"Друговремец" на Диана Габалдон

• 86 612
  • 229
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз четох книгите на руски, рускиня съм и прекрасно ги разбрах, но явно сами били тооооолкова скучни, нищо не помня в подробности  Mr. Green
Ако можеш да пуснеш линк за книгите на руски  Praynig Аз ги чета на английски, може да ползвам чат пат за сравнение ако не схвана някое растение  Joy
Заповядай, по спомен от тук ги изтеглих  newsm78
http://www.rulit.net/author/gebldon-diana/ru/1/date

# 106
  • Разпиляна във въображението
Прочетох първата книга. Изнасилването беше брутално. Постоянните побои върху Джейми, като част от възпитанието... Клеър не ми хареса хич. Джейми е печения и като такъв все го отнасяше.

Благодаря на Красе за разказите и спестяването на много читателски часове.

Сега остава да гледам и сериала. Grinning

# 107
  • София
Сериалът е в пъти по-добър.
Най-вече заради каста  Grinning
И най-най-вече заради Сам  Wink

# 108
Мда, видях. Всъщност го пусках сигурно три пъти и все спирах до разсъжденията за това, че нямала вази. Накрая се отказах и след толкова време от първата серия реших, че е време да прочета книгата докато стане време за втората част от сезона.

Неприятно съм изненадана от характера на Клеър. Мислех, че ще бъде някак по-силна жена. Не мога да го обясня, но не ми допадна.

От прочетеното нататък авторката като че ли не е знаела какво точно прави - кораби, съвпадения, съкровища, омешана работа. Поне разбрах, че Джейми няма да се сблъска отново с това, което му се случи в края на първата книга. То не че е някаква утеха, че се случва с други, но...

# 109
  • София
Мдаа, Клеър е голяма бяла птица. Във всички книги явно  ooooh!
На мен и образът на Джейми не ми допада много в книгата, след сватбата особено става един лигав, любовно-обяснителен  Tired

# 110
Е, толкова години въздържание и накрая една опитна жена. Как така ще изпусне Whistling

# 111
  • Варна

Неприятно съм изненадана от характера на Клеър. Мислех, че ще бъде някак по-силна жена. Не мога да го обясня, но не ми допадна.

Не съм съгласна!
Не че на мен ми допадна Клеър, но точно силата на характера и ме впечатли.
Аз не бих изтърпяла нещата които на нея и се е наложило да изживее (сигурно щях да полудея) - всичките кървища през войната, борбата и за живота на Джейми (това беше изпитание и за мен докато го четох - да наместиш ръката му кокалче по кокалче при положение че той стене до теб), противопоставянето Й на Дугъл и на капитана, и най-вече избора който направи при камъка - това говори за доста силен характер

# 112
Прави смели неща, но все пак не ми допада. Не мисля, че й костваха кой знае какви усилия да се впише в миналото, след като се занимаваше с неща, които знаеше. Но пък навличаше неприятности на Джейми, защото не го слушаше. А от прочетеното за следващите книги - още по-зле.

# 113
  • Варна
Не мисля, че й костваха кой знае какви усилия да се впише в миналото
Но пък навличаше неприятности на Джейми, защото не го слушаше

Права си, но това че се приспособи към миналото без да се уплаши също говори за силен характер
... и коя жена със силен характер слуша мъжа си  Grinning

# 114
  • Варна
Клеър я намразих тотално във втора книга. Орева света за Франк. Щом си решил нещо, не се обръщай назад. Да не говорим, че още носи златната му халка и
Скрит текст:
Брияна я изнасилиха точно, защото я видя в сегашния злодей и отиде да я иска от него

# 115
  • София
ама и Б. ли? Мисля, че инвестицията ми в книгите ще се ограничи само до първата. Joy
ще си гледам филма.

# 116
  • Варна
ама и Б. ли? Мисля, че инвестицията ми в книгите ще се ограничи само до първата. Joy
ще си гледам филма.
По-нататък и Клеър, било брутално, не съм стигнала дотам

# 117
Авторката какво толкова набляга на изнасилванията......

# 118
То бива, ама наистина се е "престарала" авторката.

# 119
  • Варна
Обяснението било, че такова е времето, в което се развива действието

Общи условия

Активация на акаунт