Смесване на набори в детската градина

• 1 221
  • 5
  •   1
Отговори
Здравей те на всички.Имам момченце от 05.2010
г. Беше първа група. От началото на септември би трябвало да е втора но тия дни разбрах че тяхния набор го разделят и една част и моето включителто остават пак първа ,а другите отиват трета. Никой не си направи труда да ни информира за тези действияот тяхна страна.Та въпроса ми е имат ли право да делят набора при положение че те са достатачно деца за грипа и от ясла са заедно.Къде да си потърся  правата.Ние целия родителски колектив сме готови да се обеденим за това децата да си бъдат заедно.Имали законово основание за това тяхно действие.Вчера разбрах че дете по малко от моето и не е стъпвало до сега в градина е започнало в трета група.Направо съм бесна за това.Моля ви за помощ за да мога да реагирам своевременно.Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 14:50 от sevlana

# 1
Не е необичайно.
В нашата градина се получаваше същото, защото помещенията бяха три, а групите трябва да са четири.
Уведомяването става при запознаването с Правилника за дейността на градината, който трябва да са ви чели и да сте се разписали, че сте запознати, още миналата година.
Това, че наборите са смесени не е проблем в учебно-възпитателната работа, защото всеки набор работи с помагалата за неговата група. Темите за всички групи са еднакви, разликата е в дълбочината на навлизане в материята.
Така че аз Ви съветвам да се успокоите, да поговорите с учителките и диреторката и чак след това да предприемате каквито и да било действия по жалби и т.н.

# 2
Здравей те на всички.Имам момченце от 05.2004г. Беше първа група. От началото на септември би трябвало да е втора но тия дни разбрах че тяхния набор го разделят и една част и моето включителто остават пак първа ,а другите отиват трета. Никой не си направи труда да ни информира за тези действияот тяхна страна.Та въпроса ми е имат ли право да делят набора при положение че те са достатачно деца за грипа и от ясла са заедно.Къде да си потърся  правата.Ние целия родителски колектив сме готови да се обеденим за това децата да си бъдат заедно.Имали законово основание за това тяхно действие.Вчера разбрах че дете по малко от моето и не е стъпвало до сега в градина е започнало в трета група.Направо съм бесна за това.Моля ви за помощ за да мога да реагирам своевременно.Благодаря предварително.
Възможно е там да е негово по-голямо братче или сестриче и затова да са го сложили при по-големите.
Поправи годината на раждане на детето си, няма как да е 2004. Simple Smile

# 3
Здравей sevlana ,
Това, че не сте били уведомени и не е имало комуникация с родителите е дразнещо.
Иначе, за смесването на наборите вече имам по- друго виждане. Опитът ме научи   да гледам от малко по- друг ъгъл. В България групите са по набори , и това ни е заложено като принцип. Саматга аз съм била в такава градина. Но в доста други страни, групите са смесени и в една група са заедно деца на 3, 4 , 5 и 6 г. В началото това ми се виждаше ужасяващо, неправилно, непедагогически. После осъзнах, че е съвсем не е лошо, а е  подход, доближаващ се до естествените х-ки на обществото и на едно по- голямо семейство, например Simple Smile

# 4
Това е нещо нормално,и на мен ми беше доста нередно,защото ние започнахме детска градина на 3 години а бяхме в подготвителната група,мислих си че това е супер тъпо,защото родителите на големите деца казваха че малките ще пречат,а и другото е че 5 деца на вузраст от 3 годи са отделини на 1 страна а останалите на друга и са различни помагала и е по трудно за госпожите.Но щом имате достатъчно еца за 1 група лесно е суберете ги и останалите да ходят ж друга група мисля че зажиси от директора тои решава,отивате при него и разговаряте.

# 5
  • София
Не може да се дели набора! Как ще го сложат в системата това? А системата следи за всичко - този набор си е за тази група и това е.
Например, може да разделят1 група на 2 втори групи.
Но да разделят на 1, 2 и 3 един и същи набор ми се струва абсурд.

Направо пишете в Инспектората.

Общи условия

Активация на акаунт