Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 250
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Аз от известно време използвам течния гел на Медикс - бял и оранжев и съм много доволна. Особено белия мирише страхотно. Преди това ползвах Персил гел Колор - е не ми харесва. Медикса се справя по-добре.  wash  А и цената е добра.
А за омекотител са предимно на Силан лилав или син, но за разнообразие купувам и Бинго - синьо - много е хубав.

# 31
  • София
Здравейте, моля препоръчайте ми прах за бяло пране
Прахообразно Омо, когато е на половин цена в Кауфланд (към 4,89 лв. за 20 пранета). Най-доброто. Стига да спазваш дозировката, а не да слагаш "по малко", за да спестиш (визирам мнението, публикувано след твоето).

# 32
Аз лично използвам гел на Perwoll за пране (бяло и цветно) и Cocolino за омекотител. От доста време използвам тези препарати в комплект слагам по 50 мл от гела и по 25 мл от омекотителя в барабана на пералнята без значение дали ми е заредена на максимум или не, стигат си и двете и се изпира много добре и ухае хубаво - едно свежичко такова. Не е от евтините и последно време рядко са на промоция големите разфасовки, ама си ми харесва и като си слагам по малко си ми стига Simple Smile

Аз пък от Первола грам не останах доволна - няколко пъти купувах и все си бях разочарована - нито изпираше добре, нито има траен аромат, и по спомен мисля, че се слага по голяма количество от Персила и ми идваше неикономичен.  Peace

Последната партида от Персила, който взех от промоция  в Кауфланд също ме разочарова и сега е ред на Ариел  Praynig

# 33
  • София
Здравейте, моля препоръчайте ми прах за бяло пране
Прахообразно Омо, когато е на половин цена в Кауфланд (към 4,89 лв. за 20 пранета). Най-доброто. Стига да спазваш дозировката, а не да слагаш "по малко", за да спестиш (визирам мнението, публикувано след твоето).

Ама то и по-малко пак стига Stuck Out Tongue Simple Smile Аз понеже обичам да си експериментирам и съм забелязала, че дори и по-малко от оказаната дозировка на опаковката пак изпира прекрасно. Т.е. защо да слагам повече, само защото на опаковката пише така, при положение, че и с по-малко пак изпира прекрасно, а и спестявам материал? Но наистина, по темата - гела за бяло пране на Perwoll наистина го препоръчам. Мъжът ми е с чувствителна кожа, така че мога да кажа, че до сега е нямал и оплакване от само използването на гела, и от гела в комбинация с омекотител на Cocolino. Колкото до аромата, то в крайна сметка си мирише добре, ама като носиш дртехата цял ден няма как да остане да мирише така, както е миришела след пране Simple Smile

# 34
  • Варна
Аз лично използвам гел на Perwoll за пране (бяло и цветно) и Cocolino за омекотител. От доста време използвам тези препарати в комплект слагам по 50 мл от гела и по 25 мл от омекотителя в барабана на пералнята без значение дали ми е заредена на максимум или не, стигат си и двете и се изпира много добре и ухае хубаво - едно свежичко такова. Не е от евтините и последно време рядко са на промоция големите разфасовки, ама си ми харесва и като си слагам по малко си ми стига Simple Smile

Омекотителя заедно с первола в барабана при зареждане на пералнята???? Не ,че много ги ползвам тия пущини/омекотителите/, но когато ги ползвам ги слагам в отделението за такива. Пералнята ги дърпа на последното плакнене или с други думи казано се разтварят в последната вода без след това да се изплакват. Лично аз не виждам къде е икономията-буквално го изливаш в канала.

# 35
  • София
Ама то и по-малко пак стига Stuck Out Tongue Simple Smile Аз понеже обичам да си експериментирам и съм забелязала, че дори и по-малко от оказаната дозировка на опаковката пак изпира прекрасно. Т.е. защо да слагам повече, само защото на опаковката пише така, при положение, че и с по-малко пак изпира прекрасно, а и спестявам материал?
Значи успяваш да изпереш отлично 4-5 кг сухо пране с 50 мл от препарат, който указва дозировка минимум 75 мл за 2,5 кг пране? А след това мушваш и омекотителя в барабана? Истинска магьосница си  Grinning

# 36
  • оттам, откъдето започва България
От понеделник в Кауфланд ще има прах за пране Bioaktiv 30 пранета за 4.99 лв. Това е прах за пране от Хърватия. Има няколко вида, но в Кауфланд са само два:
Скрит текст :
Ако сте закъсали за прах, може да го пробвате. Марка без гигантски претенции, не е от високия клас, но се справя много добре. И на тази промоция цената е много добра. Аз, естествено, съм го купувала на редовна цена, ама като не мога да чакам. Laughing

Ползвала съм и други марки на фирмата, която го произвежда - Saponia, и мога да кажа, че продуктите им са изключително качествени.

Гес, благодаря ти за идеята. Вече имам 3 пранета с Bioaktiv и мисля че по нищо не отстъпва на Омо. Два пъти прах бяло пране и не сложих омекотител, за да усетя аромата. Резултата е изненадващо бяло пране, но малко твърди бяха дрехите. Тази вечер изпрах смесено пране на 40 градуса и сложих омекотител. Резултатът ще е налице утре.   bouquet

# 37
  • София
От понеделник в Лидл пускат препарат за почистване на пералнята. Ще има и доста други почистващи препарати.

# 38
Гес, благодаря ти за идеята. Вече имам 3 пранета с Bioaktiv и мисля че по нищо не отстъпва на Омо. Два пъти прах бяло пране и не сложих омекотител, за да усетя аромата. Резултата е изненадващо бяло пране, но малко твърди бяха дрехите. Тази вечер изпрах смесено пране на 40 градуса и сложих омекотител. Резултатът ще е налице утре.   bouquet
Кой взе, розовия или зеления?

От понеделник в Лидл пускат препарат за почистване на пералнята. Ще има и доста други почистващи препарати.
Дано да има и кърпички за обиране на прах.

# 39
  • София
Има доста неща. Води се седмица на почистването. Утре ще пуснат ел. варианта на каталога и ще си ги разгледате. Аз набелязах доста препарати - ще вляза в преразход. Mr. Green

# 40

Dash за вълна. Не знам дали го има из паралелния внос навсякъде, но е най-добрия за мен.

# 41
  • Стара Загора
Аз да споделя задоволството си от немски Первол за спортни и функционални тъкани (за кой ли път), ето този:
Скрит текст:
Сложих да пера спортни екипи и с леко недоверие мушнах едно детско долнище (памучно с лека вата) с едно голямо петно от кал и птиче ако. Намазах го малко с течен Корал за бяло ( немски), че нямах препарат за петна. Прах на 30 градуса и сложих доза като за замърсено пране. Не очаквах петното от долнището да се е изпрало на 30 градуса, но факт- нямаше го, просто перфектно изпрано  Grinning

# 42
  • София
Изпробвахте ли вече новите Ариели - гел   Rolling Eyes

Гес , newsm78 докато в DM са на промоция.

# 43
  • оттам, откъдето започва България
Кой взе, розовия или зеления?

Зеления, още веднъж - БЛАГОДАРЯ.  bowuu

# 44
  • Бургас
Да се запиша и аз, че пропуснах една (или пък две) тема.
Сдобих се с едни кутийки бинго за три пранета, с прикрепени към тях пакетчета от 150 грама прах Бинго за 0,99 лв. Взех от всичките по една за проба и сега си ги пробвам - голям кеф.
Иначе с този златен Ленор от паралела си станахме добри приятели, втора опаковка си взех дори, а преди време ви бях писала, че не е моят аромат.

Общи условия

Активация на акаунт