ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 982
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Просто да ви следя. Довечера съм на родителска.

# 376
  • В светлината на слънцето
donsita, разсмя ме. hahaha
И като сте се отворили на кулинарна тема, да предложа още два броя активно готвещи деца (ама наистина, а не само да пречат). Май можем да си организираме една среща с малки кулинари. Mr. Green
И за да не е само спам. При нас вчера раздадоха най-после помагалата, имаме да попълним малко странички назад за домашно.

# 377
Допълнителни помагала не съм купувала. И без това имат по-много. 3 или 4  по математика и още толкова по БЕЛ,  + учебниците и уч. тетрадки. Имам останали от баткото.Ще ги ползваме тях, но по- нататък. Мислех да купувам, но като видях ,че в петък донесе ново по БЕЛ , се отказах.

# 378
  • В светлината на слънцето
vela, и аз нищо допълнително не купувам. Стигат им тези от училището. Peace

# 379
vela, и аз нищо допълнително не купувам. Стигат им тези от училището. Peace

Ами да, нашата учителка не уточни колко ще са помагалата .Никол като взе да ги носи у нас се изумих от количеството и затова се отказах. След като вземат цялата азбука, ще започна да давам диктовки и редовно четене. На тези две неща се заложа.Имам на Просвета едни диктовки за първи клас, много са хубави, ще ни стигнат и за лятото.

# 380
  • sf
Донси, казвай Що е червен тоя кекс, де.  Laughing
Да не съм луда да си призная, ще ме разкостите тук  hahaha
Степче сложихме  Blush  Беше останало от каката, която си боядисва кичури с него и малкия поиска да го сложим. И викам , айде, от веднъж няма да умрем  Joy

# 381
Ох, Донсита, с глас се смея Joy

Вела, а ти какво учиш, ако не е тайна?

Нас не ни остава време за допълнителни занимания по мат. и БЕ и засега се въздържам с покупките. Имам някакви накупени, но не сме ги поглеждали.

# 382
Привет.

И при нас БЕЛ не е от предпочитаните часове.

И аз едва успявам да се лакирам с лявата ръка честно казано  Mr. Green

Морена   bouquet

Хубав ден ви желая.

# 383
Привет!
Нашата госпожа щади децата по отношение на червения химикал, поправя само ако е крайно грешно и слага бележка на страничката насочена към родителите : Може да упражните цифра 2!

desi_yakova, случката не е приятна, но в много у- ща има такъв проблем: учителката по инф. техн. преподава и на 3,4 клас, където часовете са по 40 мин. , междучасията не съвпадат, и тя наистина има само 4-5 мин. да се придвижи от един в друг клас, ако закъснее, то 20-25 деца ще я чакат и сами в класна стая не се знае как ще се държат/ тогава родителите на тези деца също ще са против, че цял клас стои и чака/. Директорите не могат да назначат друг допълнителен човек , защото няма да има пълен норматив, а кой би работил за четвърт заплата. Ходете 2- 3 мин. преди края на часа, ако имате възможност и още един път уточнете с класната къде да стоят децата когато часът свърши, а родителят го няма към този момент. Тук проблемът по- скоро идва от лошата комуникация на класната и госпожата по информ. технологии.

Diva, не е ли най- добре да попиташ госпожата, кой пример на 4 приема за верен и да отбележиш, че тя е трябвало да уточни на децата 1 вариант, при това тя е човекът, който най- вероятно с колегите си са избрали помагалата и трябва да знаят, че вариантите са два. Длъжна е да уточни кой пример ще се приема за писане. Хубаво е да погледнеш и следващите страници, да няма и по- нататък различни примери на писане и при другите цифри.

# 384
Взех му сборника по математика с един часовник отпред, от вас го видях и е страхотен.

Може ли линк към този сборник ? Пропуснала съм момента явно ,когато сте го обсъждали   Crazy

# 385
При нас информационни технологии няма.
Не знам как се получава този номер, при положение като ви чета, явно трябва да е за всички 1ви класове.

Друг проблем от вчера.
На входа на училището, вътре, точно до коридора на 1ви клас се е настанила количка за царевица.
Можете да се сетите каква лудница е от деца, които тичат да си купуват царевица. Цялото фойе на училището смърди на варена царевица.
С кой акъл директорката го е позволила това не ми е ясно.
Днес имаме родителска среща и смятам да повдигна въпроса.

# 386
  • Перник
Оплаквате се от червеното в тетрадките, аз пък не съм съвсем съгласна с печатите, които госпожата слага за хубаво писане на Калоян - то се вижда от километър как е бързал да напише буквите, нито са красиви, нито през равни интервали, а тя - печат. Питам го какво значи, ами, че бил писал красиво  ooooh! И като му правя забележки вкъщи, ми вика "ти не си госпожа"  Crazy

И при нас вчера най-после раздадоха помагалата.

Мирама, това с царевицата е върхЪ просто!  #Crazy

# 387
SvetlaKо, това "ти не си госпожата" ми е до болка познато. Или " госпожата каза така , госпожата не е казала" ,това последното когато исках да се занимава сина допълнително. Ама му намерих цаката. Звънях на госпожата и тя "специално" му казваше. Laughing но госпожата ни е мноого готина.

Пролетен дъждец

Скрит текст:
Руска филология

# 388
  • Варна
Мирама, как така царевица?! Shocked Това вече си е пълен абсурд! Ми да вземат и казанлъшки понички да продават и захарен памук и да ги пускаме на въртележките! Twisted Evil
За помагалата - и ние най-редовно се сдобиваме с нови. От тази седмица имаме едно за упражнения и диктовки - направо втора част Rolling Eyes.
За ИТ - не са задължителни. Но много училища ги избират като ЗИП в начална степен. Мисля, че трябва да има 3ч ЗИП седмично. Всяко училище си решава какво да предложи, а родителите избират (ако има от какво). Стандартно са БЕЛ, Мат., ЧЕ, ИТ, ИИ, Хореография или Музика. При нас са по 1ч от първите 3. Право на избор не сме имали.
baksisa, в едното помагало са писали в клас, а другото е било за домашно. да не говорим, че по никакъв начин още не отбелязват какво имат за Д.Р. И на занималнята учителката направо им казва: извадете тази папка, отворете тази тетрадка, пишете еди-коя-си задача. Не ги оставя сами да работят изобщо. Мисля и този въпрос да повдигна...

# 389
  • Sofia
ФеяHug

Може ли линк към този сборник ? Пропуснала съм момента явно ,когато сте го обсъждали   Crazy
Заповядай -

А, Донси, аз не разкостявам, затова си питам. Laughing Скици сте семейно явно.  Laughing

И нашата класна не шари с червено, но пък не съм много обективна, Щото моето няма толкова грешки явно.  Иначе печатите ги одобрявам и още как... писах, че не слага печати само, ако положението е много зле, а иначе е много важно да се поощряват децата, не за най-малкото да се критикуват. Иначе в къщи съм обяснила, че това не означава, че не трявбва да се упражнява/че няма накъде повече. И като я питам и сама вижда, че има какво да се желае. Самокритична е явно.  Laughing  А и писах, че  идеята ми на упражненията е, за да е по-умела ръчичката и' за скоро време, когато ще започнат диктовките и няма кой да я чака, да пише бавно и красиво - дотолкова, че да е четливо.  Нищо повече, пък и не мисля, че има нужда от повече определно.  Grinning
В групата показвах писанията ни и упражненията, та ето и тук, да се види по колко са.  Simple Smile
Първите две снимки са училищно писане, първообразите. С молив са упражненията вкъщи, след това. По 1-2 реда.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт