Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 121
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • София
 Sick подхванахте темата за "съкровищата" и аз да споделя..Моята идва да ми помага уж..ама само за да носи бебето на ръце Laughing Казвам й че ми прави лоша услуга така,а тя ама как да го оставя да плаче-жал ми е...Опитвам се да й обясня,че може да я люля в кошчето или да я успокоява по други начини не непременно клатене нон стоп.А иначе вече се отказах да се усамотявам да кърмя.Тя си влиза където й да съм не се съобразява.Аз повечето пъти съм гола до кръста Joy И сяда до мен и започва да ме пита:
 -" И сега дърпа ли, суче ли, дърпай й нослето да не заспива" В началото много се изнервях, ама ако си отворя устата така ще ни се влошат отношенията, че ще стане страшно за години напред..Свиквам просто,че е несъбразителна и така ще бъде.. Tired

Тъкмо й бяхме сложили хепатитната ваксина и тя пристига с влака и от вратата в стаята на бебето да я прегърне и целуне.Само като я видях побелях и без да искам така й креснах как без да си е измила ръцете, идва от път и т.н, а тя: "ама аз по дрешките само я пипам"..Е какво да й обяснявам повече.. ooooh! ooooh! ooooh!

Оплаках се..   Crossing Arms

# 106
Скрит текст:
Мами, сега се връщам от ДК. Биха ни двете ваксини-голям рев.
Казах на докито, че малкия не беше акал 4 дни и тия изсумтя и каза, че не му стига кърмата и да додавам Фризовол. Не знам защо държи на това АМ. Някоя от вас да го е давала и да има мнение?
Ние за една седмица сме наддали 80 гр. не знам дали е нормално. Изписаха ни 3050, сега сме 5750.
Аз по това съдя, че кърмата му стига,но тя не и не. Да давам мляко.
Много ме хвана яд, защото аз държа само на кърма да е, тя не. Трябвало всеки ден да ака и ако не ака да давам с водата овесена каша и клизми да правя.
Че то на това дете ще му станат лениви червата????
Чудя се дали на себе си да се доверя и да не я слушам.Да не му давам АМ, а да си е само на кърма. То ако не стига няма да качва, само за акането не знам,но според ЛЛЛ е нормално бебе на кърма да усвоява добре кърмата и да не ака. Пък и малкия е спокоен след ядене, спинка се, смее се, гука...
Ако не му стига щеше ли е да така??
Според вас сега по колко трябва да качват на месец???

Абееее, твоята педиатърка... нали уж бебето много наддавало и трябвало да яде по-малко, а сега не му стигало и трябвало да се дохранва?!?!?  #Crazy В рамките на колко време е този обрат?

Според нея в рамките май на един месец. Бясна съм и. Нито ще давам АМ нито ще пъхам термометър всеки ден в дупето му.
Лошото е, че чак декември може да я сменя, а в Люлин не познавам добри педиатри. А и няма кой да ми препоръча някоя наблизо.

# 107
Откъде да купя лигавници за повръщане, дето са като мини забрадка? В един-два магазина питах и ме гледаха втрещено и питаха какво е това?!? Ами и аз не знаех, че има Simple Smile)

gretalinka, единият ми син като бебе не акаше по цяла седмица (максимума беше 9 дни  Shocked). Беше само на кърма. Оправи си ритъма когато го захраних. Притесненията ми тогава също бяха много, така че напълно те разбирам.

Благодаря ти, наистина ме успокои.А какво правеше, докато се изака, прибягваше ли до нещо за подпомагане на акането?
 При нас максимума за момента е 5 дни:)Но смятам, че добре се смила кърмата и за това не ака. Корема му е мекичък, а като се изака е кашесто, не е запек.

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 12:54 от gretalinka

# 108
Сърчице*** същата работа никакво съобразяване...само, че вече налагам контрол на посещенията..или не си вдигам телефона или съм с приятелки и детето на кафе......опитвам се да и обясня че преди 30 години нещата са били други най-наглото беше едно изказване никога няма да го забравя" Аз мога да гледам Дария 100 пъти по-добре от теб все пак съм отгледала две деца!" от този момент нещата от моя страна се промениха.  Crossing Arms

Държа се студено и дръпнато това е положението каквото повикало такова се обадило

# 109
  • София
Скрит текст:
Мами, сега се връщам от ДК. Биха ни двете ваксини-голям рев.
Казах на докито, че малкия не беше акал 4 дни и тия изсумтя и каза, че не му стига кърмата и да додавам Фризовол. Не знам защо държи на това АМ. Някоя от вас да го е давала и да има мнение?
Ние за една седмица сме наддали 80 гр. не знам дали е нормално. Изписаха ни 3050, сега сме 5750.
Аз по това съдя, че кърмата му стига,но тя не и не. Да давам мляко.
Много ме хвана яд, защото аз държа само на кърма да е, тя не. Трябвало всеки ден да ака и ако не ака да давам с водата овесена каша и клизми да правя.
Че то на това дете ще му станат лениви червата????
Чудя се дали на себе си да се доверя и да не я слушам.Да не му давам АМ, а да си е само на кърма. То ако не стига няма да качва, само за акането не знам,но според ЛЛЛ е нормално бебе на кърма да усвоява добре кърмата и да не ака. Пък и малкия е спокоен след ядене, спинка се, смее се, гука...
Ако не му стига щеше ли е да така??
Според вас сега по колко трябва да качват на месец???

Абееее, твоята педиатърка... нали уж бебето много наддавало и трябвало да яде по-малко, а сега не му стигало и трябвало да се дохранва?!?!?  #Crazy В рамките на колко време е този обрат?

Според нея в рамките май на един месец. Бясна съм и. Нито ще давам АМ нито ще пъхам термометър всеки ден в дупето му.
Лошото е, че чак декември може да я сменя, а в Люлин не познавам добри педиатри. А и няма кой да ми препоръча някоя наблизо.
Педиатрите могат да се сменят по всяко време а не както при възрастните два пъти годишно

# 110
ЛЛЛ не са бити ваксини, понеже не ни е минала жълтеницата. Изцяло само на кърма е  без да сме пили антибиотици. В Акото  си има слуз мисля че винаги откакто се е родил. Хапвам кисело мляко и сирене и може и това да е проблем. Иначе за обрива ми казаха контактен дерматит, най-вероятно от ланолина. Изписаха ми Локоид липокрем, мазах се 2-3 пъти и изчезна. Гледам да не се мажа много, за да не пречи за бебо, макар че го отмивам. А с какво мога да си мажа зърната, понеже стават твърди и ги разранява от време на време? Пробвах със свинска мас, за да се омекчат поне малко и да не стават рани.Като суче известно време и Алекс почва да си вади езика много странно и да се лигави това е знак,че се е наял ли?

# 111

тези, които сте на Абоколикен и Колийф и кърма- спазвате ли да се слагат в мляко капките? Много ми е неудобно да изцеждам по 7-8 пъти на ден,макар и по една лъжичка, с ревящо от глад бебе да мия помпи и тн...(на ръка не умея да изцеждам). А пише да не се дават директно- чудя се защо, опасно е за бебо или не дейсгтват така добре? ПОне с вода не може ли да се разредят?

Аз дадох 2 пъти с лъжичка направо, но педи каза, че нищо не правя, безсмислено е. Ензима трябвало да се смеси с млечна храна и да постои малко преди да го дам.
За свеки - стана ми гадно за тази работа със стола. Ако метнеш някое бебешко одеалце, пеленка... дали ще посмее да седне? Макар, че ако не й кажеш какво те дразни, тя незнаейки ще продължи да го прави. Кажи й, че не ти пречи, но ти е по-комфортно да кърмиш сама, на тихо...
Pelteshka, и аз имам едни роднини, дето все така си влизат, без да звънят. Сърдито питам защо така, а отговора е ''да не ви събудим. Добре де, ако спим и влезете без да ни будите, какво ще правите у дома  Twisted Evil Ама... хора разни.
Сърчице, по повод носенето на ръце и пипането, без да са се измили - когато голямата беше бебе й излезе бебешко акне и аз забраних на всички баби да я пипат. Казах, че не се знае от какво е, мажа я със скъпи мазила и трябва да я следя  Mr. Green
Горката ми свекърва, чака я да порастне, че сама да се хвърли в прегръдките й. Даже сега ме пита дали може да вземе бебчо, да го поноси, да му се порадва. Как да не може - той само това чака - да го носят, гушкат.
И по темата запек - ака през ден-два, но много рядко и много обилно. Значи не е запечен. Вече и коликите отшумяват, но все пак си намира за какво плаче  Laughing

# 112
Здравейте, мамчета. Чета ви редовно, но пиша рядко. Обикновено докато напиша въпроса си и някоя от вас вече е отговорила по него. Ноооо, по въпроса за свекървата не мога да не се включа. Моята пристига без да се обади- ама вкъщи ли съм, не съм ли... Ако не съм вкъщи ме издирва по улиците.Една вечер и се обадих, за да я предопредя, че няма да сме вкъщи на следващия ден, т.к имам среща с приятелки, които преминавайки през града искат да видят детето, а тя като че напук пристигна, издирва ме по града. Когато идва вкъщи нито си мие ръцете, а идва с автобуса, нито гледа къде сяда- дали върху пелена, дали върху лигавник... Ако детето спи и премрънка от коликите тя веднага я буди и я вдига. Когато се опитах да й кажа да не го прави, че я разбужда така и че после на мен ще ми е трудно  като сме сами, тя ми отговори- " че ти каква друга работа имаш?". Уф, оплакаха се и аз. Извинете ме. Но отдавна го събирам.

# 113
За акнето на нас ни помогна лосион - Микстура Алба, 10 дни мазах след баня. Инфакол за коликите, като по-скоро му гонеше газовете от коремчето, едва ли му облекчаваше болката на детето. Вече сме в третия месец и е много по-спокоен, при нас явно коликите приключиха преди седмица. Моята педиатърка ми каза, че първите три месеца е нормално да качва по 800 грама и до годинката да е утроил теглото от раждането, но ние за 5 седмици сме качили 2кг...така че, всяко дете си е индивидуално. Simple Smile

# 114
Някой от София с къса юздичка на езичето на бебето?

# 115
  • София
Здравейте,
точно такова е акото на бебето. След  застоя от 4-5 дни,той спокойно се изака без да се напъва или да изглежда да му е трудно. Акото беше много обилно, целият памперс беше пълен, както винаги жълто ако като охра с кашеста консистенция. Ям много сливи,грозде,тиква,овесен ядки...и пак нищо. Капки за колики давам една от няколко дни-2-3 дни.
ДОкато се храним започва изведнъж да плаче истерично и да се избутва, изчервява се главичката само и тя се надува, не телцето. Съмнявам се да са колики, защото съм чела че по време на ядене кърмата облекчава коликите , а не обратното.
Съмненията ми са , че понеже той е много лаком и се дави чак, а когато струята намалее той започва да плаче,но това са само мои преположения.
Това акане на няколко дни е постоянно и всек път. Няма ден да се е изакал и на другия пак да се изака. Но със сигурност виждам,че не е запек. Последното излезна много лесно.
Не искам да ползвам каквото и да било за акането, защото не искам да създам лениви червана детето.
Упражненията , за които казвате ги правя преди всяко хранене.Но ефекта пак е след няколко дни.
Сега ще чакам отново кога ще е събитието.
Исках да ви питам според вас до кога е хубаво бебето да се храни нощем???Дани ядеше само веднъж нощем,но сега започна да хапва на 3 часа всяка нощ.[color]

Вида на акото показва, че бебето няма запек и е обилно, каквото трябва да бъде, когато се храни добре, но не ака ежедневно.
 По принцип след кърмене Дани връща ли мляко или да хълца много често? Възможно е докато се храни, част от съдържимото в стомаха да се връща към гърлото, защото клапата, която трябва да задържа храната да не се връща обратно, все още не работи както при възрастните. И заради това връщане да плаче. Можеш да опиташ да кърмиш под ъгъл, главичката да е по-високо, за да не се връща лесно млякото.

В първите си месеци бебетата имат нужда да се хранят по няколко пъти нощем и дори да има една по-дълга пауза в сън (4-5 часа) храненето нощем си остава. Те растат с изключителни темпове ( и особено мозъка), а нощта е твърде дълга, за да останат клетките без храна. Бебетата сами могат да покажат кога са готови да направят по-дълга пауза без "гориво" - като спрат да се събуждат начесто. Но не може да се очаква да правят 8 часов сън, както големите хора. Такова поведение се свързва със слабо наддаване на тегло и намаляване на кърмата.  Ако бебето изобщо не се разбужда нощем, това е притеснително и не само с оглед храненето му, защото навлизане във фаза на дълбок сън е все още рисково за малките бебенца (в тази фаза може да пропуснат да дишат). Специалистите, които се занимават с бебешките въпроси, разбират под "нощен сън" 6 часова пауза (която е нормална тогава, когато бебето си я направи).
 Специално за кърменето като хранене, бебето може да има потребност от нощно хранене до към средата на първата годинка. Като внасям пояснение, че в конкретни ситуации с конкретни бебета ( например ако се разсейват много или ако майката и бебето са отделени за повече часове през деня и други подобни), е възможно нуждата от прием на лесни за обработка калории чрез кърмата да е нужен на бебето и след това. Както и някои бебета нямат нужда да се хранят нощем още след втория месец.
 Кърменето нощем може да продължи и до края на кърмаческия период, в зависимост от ситуациите, пред които се изправя малкото човече.

# 116
Добро утро

Ние го закъсахме с нослето имаме бонуси вътре  Rolling Eyes пръскам физеологичен разтвор и дърпам с асиратор на мармиер /май така се казваше/ горкото хърка му нослето...направо не мога да се побера в кожата си, че не я опазих.....ще званя малко по-късно на педи-то да видя какво ще каже....ама то май нищо друго няма какво да се направи........снощи и банята пропуснах защото ме е страх да не и "помогна" още повече .......оплаках се  Sad

# 117
Добро утро!
Пелтешка, Лъчезара е със сополив нос вече близо 3 седмици. И аз пръскам с физиологичен разтвор, дърпам с аспиратор и после намазвам с Низита. Не е настинала, защото освен нослето е здравичка.
Аз пък се притеснявам от течащо и много гуреливо око. Още от болницата си го носи този проблем.
Капах капки за очи, уж се оправя и след няколко дни става даже още по- зле. Правя промивки, масажирам слъзния канал, обаче все е с гурели и са и залепнали миглите.
Ana-Sofia, лигавничета като кърпа има срещу пазар Чаталджа в един от магазините на булеварда. Цената им е 7 лв и има голямо разнообразие от цветове.
По темата за свекървите - или добро, или нищо  Mr. Green Шегувам се! Много съм независима и мразя да ми налагат мнение или поведение, така, че се дразня дори от своята майка понякога.
И накрая да си похваля детето, увеличихме дозата на млякото на 150 мл и вече спи с 8 часова пауза нощем. Пу-Пу, а дано все така я караме!

# 118
  • Sofia
Привет  bouquet
И аз отдавна не съм писала, но ви чета постоянно поне от тела ми тряябва една ръка Hug
Мерси за новата тема:)
Ще пробвам на бързо да пиша по темите, че току виж лъвчо нервен се събудил.

Бързам че за ортопеда сте итали, аз лично реших да не ходя в Горна баня и ако има нещо тогава ходихме тук http://www.1dkk.com/page.php?IDMenu=910 с направление такса само платихме 5 лева, вкл.ехограф и преглед, доволна съм обясни ми всичко и странични неща попитах. Poly бях ти писала на лично. В тази поликлиника, намира се на гърба на зоопарка ходим с каката на нефролог профлактично на 6 месеца, и там си ми допада, не се чака много, чисто е има и забавления за децата, а и си ползвам направлението. Чух отзиви за Драганов които не ми харесаха и за Горна баня, че се чака цял ден и реших да не ги посещавам. С бебчо всичко е наред, ще има голям крак каза доктора, ще проходи пак около годинка и каза на босо да го пусна да ходи, с каката нямаше как декември на плочките да я пусна, но него юли/август може би. прегледа главата, брои прешлените на гърба, видя и фонтанелата, абе доволна съм, чух това което исках да чуя, прегледа мина добре.

За коликите една мила мама от квартала ми подари половин опаковка лефакс, ми давала съм го два пъти първите два три дни, после реших че нямаме нужда, май нямаме колики.
Бобчо все повече се заглежда, изкарва по 30-40 минути в стола за кола, мисля да изкарам актвната гимнастика, мисля че вече ще си се оглежда в играчките. Няма проблем да е легнал, но не повече от 30 минути буден, иначе обича като костенурче да оглежда стаята и нас.
С кърменето, на 3 часа сме по 5-10 минути, доволна съм, на 13 сме на преглед, та ще видим, но нощем няма спасение за две поцокваня да е се буди на 3 часа ooooh! вече не се и замислям дали съм уморена лягам в 10,30-11,00 в 1 или 2 или 3 кърмя полузаспала, единият с клюмнала глава на ляво, другият с клюмнала на дясно, дори преди няколко нощи ММ влизал и ме побутнал да не паднем и двамата  Joy Joy Joy после в 6 задължително се буди за хранене и аз 6,30 ставам да оправям каката за градина, да помогна на ММ че напоследък за нея той е и майка и баща Sad Как се оправяте с големите деца? Моята се вбебеняса, много всичко е не, няма, не искам!!! Ми не мога понякога дори да я търпя, не че не си обичам децата, но тя т много самостоятелна, добра и разбрана се превърна в малко дяволче. последната реплика е : Ох остави го бебето да си реве, ела ти да ми измиеш зъбите, че аз ВЕЧЕ не мога?!

Момичета как ще се оправим с килограмите? Не виждам изход по време на кърменето newsm78 Мога ли да си карам велото вкъщи сппоред вас на каква скорост и вреди ли на производството на кърмата.
Тя се регулира, вече не пия лактогонни чайове, бози, бири, жито не ям и т.н. но не мога и сладкото да спра.

Спечелих в една игра тук във бгмамата много съм доволна и то козметична процедура:) ще се похваля и от една във ФБ витамини Джеймисън за деца Heart Eyes върви ми Simple Smile

Много ми е притеснено за ваксините, сега пак ще ми развива теории как чакаме, докога, да стане декември и каката и без това Слава Богу леко ги кара, но ми носи вирусите:( даже сега тя е ок, а Борис е с хрема, нищо не вадя сополи няма, но хъри, пръскам физиологичен, давам коризалия ще видим, дано не стигне до долу.

Стана дълго, но така е като не пиша често.
Хубав ден и спокойни бебешори мили мами, ще отивам да чета доколкото е възможно де Hug

# 119
  • Точно където трябва
Айде и аз да помрънкам. Много ми е сдухано. Първо моята госпожица ме държа до 2 часа. На ръце заспива и докато я оставя в леглото да легна до нея и рев! Давам гърда, почва да суче като обезумяла, а аз уж я чакам да заспи. И пак ставам, разнасям, заспива за минути и пак същото. Сега дрънка сън, ама аз не мога, събудих се в 6 и това е. Не издържам вече. В това скапано време нито има къде да отида, нито тук ми се стои. Като знам пак как ще се разнасяме цял ден на ръце. Ами просто не издържам. Аз плача, тя ме гледа една такава и се кокори
Отделно дето хич не ми се стои в тая къща! Писна ми да се делят и да съм като спусната от космоса...ще дописвам, че пак ревна!

Общи условия

Активация на акаунт