Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 51 428
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Помня, че се коментираше в някоя от темите назад да не се маже с нищо, при нетърпим сърбеж, да се облива детето с вода.
Навремето, много преди хомеопатията, по съвет на педиатъра съм мазала сина ми с ментолов спирт. Колко невежа съм била ooooh!

# 661
  • София
Благодаря за отговорите. Значи засега нищо няма да предприемам. Тъй като пъпките не са много, май късно се усетихме и няколко от корема е успял да си ги разчеша сигурно още вчера. Да разбирам ли, че къпането е позволено - или поне душ само с вода?

# 662
Помня, че се коментираше в някоя от темите назад да не се маже с нищо, при нетърпим сърбеж, да се облива детето с вода.
Навремето, много преди хомеопатията, по съвет на педиатъра съм мазала сина ми с ментолов спирт. Колко невежа съм била ooooh!

А защо, ако детето не е на хомеопатия, да не се мажат пъпките с ментолов спирт? Ще навреди ли?

# 663
Теди,води се по детето. Някои се облекчават от вода, други се влошават. Само обливане без никакви препарати.

# 664
  • Русе
А защо, ако детето не е на хомеопатия, да не се мажат пъпките с ментолов спирт? Ще навреди ли?
Ами детето пищеше, че му щипе и му е студено, тъй като спирта охлажда, ама аз - не, нали педиатърката това е казала.

# 665
  • Пловдив
Една приятелка са й препоръчали за детенцето й Маги Джокова-хомеопат в Пловдив.И понеже тя знае че аз лекувам децата с хомеопатия ме пита дали съм я чувала.
Някой знае  ли дали тя спазва принципите на класическата хомеопатия?

# 666
budiko, как е детето?
Моят син е по-добре...но за съжаление не без намесата на антибиотик  Rolling Eyes. Вече знам-колкото повече се старая да се разминем без лекарства, толкова по-тежко става накрая! Чувствам се толкова виновна.......От друга страна......да се радвам, че зора ми са кашлиците му два или три пъти в годината. Колко дечица има, с какви тежки болести се борят, аз съм седнала да се тръшкам.

# 667
  • Обетованата земя
Възможно ли е вирусно заболяване с кашлица, да бъде спряно от месечен цикъл (кратък), и след цикъла кашлицата да се върне в целия си блясък? Нали според Органона по-силното неподобно състояние в организма взима превес и потушава по-слабото, и по-слабото не се проявява, докато трае по-силното. Макар че цикълът не е заболяване, но все пак, възможно ли е?

# 668
Ако ти се е случило значи е възможно. Laughing

# 669
  • Обетованата земя
Ами случи ми се  Mr. Green, но се чудих дали не съм лепнала нов вирус, но по-скоро усещам, че е стария. И затова попитах на теория как е, ако някои знае или пък дали на друг се е случвало. Много странно.  newsm78

# 670
  • Пловдив
trust me детето е добре.Опита се да се разкашля и преди да вдигне Т,и след това,но слабо.Обрива изчезна за 2 дни.Не смея да се радвам ,но засега е добре.Днес е на училище.Слушах ги майките доста се оплакваха ,че има болни деца.Един татко ми вика,че детето му вчера се разкашляло много ,и не можаха ли днес да не го пускат ,че и точно пред моя син стои.

# 671
Здравейте Simple Smile В 13 г.с съм .От 10 дни ме мъчеше червено гърло,температура 37.2 и леко неразположение.Моят гинеколог ми предписа хербитусин за гърло и осцилококцинум.На описанието за осцилококцинум пише ,че се приема 2 по 1 туба (сутрин и вечер) в продължение на 3 дни.Но след тези 3 дни не бях оздравяла и аптекарката ме посъветва да продължа с осцилококцинум.И така приема му стана 7 дни 2 по 1 туба.Интересува ме дали съм навредила на бебчо с тази схема на прием.Благодаря предварително

# 672
tedy_x1, няма как да знаем дали сте навредила на бебето. Плюс това вашето лечение НЕ е хомеопатично. Класическата хомеопатия, която се обсъжда тук, няма нищо общо с вашия случай. Нито лекарството е правилно (всъщност може и да е, но това може да каже само хомеопат след 2 или 3 часово интервю), нито начина му на прием, нито продължителността. Не може гинеколог да предписва хомеопатични лекарства. Това е все едно да отидете на зъболекар, да му кажете, че ви боли корем и той да ви препише лекарства за него. Недопустимо е.

# 673
  • Пловдив
НИкой не пише напоследък в темата.Дано е защото са здрави децата Simple Smile
При моя син неволевите движения   си ги има.От няколко дни например прави следното-постоянно долната челюст я издава напред ,и това е непрекъснато.Носа е неподвижен иначе,очите спокойни ,сега движението е в челюстта........
Иначе  последните месеци е станал по-гушлив.Има моменти в които съвсем спонтанно идва и се гушка,търси близост.До преди това все не изразяваше нуждата от близост,все се дърпаше,дори и да е имал нужда,се правеше че няма,че не иска да го гушкам.И мисля че това е в положителна посока.

# 674
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
това го правих и аз като дете, съвсем съзнателно. изкарвах си долните зъби пред горните като при обратна захапка...
мисля, че беше в период на растеж и чеслюстта ме понаболяваше и аз експериментирах как е по-добре...

моите 2 премръзнали пръста тъкмо се пооправиха и сега пак премръзнаха  Rolling Eyes
обаче сега нямам пари да звъня на хомеопатката... Blush

Общи условия

Активация на акаунт