ПЪРВИ клас - 2 тема

• 43 043
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Имаме ужасяващо количество домашни. Не знам кога ще почива това дете и как да го извеждам, като има да пише за два пълни дни.

Часът е 13.35, А ОЩЕ СМЕ ДО НИКЪДЕ #Cussing out
Със сигурност ще разискам въпросът на следващата родителска.
Часовете за самоподготовка ми е интересно с какво запълват. Tired

# 241
  • На края на вселената!
Ние нямаме никакво домашно за почивните дни, всичко написано в занималнята. Ще попише малко, колкото да не пречи на кака си (пети клас) и да не губи тренинг. А и трябва малко да оправим кривината.

# 242
  • sf
Колко домашни имат?  newsm78

# 243
  • София
Това с огромните домашни не го разбирам. Не стига, че децата са по цял ден в училище и очевидно всички се уморяват от този им нов за тях режим, а и през почивните дни пак трябва да се закотвят и да пишат, вместо да играят на вън и наистина да си починат. Не, че отричам домашните напълно. Хубаво е да се поупражняват - половин страничка или една-две задачки, които да се приключат за половин час. Но през останалото време да се занимават с любими за тях неща, най-вече игра.

# 244
 Hug за всички!
Ето ме и мен...на 17та страница на новата тема и неизчетени последни на предната...Как съжалявам, че не успявам да следя всичко тук...Споделят се толкова интересни и полезни за мен неща, но засега все още се надпреварвам с времето, а една тридневна командировка ме изхвърли от надпреварата направо! Wink
За домашните - нашият младеж няма конкретни такива, а има да дописва...Пишел най-бавно от всички, много се стараел и много се разсейвал...Та, сега има да си попише малко, но в никакъв случай няма да му отнеме много от времето за игра и почивка.
Иначе приятелството му с буйното дете май е в миналото - сега са в другата крайност: бутал го на земята, удрял му главата в неговата...Въобще, това дете ще е голямо предизвикателство за всички. Друго дете ударил с юмрук в лицето, викали психолог, лекар...А бабата на момчето се карала на учители и деца, че всички се нахвърляли върху нейното внуче!!! Дано да намерят адекватно решение, че е неприятно доста - всеки ден се чудя в какво състояние ще го приберем.
Във ФБ видях краснописници много - браво на децата!
При нас няма Браво! или Отлично!, а звездички...Вече има 5 и е много доволен! Само да започне да пише по-бързо и да успява, че покрай звездичките има и купища въпросителни заради недовършени елементи.
Засега това се сещам и пак се надявам, че ще успея поне тези два дни да съм сред вас! Hug
Весел и приятен слънчев ден!

# 245
и ние имаме да дописваме домашни-не са много
вчера някакво дете го е ударило в лицето/според него с юмрук/-резултат цепната устна и венец
според учителката са се сбили за топката-нямам намерение да се разправям, да се учи да се пази
днес за първи път ходи на английски в една школа, като видях учебника -повечето неща ги знае от детската, май трябваше по-горно ниво да го запиша, но вече е късно

# 246
Защо да е късно? Нали школата има и  по-високи нива. А и е минал един урок само. Ако наистина няма да му е от полза струва ли си да се губи една година време и средства ?

# 247
има и други нива, аз предварително казах че е учил, но ми отговориха че се учили и да пишат и трябва да започне от първо ниво
не е в техен интерес да минава едно ниво напред, но мисля да попитам

# 248
  • Sofia
Школата да не е Британика ? Дъщеря ми учи там 2 - 3 пъти едно и също, защото беше малка .... Mr. Green

За домашно има 2 страници по БЕЛ и 1 по математика /формат А4/ и по английски не знам колко думи да ги напише по 10 пъти.

# 249
За домашно има 2 страници по БЕЛ и 1 по математика /формат А4/ и по английски не знам колко думи да ги напише по 10 пъти.

Ехеее, какво е това домашно?  Shocked
По английски никакви думи нямаме за писане, а може и моят да не е разбрал.

# 250
  • София
  Здравейте и от мен! Много пишете, не смогвам да се включа. Simple Smile

Нашите нямат почти никакво домашно. Забравил си тетрадката по БЕЛ и затова писа днес-2 стр. ченгели-иначе щеше да приключи в занималнята. Пише доста бързо, според мен, и твърдят, че е красиво, за последното аз нямам мнение.  Mr. Green Имам чувството, че нищо не прави. Само за игри разказва.  Laughing Домашните, в сравнение с някои други от темата, са просто символично малко. Той ги пише за 30-ина минутки и после се забавлява. Много внимава да не го накарам да напише нещо допълнително.  Crazy
  Почват 2рата тетрадка, с буквите. Да видим дали нещата няма да се усложнят. Четенето е ясно, но идват и диктовките, с които брат му го плаши от година.
  Другата седмица ще почва и английски. Те учиха много в градината. Имаха прекрасна преподавателка, с която минаха почти цялата 1 част на Friends and Family. Знае буквите и може да прочете дума когато са "правилно" подредени ( на срички  Wink ) . Но реално му предстои да се учи да пише на английски и се надявам да няма много объркване с трите езика.  Tired

# 251
По английски имаме всеки път да пише думите по два реда или по десет пъти по-дългите.

# 252
  • София
По английски още думички учат, не пишат.

Иначе специално домашно за почивните дни имат по математика. По две странички от помагалата на ден. Не е много, но специално са казали да се работи всеки ден, а не да се напишат наведнъж.

# 253
Школата да не е Британика ?
не , максимум е школата
мисля да го оставя в това ниво, днес беше много горд , че научил нови животни
ще започват да пишат скоро, така че май си е за там

# 254
По английски имаме всеки път да пише думите по два реда или по десет пъти по-дългите.

А и В паралелки сте при една госпожа, ние сме при друга. Нашата няма подобни изисквания.

Общи условия

Активация на акаунт