ПЪРВИ клас - 2 тема

• 43 070
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • sf
За пореден път се убеждавам какъв съм темерут  hahaha
Никога не съм подкрепяла версията за Дядо Коледа. И двамата знаят,че подаръците са от нас, че всички "дядоколедовци" из улиците, магазините и т.н. са актьори. И поддържам версията,че може би някъде все пак има истински Дядо Коледа,но той си живее там , а аз не съм го виждала  Joy

# 151
  • Sofia
Мимка, разбира се не са за всички, за талантливи деца, за по можещи.  Simple Smile

За дядото Коледа, на мен пък ми е по-добре, че на щерката и подшушнаха други деца за "истината". Като ме попита тогава (около миналата Коледа) и' казах, че аз предпочитам да вярвам, че го има, там някъде в Лапландия и обвит във вълшебство. Нали идва нощем, не го вижда никой...
Пък по ТВ, филми, тържества е такъв, какъвто си го преставяме и те така...
Тя заключи, че и тя иска да вярва, че го има...
За сега не и е подшушнато, ако него го няма от къде пък идват подаръците.  Laughing
Та и през ум не ми минава сама да и' разбия илюзията (която пък сама създадох  Mr. Green).
Когато пита, ще отговарям с подходящата за възрастта истина и толкоз.   Grinning

Иначе и тя както и други деца тук...
Говорим си, че искаме този, онзи или другия и още един пъзел и т.н. ... (общо хоби ще ни е, го решихме наскоро  Grinning ... питаше какво е хоби  Wink ) и казвам, че са скъпи, не може да ги купуваме толкова често, колкото ни се иска... И тя ме успокои: "Не се притеснявай, мамо, аз ще поръчам много на дядо Коледа, там нали са безплатни!"...   Mr. Green   Аз...  Crazy нали  Money ... кавам "нали не е хубаво човек да е алчен" и смъкна детето на 2-3.   ooooh!  Whistling

# 152
За 12 реални учебни дни, според вас нормално ли е да местят девойката на 4 различни чина и то по причина други деца - слухов апарат, недовиждане/ромче без очила/, говорещи и по-ниски от нея/тя е среден ръст/. Днес сутринта отново не бяха на техния чин и вече откровено се разплака, защото тъкмо привикне 3 дни с едно място и ги разместват.
Изживява трудно промените, още повече,че тя няма никаква вина. Госпожата е била наясно с децата с физически разлики още от лятото и е логично да ги постави на съответните места, за да се знае от самото начало, а не всяка сутрин да се чуди къде й е мястото.

# 153
За 12 реални учебни дни, според вас нормално ли е да местят девойката на 4 различни чина и то по причина други деца - слухов апарат, недовиждане/ромче без очила/, говорещи и по-ниски от нея/тя е среден ръст/. Днес сутринта отново не бяха на техния чин и вече откровено се разплака, защото тъкмо привикне 3 дни с едно място и ги разместват.
Изживява трудно промените, още повече,че тя няма никаква вина. Госпожата е била наясно с децата с физически разлики още от лятото и е логично да ги постави на съответните места, за да се знае от самото начало, а не всяка сутрин да се чуди къде й е мястото.
По-добре за децата е да си свикнат, но все пак някакво напасване трябва да има. Иначе при нас ги местят всяка седмица с по-един чин назад, т.е. тези, които в началото са били на първия чин, минават на втори и така се изместват. Целта е всички да са били напред и назад, като беше казано, че само деца с проблеми ще си остават на предните места, но не съм питала. Та и при нас всяка седмица - различен чин.
Мимка, нямам думи. С право ще повдигнето въпроса за род. среща.
Жасмин, браво на Оги и за състезанието, и за пианото. Моята също се е ентусиазирала за пиано, ние нямаме вкъщи, ходи на едно читалище и сега иска да вземем, но си е наумила - роял. Как ли си мисли, че ще го вместим, не знам.
Моята не е левичарка, но въпреки това доста натиска като пише, но не съм чула да се правят забележки за натиска.
P.P. Узи, все се каня, но не стигам до писане, може да ви дадем едно лилаво чудовище от Стикитата, повтарят ни се две, трябва само да се уточним.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 20:14 от Mira_p

# 154
  • София
Не считам за нормално. Но за 12 реални учебни дни, седейки на един и същ чин, моят ученик седя до три различни деца или сам. Не можа да ми обясни защо, освен че първото момче, което беше до него било непослушно и имало проблем (не стана ясно какъв).

Днес са се прибрали без яке. Дядо се е сетил и го е върнал да го вземе. Моичкият се е качил, но не го взел, защото госпожата говорела по телефона. Shocked Понякога имам чувството, че съм в лудницата.

# 155
  • Варна
mmm_, разсмя ме  Laughing Все пак са дядо и внуче Simple Smile При нас снощи аз докато я "изказвах" на баща ѝ защо не е ходила на балет, той ме слуша много внимателно, кима и когато се бях разгорещила да описвам къде и как съм я заварила, каза: "Да, и?".  Shocked Пак обяснявам колко зле изглеждаше, цялата омърляна, а таткото в това време: "Да, да, разбрах, че се е изцапала, ама се отплесна нещо, щеше да ми казваш защо не сте ходили на балет!" ooooh! И в този момент Дребна: "Ми, ха де! И аз това се чудя" Close

# 156
  • у дома
Пак обяснявам колко зле изглеждаше, цялата омърляна, а таткото в това време: "Да, да, разбрах, че се е изцапала, ама се отплесна нещо, щеше да ми казваш защо не сте ходили на балет!" ooooh! И в този момент Дребна: "Ми, ха де! И аз това се чудя" Close
Замислям се дали мъжете ни не са роднини-моят е същия  hahaha

# 157
Иначе при нас ги местят всяка седмица с по-един чин назад, т.е. тези, които в началото са били на първия чин, минават на втори и така се изместват. Целта е всички да са били напред и назад, като беше казано, че само деца с проблеми ще си остават на предните места, но не съм питала.
Tова под форма на игра е чудесна идея и няма да има разстроени деца.

Но за 12 реални учебни дни, седейки на един и същ чин, моят ученик седя до три различни деца или сам. Не можа да ми обясни защо, освен че първото момче, което беше до него било непослушно и имало проблем (не стана ясно какъв).
Поне той не е местен - пак е по-малък стрес - по -приемливо е.

Моята е с малко по-развито чувство за справедливост и това, в добавка с такова чувство и за собственост, дава плачевния резултат. Говоря у дома,че нещата са общи и не бива да се привързва към предмети в училище, но ще има още накъде.

# 158
  • София
 Dive  hahaha
Жасмин, браво на Оги!
Вчера ни се накараха на РС. Децата били много разсеяни, не внимавали, ставали, много говорили, в стола било страшен шум  Rolling Eyes

# 159
  • София
Dive, реално какъв е проблемът, че детето се е поизцапало малко?!  Laughing

anitsa, само твоята девойка ли я местят или и другите деца?  newsm78

# 160
Anitsa, не, не е нормално. Нас ни предупредиха, че ще разместват редиците, най-дясната ще мине в средата, след това в ляво и обратно. Това било, защото дъските им са две една до друга - една бяла с маркер и една зелена с тебешир и трябвало децата да имат еднаква видимост към тях.
Мира, моята дъщеря също си е поръчала роял Simple Smile Засега се е задоволила със синтезатор, тъй като просто нямам място за нещо по-голямо. Обаче много обичам да я слушам как свири  Heart Eyes
Dive, и мен ме влудява постоянното цапане. Знам, че са деца и им се играе, но дъщеря ми я прибирам в безобразен вид по някой път. Онзи ден в градинката се заиграха с една приятелка и след 10 мин. пристига цялата в кал, по чорапи, защото кецовете й така се накаляли, че й тежали и не можела да ходи...

# 161
и алекс го разместиха няколко пъти, но той е доста приказлив и ми е ясно защо
сега стои до най-кроткото дете, което според него "мълчи като риба"    ooooh!
и въпреки всичко, учителката ми каза че пак говори-най-вероятно вече сам си говори   Whistling

# 162
  • Стара Загора
Като чета последните постове се успокоявам за моя син. Миналата седмица г-жата беше казала на тази от занималнята да ни предаде че дисциплината била под всякакво ниво. Незнам защо ни имат телефоните - ами да звънне, аз като видя че е класната ще върна обаждането. Отивам аз да говоря, - проблема е че ставал в час, обръщал се назад, говорел с този отпред. Той е бил в предучилищна в детска градина и предполагам, че там не са имали такива изисквания. Явно при нас проблема ще е в БЕЛ - почти винаги има забележка - спазвай наклона!, Упражнявай се!, Не натискай! и червени подписи. За математиката - всичко е ок. Само златни подписи. В къщи когато го накарам да пише елементите  - е добре, явно се старае. Но в занималнята и в час - просто нямам думи.

# 163
anitsa, само твоята девойка ли я местят или и другите деца?  newsm78
Заедно с момиченцето, с което седят -не искат да се разделят по никакъв повод. На 15.09 седнаха на един чин- на 16.09 там вече беше настанено момиченце със слухов апарат, ОК. След 3 дни отново ги преместиха заради говорещи момчета, които настаниха на техния чин,след това се оказа,че зад тях има по-ниско момче - отново смяна и днес последно - трудновиждащо дете и трябваше да седнат зад него, а то на техния чин.  Е да, обаче пред дъщеря ми щръкна един сериозно висок младеж в новата ситуация и компромисът бе да сменят като цяло да отидат в друга редица.
Съжалявам,че дотегнах - може и аз да се пренавивам.

# 164
  • Sofia
в БЕЛ - почти винаги има забележка - спазвай наклона!, Упражнявай се!, Не натискай! и червени подписи. ... В къщи когато го накарам да пише елементите  - е добре, явно се старае. Но в занималнята и в час - просто нямам думи.
Тъкмо затова се упражнява моята по малко. Като е по-бавно и старателно е по-хубаво, нормално. То и в у-ще не е никак лошо, но...
Когато започнат диктовките, няма кой да ги чака един по един и с бързината да не стане "с краката". Ей това ми е идеята.  Simple Smile

п.п. Ето заниманието на щерката от преди малко. Както съм писала и преди - сама се занимава, в нейната стая.   

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 16:40 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт