Лотария "Зелена карта" 2016

• 189 102
  • 2 255
  •   1
Отговори
# 2 085
На 40 е добре, те там в САЩ на 40 тепърва се женят, пък на теб и децата ти отгледани. Wink
С малко късмет и всичко ще е наред.

# 2 086
Я кажете, особено американските мами, ако си имал стаж в американска фирма /7 години направих веч/, може ли да почнеш нещо в офис там?

# 2 087
според зависи,много е относително,обикновено почти не ги интересува,какво си работил в друга държава

# 2 088
според зависи,много е относително,обикновено почти не ги интересува,какво си работил в друга държава
А какво най-вече ги интересува?  Wink

# 2 089
Я кажете, особено американските мами, ако си имал стаж в американска фирма /7 години направих веч/, може ли да почнеш нещо в офис там?
Ако английският ти е на ниво и си с добри препоръки, има голяма вероятност да намериш по-бързо работа по специалността си. 

Не можеш ли да се прехвърлиш по вътрешно направление и да останеш в същата фирма, но на американска територия?

# 2 090
Благодаря ви за отговорите.
Честно казано, не знам дали е възможно и ме е страх да попитам. Във фирмата има само 2 човека от тук, които отидоха в други държави, но те бяха хора на управленско ниво, а аз съм просто специалист. Дори не знам как да подходя към въпроса, а ми е детска мечта да работя в Щатите. Дето се вика, дори и за малко да е, но да усетя духа на корпоративна Америка от първа ръка.
п.с. Осъзнавам , че звуча инфантилно, извинявам се за което Embarassed Embarassed Embarassed

# 2 091
Честно казано, не знам дали е възможно и ме е страх да попитам. Във фирмата има само 2 човека от тук, които отидоха в други държави, но те бяха хора на управленско ниво, а аз съм просто специалист. Дори не знам как да подходя към въпроса, а ми е детска мечта да работя в Щатите. Дето се вика, дори и за малко да е, но да усетя духа на корпоративна Америка от първа ръка.
п.с. Осъзнавам , че звуча инфантилно, извинявам се за което Embarassed Embarassed Embarassed
Нека първо те изтеглят от лотарията, после ще му мислиш в коя фирма да работиш там.
Късмет.

# 2 092
Нека първо те изтеглят от лотарията, после ще му мислиш в коя фирма да работиш там.
Късмет.
ставаше дума за прехвърляне по служебен път, а не за зелена карта Wink

# 2 093
Само, че сме в темата за зелена карта. Peace

# 2 094
Аз имам позната, работеше в БГ офис на голяма американска фирма...релокираха я тук, но беше гадже на единия от шефовете (и се омъжи за него де). И все още си работи за тази фирма, за бг и офис.

# 2 095
А аз имам позната, която се прехвърли в американски офис на компанията...въпрос на късмет е и шанс. Но нека не изместваме темата.  Peace

# 2 096
Това не е изместване на темата, а един от начините за получаване на зелена карта ( част от релокейшън пакета е)

# 2 097
Linskia, има различни варианти за работа в САЩ и различни визи.  Всичко зависи от компанията, за която работиш и дали те ще те спонсорират.  Различните компании имат различни правила относно преместване - в компанията на ММ например не можеш да поискаш преместване в САЩ преди да си достигнал определено ниво; някои други компании не позволяват преместване.  Ако компанията, за която работиш е американска, тези неща биха били регламентирани и ще е лесно да разбереш каква е тяхната политика.  Успех!

# 2 098
Това не е изместване на темата, а един от начините за получаване на зелена карта ( част от релокейшън пакета е)
Темата е конкретно за лотарията.

# 2 099
Благодаря много за отговорите, дано намеря кураж да питам за възможности.
Относно ЗК, още не съм направила снимки на фемилито, но скоро и това ще стане Simple Smile. Късмет на всички от мен.

Общи условия

Активация на акаунт