ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 991
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Един въпрос извън темата.
Ако мобилен апарат няма сим карта, ще мога ли да ползвам алармата например?
Щерката в петък от 1 е на плуване и съответно някой трябва да и каже в 12,45 да тръгва. Плуването е в сградата на училището. Не желая да товаря с това задължение госпожата от занималнята.Но пък детето няма сим карта / все още отлагам покупката ,по ред причини/. Часовник също  няма, не познава добре всеки час. Дайте идеи някакви.

Dive
не знам, това наистина е нож с две остриета.Аз обяснявам ,че трябва да следва примера,защото ако след време отиде на състезание и напише само отговора , а е трябвало да разпише цялата задача, няма да и го признаят/ дори да е верен/.
А пък моята, като и кажа, че задачата и е грешна, ми отвръща " да ама бях близо  и виж каква красив двойка съм написала" Joy

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 10:26 от vela

# 361
  • Варна
А не можеш ли да се обадиш ти на госпожата от занималнята като дойде времето да я пуска?

# 362
  • София
Баща й казва: "Тя е различна, не се опитвай да я натикаш в калъпа, остави я да си бъде out-of-the-box thinker!"  Но как - като виждам, че това никак не се харесва и не се толерира в училище?! Довечера съм на РС и от сега ми е свито...

Страшно ме изкефи! Мисля, че това е правилното, въпреки че нашето поколение май сме възпитавани по-различно.
А и не е нормално в 1 клас в разлините помагала да се изписват различно нещата, децата хептен се объркват.

Един въпрос извън темата.
Ако мобилен апарат няма сим карта, ще мога ли да ползвам алармата например?
Щерката в петък от 1 е на плуване и съответно някой трябва да и каже в 12,45 да тръгва. Плуването е в сградата на училището. Не желая да товаря с това задължение госпожата от занималнята.Но пък детето няма сим карта / все още отлагам покупката ,по ред причини/. Часовник също  няма, не познава добре всеки час. Дайте идеи някакви.

Ние сме ползвали така тел. миналата година, но май бяхме сложили една неактивна карта. просто пробвай да видиш дали ще се активира алармата.

# 363
  • sf
При нас е същото с логопеда- смятам да звъня на учителката да го пуска да се качва сам. Това като мине малко време и ми писне аз да ходя  hahaha

По въпроса с червеното- отварям тетрадката му, гледам мазало, учителката поправяла ченгелчетата с червено, питам го, "какво е това, на нищо не прилича" , а той отговаря " аааа, не съм аз, учителката го е надраскала"  ooooh!  Обяснявам му" ама това не е хубаво, показва,че имаш грешки" и той невинно казва" Ооо, аз пък си мислех,че е за красота"  ooooh!

# 364
donsita Joy hahaha кефи ме твоя.

Тя госпожата от занималнята е една. Да не подхващам темата. Не ми е удобно аз да звъня. Почти всеки ден по това време имам много работа и мога да забравя. Работя с клиенти и не става.Може да съм на лекции и пак не става.

Ще пробвам довечера телефона. А Никол ,ме попита: " дали като няма сим карта ,ще може да пуска съобщения?"

# 365
алармата звъни и без сим карта  Peace

# 366
  • Sofia
Dive, идеално разбирам претесненията ти.  Hug  Може би обясни на Машенка, че тези поправки за красотата на писането не са важни, Щото хората са различни и не всички могат да пишат еднакво.  Едни са добри в едно, други в друго.  Макар да е тъпо, разбира се да трябва да контрираш учителката, ама пък детето ти е по-важно.  
Но поправките за правлното писане/граматиката са важни и не трябва да ги пренебрегва.

Донсита, пак ме разсмя твоя младеж! Joy Joy  
А Що не каза какво сте бъркали снощи?  Simple Smile

Пускам и тук страничка от нашата тетрадка с наклона, ако искате да си принтирате и ползвате.

клик

Вела, пробвайте, пробвайте...  Simple Smile

# 367
  • sf

Донсита, пак ме разсмя твоя младеж! Joy Joy   
А Що не каза какво сте бъркали снощи?  Simple Smile
Кекс  Mr. Green
Скрит текст:

# 368
Morena в момента съм се отдала изцяло на Платон и Сократ. Децата само ги наглеждам отгоре ,отгоре.И май така е по- добре ,че за 7 години седене в къщи не ми харесва в какво съм се превърнала. Blush

А защо е червен кекса?

# 369
аз така и не разбирам защо наклона трябва да е нанякъде-това са абсолютни отживелици и нямам намерение да измъчвам детето си с подобни неща
а това за червените поправки -наистина не го разбирам, червеното е супер стресиращо за децата и в доста страни ползват друг цвят за корекции
аз даже умишлено не взех червена папка за предметите

# 370

А защо е червен кекса?
[/quote]

Вероятно е с нишесте.

# 371
  • Варна
Инвизибъл, някои деца наистина се стресират, но на някои (като моето например) въобще не им пука. Rolling Eyes Струва ми се по-подходящо да се ползват 2 цвята - например зелено за поправки, които целЯт подобряване на краснописа или нещо което не е грешно, но е хубаво да се направи по определен начин, а не както детето го е направило, и червен - за показване на грешките, за заостряне на вниманието, че там нещо трябва задължително да се промени. Това постоянно очервяване води или до стрес при по чувствителните деца или до пълен непукизъм при някои по-самоуверени. (Както казах - днес съм на РС и не мога да мисля за нищо, та ще има да списвам цял ден темата Joy)
Донси, да запознаем нашите младежи викам аз - да обменят рецепти! Моята прави сама баница и само ми дава акъли кое как да сготвя (основно да добавям царевица или спанак Grinning)

# 372
Вече сте на втора тема ,а аз не съм с е разписала още Blush. CrazyЧета ви обаче редовно и се старая да не изпускам много ,поглеждам и в фейса  Simple Smile
При нас нещата са so so ако мога така да се изразя.Свиква вече, не и липсвам ,но на обяд или си я взимам до в къщи и там си яде и почива , а после връщам на занималня или нося обедното хапване в стола ,когато имат допълнителен час. За сега съм я записала на хокей на трева ,който си е към училище ,както и на сип религия (до сега не сме имали, днес за сефте,та ще видим ,как ще е ..)За хокея ,голям купон ,леворъка е й със стика още не се научила да стреля , камо ли друго ,но пък поне да си развива малко дясната ръка и да се учи да внимава и концентрира..Треньора е готин човек , казва ,че нямало проблем , какво като е с лява ръка..по нататък обаче ако вземе да й потръгне мисля  да й  поръчам стик за леворъки..за сега задържам да видя дали ще й хареса играта изобщо.не с еоплаква , даже напротив  Simple Smile
Относно учението за сега също са добре нещата.. аз се радвам ,като виждам ,че се е справила със съответното упражнение да кажем ,защото в началото беше голямо мазало.Сега изписва по-добре ченгелите и там другите завъртулки.например прави чудесен ключ сол (по музика ,защото сме й музиклана паралелка на всичкото отгоре) Grinning
всяка сутрин повтаряме на глас ,че в училище се внимава и се гледа госпожата , слуша се и т н ,май има ефект за сега .Надявам се много да е всичко наред ,че аз съм от вечно мислещите и притесняващи се майки ,но пък малката е боец и за сега се справя .Дълго стана , та съжалявам.. Laughing

# 373
Здравейте, при нас учителката го щади и няма много червено, въпреки че е за поправяне. Вчера, е взел на едно момиченце тетрадката и направо се депресирах като я видях. Дано до 8 клас се научи така да пише, то аз е мога толкова красиво. Взех му сборника по математика с един часовник отпред, от вас го видях и е страхотен. Събота го започваме. Моля ви дайте и едно помагало по български? Simple Smile

# 374
  • Sofia
Донси, казвай Що е червен тоя кекс, де.  Laughing
Аз пък имам много Златна пармена (ябълки де) и смятам да забъркам Медно-ябълков кекс, убиец е.  Grinning

Мастър, зависи какво точно искаш. За упражнение на елементите на буквите и тях самите или такова, например - http://www.danielaubenova.com/educational-resources/bravo-a-purvi-klas
Подобно беше показано и вчера или онзи ден тук.

Общи условия

Активация на акаунт