечнява се секретът в дроба и това му позволява да бъде по-лесно изкашлян.
Скрит текст:
Наистина много помагат, когато проблемът е такъв.
Когато е само ларингиална кашлица, не толкова по мои наблюдения.
Питай в темата да те насочат какъв. Нашият е стар, на Медел, струваше около 150лв. С физ р-р може да правиш при първи симптоми на кашлица.

И за да не е хептен спам, във Варна знам, че Джеджев е класически хомеопат. Не знам колко е добър и откриваем, но поне дава л-вата разтворени. Сигурно някой друг от темата може да се включи за по-нататък, ако пак се осмелите за Х. Simple Smile

# 609
Ами да, тази вечер ходихме при д-р Джеджев. Това е човекът, който ми дава такова спокойствие....той е "моят" хомеопат, но по стечение на обстоятелствата го нямаше когато хлапето се разболя и така стигнахме при  д-р Хаджиева. Последната се надявам да не срещам повече в живота си.
Та сега пак чакам. Той ми обеща по-малко от два дни до положителен резултат....много, много се надявам да е бил прав. Зината е на стенд бай в шкафа.
Благодаря за информацията за инхалаторите, ще чета.

# 610
Само, че точно инахалациите и отхрачващите средства спестяват даването на АБ Peace. А тук се приема, че щом детето е на хомеопатия, не траябва да приема абсолютно никакви лекарства. Ето, това е тънкият момент.
И тук лекарите не падат от Марс Peace. Като малка дъщеря ми е лежала в болница с вирусна пневмония и никой не  и изписа АБ.
Но коментираното състояние се влачи от 10 дена и явно вече е далеч от проста вирусна инфекция.

# 611
  • Обетованата земя
Trust me, браво, дано е добър този хомеопат и се оправите! Инахалациите с физиологичен р-р си се прилагат с х.л. без проблем. Бързо справяне с болестта!  Hug
Шайн, явно има и свестни лекари и клиники, радвам се че ги има, дано са повече в страната, но в нашия град са рядко срещани, да не кажа липсващи. В болница ли си, ако щеш и само със спазъм, антибиотикът е задължителен, презастраховат се отвсякъде.
Децата започват да се тровят от много малки, още в първите часове от живота им слагат ваксини и дори да приемем че се раждат чисти здрави, без унаследени миазми и вродени генетични заболявания, ние ги увреждаме с химия и лекарства. После хващат за пръв път някаква настинка, разсополивят се, разкашлят се, ЛЛ им изписва АБ задължително, противоалергично, капки за нос, сироп, витамини, някое друго комбинирано х.л. ит.н., за да се застрахова, защото бебето е само на няколко месеца, ние се чувстваме несигурни и ни е страх да не послушаме лекарите и даваме, после пак, и пак, и пак и става порочния кръг. Просто такива са практиките. ЛЛ от своя страна се чувстват длъжни като идеш при тях да изпишат нещо, което ще пресече симптомите по-бързо, и така стават нещата. После иди го лекувай с бабини рецепти, той организмът е потиснат и пресечен отвсякъде. Да не говорим за рутинните консултации всеки месец, когато чакаш в чакалнята с болни пациенти с бебето, само и само да разбереш колко кг е бебето и т.н. и т.н. И според тази ситуация ние родителите се опитваме да намерим истината и правилния път, докато нашите наследници изграждат имунитета си. Simple Smile

# 612
  • Пловдив
Дъщеря ми е лекувана успешно от Бронхит с ХЛ. Също едната вечер и направих компрес с мед на гърдичките.

# 613
И инхалации, и компреси бих включила в този случай. Ако х.лво е правилно, ще действат синергично. Ако не е правилно, от компресите няма да се оправи на тоя етап,че да се притесняваме от замазване на картината.
Шайн, има и читави, но за съжаление болшинството падат от Марс.

# 614
Trust me, Какво стана с детето, минахте ли на антибиотик? Синът ми изкара бронхит лятото. Личната лекарка не ми даде антибиотик, но изписа вентолин и инхалации. Тогава купихме и инхалатор, инхалациите бяха само с физиологичен разтвор 2-3 дневно по 5 минути.

Искам да ви разкажа, нещо, което може да ви се стори много странно, но мисля, че като разумни хора, трябва да гледаме обективно и да търсим причините за нещата, които се случват.

Нашата лична лекарка много рядко изписва антибиотик, и аз бях върл противник. Склонна е да дава хомеопатия и да чака. Синът ми се влачи месеци наред от края на миналата година с хомеопатично лечение, повтарящи се инфекции и усложнения. В яслата беше пипнал и една бактерия в носа - мораксела, която ту затихваще, ту се появяваше като задна хрема, ту като предна. Търсехме причината, начини да засилим имунитета, но всичко напразно. Беше станал като вейка, а аз кълбо от нерви. След поредния вирус, който го тръшна, личната реши да ни пусне кръвна картина. И какво се оказа, хемоглобина му бил 85 при долна граница 110. А той не яде месо. Блед като платно. Не може да се пребори с вируса и повтаря. УНГ-то каза, 80% се е насложила бактериална инфекция, - но според нея - не толкова бактериалната инфекция, колкото тоталния срив на организма, заради честите болести му пречи да се излекува. Рецепта, спираме хомеопатичното лечение и започваме антивирусно и антибиотик. Лично аз и казах, че искам  антибиотик. Това му беше първият. Взех го, и на втория ден като му спадна температурата му му казах категорично, че започва да яде месо. За мен това бе причината. С много усилия прояде, започнахме да пием и сок от червено цвекло и имунокинд. Сега давам рибено масло. 2 месеца по-късно хемоглобин 116, 4 кг. отгоре. Не очаквам, че няма да боледува, но аз три месеца здрав за последната година не бях го виждала. Та изводът ми, хомеопатията е хубаво нещо, но търсете причината, при нас се оказа извън възможностите на ХЛ. Нищо не бива да се прави, на всяка цена, дори и отказът от антибиотик.

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 22:29 от Цветина20

Общи условия

Активация на акаунт