Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 51 999
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
budiko, а гърлото как е, спокойно ли е?

# 631
Здравейте и от мен. Чета ви от доста време... намерихме си класически хомеопат, дори лекувам дъщеря си вече. От 4-5 дни тя е с хрема и лека кашлица. Попитах нашия хомеопат дали може да давам сутрин мед с клеева тинктура и отговорът беше ДА, но в достатъчно голям интервал от ХЛ. За Шуслеровите соли обаче категорично ми отказа. Не ми разреши да допълвам лечението с Шуслерови соли. Моля класически хомеопат да изкаже мнението си. Ще ми е интересно да науча повече защо не може и да чуя и допълнителни мнения по въпроса. Не ми беше удобно да разпитвам повече по телефона нашия хомеопат. Искам да дам Шуслерова сол №6 за гъстите сополи, които иначе излизат прозрачни и жилави, но са покрили възпалените и уголемени сливици (поне така се изказа педиатъра). Благодаря предварително.

# 632
Здравейте!
Напоследък само ви чета и нямам време да пиша.
Сега да споделя..
Малкият беше болен. За първи път от толкова много време насам не направи спазъм. Имаше зловеща кашлица. През цялото време го водих да му слушат гърдите, за да съм сигурна, че всичко е ок.  
Успяхме да овладеем вируса за 3 дни с Туберкулин 200 CH.
Наистина забелязвам напредък, откакто сме започнали лечението за хронична болест. В момента не пие нищо.  Явно наистина трябва да се даде точното лекарство. Видях, как след прием, буквално след 15 минути се вижда подобрението и кашлицата намалява...
Нашият проблем също са чести бронхити и ларингити. Sad

Досега, в повечето случаи, в които е бил болен не са му давали антибиотик. Правили сме и алергична реакция - страшно е!!  
Когато е бил болен, са му давали Урбазон /което е по-страшно от антибиотик/, Вентолин на инхалации и антихистамини.

# 633
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Искам да дам Шуслерова сол №6 за гъстите сополи,

значи искаш да лекуваш.
или се доверяваш на хомеопата, или лекуваш сама  Mr. Green

шуслерови соли не се дават заедно с ХЛ, защото не се знае кое е подействало или предизвикало някаква реакция.
ШС са потенцирани, но работят на принципа на натрупване, което няма общо с хомеопатията.

Будико, детето има ли дискомфорт от обрива?
ако няма - работИ по себе си  Wink
не се вторачвай толкова...

реших да се осланям най-вече на инстинктите си за себе си и за детето си.

аз не виждам връзка между доверие в инстинктите и изследвания на хемоглобина. Peace
иначе, много добро решение!

# 634
asyalein, благодаря ! Подозирах го, но все пак да си питам... никакви Шуслерови тогава... проблема е, че още не е установено ХЛ - правилното... знаете за страховете на новака Simple Smile . Ами при клеевата тинктура няма ли такава опасност ? Тя също лекува... поне мен ме лекува Simple Smile

# 635
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
как тогава лекува детето, като не е намерил лекарството?
лека хрема и кашлица не са болест... Simple Smile

за клеевата тиктура нищо не мога да кажа, не ползвам.
моят хомеопат дава само ХЛ.

# 636
Ами до скоро имаше подобрение от едно ХЛ, но то вече не действа, сега сме на второ от началото на хремата и кашлицата, мисля че започна да дава резултат, но да видим... дано да е то... бавно се случват при нас нещата затова питам кое може и кое не... възникват си въпросите...

# 637
  • Пловдив
Impatiens детето не се оплаква от гърлото ,като питам боли ли те,казва не.Но гласа му е променен и вчера си го прочиства често,и затова мисля че има някакво възпаление .И има кашлица,но рядка,вчера на моменти беше отхрачваща.

asyalein  не е показал с нещо да го усеща .Питах го сърби ли го,каза че не.
Какво имаш предвид да работя по себе си-засега в момента или по принцип?
Иска ми се да приема този обрив като положително нещо,но като не се наблюдава от хомеопат състоянието и не мога да съм сигурна .......

# 638
Аз съм давала Шуслерови соли по време на хомеопатично лечение. И да ви кажа доста помогнаха с видим ефект.

# 639
  • Пловдив
Прегледа го детето лекарката.Единствено каза че гърлото е много червено и то в началото,навътре не,и сливиците не са големи.Няма инфекция надолу.
За обрива ме пита за контакт с болни от морбили,не знам да има болни в класа от това.
Каза да не давам нищо,трябва да се проследи и изчака 2,3 дни,щом днес се е появил.Само течности,почивка и витамини.
Уж съм спокойна донякъде,но трябва наистина да изчакам търпеливо......

# 640
  • на плажа
Будико, бъди спокойна, за да е спокойно и детето. Установих, че откакто нямам време за детето, то си е много добре, защото баща му е много " лежерен" откъм боледуванията му.( При последното боледуване баща му остана вкъщи и той го водеше при хомеопата).

# 641
  • Пловдив
Последния път на хомеопата бях казала,че когато му беше сложена ваксината МПР на 13 месечна възраст след нея имаше висока Т и обрив(мисля че беше пак такъв)-тогава нали бях невежа -му давах Фенистил докато изчезне обрива.Възможно ли е тогава да се е потиснал вируса досега и да избие след толкова време,като разбира се някое ХЛ да е помогнало за това?
 Как да разбера дали е,или не е,и дали трябва да го държа под карантина,защото пише че морбили е заразно,и може да не трябва да го пускам на училище в понеделник.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 19:49 от budiko

# 642
Будико, успокой се сега и не мисли за понеделник.  Важното сега е, че детето е свалило температурата самО и няма нищо надолу. До понеделник ще се разбере дали е шарка. А и да не отиде, в първи клас няма да изпусне нищо фатално. Според мен не може да избива вируса от ваксината. Или сте хванали вирус от някой, или е реакция от меда, или болестта избива навън, което е добър знак.

ШС са динамизирани, въпреки че има материално в-во. Нашият хомеопат не позволява смесване на х.л-во и ШС.
Той е против и вземане на добавки заедно с л-вото. След това по преценка може. Иначе не може да се разбере как е подействало.

# 643
  • Пловдив
аз съм уж спокойна Simple SmileИзкъпа се преди малко и след банята му текна и бистра хрема,което трябва да е много добре.Лекарката викаше че очите му са червени ,а нямаше вече Т.
А за училището,той цяла седмица не е ходил,надявам се до понеделник вече да е Ок.

# 644
  • Обетованата земя
А какво мислите за ебола?

Общи условия

Активация на акаунт