Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 145
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Привет мамички,
 хайде и аз да похваля малкия воевода, минахме двата месеца и се заглеждаме. Съвсем съзнателно задържа поглед и разузнава, още малко и ще започне да анализира  Mr. Green. Изключително бързо растат нашите гъбки, трябва да им се наслаждаваме. Понякога съм недоспала, крива, и пропускам хубавите моменти с беба.
 Днес е доста хладен и ветровит ден, но ние си направихме разходката, около 3 часа навън. Довечера ще изваждам космонавта.

Вашите маймунки търпят ли шапки? Вечер как спите - с или без шапка?
--
За кърменето - и аз съм на повикване - през 2-3 часа. Добре, че имаме няколко познати офиса в центъра, ползвам ги за спирки за хранене  Grinning.

# 91
  • Точно където трябва
Ох, иска ми се доста да попиша, ама като ми е в дясната ръка... ooooh!
Да си похваля бебето, тооолкова ми се усмихва и ме следи, и съм сигурна, че ме познава. И гука. И вече е доста по-предсказуема. Което ми позволява лееекичко да планирам излизания, ама то пък сега времето се смота.  Е, още се държим на ръце, пък вече тежи, ама ще търпя.
 Ana-Sofia, пръсни му в очето малко кърма, ще се оправи.
За удобство на мама аз ще търся чорапи или подобие на такива, дето се слагат върх чорапа за да не се събува. Че редовно се изхлузват. Ама не знам къде да ги търся. В някой онлайн магазин да сте срещали?
Ами ние от почти месец сме с памперс 3-ка. Една седмица след като ги почнахме и намерих един останал стар 2-ка. Опитах да и го сложа- е, нямаше как. Пък не мисля, че ми е прекалено дундаво детето. Сигурно вече сме почти 6кг. Много ли е?
Ами аз понякога кърмя и на час-ето днес се опитвам да я приспя, заспива и като я оставя в количката спи 5 мин. и ревва. И това го повторихме 3-4 пъти. И се разкиселява че и се спи и за да я успокоя и давам да суче.
И си имам проблем. Тя напоследък, като сме навън издържа 4-5 часа без ядене. Но ако ревне как да я кърмя? Не върви сред зима да се друсна на някоя пейка и да се разголя. Пък едва ли ще мога да търча до колата. Проблем ми е .

# 92
не се притеснявам, че кърмя, но явно притеснявам всички около мен Simple Smile Приятно е донякъде, бебо се гушка в мен и ми е сладко, опитвам се да запомня това, защото наистина е мил спомен. Мисля, че наддава, дори да не яде дълго.. Wink
Спи без шапка. Няма много коса, но знам започнат ли с шапки вкъщи, после по-лесно изстиват.

...времето навън е приказка..ще се разходим до детската градина да вземем каката пак двамката Simple Smile)

Казах ли, че всеки ден му правя поне по 1 снимка (така правих с каката) и ще правя на всяка месечинка - торта - така правих с каката Simple Smile И сега бабите и тати помнят:) И тати иска торта Simple Smile)
Правихме 40 дни, но не ходих на църква, нито можах да се организирам, нито ММ ме подкрепи. Някой ден ще отидем двамата, за да го кръстят - мъжо де Simple Smile) децата -другото лято планирам Simple SmileЩе поживеем, ще видим Simple Smile)
Върху чорапите слагам нещо като терлици - подарък от комплект ми са с дебел ластик и много удобни. Такива: http://kosara.bg/za-bebeto/drehi-za-bebe-momiche/bebe-momiche-be … ichki-triko-b1106

Днес си купих клин. XL. От XS до тук. Ханша ми е огромен, не знам ще се прибера ли, на кг не съм мръднала от миналата седмица. Мисля да започна да се храня по-малко, но пък не държа на глад Simple Smile Не знам как ще стане Wink

# 93
  • Пловдив/София
Време ни е и на нас за ортопед. чух, че в Горна баня много се чака- някой бил ли е наскоро и колко е чакал? има ли записване?

нялой тук беше писал, че са ходили при В.Алексиев- в частния кабинет в Гоце Делчев ли? Там чака ли се и колко струва прегледът, доволни ли сте?

Имам направление, но ако разликата е към 20 лв не си заслужава да скъсам моите и на другите хора нерви с моя ревльо на дългото чакане...

# 94
Мами, сега се връщам от ДК. Биха ни двете ваксини-голям рев.
Казах на докито, че малкия не беше акал 4 дни и тия изсумтя и каза, че не му стига кърмата и да додавам Фризовол. Не знам защо държи на това АМ. Някоя от вас да го е давала и да има мнение?
Ние за една седмица сме наддали 80 гр. не знам дали е нормално. Изписаха ни 3050, сега сме 5750.
Аз по това съдя, че кърмата му стига,но тя не и не. Да давам мляко.
Много ме хвана яд, защото аз държа само на кърма да е, тя не. Трябвало всеки ден да ака и ако не ака да давам с водата овесена каша и клизми да правя.
Че то на това дете ще му станат лениви червата????
Чудя се дали на себе си да се доверя и да не я слушам.Да не му давам АМ, а да си е само на кърма. То ако не стига няма да качва, само за акането не знам,но според ЛЛЛ е нормално бебе на кърма да усвоява добре кърмата и да не ака. Пък и малкия е спокоен след ядене, спинка се, смее се, гука...
Ако не му стига щеше ли е да така??
Според вас сега по колко трябва да качват на месец???

# 95
Благодаря за новата тема моми4ета.
Нямам време за нищооо , утре правим месец и съм щастлива , но уморена Simple Smile . 4ета когато мога ... но все още ми е трудно. Обещавам 4е ще из4ета вси4ко  Grinning
Исках да ви попитам понеже вие сте доста по опитни мами от мен , какво давахте за колики ? Имали ли сте бебешко акне ? А ако имаме по рядко ако няколко дни проблем ли е ? Оффф малко съм паника но...
Аз давах до сега биогая , но това маи не е за колики а е просто пробиотик , днес купих  Колиф . Има ли ефект от него ?
На вси4ки мами желая здрави бебоци Hug

# 96
  • София
Скрит текст:
Мами, сега се връщам от ДК. Биха ни двете ваксини-голям рев.
Казах на докито, че малкия не беше акал 4 дни и тия изсумтя и каза, че не му стига кърмата и да додавам Фризовол. Не знам защо държи на това АМ. Някоя от вас да го е давала и да има мнение?
Ние за една седмица сме наддали 80 гр. не знам дали е нормално. Изписаха ни 3050, сега сме 5750.
Аз по това съдя, че кърмата му стига,но тя не и не. Да давам мляко.
Много ме хвана яд, защото аз държа само на кърма да е, тя не. Трябвало всеки ден да ака и ако не ака да давам с водата овесена каша и клизми да правя.
Че то на това дете ще му станат лениви червата????
Чудя се дали на себе си да се доверя и да не я слушам.Да не му давам АМ, а да си е само на кърма. То ако не стига няма да качва, само за акането не знам,но според ЛЛЛ е нормално бебе на кърма да усвоява добре кърмата и да не ака. Пък и малкия е спокоен след ядене, спинка се, смее се, гука...
Ако не му стига щеше ли е да така??
Според вас сега по колко трябва да качват на месец???

Абееее, твоята педиатърка... нали уж бебето много наддавало и трябвало да яде по-малко, а сега не му стигало и трябвало да се дохранва?!?!?  #Crazy В рамките на колко време е този обрат?

# 97
  • София
Откъде да купя лигавници за повръщане, дето са като мини забрадка? В един-два магазина питах и ме гледаха втрещено и питаха какво е това?!? Ами и аз не знаех, че има Simple Smile)
http://www.aliexpress.com/item/Toddler-bibs-toddler-scarf-scarve … ng/626367886.html  Hug

Sisskata, за колики аз се отказах да давам каквото и да било. Изпих две опаковки чай от копър, през кърмата би трябвало да стигат до нея. Капки давах две седмици и се отказах, поне при нас май нямаха ефект. Момичетата обсъждаха някои капки, които са по-добри, но трябва да попрочетеш назад.  Hug

gretalinka, единият ми син като бебе не акаше по цяла седмица (максимума беше 9 дни  Shocked). Беше само на кърма. Оправи си ритъма когато го захраних. Притесненията ми тогава също бяха много, така че напълно те разбирам.

# 98
Привет и от нас с Павел! И аз нямам много възможност да пиша, защото коликите го мъчат и дори дрункане на ръце не помага. Общо взето ми се изчерпаха методите и сега просто си реве докато се измори Sad Не знам докога ще е така...
gretalinka, ние сме на това мляко - Фризо Вом - то е специално за бебенца, които повръщат или имат проблем с акането. Павчо се беше запекъл първите дни и от тогава сме с него и сме доволни - ака по 2-3 пъти на ден. Но днес не е акал, което ми е странно.
Да уточня - аз го кърмя преди всяко АМ, но кърмата ми все още е малко и той нервничи и не може да суче продължително. Поръчах си евтината ел. помпа на Kangaroo - утре ще дойде и почвам да се цедя, поне да видя колко кърма имам.
Днес го писахме дъждовен, макар че не валя и цял ден се излежавахме, спахме, ядохме и се гушкахме. Днес малко е ревал. Сега съм му сглобила бебешката гимнастика и до сега й се радва, но почна вече да мрънка и да надава вой.
Все още нямаме 2 месеца, но от седмица вече се заглежда по всичко, радва се много на играчките над леглото, наблюдава всичко шарено и контрастно, а любимото му занимание е вечер в ръцете на тати да  зяпа абажура   Joy
Аз почвам да ревнувам от ММ и от бабите, защото като го вземат в тях не реве, а с мен по цял ден се скъсва от рев - явно му омръзвам и търси разнообразието Sad
Миналата седмица с мерих с него на кантара - беше 5900 - 600 наддадени грама за 2 седмици. На 14 сме на консултация и ще видим месечния резултат.
Колийф много помагат, ама са скъпи и приключихме с тях, сега сме на Bonisan, а скоро мисля да пробвам Коликинд на Мама Натура.
Павел е много висок - носи дрехи за 6 месеца, които на дължина са му добре, а са му големи ръкавите  Grinning
Спим без шапка, но и навън не я търпим. Суитчър с качулка ни е най-доброто постижение Simple Smile
И ние от днес сме със сополки, а до преди два дни се чудех как ни подминават. Купиха ми аспиратор за носле на Маример и май върши работа Simple Smile
Дълго стана, ама отдавна не се бях включвала. А даже имах още да пиша ама малкият ме вика...

# 99
Добро утро Simple Smile

Да кажа за моя скромен опит с капките за колики...нищо не дава кой знае какъв резултат....вместо Колийф може да си вземете Абоколикен те са със същото съдържание и са по голямо количество пак имат ензим струват около 17-18 лв.....от Мама натура аз лично не съм доволна съдържат и алкохол дават се 30 мин преди или след хранене което е доста неудобно защото има случай в които беба заспива веднага след ядене и остава без капки.........сега давам Инфлакол от него поне забелязах, че трътка доста което е добре.....но като цяло от Абоколикен съм най-доволна  Peace

# 100
Добро утро!
С какво забавлявате бебетата? Моят търпи масаж за кратко, в шезлонга пак иска малко, в кошарата денем не му харесва и иска на ръце,върху корема на тати или да го люшкам на краката си. В чудо се виждам. А днес вали, не мога да го метна в количката и да обикалям улиците просто ей-така нали?
Снощи можехме да направим голяма пауза в храненето, ако понасяше залъгалки, ама не... Яде в 5 сутринта все пак, като в 23 ч. беше последното му ядене. Е, кърмих в 7 и 8 Simple Smile) Наваксва. Има бузи и меки гънки..Иде ми да хапя и щипя..много си харесвам бебето, мисля, че и той ме харесва Simple Smile)Голям е гушко Simple Smile

Хубав ден от мен!

# 101
  • София
Привет!

Изкарахме 2 вечери без Лефакс и без колики - то отдавна можехме да спрем, но ММ не ми даваше (той като я чуе да реве, веднага ме пита "даде ли лекарството?", ще речеш, че само от колики плачат бебетата - да му обяснявам, че плачът от болка е различен, няма смисъл). Та, бай-бай, коликииии!

Вчера трябваше да я оставя за малко - беше привечер и никой нямаше вкъщи, на който да я връча, за да отида да напълня едни чушки. И я сложих в шезлонга и докато още не беше разбрала, че я оставям, пуснах една бебешка програма по телевизията и се пръждосах. По едно време я чух да се смее, та чак ме доядя - тя програмата беше за като за едномесечни бебета  Mr. Green, какво й хареса на нея? Някаква Duck TV.                                                           

# 102
  • София
И моята бебка общо взето не търпи да е сама даже и за мин.От два дни се опитвам да я забавлявам с активната гимнастика.Имах успех само веднъж за десет мин.да постои сама, но преди това се беше нахранила и се беше изакала стабилно и нямаше за какво да мрънка. Rolling Eyes

Но по скоро си играем на спалнята по цял ден на изплюва залъгалката, а аз трябва да й я подавам.. CrazyИ много обича да я галя по челото и между очите над нослето в повечето пъти така заспива.. Laughing

За съжаление Цвети ми се усмихва само насън и по скоро през нощта.През деня само ме гледа лошо със сключени вежди, а аз се старая непрекъснато да й се усмихвам..не знам защо така се получава, даже докато я храня е намръщена.. Sad

И аз не давам вече нищо за колики..то нямаше никакъв ефект при нас, само се самозаблуждавахме.. ooooh! Но като цяло преминават вече само вечер за два часа е неспокойна..

# 103
  • Пловдив/София
ох днес сме влезли в един омагьосан кръг..суче по малко и после заспива, след малко се събужда и иска пак да суче, изобщо не прави пауза от поне 2 часа, че да ми се напълнят гърдите. Съответно мрънка, че не си дояжда, но няма как да слушам рев над час, че да се събере мляко...Уж гърдите се пълнели докато бебето суче, но при мен не е така- колкото повече време не е сукал, толкова повече мляко събирам. Знам и по усещане и по изцеждане...

свеки идва вече 1 път седмично да го гледа, докато аз си свърша някоя работа навън. Въпросът е после как да й намекна да си ходи  Grinning тя е готина, ама като сме и двете вкъщи си е дразнител...например мин. седмица седна на стола ми за кърмене с дрехите, с които е била по рейсовете, а аз понякога седя там полугола и искам да ми е чисто. Има огромна възглавница и според мен е ясно, че това си е моят стол (даже споменах, че тази възглавница е за кърмене), ама не се сеща..Пък е дребнаво да й кажа "не сядай там, ще изцапаш". Майка ми дори след покана не сяда там, казва, че това си било моето специално място...друго си е майката, ама като работи Sad

после свеки  остана докато кърмих (наложи се да ида в другата стая) и направихме дълги разходки около 2 часа навън, което си беше ок. Но ако остане вкъщи толкова време не знам...абе досега мн добре се разбирахме, дано покрай детето не се раздразним, но май ще е трудно..

тези, които сте на Абоколикен и Колийф и кърма- спазвате ли да се слагат в мляко капките? Много ми е неудобно да изцеждам по 7-8 пъти на ден,макар и по една лъжичка, с ревящо от глад бебе да мия помпи и тн...(на ръка не умея да изцеждам). А пише да не се дават директно- чудя се защо, опасно е за бебо или не дейсгтват така добре? ПОне с вода не може ли да се разредят?

# 104
Пипи и аз имам подобен проблем със "съкровището" само си прави устат да идва...а като дойде влиза вкъщи без дори да звънне на звънеца  #Cussing out ами ако съм гола?! Постоянно ми казва, че детето е нервно защото майка му е нервна.....подрежда ми стята и нещата на беба вече не знам какво да я правя...само чета на ММ и той вчера им направи забележка "Защо не звъните като идвате? и те ами нали знаете...е добре ама ако съм гол и двамата /майка му и баща му/ е нали ние сме те направили какво като те видим гол  Shocked какво повече да говоря

Общи условия

Активация на акаунт