Непоносимо главоболие

• 9 284
  • 27
  •   1
Отговори
Години наред имам непоносими и много дълги главоболия. Ходих при не един лекар на консултации, никой по никакъв начин не може да ми помогне. Мерят ми кръвното и след като установят, че е нормално, не могат да ми кажат нищо. Предписват ми нурофен и нещо за подсилване на имунната система, но нямам никакво подобрение от тези неща, дори малко от малко не намалява главоболието. Никакви лекарства не помагат. Главоболието ми може да се появи веднъж, два пъти, до 4-5 пъти в месеца, като изключително рядко трае по- малко от 2 дни. В повечето случаи на третия ден вече отшумява и на четвъртия вече нямам спомен от него. През тези периоди всякакви по- силен шум и ярка светлина го усилват. Главоболието ми е само от едната страна на главата и често е пулсиращо.  Очите ми често сълзят и много трудно заспивам, а някои нощи даже не успявам да дремна. Чувствам се като парализирана. Нищо полезно не мога да свърша. Ужасно е. Никакви хапчета и лекарства не ми помагат.  От информацията, която чета в интернет, симптомите ми са доста близки до тези на мигрената. Моля, тези от вас, които имат подобни проблеми и близки приятели и роднини с този проблем, нека кажат как процедират, какво правят, за да успеят да живеят без болки в тези 2-3 дни.

# 1
  • София
с колко невролози си се консултирала?

# 2
Хм, аз веднъж имах такова неприятно главоболие, но то беше от кръвно, закъсняваше ми доста цикъла и май от там нещо беше станало...Но твоето, аз бих отишла на скенер, ако нищо никой не може да ми каже..Не са ли ти давали направление за скенер?

# 3
Имам колежка, която е със същите оплаквания.
Казали са й шип... уж.
Както посъветвах нея, ще посъветвам и теб - пусни си хормонални изследвания, може пролактинът да е завишен.
Успех   bouquet

# 4
Не съм се консултирала с невролог. Не съм ходила на скенер, не са ми давали направление за скенер и никой не ми е споменавал за скенер. Нямам никакви проблеми с цикъла. Изключително редовен си ми е.

# 5
Не съм се консултирала с невролог. Не съм ходила на скенер, не са ми давали направление за скенер и никой не ми е споменавал за скенер. Нямам никакви проблеми с цикъла. Изключително редовен си ми е.

Ами аз като имах главоболие ме пратиха на невролог..Причините за едно главоболие могат да бъдат много,  предполагам..А твоето не е единичен случай, така че по-добре обиколи малко лекари, бг мама няма да ти даде диагноза Simple Smile

# 6
  • Варненска клюкарка
По симптомите прилича на мигренозни пристъпи, както и на други неща, но без образно изследване няма как да се гадае, щом става въпрос за главата! Щом е от години, поразвърти се поне при няколко специалиста и настоявай за образно изследване, едва ли са хормони...
Както казах, щом става въпрос за главата, всички приказки това имаш или това нямаш, без модерно образно изследване са като хвърляне на боб ooooh!

Нурофенът евентулно може да намали болката по време на пристъп, но не е решение на проблема, защото не лекува!  Доколкото разбирам от написаното от теб, този доктор просто е отбил номера с мерене на кръвно и рецепта за нурофен ooooh! мислиш ли че точно той може да ти помогне?!??
Търси невролог!

# 7
Класическа мигрена. Имам приятелка със абсолютно същите оплаквания. Години наред и тя се е мъчила със аналгини, беналгини, нурофени...
 Някакъв невролог най-после и казал, че само се мъчи с тези лекарства и от тях файда няма. Изписъл и е лекарства конкретно за мигрена, а не просто за някакво главоболие. Тя пие Хедан при пристъп, вече си е налучкала дозата, хапчета има по 50 и по 100 милиграма, според силата на пристъпа тя си усеща от колко да вземе. Лекарството действа след час някъде и ефекта му е 10-12 часа, ако пристъпа се върне може да се повтори, но може и да не се върне, прочети листовката и ще се ориентираш. Пробвай, приятелката ми се роди с това лекарство Hug

# 8
Ще ида на невролог. Посетила съм различни лекари, не един и не двама. А нурофенът дори не намаля болката. Никакви нормални лекарства за главоболие не действат, все едно не съм ги пила. Просто ужас...

# 9
Позната ситуация Sad
През последния месец имам през ден главоболие. В тези периоди светлината и шумът го усилват повече, вземам болкоуспокояващо, но това не решава проблема. Посъветваха ме да посетя невролог и офталмолог, както и да изследвам желязото. При мен обикновено главоболието е от лявата страна около ухото и слепоочието, и по-рядко от дясно.
Познат лекар уролог е имал същите оплаквания и са му казали, че е мигрена (не съм запозната в детайли), но са му предписали някакви лекарства, които не взима ежедневно и сега се чувства добре.

Моят съвет към авторката е да потърси добър невролог. Успех! bouquet

# 10
  • София
Мигрена си е това.
Отиди на невролог, но отсега то казвам какво ще ти предпише - по-тежката артилерия - антидепресант, препарат отпускащ кръвоносните съдове и пр.
Което не е лошо де, ако нещата са много зле, ще получиш облекчение.

Пробвай с хранителни добавки.
Магнезий и Витамин В 2.
Прочети и за 5-HTP.

Пробвай и масажи, ако имаш възможност.
Не само на главата, на цялото тяло.
Нервите, които предизвикват мигрената, тръгват от главата и вървят по целия гръб.

# 11
L'Agent Hug

Обаче антидепресант не ми звучи добре ooooh!
По-добре да пробвам с хранителни добавки и масажи преди това.

# 12
И аз за мигрена си мисля, и мен много често ме боли глава. Но мигренозните пристъпи са различни от главоболието  Peace
Аз съм ходила и на скенер, и на ЯМР /заради висок пролактин, както някой тук писа/. Уж ми няма нищо обезпокоително в мозъка, но главоболието си стои.

От ученичка съм така, майка ми е същата.

Мигрената различавам с това, че при мен винаги започва нощем, повдига ми се, не мога да стана от леглото, вие ми се свят. От както чух за Хедан просто се родих. Но според мен това е тежката артилерия лекарства, не би тряблаво да се пие често, за половин час съм нов човек с него, нищо друго не ми е действало така  Peace

# 13
  • Nice
Какви други симптоми сте забелязали педи започването на главоболието? Има ли гадене, проблеми с вждането и фокусирането на предмети, черни петна пред погледа, изтръпване на крайниците, потене, чувствителност при шум?
Може би става въпрос за мигрена, както са описали другите потребители. Тя може да е с или без криза и в давата случая е добре да се консултирате с невролог (под криза имам предвид предшествана от някои от горните симптоми).
Аз страдам от така наречената мигрена с аура при която главоболието е предшествано от такава криза и продължава с дни и никакви лекарства не помагат. При мигрена е препоръчителен приемът на магнезии (без значение под каква форма).
Ако и Вие страдате от мигрена при един преглед при невролог той ще ви обясни как да намалите честотата на кризите или главоболията. Много често това се дъължи на стрес, недобро хранене, застоял начин на живот. И в такъв случай е най-добре да се намали стресът, да се спортува и да се прекарва време сред природата на чист въздух. Така поне честотата на главоболието намалява до някаква степен.

Късмет и дано при вас да е нещо временно Simple Smile

# 14
  • В.Търново
Чиста мигрена си е това.Невролог може да установи какъв тип е, защото може да се дължи на свиване на кръвононите съдове.За това се пият например Пирацетам.Може да ти се направи ЕЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт