Лотария "Зелена карта" 2016

• 189 234
  • 2 255
  •   1
Отговори
# 1 965
Предполагам, че имаш предвид медицински прегледи, извършени от т.нар. Civil surgeon, намиращ се на територията на САЩ за Adjustment of Status, щом препращаш към USCIS.

При преглед за издаване на зелена карта под юрисдикцията на Department of State валидността обикновено е 6 месеца.

IMPORTANT NOTE:  Medical examination results are valid for six months in normal circumstances. But if you have certain medical conditions your examination results could expire in as little as 3 months.

http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/immigran … /appointment.html

# 1 966
Pupitka, вие кога планувате да заминавате?

# 1 967
  • Sunshine state
Ако всичко е наред и успеем бързо да реализираме продажба на апартамента- в началото или средата на януари. Тогава има оферта за работа за мъжа ми и за мен от един приятел. Стискаме си взаимно палци. Вашият номер какъв беше приблизително? Кога ще сте на интервю горе долу?

# 1 968
Ако всичко е наред и успеем бързо да реализираме продажба на апартамента- в началото или средата на януари. Тогава има оферта за работа за мъжа ми и за мен от един приятел. Стискаме си взаимно палци. Вашият номер какъв беше приблизително? Кога ще сте на интервю горе долу?

Защо непременно трябва да продавате апартамента?А ако нещо се обърка и не ви хареса?Отидете ,поживейте там,вижте как е ,устройва ли ви и двамата живота там и т.н. и тогава вече решете ще оставате ли,ще продавате ли апартамента ...Живота в щатите е много различен от нашия и не всеки може да свикне.Не искам никого да плаша и да разубеждавам,всеки сам преценява.Странно е,че на съпруга ти са му обещали работа без да го викат на интервю и без да го видят.

# 1 969
Сиси, аз не виждам нищо странно, щом приятел им е обещал работа. Фирмата може да е негова или на негов роднина/близък. Вероятно става дума за стартова позиция, а не за нещо по специалността. Възможно е да не изискват кой знае какви знания по езика.

За да разберат дали ще им хареса, трябва да живеят тук поне година. През този период ще преминат през различни етапи: еуфория, страх, културен шок, надежда, объркване, гордост, носталгия... Преди да е изтекла годината едва ли ще са си намерили своето място. 

Пък и наличието на средства не предполага изхарчването им, нали? Ако работите тръгнат гладко, Пупитка може да запази парите си и да ги вложи по-късно като първоначална вноска за купуване на жилище тук.

# 1 970
Pupitka, номерът ни е 11***. Очаквам интервюто около НГ. Ако всичко е наред и ние кроим планове за около февруари.

Според мен е също е добре да се тръгне с разумна сума пари. Особено с дете/деца. Ако сме двамата само с мъжа ми като млади, даже и с 1000 долара на човек сигурно бих заминала. Сега-колкото повече, толкова по-добре. Когато си намерим работа, просто ще престанем да харчим от фонда за черни дни за всекидневните нужди.

# 1 971
  • Sunshine state
Fiona, а аз смятам, че може да минете и ноември.  Party На едно мнение сме за финансовите средства - колкото повече,толкова по-спокойни ще бъдем, понеже сме с дете на 4 години все пак. Иначе и ние като вас,ако бяхме само двамата ехеее.  Whistling
Работата е в сервиз за коли, който е на приятел.  Няма с какви други пари да заминем, а не искам да се обвързваме със заеми. Като останат, останат. И под секрет- апартаментът и без това не го харесвам, понеже е в кофти квартал.  Whistling Аз съм от Хасково и там също имаме имоти, в които в момента живеят бабите ми и майка ми - имаме двуетажна къща и 2 апартамента. Имаме къде да се върнем евентуално, макар за нас такава опция не съществува. Избутала съм този вариант дълбоко в съзнанието си и хич не смятам да го вадя на светло. Много адаптивен човек съм, живяла съм на десетки места, сменяла съм страни и адреси, не се предавам пред трудностите и вярвам, че Америка е моята страна. От малка си мечтая за нея, дълго я чакам. Изключително мотивирани сме и вярвам, че ще успеем.  Peace

# 1 972
  • София
Ех, страхотно. Пълниш ми душата, pupitka. Не се и съмнявам, че ще успеете  Hug

# 1 973
Аз също пожелавам успех от все сърце.Минали сме през този етап.Просто животът тук е мнооого различен,но за това пък дава много възможности,особено,ако знаеш езика и имаш желание разбира се.

# 1 974
Пупитка, като говориш така, пълниш и моята душа. Дано имате късмет и да ви върви по вода! Успех!

# 1 975
  • Sunshine state
Благодаря ви,момичета за положителната енергия! Hug Освен желание за такова начинание,трябват и много стиснати палчета.  Sunglasses
Тази година ще пускаме апликейшън и за сестра ми така,че на есен отново сме в играта! Party

# 1 976
Pupitka, успех и на сестра ти! Ти май си първа на интервю, сякаш не срещнах по-малък от вашия номер.

# 1 977
  • Sunshine state
Има и по-малки. В all-а има едно момиче с под 400,а с мен пак от там се свърза и едно момче с под 2000.  Simple Smile
И към Titina ...
Скрит текст:
А по повод валидността на визите попаднах вчера на това точно от линчето http://www.dvselectee.state.gov на страницата с уведомлението, че си спечелил:
When You Should Travel - You must arrive and apply for admission in the United States no later than the visa expiration date printed on your visa. A diversity visa is usually valid for up to six months from the date of issuance unless your medical examination expires sooner, which may make your visa valid for less than six months.
Има много подробна информация за всичко,ако на някого му се рови.
http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversit … he-interview.html
Ха,сега кой крив, кой прав?..  Laughing

# 1 978
Ехаа, супер!
Аз спрях да пиша и там и загубих представа в коя тема точно се подвизавате. Гледам, че в общите няма много развитие от последния път. Запомних само теб, Кремена и един образ Бобо Grinning

# 1 979
  • Sunshine state
Ами аз пиша,ако има нещо належащо, но и на мен не ми е любим форум, да не кажа хич. С Кремито се запознахме лично и наистина е много готина. А Бобо..  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт