ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 996
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
vela, и аз нищо допълнително не купувам. Стигат им тези от училището. Peace
И аз. Даже госпожата специално ме предупреди да не купувам нищо допълнително.

# 391
  • София
За упражнителна тетрадака използвам тази - баба му я беше подарила.
а като помагало

.

# 392
  • В офиса
Може ли линк към този сборник ? Пропуснала съм момента явно ,когато сте го обсъждали   Crazy
Заповядай -

А не е ли това?:

Личното ми мнение - посоченото от Морена си е със съвсем стандартни училищни задачи. Вкъщи се търкаля, но никога не сме го отваряли, нито ще го отваряме. Другото е с малко по-интересни задачи. Като се прескочат сметкаджийските, останалите се минават за 2-3 занимания с детето, освен ако не се остави да си чете условията само. От тези за малките най ми харесват на Вячеслав Величков. Но като цяло ми се струва леко излишно купуването на толкова сборници и помагала, особено в първи клас. В нета е пълно със задачи, ако някой иска да дава. За моя син съм забелязала, че се затруднява с ей такива: И ако седна да му давам, ще са най-вече такива. Затруднява се и с логически хитряшки задачи: "Баща ми има син,но аз нямам брат, какъв ми е синът на баща ми", или "В едно семейство има две сестри, всяка от тях има един брат, колко са децата в семейството?" Първите винаги ще са му слабо място, вторите ще ги схване като се сблъска с 10-тина такива. Та със сборниците не се изсилвам.

# 393
  • Sofia
Ами, не знам в крайна сметка... след като и двата са с часовник. Thinking  Но иначе са различни.  Grinning
О, Тинкърбел, може ли да снимаш някои страници - от началото, средата, към края.  Точно,  четох мнение, че задачките били като за ПГ. То не, че сега е много по различно де... и все пак.  Simple Smile

# 394
Пишат повече от красиво дечицата - браво ( нашата бърза много , иначе като се старае , нямам забележка).

Поръчах и аз няколко книжки (от вашите идеи) - да се не мина  Mr. Green. До "Мая....." се надявам по-нататък да стигнем.

Да ви питам зъболекаря ни ми каза че имало някаква инициатива за "запечатване" ли във връзка с кариесите , не разбрах точно , но за седемгодишни дечица, да съм я завела. Да знаете нещо по въпроса? Благодаря.

# 395
  • Sofia
нашата бърза много , иначе като се старае , нямам забележка
Точно същото положение и у нас.  Simple Smile

Фея, за силанизиране говориш, аз не го одобрявам. Има инфо в нета.
Гушкан е със здрави млечни зъби и хубава захапка (по мнението на стоматолог). Ще видим с постоянните как ще е.
По принцип съм ЗА без излишно пипане/намеса от докторите, само ако се налага, ама наистина да се налага.

# 396
Слагам силанти на кътниците и ще слагам когато се наложи, и ми кажат стоматолозите.

# 397
Фея зловеща графиня миналата година знам със сигурност, че имаше таква кампания за силанизиране на детските зъби. Това инфо, което намирам май е старо http://www.mh.government.bg/ForThePacient.aspx?pageid=482&ho … mp;articleid=4325

donsita умарях от смях с твоето момче. Страхотен ви е червения кекс.

Аз се дразня на нашата г-жа, че въобще не им пише в тетрадките. Всичко пишат на куп, не знам кое е писано сутринта кое следобед. Довечера ако не забравя ще обърна внимание. По едно време имаше писани дати. Куца и организацията май на г-жата. в началото се оправда че децата не знаели коя тетрадка за кое е, разбрахме се да сложим по една цифра - 1 за работа в клас и 2 за домашна работа, но нямаше никаква файда от това.

# 398
  • София-Младост
Аз пък съм "за" силанизиране на кътниците, те са първите постоянни зъби. Така и направих при синът ми по съвет на стоматолог. Дори и на сестра му, която е на 16 го правим в момента. И двамата са/бяха със здрави млечни зъби.

# 399
Аз ще се въздържа от силанизиране след обстоен разговор с нашия стоматолог. Тази интервенция, според неговото мнение, е излишна, защото при "запечатването'' на зъбчетата, има огромна вероятност да се затворят вече тръгнали кариеси. За да се проверява състоянието на зъбите е редно всяка година да се маха покритието, което не влияе благотворно на емайла.

# 400
  • В офиса
Морена, ще снимам, като го намеря. Забутан е някъде. Точно като за ПГ са задачите. Много леснички.

# 401
  • София
При нас за да се разделя домашното слагат нарисувана от детето къщичка и така се разграничават.

# 402
Благодаря за сборниците , ще помисля и ще реша ,кой и дали да взимам изобщо,че и ние сме с много помагала за сега  ..

# 403
  • Перник
Кумата ни е стоматолог и преди години като сме говорили за силанизирането, беше против. Миналата година, като раздадоха брошури в градината пак я питахме и каза "правете го", обаче аз пък съм против  Mr. Green Така че ще пропуснем тази модерна процедура.

# 404
Аз също се чудя за силанизирането, но така и не седнах да прочета обстойно. Притеснява ме, че се прави с големи дози флуор, а както е добре известно флуор е добре да се избягва.

Общи условия

Активация на акаунт