Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 007
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Пропуснах да отбележа, че в неделя (преди 3 дни) на своя глава ходих да му направят снимка и разчитащия лекар е написал, че има бронхит. И личната лекарка и хомеопатката го слушаха вчера и казаха, че имал единични хрипове. Все още ли да чакам с антибиотика? Детето от началото на заболяването си е много активно, весело, яде, пие, спи без никакви проблеми, общо взето ако не кашля, няма как да се разбере, че е болно. Включително и днес е такъв. Сам си свали температурата и изглежда добре. Мисълта ми е, мислите ли, че все още има шанс да се оправи без антибиотик (при положение, че спра хомеопатичните лекарства)?
Много ви благодаря   bouquet

# 586
  • Обетованата земя
Аз не бих дала аб,  бронхит се лекува и без аб. Щом и детето си е весело, и е свалило Т, съвсем. Но ти ще си прецениш най-добре. Мен лично и белина даже не ме антидотира, но може да опиташ при детето да помирише примерно камфоров спирт.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 14:29 от didi24

# 587
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
щом детето е жизнено и болестта по никакъв начин не му пречи, не го вадя и на лекар. Mr. Green
също не обръщам голямо внимание на кашлицата или симптома и така детето не усеща моята тревожност (не, че се разтревожвам бързо де...)
на хомеопат звъня, ако нещо започне да го притеснява - не може да заспи, не яде, отпаднал е...

т.е. аз също не бих дала нищо, но аз съм от майките-непукисти  Mr. Green

# 588
Мда, само дето пак започна да вдига температура  Rolling Eyes. Имам една маска за лице с камфор, намазах му малко под носа да я мирише 1-2 мин....да видим. А как се лекува бронхит без АБ? С хомеопатия ли? Абсурд, баща му ще ме изхвърли от къщи ако му спомена за гранули на този етап.....

П:С: Мда, само дето аз съм от майките-лунатички, които изпадат в.........паника, лудост, психясват на тема болести и то болестите на децата им  Rolling Eyes. Осъзнавам го и мисля, че вероятността детето да се влошава именно заради мен е голяма (не знам дали има такова понятие и дали е възможно аз да 'разболявам' детето си).

# 589
Недейте с това категорично " бронхит се лекува без АБ". Лекува се неусложнен бронхит, при ежедневно слушане на находка и със съответната терапия , макар и без АБ.
Тук терапия няма никаква.
И моята, когато лежеше в интензивното отделение беше весела и тичаше, нямаше температура, но половината й дроб беше с огромна крупозноподобна сянка, а дихателният й капацитет беше 30% от този на здрав човек.
Когато давате съвети, правете разлика между това, че най-вероятно вашите деца се разминават със сополи и кашлицата, породена от тях, а момичето пише, че детето на всяко боледуване прави бронхит и усложнения.

# 590
  • Обетованата земя
Това в което аз вярвам, е че трябва да се даде възможност на организма да се справи сам, било то и с бронхит, природата е измислила как. Но ние давайки без нужда антибиотици и безразборни х.л. често объркваме и усложняваме нещата. В последните месеци и аз действам като Ася, и го намирам за правилния път. Но все пак всеки си преценя, разбира се. Аз също се шашках повече от нужното, и още ми се случва понякога, нормално е, това е патологията на майката, но с много работа върху себе си човек може да го преодолее, за да успява да разсъждава трезво, в името на детето.

# 591
Didi, колко бронхита сте преборили без никакво лечение- нито алопатично, нито хомеопатично Peace?

# 592
Организмът не може да се справи сам. Мисля като Шайн!

# 593
  • Обетованата земя
 Не мога да отговоря, може да звучи безотговорно, но откакто действам доверявайки се на организма не водя на лекар. Водя се по детето и долу-горе си го познавам и виждам, че с всеки ден (много бавно и постепенно и с всеки път по-бързо) детето върви към оправяне и затова. Ако видя че нещата не вървят на добре, бих завела на лекар, разбира се. Не изключвам възможността да сме стигали до бронхит. За себе си пък още повече, но се оправих. Винаги в най-пиковия момент, вече съм на косъм за лекар, но нещата тръгват на добре. И лекарски мнения съм чувала и чела, че бронхит може да се излекува и без АБ, да не говорим, че на синът ми когато правеше спазмите ЛЛ винаги го водеше бронхит, но никога не е изписвала антибиотик.

Имам един въпрос-ако един човек не пие почти никаква вода през деня, но вечер може да изпие 2-3 чаши една след друга, от хомеопатична гледна точка жаден ли се води или не.

Серафима, ти за бронхит ли говориш по принцип или за детето на Trust в момента?

# 594
Диди, не сте пили АБ навремето, но детето все е приемало нещо, което да премахне обструкцията и да изчисти хриповете Peace.

# 595
Бронхит ако е хванат навреме, с инхалации с физ р-р, с Вентолин и сироп за кашлица. Не знам как нито веднъж  лекар не се е опитал да го лекува така преди да се усложни.
За сега ако вдига температура, сигурно вече има бактериална инфекция и едва ли ще се оправи от само себе си.
Също така след като е видяно още от лятото, че хомеопатката изписва дни наред гранули, е трябвало да се прекрати още в самото начало лечението ѝ.

Ася, благодаря за уточнението за Grauvogl.

Диди, според мен се води за нежаден. 2-3 чаши на ден ми се струват малко- това няма и литър.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 15:28 от Пролетен дъждец

# 596
И вентолин и сироп за кашлица е пил....неведнъж. И не се е оправял  Peace.
Благодаря на всички ви за мненията. За пореден път се убеждавам в некадърността си на майка.
Didi,  а как, съвсем без нищо ли се оправя детето? Или имаш предвид, че вече си знаеш в кой момент, кое лекарство да приложиш за да не стигнете до усложнения?

# 597
  • Пловдив
Първия бронхит на сина ми беше когато той беше на 4 г.Не дадох АБ,незнам с каква смелост съм го направила,правех му обаче компреси с мед на гърдите,и сироп Ентитус давах.Мина му.В последствие обаче при усложнение съм давала АБ.Само спазмите съм лекувала с ХЛ,иначе такива състояния като пневмония,бронхит,оттогава до сега не съм лекувала с ХЛ,защото той ги е правел когато не сме имали хомеопат.Е сега последно май месец и юни на 2 пъти детето беше почти с находка и давахме само ХЛ,но не може да се каже че е бил в тежко състояние,а леки такива.

# 598
  • Обетованата земя
 Да, пил е вентолини и куп други боклуци, и всеки следващ път ставаше по-зле или същото. Затова реших, че това не е моят път. Колкото повече лекарства е приемал човек преди, толкова по-трудно е на организма да се включи на режим самоизлекуване. И затова колкото повече антибиотици и лекарства се приемат, толкова повече са нужни следващия път, става един омагьосан кръг, от който трудно се излиза. Но това са си мои разсъждения и констатации в годините, и просто ги споделям, всеки стига до своята истина, не претендирам че съм права.
 Сега се сетих за началото на тази година, мъжът ми имаше бронхит, диагностициран от нашата лична лекарка(тя си му изписа аб), нищо не пи, освен разни чайчета и лимони,и се оправи за седмица. Може би зависи и дали е вирусен или бактериален, но и за бактериални съм убедена че има  възможност за излекуване без антибиотик. Просто ние не вярваме на собствените си сили.
 Trust, имам предвид съвсем без лекарства, но със затопляне, вит. Ц, почивка, повече топла вода, компреси  и разни такива бабини съвети. Но трудно се излиза от периода на лекарствата, тъй като организмът е потиснат, механизмите му са объркани и тн И специално за твоето дете в момента не твърдя, че ще се оправи без нищо, просто казвам, че аз бих изчакала 2-3 дни да видя как ще се развият нещата.
.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 17:29 от didi24

# 599
Ами да, и аз това имам предвид, под самоизлекуване-или с бабини илачи или с хомеопатично лекарство, но едно! за дадената болест.
Зашото доколкото знам вентолина далеч не е безобиден, значи аз 2-3 пъти в годината трябва да му правя курсове с вентолин. От друга страна....ако само с него ще се оправя....ох, не знам. При много лекари сме ходили-класически имам предивд, чувала съм какви ли не теории.....за хомеопати-само при двама, като втория категорично го изваждаме от картинката.
Реших, че ще дам антибиотика като се наспи. Някак си на този етап, не ми се вярва сам да се оправи. Достатъчно време мина, за да чакам още. Съжалявам за всичката тая "хомеопатична боза", която изтърпя детето. Остава ми само да се надявам, да няма лоши последствия  Rolling Eyes и антибиотика да си свърши работата.
А следващия път....ще му мисля.

Общи условия

Активация на акаунт