ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 974
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile
Заведох Гушкан, дадох 21лв за учебник по английски (да видим какво представлява и колко ще го ползват), има едно разместване в програмата - местата на инф. техн. и английския. Имаме и нова закачалка, един татко я е правил.

# 421
  • Перник
При нас родителската среща мина добре. Скарахме се на госпожата, че не е достатъчно критична към децата. Тя каза, че искала да ги поощрява, пък и първия ден като не сложила печат за хубаво писане на едно момиченце, то излязло от часа без разрешение, обидено, да звъни на майка си да го прибере  ooooh!

# 422
  • Варна
Добро утро и от мен Simple Smile
Влизам да отчета РС от снощи Simple Smile Учителката ми прави все по-добро впечатление, надявам се скоро съвсем да разсее първоначалните ми притеснения. Не мога да кажа същото за възпитателката обаче Sad Не си дава телефона за връзка дори на класната, камо ли на родителите! Не оставя децата сами да пишат домашни и после да проверява. Упражнения дава, ако има време... От 23 деца клас, 9 вече са спрени от занималня. Confused Останали сме само тези, които нямат алтернатива. Но ще бъде предупредена и ако не си вземе бележка, ще ѝ се търси заместник Rolling Eyes Поне за това бяхме единодушни!
Мина и при нас един зъболекар за силанизацията - общо взето каза да "търсим инфо в нета". Струва ми се, че това е поредната програма за усвояване на едни пари от определени хора. Ако реша по-нататък ще направя на Марта, но не по програмата.
По АЕ, ФВС-модул и на занималнята имаме 3 други учителки - никоя от тях не дойде на срещата. По АЕ моето дете почти нищо не е научило. Може да каже само Hello, I'm Martina. What's your name? За произношение да не ви говоря ooooh! (добре, че знам, че това казва). Така, че Добри, не си само ти да се жалиш Joy

# 423
Родителските срещи нали бяха само преди месец. Учудвам се, че сега пак имате Rolling Eyes

Много неприятно това със занималнята. Чувала съм, че в някои училища ходят от частни занимални да вземат децата. Може и такъв вариант да помислите, ако има при вас и частната занималня провежда добра подготовка.

Моята днес едвам отлепи и беше нервна. В сряда много се измаря в училище. А и вечерта ни беше плуването и заспа чак в десет и нещо. Ама ако не я бях завела на плуване, щеше да залепне пред телевизора и да продължи да се нерви. Така поне малко разпусна. Вчера не беше излизала навън. Играли на криеница и лазене по земята и пъхане под столовете Crazy Вътре ходят с обувки.  Казах няколко пъти да си мие ръцете след това. Дано влезе нещо в главата Whistling

# 424
Да ви попитам , как се справят децата ви със звуковите модели ?  Confused
При моето се очертава проблем . Rolling Eyes Няма никакви грижи , когато думата е написана , ама никакви -гласни съгласни - всичко точно .Обаче ,ако няма написана думата ,а  само картинка гледа и то без кутийки под нея( т е  сам човек да си я издиктува на ум ,да си преброи кутийките (буквите) на ум и съответно , да ги напише в тетрадката - леле гърми..
И сега почивните дни с една дъска и магнитни букви към нея ще се мъча да карам да изписва (подрежда)издиктуваната от мен думичка. Доста се притеснявам ,защото това й е много трудно , а е важно ,че като започнат да им правят диктовка не знам ,какво ще прави.. Confused

# 425
Пролетен дъждец, аз смятам, че е нормално да се направи родителска среща сега, за да се кажат първи впечатления от децата, как се справят и т.н.
Предишните бяха по-скоро организационни и за събиране на пари. Но нито децата се познаваха, нито учителя-децата.

Витаминче, при нас думата изписана я няма. Има картинка, отдолу поле в което те да разделят колко срички има и колко звука. Няма проблем с това.
Детето може просто да си напише само думата и така да направи звуковия модел, не виждам проблем.

# 426
Вчера не беше излизала навън. Играли на криеница и лазене по земята и пъхане под столовете

Това пак е добре - моят излязъл, ритал мач и паднал в някаква локва - от горе до долу мокър, дойде си с екипа по физическо.  Laughing
Ще му пратя резервен анцуг, аз само блуза и бельо му бях дала резервни за шкафчето.

Иначе е много доволен тази година от училището. Миналата беше много нервен, нещо не си пасна много на мястото (може би и защото много учеха), но сега с новия клас и учителки е супер.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 10:24 от Анонимен

# 427
Витаминче, нека си я пише набързо думата и така да прави звуковия модел. Играйте първо на срички. Казвай думи и тя да ги сричкува.  После тя казва и ти сричкуваш. Щерката с ръката тактуваше на сричките, после започна да ги вика/пее на игра. След сричките играйте на звуци. Казваш дума и тя казва звуците.

Жас, и моята е много доволна тази година. Дано така остане и за напред. Аз имах огромни притеснения в началото. Миналата година беше много стресирана.
Ти пантофи, маратонки пращала ли си?

Миналата седмица ми вика: ах, как ми се иска да дойдеш да ми подредиш учебниците. Все се каня да ги оправям, ама като дойде междучасието и забравям Joy Права беше класната, че вътре настава хаос. В петък ги беше подредила де.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 10:48 от Пролетен дъждец

# 428
  • Варна
На тази РС ни четоха правилниците, подписвахме декларации, маршрутни карти рисувахме - такива неща. За класа като цяло каза учителката - били много добре възпитани децата, спокойно се работело, имало няколко, които по-бавно действали, други се разсейвали по-лесно, трети малко с по-развинтено въображение и вечно нещо недочули докато си фантазират техни си неща... но като цяло каза, че е много доволна от тях и като дисциплина и като умения. Дано продължи така.
Витаминче - не съм спец по БЕЛ, но ще ти кажа какво бих направила аз ако детето ми срещаше този проблем. Нека каже думата на глас (от картинката), след това да преброи с пръстчета колко са буквите, докато я казва буква-по-буква. После да нарисува толкова квадратчета, колкото са буквите (аз я карам да прави звуков анализ в една упражнителна тетрадка с квадратчета, че по-лесно ги рисува там). От там нататък би трябвало да е лесно - слага гласни-съгласни и е готово.
А, и за умората щях да пиша - при нас се усеща вече също. Всеки ден без неделя е на тренировки... Онзи ден ми каза, че ако скоро не я сложат в "голямата" група по ХГ, мисли да се отказва, че много се уморява, пък било "бебешко". Балета определено й идва по-хард Simple Smile

# 429
  • София
Моето дете, когато няма изписана дума а картинка, нпр. Котка - слага си юмрукът под брадичката и я казва КОТКА на гласните винаги удря брадичката юмрук и така се знае колко гласни са

# 430
Може ли линк към групата във фейса.

# 431
Здравейте!
И при нас тече безплатно силанизиране. Класната вчера е изпратила документи и до края на седмицата трябва да се върнат - попълнени, ако сме съгласни и празни, ако не сме.
До преди 2 години Матей нямаше нито един кариес, а от тогава - всеки зъб (5 до момента) го правим по минимум 4 пъти.  Rolling Eyes Два вече са умъртвени. Последно правихме в края на Септември и стоматолога каза, че има още един, който не е направен както трябва, но решихме да го оставим за новата година (да ползваме здравната каса, че по 80-100 лв. всеки път, направо...). Последните два ги "поправихме" в нова стоматологична клиника и дано вече е за последно, че ми писна.  Crossing Arms Та, в този ред на мисли - не мисля да слагам силанти, защото не се знае колко пъти ще трябва да се махат, за да се правят зъбите.  Thinking
Матей няма проблем със звуковите модели. Още в предучилищна много бяха наблегнали на тях и сега му е песен.  Peace

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 09:22 от desi_yakova

# 432
Хелоу Simple Smile
Като ви чета за тези помагала, как се занимават децата ви, решават задачи и пр. имам чувството, че моето дете е с година по-малко от вашите  Tired ooooh!
Кали, аз също не давам допълнителни упражнения на дъщеря ми вкъщи. Но така съм преценила за моето дете. Баба й я взима към 16 часа от занималня, играят навън, ходи на плуване или танци, аз се прибирам между 18 и 19 часа и имам два часа да я видя преди да си легне. Не искам да запълвам това време със сборници. Но всяко дете е различно, със свой ритъм и характер. За моето смятам, че й е достатъчно натоварването в училище и занималня.

първия ден като не сложила печат за хубаво писане на едно момиченце, то излязло от часа без разрешение, обидено, да звъни на майка си да го прибере  ooooh!
Shocked Shocked Shocked
Нашата учителка е много пестелива с похвалите. Системата ни за оценяване включва усмихнати, сериозни и намръщени човечета и "браво" за наистина добре свършена работа.

Добри, и аз не съм във възторг от английския при нас. Не че съм с особени очаквания, де. Освен това установих, че малката е забравила всичко от наученото в градината и сега й е трудно. А учителката хич не успява да я мотивира, та преговаряме думички вкъщи...

# 433
  • sf
Направо не искам да знам какво му е в шкафа  hahaha
Тия дни се замислих за зимните мокри дни- как ще излизат, после мокър ще седи, колкото и дрехи да му сложа, не вярвам да се сети да се преоблече  ooooh! Иначе като има футбол си носи барселонското екипче и въпреки че си е с анцунг и с шортите за физическо , се преоблича изцяло за футбола. Ама иначе цял ден и мокър може да седи  ooooh!

Другите момчета как ходят облечени? Тоз моят освен анцунг друго не облича  ooooh! Вчера го карах да облече едни дънки, нямаше физическо, ама не, не му било удобно. Облече ги и започна да имитира движения от футбола, и хоп, не ставали, щели да играят по обед и не можело с тях  Joy
Няма и да го карам повече, да си ходи с тия анцузи и тва е  Crossing Arms

За силанизирането- отказах, не съм фен.

# 434
Привет Simple Smile

Kally May и аз имам чувството, че моето е с година назад  Confused нищо не правят в занималнята. Както писах по-напред пишат по 3 реда на ден. И то много грозно. Учителката в занималнята изобщо не се старае. Самата тя излиза от редовете.

Днес подадох заявление в друго училище. Дано го приемат.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт