Лотария "Зелена карта" 2016

• 189 131
  • 2 255
  •   1
Отговори
# 165
  • The World
Здравейте, имам едно съмнение и се надявам да можете да ми помогнете Simple Smile. В момента съм трета година студентка в Англия и се очаква да завърша висшето си образование през 2016, в такъв случай, какво трябва да попълня в графа "Образование"?

# 166
  • София
Some university courses

# 167
Имам един много важен за мен въпрос:
С моя искаме да ходим на екскурзия до Щатите и може би след няколко години и да живеем, ако много ни харесва... Все още не сме кандидатствали за туристическа виза и мислим да го правим много скоро. Ако сега подадем документи за зелена карта и не получим, мислите ли че след няколко месеца, когато ще сме готови за подаване на документи за туристическа, могат да го забележат така, да си помислят че ще искаме да останем там и да не ни дадат и туристическа виза?

Мнооого ще съм ВИ благодарна, ако ми отговорите (някой който знае и е запознат)!

# 168
# 169
Ако сега подадем документи за зелена карта и не получим, мислите ли че след няколко месеца, когато ще сме готови за подаване на документи за туристическа, могат да го забележат така, да си помислят че ще искаме да останем там и да не ни дадат и туристическа виза?
За съжаление изпитващите нямат обективни критерии при интервюто. Напълно субективно е всичко. Факт е, че може да те попита - "Някога кандидатствали ли сте за зелена карта?" И ти да отговориш истината. "Да".

Може да те скъса. Може и да не те скъса.

Ако някой ти даде 100% отговор на въпроса ти, просто те лъже. Няма как да знаеш на какъв консулски служител ще попаднеш и какви идеи ще му се въртят в главата. Категорично има шанс да бъдеш скъсана, защото принципното ти желание за имиграция увеличава шанса веднъж попаднала там, да не искаш да се завърнеш. Има обаче консулски служители, които няма да се хванат за това. Има такива, които ще се хванат....

Така че сигурен отговор не чакай.

# 170
Ние ходихме да се снимаме на ново и сега се чудя кои снимки да пускам сериозните или леко усмихнатите  Crazy

# 171
  • Down south
С моя искаме да ходим на екскурзия до Щатите и може би след няколко години и да живеем, ако много ни харесва... Все още не сме кандидатствали за туристическа виза и мислим да го правим много скоро. Ако сега подадем документи за зелена карта и не получим, мислите ли че след няколко месеца, когато ще сме готови за подаване на документи за туристическа, могат да го забележат така, да си помислят че ще искаме да останем там и да не ни дадат и туристическа виза?

Мнооого ще съм ВИ благодарна, ако ми отговорите (някой който знае и е запознат)!
Двете неща нямат нищо общо или поне не и на този етап.
Заявяваш намерения да емигрираш тогава, когато си изтеглен от лотарията и върнеш попълнен първия пакет с документи.
Попълнете формите за участие и след това отидете на интервю за туристическа виза.
На този етап няма връзка между системите.

# 172
Аз имам един въпрос, дано има някой с опит който да ми отговори. Имам бебе на 6 месеца и мисля пак да се пробваме тази година. Та се чудех на снимката той няма да има сигурно нормална физиономия, не можеш да кажеш на бебе усмихни се, не се усмихвай, може и позицията на главата да не е правилна. Та в този ред на мисли се чудех ще ни дисквалифицират ли евентуално ако ни изберат заради снимката на беб, да пускам ли или не?

# 173
mariela**, няколко страници по-назад е писано за бебетата.

# 174
  • The World
Попълних всичко коректно, но ме върна към първата страница и сега ми излиза най-отдолу submission in progress от около 10 мин. Не съм получила мейл с потвърждение. Да попълня ли отново, или...

# 175
Важното е да получиш т.нар. CN (Confirmation number) с които после ще провериш дали си избрана.

# 176
  • The World
Стои си така от доста време и нищо не получавам...

# 177
кой адрес трябва да се въведе в заявлението-постоянен или в момента на който живееш
с мъжа ми се водим на различни адреси, това дали е проблем  newsm78
в инструкциите пише
Пощенски адрес: Име на получателя, адрес: улица, град/село, област, пощенски код, държава.
и името ли пак трябва
имам една снимка на мъжа от преди 1г-той си е същия, но е от международен паспорт-дали сравняват снимките с някакви снимки от лични карти и паспорти

# 178
  • The World
Пуснах наново и си получих кода! Явно е било забило... Успех на всички!

# 179
  • Tам през Атлантическия океан
Успех на всички  Hug

от миналата година по бегъл спомен имаше поне петима ако не и повече от бг.мамма спечелили  Peace
Така ми се иска да се включат да споделят първи впечатления  Grinning

п.п.мойте са вече стари Wink

Общи условия

Активация на акаунт