Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 009
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Будико, и аз мисля, че се гледа цялостната картина. А и като е започнало плавно, има по-голяма вероятност да не е Бел, но пак казвам само вероятност.

Тук е толкова студено и мрачно, че искам да се гръмна. Така да я мразя тази зима. Сто пъти по-добре голяма жега, отколкото това мрачно време.

Ася, да не би да е някаква реакция от л-вото?

Четох го това на Grauvogl и нищо не ми идва на ум. Евентуално си мисля за Шуслеровите соли. Те нали се водят минерали за изхранване на тъканите. Дали е нямал предвид, че когато се дават такива, трябва да са в ниска потенция, както са и Шуслеровите соли. Когато има нарушение във функциите на даден орган, тогава потенцията е по-висока.

# 571
  • Обетованата земя
Ася, да не би да имаш Рейно? Иначе посоката звучеше правилна, към крайниците, ама си мисля, че първо ръцете трябваше да минат.
 Аз вече не смея да ползвам х.л. в остри състояния, защото ако не е правилното х.л. може много да "забатачи". По-добре организмът сам да се опита да се справи, и ако се вижда че не може и се влошава, тогава.

# 572
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, да не би да имаш Рейно? Иначе посоката звучеше правилна, към крайниците, ама си мисля, че първо ръцете трябваше да минат.

имам, да.

първо краката премръзнаха, ръцете бяха около 5 дена след това...вкъщи премръзнах! Rolling Eyes

# 573
  • Пловдив
Ама разбира се че се гледа цялата картина,това го знам.Снощи в бързината и притеснението си писах накратко.
Имах предвид - може ли да е картина на Беладона със всичките й симптоми,но Т да се е качила в  рамките на 2 дни. А помня че Мечка доста пъти е писала че Беладоната е внезапна ,или бъркам.
Пролетта в едно остро с висока Т хомеопата му беше дал Беладона 200,която след 3-я прием такива страшни халюцинации му причини,че и двамата с мъжа ми се стреснахме...............Тогава Т беше ниска на 1-я ден около 37,а на втория вечерта се качи на 39.

Мина един месец от пневмонията след потискането с Туберкулина,и съм много притеснена как ще се развие сега всичко.Засега съм решила че хомеопатия няма да му давам.На моменти много тревожни мисли ми минават ,особено като прочетах и аз книгите на Виджейкър.Например че потискането може да доведе до сериозно заболяване ,сериозно протичане на болестта сега,с която лекарите няма да се справят..............и такива неща,тези мисли минават за секунди,и ги гоня от главата,но все пак се прокрадват.

# 574
Здравейте, имам огромна нужда от мнения по конкретното състояние на моя син. Ще се опитам да съм максимално бърза, но не обещавам.
Кашля! По принцип това са му боледуванията, кашлици, кашлици и пак кашлици! И не минават! Никога кашлицата му не е само кашлица и не минава за седмица-две. Винаги са ходене по мъките, винаги става на бронхит, винаги се влачим минимум по месец и накрая сме аха-аха за пневмония!!!! Не издържам, разбирате ли? И сега пак. От лятото той е при една, спрягана за най-добрата в нашия град хомеопатка. Та, за сегашната кашлица: вече е трета седмица, като последните две ме притесняват. Уж се усложни от едно наше излизане в един много мъглив и влажен ден(то във Варна май всички са такива) и започнахме Дулкамара 9СН по три пъти на ден.И така 5 дни, после сменихме с Хепар Сулфур 30СН за 3 дни, защото кашлицата беше дълбока, но някак не може да закачи храчка и да я изхрачи.  А иначе си кашля ....доста често. И от вчера му назначиха Силицеа 30СН и Туберкулин 30СН, като двете се редуват през два часа (изобщо не коментирам смесването на двете лекарства, нали уж не било класически подход......не знам, хванали сме се на хорото и слушам лекарката). И така-днес вече е с температура. Не издържам. Все чакам, чакам....да стане нещо. Сменихме толкова лекарства за 10 дни и не се оправя това дете. Това нормално ли е? Знам, че е строго индивидуално, но все пак. Не трябнваше ли малко от малко да настъпи някакъв лъч светлина? Или температурата е добър знак и това е пътя за правилното излекуване, понеже детето има дълъг стаж с кашлиците и няма как да се случат бързо нещата. Говорих с лекарката сега за температурата-да го видела днес, но да не спирам със силицеата и туберкулина....
Разберете, че нервите ми са на изчерпване, купила съм му антибиотика и едва се удържам да не го дам!

# 575
По-добре го давай Peace. С температура на десети ден от началото на боледуването, вече е забатачена историята.
И щом продължавате с месеци в едно и също състояние, нещо не е наред Peace.
Дъщеря ми година и половина , когато беше на хомеопатия, беше така- всяко боледуване бронхит, спазъм или пневмония. Вярно, минаваше бързо и леко за мен, но за нея беше ад.
Тази година е стандартното си лечение. За първи път ми се случва да изкара само хрема, без да усложни и тя да си мине за няколко дни. Вече трето боледуване с кашлица остава само на фарингит или трахеит без да усложни към дробчетата.
За мен изводът е , че година и половина просто съм я оставила без лечение и това ме кара да се чувства ужасно. Да не говорим за всички съпътстващи екстри от хл.
Хомеопатията е за здрави деца. При деца, които боледуват сериозно, само може да задълбочи картината от неправилно прилагане.

# 576
Така е, права си Шайн, аз не съм чак толкова запозната с хомеопатията-чета.....но само книги на нашия пазар, преведени, а там противоречия и различна информация колкото щеш.
И понеже с традиционна медицина все се докарваме до тия гадни състояния-затова заложих на хомеопатията. Уви! И този път същата работа.  Не мога да разбера-не попадаме на добър лекар-хомеопат, нужно е много време защото заболяването му е....на по-дълбоко ниво, не нацелваме симптомите/детето, а от там и лекарството/потенцията.......Ах, как искам и аз да съм една от майките, която казва "ние се лекуваме само с хомеопатия и детето не е боледувало/пило АБ от....не-знам-си-колко-години". А то-точно обратното. В желанието си да  му спестя класически лекарства пак се стига до такива дълги боледувания.
 Ето го, сега скача, играе, смее се.....май му спадна Т сама, не съм му давала нищо....какво да го правя?

# 577
  • Пловдив
Шайн и аз се чувствам ужасно като си помисля ,че аз имам вина,защото аз съм решила да го мъкна по хомеопати уж за добро,то едно добро...............
Напоследък все си мисля ако можех да върна времето назад,и да взема други решения,какво би било,но Уви времето не се връща,грешките остават,а как да се справим с вината.........

# 578
Trust me това лечение противоречи изцяло на принципите на класическа хомеопатия и Вашият хомеопат не е класически никак. Аз също бих дала антибиотик или бих оставила 2-3 дни да премине евентуално действие на лекарството, т.е бих спряла всички ХЛ, които се дават към момента. И накрая бих потърсила друг хомеопат. Тук чета, че в Добрич има добри класически хомеопати, тъй че все пак имате някакъв избор.
Според мен детето дори може да се влоши повече, ако продължите с тези лекарства  Peace
Успех и дано мине болестта на детето  Hug

# 579
Благодаря ви момичета   bouquet. Наистина и аз не знам какво да правя.....такова желание имам да спестя мъките на детето, изпитите антибиотици и противоалергични лекарства, които сега вървят ръка за ръка при класическото лечение при педиатрите, а всъщност какво се случи......детето се спуква да кашля и в единия и в другия вариант. Притеснението ми е, че и двата вида медицина не могат да му помогнат. Или не може да се нацели правилната диагноза и от там да се назначи адекватното лечение. Възможно ли е да има някакъв вид астма, а аз да не разбирам? И ако е така-от какво се обостря? Възможно ли е тя (ако я има таква) да проточва кашлиците дълго време? Пролетта след подобни симптоми и изпити два антибиотика един след друг!!!! без никакъв последвал положителен резултат, лекарката му уж заяви, че има алергия към цъфтящите дървета и му назначи едно "прекрасно" лечение (спрей с кортикостероид фликсотид+таблетки ефира вечер+ериус сутрин) , което да траело минимум 3 месеца  Shocked. И аз започнах,.....имах ли избор след двата непомогнали АБ! и наистин, за 3 дни всичко се подобри.....но значи ли това, че само така ще се оправя? Аз не искам повече да давам такива лекарства. За това се насочих на хомеопатията...уви...... Rolling Eyes без резултат и сега

# 580
  • Обетованата земя
 Не бих ходила повече при този хомеопат, определено. Бих спряла всички х.л. и ще изчакам 2-3 дни да видя как ще са нещата. Не бих дала и аб веднага. 100 % сега детето е влошено от някое х.л. или от няколко. Очевидно вашата хом. не е наясно какво прави и не си го признава. Sad

# 581
 Rolling Eyes, дайте ми някакъв сигурен антидот, да спра действието на лекарствата....опитвам се да го накарам да си измие зъбите с една ментова паста, ама не иска.
 А за хомеопата.....добре, че не ви разказвам за схемите преди това лечение, как един препарат се дава по следния начин: 1 седмица 3х3гр, почивка 10 дни, после пак една седмица 2х3гр и пак почивка 10 дни и накрая една седмица 1х3гр....какво се случва с това дете, ама защо толкова дълго (при положение, че не сме ходили за някакво конкретно лечение, не е имал оплаквания тогава)......абе какво да ви говоря.

# 582
  • Обетованата земя
Пастата е малко вероятно да анидотира според мен. Антибиотикът ще антидотира може би, затова по-скоро изчакай 2-3 дни и ако се влошава го дай, но ако прецениш че върви към оправяне изчакай. Организмът очевидно е много объркан, кашлици, температури, получава различни сигнали и се чуди как да реагира. Иначе за антидотиране на определени лекарства има други х.л., наскоро четох от Шанкаран, но там вече трябва да знаеш какво правиш, а не като вашата.   Rolling Eyes

# 583
антидот: да помирише камфор, мента или някакво подобна силна миризма. казват, че става и с белина, но за малко дете не бих рискувала... Thinking

И аз започнах,.....имах ли избор след двата непомогнали АБ!

избор винаги има, въпросът е искаме ли само да поемем отговорността или по-добре да я делегираме на някого и да очакваме напътствия.

Пролетен дъждец, лекарство последно взимах началото/средата на октомври.
ако вади стари симптоми, то трябваше по-бързо да отшумят.
в началото започнаха да ми се цепят ъглите на устата, но минаваше за ден. сега измръзването си е доста продължително и си мисля, че просто съм го получила  Rolling Eyes

# 584
Grauvogl не е важен, въпросът ми отпада.
Grauvogl е бил част от критично настроените спрямо Ханеман хомеопати и има някаква теория за конституциите, на чиято основа Шуслер изгражда неговата теория за минералите и създава шуслеровите соли...
ерго, не е важно за разбирането на Ханеман и хомеопатията.

Общи условия

Активация на акаунт