Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 51 405
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • на плажа
 Имам чуденка - от два дни детето пак се разкашля, днес чух единични хрипчета, но като цяло е ОК, не забързва дишане, само покашля и има хрема ( както и аз ). Хомеопатът не вдига телефона, а аз се колебая дали да не дам една доза от ХЛ.
П.С.
Докато пиша и успях да се свържа - каза да дам само една доза и да чакам. Обнадеждена съм, защото нещата се развиват много спокойно и без резки обрати.

# 676
  • Пловдив
Ох и моя син от петък вечерта почна да смърка.Вчера цял ден има бистра хрема,тази сутрин излязоха по-гъсти секрети.Искам да мисля позитивно .Но нощем като легне  броя колко пъти диша Rolling EyesПритеснено ми е от гледна точка на това че няма да му давам хомеопатия.И нищо друго де,искам да видя как ще се справя сам без никаква намеса.
По принцип нали когато има остро състояние  хроничната болест временно отстъпва   ?
А при него от вчера успоредно с хремата има много засилени тикове-цялото лице е супер неспокойно.Веднъж също се беше случило точно така-в първите дни на разболяването засилване на тиковете.

# 677
  • на плажа
Буди, при нас леко се учести дишането. Аман вече. Стискам ти палци! Стискам и на себе си да издържа.

# 678
Будико, тиковете не са хубаво нещо.

# 679
  • на плажа
Чух се пак с хомеопата, защото детето свирка много и диша учестено. Каза да дам още една доза ХЛ, което трябва да обърне процеса и да започне да излиза от това състояние. Притеснена съм.

# 680
  • Пловдив
Серафима знам ,но  Sad
В книгите на Виджейкър които прочетох ,никъде не се спомена за тикове.Иначе някой други неща ми се поизясниха ,но нашия проблем го няма споменат....

Пани дано се размине Praynig
При моя син носа е много запушен,което лично на мен ми харесва.Защото Последните пъти когато беше болен все не се запушваше носа,а директно към гърлото и дробовете.

# 681
  • на плажа
Не виждам особено подобрение. Диша си като Вейдър Sad.

# 682
  • София - Варна - Бургас
Ох и моя син от петък вечерта почна да смърка.Вчера цял ден има бистра хрема,тази сутрин излязоха по-гъсти секрети.Искам да мисля позитивно .Но нощем като легне  броя колко пъти диша Rolling EyesПритеснено ми е от гледна точка на това че няма да му давам хомеопатия.И нищо друго де,искам да видя как ще се справя сам без никаква намеса.
По принцип нали когато има остро състояние  хроничната болест временно отстъпва   ?
А при него от вчера успоредно с хремата има много засилени тикове-цялото лице е супер неспокойно.Веднъж също се беше случило точно така-в първите дни на разболяването засилване на тиковете.

budiko, щом тиковете се засилват, може да е и обостряне на хроничната болест.

# 683
  • София - Варна - Бургас
Серафима знам ,но  Sad
В книгите на Виджейкър които прочетох ,никъде не се спомена за тикове.Иначе някой други неща ми се поизясниха ,но нашия проблем го няма споменат....

Пани дано се размине Praynig
При моя син носа е много запушен,което лично на мен ми харесва.Защото Последните пъти когато беше болен все не се запушваше носа,а директно към гърлото и дробовете.

Не в книгите на Виджейкър, а в Реперториумите може да се търсят и намират рубриките. Там освен Tics има и  Gesture makes,  Grimsces,  Involuntari motions и други. Всичко това е в глава "MIND" = "УМСТВЕНИ"
 Има и в глава "FACE" = "ЛИЦЕ".

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 22:17 от Aleksander

# 684
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

моят хомеопат каз, че сополът трябва да тече, тече и да спре.
запушен нос не е толкова добре.

Скрит текст:
понеже аз сега съм със запушен нос и нощем не мога да дишам, та режа една глава лук на 4 и я оставям близо до главата ми. от изпаренията се отпушва нос аи се диша по-лесно, но на сутринта смърди здраво...

# 685
  • на плажа
Как мислите, нормално ли е толкова бавно да действа хомеопатията? Аз започвам отново да губя доверие. Ходила съм при няколко хомеопата до сега, но като че ли при последната най- дълго се задържах, с надеждата да помогне. Възможно ли е у мен да е вината, че да не налучкват конституцията? Четейки за Нукс Вомика - отговаря като цяло, но някак лечението не върви особено.

# 686
при детето действат бързо, при мен до сега за няколко остри състояния е имало бързо подобрение, но за стари и хронични неща - бавно и трудно...

# 687
  • на плажа
Ася, астматичен пристъп би трябвало да е остро състояние. Ако не се вземат мерки е животозастрашаващо. За това сега ме е страх и вече гледам към вентолина, а се моля да не стигаме пак до болница.

# 688
Пани, давам пример: остър конюктивит, окото ми беше почти затворено. след прием на ХЛ (2-3 часа) отокът изчезва, както и гурелите...
другият случай скоро беше, когато бях емоционално зле, взех ХЛ и подейства за 30мин., успях да се успокоя и да заспя....

при детето е имало съмнения за пневмония (непотвърдени, защото не отидахме на лекар). случаят беше: детето не може да диша, хрипове, бледо и т.н. хомеопатът го вижда, дава ми ХЛ и каза, ако до половин час няма подобрение да ходим в спешното. детето си беше жизнено и се прибрахме. на другия ден го заведах на педиатър, който отсече, че това е псевдо Круп и ще му мине. детето вдигна вечерта 41С, пи 3 различни ХЛ едно след друго (бързо сменяща се картина) и на другата сутрин беше здрав (без Т, без сополи, малко кашляше, но по-скоро си прочистваше гърлото).

# 689
  • София - Варна - Бургас
Как мислите, нормално ли е толкова бавно да действа хомеопатията? Аз започвам отново да губя доверие. Ходила съм при няколко хомеопата до сега, но като че ли при последната най- дълго се задържах, с надеждата да помогне. Възможно ли е у мен да е вината, че да не налучкват конституцията? Четейки за Нукс Вомика - отговаря като цяло, но някак лечението не върви особено.

Не, разбира се че не е нормално да действа толкова бавно, при положение че става въпрос за Остро състояние. Защо?  Защото Острото състояние е бързо протичащ процес, съответно добре подбраното хо л-во трябва също да действа бързо!

Общи условия

Активация на акаунт