Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

НЕ СИ ПРАВЕТЕ КАСКО В АРМЕЕЦ!!!

 • 16 696
 • 31
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • varna
 • Мнения: 2
Мили хора, пускам този пост за да ви призова да НЕ  застраховате автомобилите си в ЗАД „АРМЕЕЦ“!!!

Защото цялата ни  система в България /или по-точно цялостната схема ?/ е сбъркана!

Преди около десетина дни откраднаха колата ни, която беше паркирана за малко на улицата /до къщата, която строим/ в местност край града, където движението на коли и хора е изключително  рядко! И по тази причина мъжът ми не я заключваше! Всичко трябваше да бъде ок с нея и да е без никакви проблеми....до момента, в който мъжът ми просто не я намери! Това се случи в празничен ден, на обяд!

Застрахована е в Армеец. Имаме пълно каско!

Предприехме всички необходими мерки – застраховател, жалби, полиция.....

За съжаление се оказа че единият ключ е бил в колата, а и малкият талон...И като че ли Армеец само това чакаха!!! Веднага се измъкнаха, че при тези условия застрахователна сума няма да бъде изплатена! Така  че застрахователя  нито ни обезщети с някаква сума, нито се постара да  открие колата! А се биеха години наред в гърдите, че застраховани при тях коли не се крадат! ИЛЮЗИЯ...

Ние все пак успяхме да намерим колата и да си я върнем!!!

Полицията също не направи нищо...както се и очакваше...то ние държава нямаме, а пък полиция ли!!!

Толкова ме е яд на тази държава! Толкова ме е яд основно на Армеец! И кажете ми как НИЕ успяме да я открием за ден-два, а полицията и „Вездесъщия“ Армеец – НЕ????????
Тук нямаш право да си щастлив, нямаш право да караш колата,  която искаш и нямаш никакво право да живееш спокойно!

Така че, ако сте си застраховали колата в Армеец, за да сте спокойни и сигурни че ЕВЕНТУАЛНО  при неприятен инцидент  ще получите обезщетение, то най-добре си ГЛЪТНЕТЕ ключа и талона, ако искате нещо да ви изплатят!  Или най-добре – заключете я някъде и не я карайте изобщо!!!
НО НЕ СИ ПРАВЕТЕ КАСКО В АРМЕЕЦ!!! Само ще ви вземат парите, а когато трябва да ви платят нещо, ще се подиграят с вас!!!

# 1
 • София
 • Мнения: 22 697
армеец защо пък да ви търсят колата  newsm78
и в условията им си пише два ключа, голям и малък талон трябва да се предоставят, не виждам в какво са ви подвели.

# 2
 • Мнения: 14 161
Аз също съм застрахована в Армеец и не искам ни най-малко да ги защитавам, но бях предупредена, че при заявена кражба ще се изискват и двата налични ключа на колата, иначе претенцията ми няма да бъде уважена. Това, че сте я оставили отключена също е допринесло за отказа предполагам. Те се пазят и от застрахователни измами, така че монетата има и две страни. Отново повтарям че не искам никого да защитавам, но като се застрахова човек трябва да чете условията на договора и ако не го устройват - да търси друг застраховател.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 949
Като застраховател в друга компания ви гарантирам, че няма компания в България, която би ви платила обезщетение при откраднат ключ и талон заедно с колата. Но ...да, аз не бих се застраховала в Армеец.
Полицията няма да я коментирам.

# 4
 • Мнения: 3 031
Отключена кола с ключ и талон вътре... Не мисля, че проблемът е в Армеец.

# 5
 • Мнения: 552
Не Армеец, никой няма да ти изплати застраховката, ако единия ключ липсва. Вашето е "Ела Вълчо, изяж ме!"

# 6
 • Мнения: 14 161
Нещо повече - аз имам имуществена застраховка при тях и ясно е записано, че ако оставя имота отключен, това всъщност не е застрахователно събитие и не ми се изплаща обезщетение за кражба. Или пък ако пусна някой в дома си доброволно и той откадне някаква вещ.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 949
Това за кражбите в имотите е друга работа, там има различни кражби (взлом, техническо средство или грабеж). Обикновено се доказват с протокол от полицията. Естествено никой не би  казал, че е оставил отключено.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 292
Много неприятно събитие. За съжаление сте си изцяло виновни за него.
Да оставите отключен автомобил - разсеяност.
Да оставите ключа вътре - лудост.
Да оставите и регистрационния талон - или непростима глупост, или улесняващо действие към деяние по НК (визирам застрахователна измама).
Нито един застраховател в България и в чужбина няма да уважи претенцията в този случай.
Вие не сте положили елементарна грижа да опазите имуществото си.
Не е лошо договорите да се четат, още по-добре - преди да се подпишат.

# 9
 • varna
 • Мнения: 2
Яд ме е защото преди време имаха информация за тези, които крадат! И затова се биеха в гърдите, че НЯМА открадната кола, която е застрахована при тях! По един или друг начин познаваха замесените хора! Които не посягаха на коли, застраховани в Армеец!
Какво се промени? Нима не познават тези, които го направиха???
Силно се съмнявам...
Или по-скоро отдавна НЕ СА това, което БЯХА!!!!

# 10
 • Мнения: 4 784
не съм чела условията на армеец, понеже не съм застраховала при тях, но се зачудих при грабеж как е  newsm78 напр. седя си на светофара или паркирана в някоя уличка, някой ме изхвърля от колата и изчезва с нея с талон и ключ вътре. и тогава ли не биха платили?

# 11
 • Мнения: 14 161
Откакто няма застрахователни стикери не знам да личи отвън на колата при кого е застрахована. Мисля, че времето на "вътрешната информация" за потенциални крадци която притежават отделни застрахователи е отминало. И слава богу де. Така че пазете си колите и най-вече четете застрахователните договори.

# 12
 • Мнения: 273
Истината е, че застрахователите правят пари от това да не плащат, т.е. винаги търсят начин (вратичка) в договора, за да не изплатят нещо. В конкретния случай обаче са прави да не платят. Това си е практика и у нас и в чужбина.

# 13
 • София
 • Мнения: 2 292
не съм чела условията на армеец, понеже не съм застраховала при тях, но се зачудих при грабеж как е  newsm78 напр. седя си на светофара или паркирана в някоя уличка, някой ме изхвърля от колата и изчезва с нея с талон и ключ вътре. и тогава ли не биха платили?
Ще платят - ключът няма да бъде представен, защото към момента на извършване на изпълнителното деяние е бил на таблото на автомобила, който няма как да работи без ключ (освен ако не е от безконтактните). Обстоятелството, че не можеш да представиш документите на колата, които са изчезнали заедно с колата, ще бъде доказвано със свидетелски показания, с преписи от предварителното производство. Такъв казус е съвършено различен от това да зарежеш автомобила отворен, с ключа и талона вътре.

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 18:53 от Ev_e

# 14
 • Мнения: 619
Занимавах се до скоро с всякакви застраховки предимно в Армеец но работехме и с всички останали компании. Нито една компания в България и чужбина не плаща обезщетение при липса на ключ  Naughty затова повечето хора пишат че имат един ключ когато си правят каско това обаче е невъзможно ако сте закупили колата от автокъща и те са сключили каското или ако колата е на изплащане никой дилър не рискува да лъже за наличието на резервни ключове.
Ако са сте правили каското а и да не сте в общите условия съвсем ясно са описани случаи в които няма да бъдете обещетени.
Като цяло Армеец е една от най-надежните и добре работещи компании в България. Изплащат доста спорни щети които други компании биха отказали и това го казвам от практиката си.
Съжалявам за загубата на колата ви, но за жалост грешката е абсолютно и само ваша а автокрадците са добре запознати със законите и общите условия на застрахователните компании. Видят ли кола с ключове вътре за тях е чиста печалба без риск някоя компания да ги издирва заради загубата си .

# 15
 • София
 • Мнения: 20 007
Странен призив, при подобна липса на здрав разум.
Как викаш си намерихте колата?

# 16
 • Мнения: 557
Напълно съм съгласна с останалите във форума... Няма застрахователна компания в Европа и България, която да плати за кражба на автомобил, при положение, че не са спазени условията по застрахователната полица.

# 17
 • Мнения: 273
Как викаш си намерихте колата?
Да, това ми стана интересно и на мен!

# 18
 • Мнения: 31
Хората хубаво са ви казали как стоят нещата. Наистина няма на света застраховател, който би платил при такава ситуация. Това да си оставиш колата отключена с ключа вътре, а и с талона или е огромна небрежност от страна на собственика, или си е чиста застрахователна измама.

# 19
 • Мнения: 1 844
Нито една застрахователна компания няма да изплати застрахователната сума в този случай. Във всеки един договор го пише - ключовете и талоните трябва да се представят след кражбата. Явно въобще не се интересувате от условията и въобще не четете. Това че имате пълно каско не ви позволява такова рисково поведение, ако всички бяха като вас и застрахователите трябваше да изплащат, то щяха да фалират моментално!
Армеец няма никаква вина.
Иначе, абсолютно безхаберно е да се оставя отключена кола където и да е навън, с ключ вътре, та даже и документи.  ooooh!

# 20
 • София
 • Мнения: 3 530
Как си намерихте сами колата?

# 21
 • Мнения: 259
Яд ме е защото преди време имаха информация за тези, които крадат! И затова се биеха в гърдите, че НЯМА открадната кола, която е застрахована при тях! По един или друг начин познаваха замесените хора! Които не посягаха на коли, застраховани в Армеец!
Какво се промени? Нима не познават тези, които го направиха???
Силно се съмнявам...
Или по-скоро отдавна НЕ СА това, което БЯХА!!!!
Яд те е! Но защо? Защото си повярвала, че Армеец имат връзки с МАФИЯТА... Това са глупости, които предполагат, че точно твоята кола ще бъде открадната и после ще ти бъде поискан откуп, както най- вероятно е станало... разликата е че заради вашето нехайство Армеец са отказали да платят откупа.

# 22
 • Мнения: 170
Не е ли малко странно как човек с 2 мнения изказва мнение за Армеец..? newsm78
И някак ми е чудно как може да сте толкова наивни и глупави,че да си оставите колата отключена с ключ и талон вътре?? Ако е била в заключен гараж - ок,разбирам,но на улицата..
Всеки може да си я вземе. То си е направо като подарък за крадеца!
Нашата кола също е застрахована в Армеец с пълно каско. Откраднаха ни я преди 3 месеца пред блока ни си я паркирахме,но не е била нито отключена,нито с важни документи или ключ вътре.
За съжаление не знам дали Армеец са я откраднали,но в момента това не ме интересува.
В момента сме в очакване да ни я изплатят.Разследването е приключило и нито се намери колата нито пък извършителя.. Няма никаква полиция в България -това мога да ви кажа.
За Армеец нямам мнение,тъй като колата я имахме само от няколко месеца,преди да ни я откраднат.
Не сме имали никакви катастрофи с нея,за да се стига до застрахователите.
Сега само се надявам да си я изплатят и ще изкажа мнение за тях.

# 23
 • Мнения: 14 161
Да, на мен ще ми бъде любопитно как са реагирали Армеец в тази ситуация. За да реша, дали и занапред да съм техен клиент.

# 24
 • Мнения: 15
аз съм в подобна ситуация - с открадната кола  - но изрядна към документи и ключове, застраховка в Армеец, за първи път попадам в тази ситуация , откраднаха ми колата на 21.10.14 и сега се точи следствие, незнам само колко време трябва, за да получа писмото от прокуратурата - и съответно сумата от Армеец.
а й размера колко ще е - за технически изправен автомобил
за сега не съм намерила колата си Shocked
нито и тези дето уж я търсят.
На никой не пожелавам такава случка Simple Smile

# 25
 • Мнения: 14 161
аз съм в подобна ситуация - с открадната кола  - но изрядна към документи и ключове, застраховка в Армеец, за първи път попадам в тази ситуация , откраднаха ми колата на 21.10.14 и сега се точи следствие, незнам само колко време трябва, за да получа писмото от прокуратурата - и съответно сумата от Армеец.
а й размера колко ще е - за технически изправен автомобил
за сега не съм намерила колата си Shocked
нито и тези дето уж я търсят.
На никой не пожелавам такава случка Simple Smile
Много съжалявам за неприятностите! Споделете все пак развитието на случая и най-вече дали са Ви изплатили сумата от Армеец.

# 26
 • София
 • Мнения: 20 007
аз съм в подобна ситуация - с открадната кола  - но изрядна към документи и ключове, застраховка в Армеец, за първи път попадам в тази ситуация , откраднаха ми колата на 21.10.14 и сега се точи следствие, незнам само колко време трябва, за да получа писмото от прокуратурата - и съответно сумата от Армеец.
а й размера колко ще е - за технически изправен автомобил
за сега не съм намерила колата си Shocked
нито и тези дето уж я търсят.
На никой не пожелавам такава случка Simple Smile
Около 3 месеца до половин година ще е сагата.
От следствието трябва да излязат със становище, че не могат да намерят автомобила.
След което от Армеец трябва да вземат експертно решение за сумата, която ще ви изплатят.
Изпращат надлежно уведомления Peace

# 27
 • Мнения: 15
Благодаря Ms.Gorgeous за информацията, така ми казаха и на мен,
сега чакам въпроснота становище и се моля да дойде след 3 месеца  Hug
а не след година  newsm78

# 28
 • Мнения: 15
Благодаря Ms.Gorgeous за информацията, така ми казаха и на мен,
сега чакам въпроснота становище и се моля да дойде след 3 месеца  Hug
а не след година  newsm78

е нещата вървят към приключване:
след 1 месец от издаването на първата бележка от РПУ-то  - че автомобила е окраднат
получих писмо от Прокуратурата, че делото се прекратява Praynig,
и след още 1 месец от РПУ-то  втората бележка, че не са я намерили.
сравнително бързо се движат нещата.
и най- важното - Армеец ще ми изплати 85% от стойноста, на която съм я застраховала колата.
Незнам дали е нормално  - очаквах 100% ама....

# 29
 • София
 • Мнения: 20 007
Не, автомобилът се овехтява. Ако сте сключили застраховката октомври, на застрахователна сума 10 000 хил. лева, през януари автомобилът по каталог еврошваке /или друг източник/е на цена 8900лв примерно. Ще получите овехтената цена към дата на решението. Никой застраховател не изплаща на 100%.

# 30
 • Мнения: 3
Искрен съвет - избягваите  и BulIns.  Тази компания е страшно некоректна като платец! Правят те на луд , когато трябва да плащат. Документи, анкети ... . Арогантност. От личен опит го знам.  Хората често стигат до съд с тях!

# 31
 • София
 • Мнения: 20 007
От личен опит ще ви кажа, че са от малкото  платци без драми и мелодрами.
Добър продукт, добро изплащане.

Ако не ви е платено обезщетение, то проблемът не е в тях.

Общи условия

Активация на акаунт