ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 976
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
Доколкото на нас ни разясниха по тази програма за зъбките не поставят безплатно силанти, а само правят преглед, за да уведомят родителите, дали детето има нужда от поставяне на силанти. А после всеки сам си води детето и си плаща за силанизиране на зъбките. Някой ако може да ми каже, колко горе долу обаче струва силанизирането на един зъб.

# 406
  • Sofia
Благодаря, Тинкърбел!  Simple Smile
А като спомена В. Величков и задачката с "бащата и синът му..."... имаме тази (и Жас я показа)още от по-големите ми деца, много е хубава!  Grinning

Нашите помагала не са много и освен това, както и учебниците стоят в у-ще, освен в случай, че класната не е дала домашно в някое от тях.
Та в случая сега, когато Гушкан отсъства седмица и половина, ако нямах домашни сборници, щеше да "лапа мухите".
Например задачки, за които някой по-горе писа, я запънаха моята. Ей на този принцип - 4 зад.:

... Притеснява ме, че се прави с големи дози флуор, а както е добре известно флуор е добре да се избягва.
Да. А не толкова известно се споменава и Бисфенол А.
Аз за Гушкан купувам паста без флуор.

# 407
  • София
И аз съм против силантите и няма да слагаме.
Също като Морена - купувам паста без флуор и смятам да продължа така.

Като ви чета за тези помагала, как се занимават децата ви, решават задачи и пр. имам чувството, че моето дете е с година по-малко от вашите  Tired ooooh!

# 408
  • Sofia
... имам чувството, че моето дете е с година по-малко от вашите 
И какво, ако е така? Важното е да си върви със своето темпо, не какво правят другите.  Hug

# 409
Здравейте, все губя темата.

Идвам да се оплача.
Днес едно дете е плюло във водата на детето ми.

Много съм ядосана. Това училище изобщо не го харесвам и от известно време си мисля да го сменя.
Синът ми с нежелание ходи. Друг е въпроса, че в занималнята пишат само по 3 реда в тетрадките.

Оплаках се Sad

# 410
 Момичета   bouquet сърдечно благодаря за изчерпателните отговори.

# 411
  • София
Чета си ви..
Нищо интересно в у-ще, освен втора разходка в петък, явно използват хубавото време....
Силанти - имаме, още като излязоха напълно кътниците сложихме. Зъболерката каза, че до към 9 години материала сам ще си падне/та не се ходи да се сваля и слага всяка година - поне при нашите го няма това условие/, естествено през това време си посещаваме профилактично и зъбките се преглеждат...Платих си ги силантите, не ходих на такива безплатни, защото исках със сигурност да огледат добре зъба и да няма никакви тоцичи и т.н. Иначе
Скрит текст:
ЕО Дент
също правят безпланна кампания за силанизация на 7 годишни, но може би е минала...не знам...
Дисциплината продължава да е лоша в класа...в смисъл, че 3 4 продължават да се правят на интересни...и да пречат на останалите...и да има разправии почти ежедневно с тези деца...

# 412
Родителската среща беше ок.
Класа е добър, дисциплината също.

# 413
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще ме помислите за мрънкало, но искам да се пожаля... пак... Tired

Скрит текст:
наложи се да звънна на учителката в занималнята днес. не ми вдигна.
по-късно се срещнахме и каза, че не чува телефона, защото в стаята е безобразно шумно.
е кой трябва да поддържа реда в стаята? и как учат и пишат домашни децата на такъв шум?

вечерта проверих учебниците, тетрадките, всичко. по английски са правили упражнение и на няколко предмета е сложил Х, на няколко има тикче. попитах го какво са маркирали, защо едните имат Х, а другите не. не знаел. госпожата казала така да маркират.  Tired
попитах дали знае думичките на английски (бяха плодове и зеленчуци), отговори, че не са ги учили.
е, тогава какво упражнение са правили?

# 414
  • Sofia
Калака, Добриooooh!  Hug
Мирама, хубави новини. Simple Smile
Да видим Dive какво ще сподели за РСто.

Получих си днес книжките.  smile3508
Утре сме отново на у-ще. В тоя студ сутрин - брр.... 
Вчера получих гумените ботуши и стикерите за обувки и обзаведохме едни обуща за утре.  Grinning  Щерката много им се радва. Ще налепим и на останaлите разбира се. 

# 415
По въпроса с червеното- отварям тетрадката му, гледам мазало, учителката поправяла ченгелчетата с червено, питам го, "какво е това, на нищо не прилича" , а той отговаря " аааа, не съм аз, учителката го е надраскала"  ooooh!  

Joy Joy hahaha

Ох, смея се по нощите с глас, на това и на степчето... мога да прекопирам идеята за хелоуински кекс, бая кървав цвят сте постигнали.  Laughing

# 416
При нас поправяне почти няма по български,  или поне при Калина. 
Снощи ни садоха тетрадките им по математика,  в които бяха решавали задачи за деня.
Калина имаше 1грешка получена по невнимание и объркване. Ще трябва обаче повече да упражняваме определени задачи от типа - колко + 2 = 4, примерно. 

# 417
  • София
Сложихме на дъщеря ми такива безплатни силанти в Юниордент и те паднаха.След това си ги сложихме при нашия стоматолог и всичко си е ок.Това е много важно,заради голяма повърхност на кътниците и при тях често стават кариеси.
При дъщеря ми също не поправя г-жата.Има само червени усмихнати човечета,когато се е справила добре.

# 418
  • София
Вчерa извaдих горно зъбче нa Ники, което се държеше нa косъм. Товa ни е третото, минaлия номври му пaднaхa долните двa резецa. Нямa кaриеси към моментa и съм в голямa чуденкa зa тези силaнти. В училищния кaбинет върви зaписвaне зa безплaтно силaнизирaне, но още не съм го зaписaлa. При нaшия стомaтолог е 45 лв. Все още му купувaм пaстa без флуор, a aко силaнтите се бaзирaт нa флуор, мaй ще се откaжa от процедурaтa.

# 419
  • София
Бях говорила преди време с нашата стоматоложка и тя не ги препоръча особено. Кътниците са проблем всъщност заради напраздената повърхност. Според нея, добра хигиена и редовни прегледи са най-доброто. При силантите е важно да се поставят наистина добре, иначе са безполезни. А и в крайна сметка, добрите зъби си зависят и от гена.

Общи условия

Активация на акаунт