Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 187
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

Fiona,  и ние имахме същия проблем в началото обаче, тъй като бебо не наддаваше. Първия месец беше наддал само 100 г, и ЛЛ каза да минаваме на АМ ( но аз не съм голям привърженик на тези млека). По цял ден и вечер също едно цедене падаше, за да видим колко мляко поема. Реших да му дам веднъж , но той още повече започна да повръща и направо съм го спряла.  Кърмата ми беше намаляла и се бях уплашила да не спре и малкия го държах постоянно на гърда, дори така спяхме и все още спим така( което не е много хубаво), но в началото направо не издържах, но вече имам достатъчно мляко. Когато усетя че няма достатъчно почвам няколко дни да ям варено жито. Още продължава да повръща , тъкмо му сложа чисти дрехи и вече сме се омазали. Нямам търпение да спре да повръща.

# 586
Момичета, знам че не е по темата, ама....от техническа гледна точка ми е важно да ви попитам...

Как се прави така, че например когато цитирате нещо от някой и го коментирате, и след това искате да включите още един цитат, който да коментирате в същия пост? Как се прави? Моля ви някой да ми обясни. Пробвах се разни неща, ама не успях..

# 587
Аз от няколко дни пак полудявам. Не знам какво му става, но реве за всичко. Малко без внимание- рев. Като му се спи- рев. Купих слинг, нали уж носените бебета били спокойни и нам си кво. Да бе. Това моето такъв рев му дръпва в слинга, че ако не го извадя, ще се задуши от прегряване. Ако ходя със слинга е ок, но в момента, в който реша да седна или легна, уж да го приспя, започва да се дере. Извадих го от слинга, сложих в шезлонг, в кошара, все рев, рев. Ами нямам сили вече, нямам спокойствие да успокоявам. Оставям го да реве да видя колко ще издържи. Започвам да си мисля, че един от двама ни просто няма да издържи накрая и сигурно това ще съм аз, не мога повече да не спя и да ме изнервя по цял ден. Мечтая си за бебе от тези спокойните и спящите, не знам защо съм наказана така, не знам наистина Sad

Пипи и ние сме същите. И аз си мечтая за някое, което само спи и слуша, ама пък да ти кажа, щом сега са такива, може после да се променят като попораснат след някой друг месец и да стане така, както искаме:)
Ако те успокоява....има и други като теб;)

# 588
Neillia а как ви го откриха? И нашия хриптеше и отлагаме ваксините заради това. Взе му секрет които  излезе чист. Слагахме капки и така.

# 589
Ани - гърло чисто, гърди - чисти. Хрипти като се развълнува най- вече, на моменти чак страх ме хваща, че ще се задуши. Обаче реално не изпитва дискомфорт, само трябва да я пазим да не се разболява и да се възпали гърлото. Като е спокойна или спи- няма хъркане.

# 590
  • Варна

За ваксините - в тетраксима, който слагат в момента има ваксина против менингококи и пневмококи, реално няма разлика с петвалентната и с шествалентната ....

Ами това не е вярно! В Тетраксима няма ваксина против менингококи и пневмококи. Такава има само в Пентаксима!
Разлика няма единствено между пет и шествалентната ваксина, т.к. в едната е включен Хепатит Б, който иначе би могъл да се бие и отделно!

Е, как да няма, като отделно от Тетраксима слагат и Синфлорикс?! Rolling Eyes Той също е срещу менингит, просто се причинява от друга бактерия.  Rolling Eyes Ето информация за него:
Цитат
Synflorix e пневмококова конюгатна ваксина. Вашият лекар или медицинската сестра ще инжектират тази ваксина на детето Ви.
Тя помага за предпазване на Вашето дете, което е на възраст от 6 седмици до 5 години, срещу:
бактерия, наречена ‘Streptococcus pneumoniae’. Тази бактерия може да причини сериозни заболявания, включително менингит, сепсис или бактериемия (бактерии в кръвния ток), или инфекция на ушите и пневмония. Източник: листовката на ваксината

Четиривалентната е срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит, петвалентната включва и хемофилус инфлуенце. И при двете хепатитната и Синфлорикса се бият отделно, при шествалентната е и срещу хепатит, затова се спестява едно боцкане. Т. е. липсващата съставка в четиривалентната е Хемофилус инфлуенце (причинява различни инфекции при децата - менингит, отит, синузит, епиглотит, артрит, бактериемия, целулит, пневмония, ендоофталмит и други).

Жива преди години беше полиомиелитната ваксина, тя се приемаше през устата. Peace Сега мисля, че само тази срещу морбили, рубеола и паротит е такава.

Както и да е, не ми се спори. Peace Всеки има право на избор, някои чакат шествалентната, други си купуват петвалентната, ние ще следваме препоръчавната от ЛЛ в момента схема.

някой доста отдавна беше писал да не повдигаме темата "За и против ваксините" , че ще се изпокараме  Joy Joy Joy

smile3521

Neillia, ужас, дано го израсте!  Hug

Пипи2013, как лягаш със слинга, това много неудобно ми се струва. Аз го нося, само когато се разхождаме - дали вкъщи или навън, няма значение - дори и седнала, ми се струва неудобно. Лора заспива за секунди в него. Peace

Момичета, знам че не е по темата, ама....от техническа гледна точка ми е важно да ви попитам...

Как се прави така, че например когато цитирате нещо от някой и го коментирате, и след това искате да включите още един цитат, който да коментирате в същия пост? Как се прави? Моля ви някой да ми обясни. Пробвах се разни неща, ама не успях..

Натискаш "цитирай" с десен бутон и го отваряш в нов прозорец, после натискаш пак така на следващия пост, който искаш да цитираш, копираш текста от новия прозорец и го пействаш в първия. Wink

# 591

За ваксините - в тетраксима, който слагат в момента има ваксина против менингококи и пневмококи, реално няма разлика с петвалентната и с шествалентната ....

Ами това не е вярно! В Тетраксима няма ваксина против менингококи и пневмококи. Такава има само в Пентаксима!
Разлика няма единствено между пет и шествалентната ваксина, т.к. в едната е включен Хепатит Б, който иначе би могъл да се бие и отделно!

Е, как да няма, като отделно от Тетраксима слагат и Синфлорикс?! Rolling Eyes Той също е срещу менингит, просто се причинява от друга бактерия.  Rolling Eyes Ето информация за него:
Цитат
Synflorix e пневмококова конюгатна ваксина. Вашият лекар или медицинската сестра ще инжектират тази ваксина на детето Ви.
Тя помага за предпазване на Вашето дете, което е на възраст от 6 седмици до 5 години, срещу:
бактерия, наречена ‘Streptococcus pneumoniae’. Тази бактерия може да причини сериозни заболявания, включително менингит, сепсис или бактериемия (бактерии в кръвния ток), или инфекция на ушите и пневмония. Източник: листовката на ваксината

Четиривалентната е срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит, петвалентната включва и хемофилус инфлуенце. И при двете хепатитната и Синфлорикса се бият отделно, при шествалентната е и срещу хепатит, затова се спестява едно боцкане. Т. е. липсващата съставка в четиривалентната е Хемофилус инфлуенце (причинява различни инфекции при децата - менингит, отит, синузит, епиглотит, артрит, бактериемия, целулит, пневмония, ендоофталмит и други).

Peace
Именно точно това исках да уточня, че в Тетраксима няма инфлуенце, докато в Пентаксима го има. А иначе Синфлорикса и в двата случая си се бие, той си е отделно, както и хепатит Б.

Натискаш "цитирай" с десен бутон и го отваряш в нов прозорец, после натискаш пак така на следващия пост, който искаш да цитираш, копираш текста от новия прозорец и го пействаш в първия. Wink
Ето така ли  Hug

# 592
  • София
За ваксините аз също ще се доверя на педиатърката и ще се съобразя с нейната схема. За съжаление ни поставиха майките в положение сами да взимаме решение откъде и какви ваксини да поставяме на децата си, което не е редно според мен. След като са задължителни държавата трябва да ги осигури, но...  ooooh!
Засега сме само с противохепатитната. Трябваше в понеделник да бием Тетраксим и Синфлорикс, но децата вкъщи изкараха някакъв бърз ентеровирус, баща им е хремав и ръси бацили навсякъде, само аз и бебето сме читави за момента и затова отложихме.

Пипи2013, дано се успокои твоето момче. Единият ми син си беше такова бебе, за съжаление и сега си е твърде "чувствителен" да го нарека, избухлив, емоционален. При него си се оказа черта на характера. Добре, че брат му беше кротък, че щях иначе да съм се метнала от някъде...

Фиона, защо да не са се получили нещата с кърменето, нали пак кърма даваш, пък макар и от шише (ако правилно разбрах). Принципно кърменето на близнаци си е трудна работа, пък ти си имаш и още едно дете и други ангажименти...  Hug

# 593
Цитат
Т. е. липсващата съставка в четиривалентната е Хемофилус инфлуенце (причинява различни инфекции при децата - менингит, отит, синузит, епиглотит, артрит, бактериемия, целулит, пневмония, ендоофталмит и други).
ЧоколинаMr. Green Mr. Green Hug
Пипи, сигурна съм, че няма бебе, което не плаче - все пак така общува.  Hug

# 594
  • Пловдив/София
Добро утро и от нас  Hug Тази нощ се наспах и съм вече друг човек, пълна със свежи сили да се боря с малчо Simple Smile)

Да кажа хитринката, която приложих снощи, за да спим- след два месеца изключително кърмене (почти 3, но първия давах понякога добавки) реших, че мога понякога да давам АМ, няма нищо да му стане. И вечерта сука от едната гърда, после изпи 70 мл АМ, после още не беше заспал и му предложих другата гърда- та хем си сука и няма да ми се отрази на кърмата, хем хапна доста повече (на гърда след 5-10 мин заспива и не знам колко изяжда). След приспиване (около час, пф) заспа окончателно към 10 без малко и се събуди в 3.30! Направо не можах да повярвам, проверих на втори часовник даже за по-сигурно  Laughing Хапва до 4 и след това стана чак в 7.30 (е, от 6.30 започна да се върти и да го люлеем, но пак е супер). Плюсът на небуденето 6 часа е и че гърдите ми бяха много пълни и той се наяде бързо и обилно и затова си спа до по-късно.

Та, мисля още няколко нощи да карам така (ако наистина продължи да действа и не е било случайно), след което да намаля/спря АМ, за да си остане пак само на кърма. С надеждата, че вече ще е свикнал на такъв режим и пак ще спи само с едно събуждане.

Малко ми е гузно, че давам АМ, но много майки кърмят само 3 месеца, а ние сме вече в четвъртия и аз не замествам дори и едно цяло кърмене, така че пак си е на кърма и си извлича всичко. И ако се научим да спим ще е добре за всички, друго си е да го занимава спокойна майка, а не изнервена.

# 595
  • София
Пипи и ти имаш нужда от почивка не се чувствай гузна. Аз какво да кажа, като моя малчо не видя въобще кърма. Ти с тоя тежък режим ще се откажеш да имаш друго дете Simple Smile Недей така. Откровено като ви чета май само децата на кърмене са такива нервни и ви изтощават. Не че с всички е така ама не видях някоя мама на АМ да се оплаква Simple Smile Знам, че е много по-хубаво на кърма, но сте истински героини....аз не знам дали щях да мога и да беше тръгнало кърменето.
Пипи излизате ли в това време? Аз вчера не излязох и като гледам и днес няма....ако нямах да пиша по дисертацията сигурно все пак щях да изляза, но искам да напредна малко и се възползвам от лошото време. А и в лошо време няма почти никого в парка и се депресирам да въртя сама.
Сега съм се засилила да правя много снимки на Боян, че да харесам за календари Simple Smile Май трябва и аз да се наканя да се включа в ФБ групата, че да ви го покажа Simple Smile. Ама гледам да не се залисвам много по нета Simple Smile
Ох и почна ли диета някоя от вас и има ли резултат.....вчера мъжо разглежда стари снимки и ми стана лошо.....снимки на който преди съм си мислила, че има какво да сваля, сега ми се струва, че съм кльоща Simple Smile Как се променя перспективата. Много кофти, че като си стоя в нас и все нещо диря да ям.
Хайде стига съм писала Simple Smile имам друго да пиша....

# 596
  • Пловдив/София
Асти, излизахме вчера уж, ходихме до магазина, но на връщане такъв дъжд ни запери (а нямахме дъждобран на количката), че се прибрахме тичешком. Малко го бях намокрила бебо по дрешката, ама какво да се прави, нека се калява  Laughing
Днес не знам, може би пак някаква бърза разходка ще е. Не ми се иска да изпуснем цял ден.

Май  наистина само децата на кърма са така. Т.е. има и деца на кърма кротички, но обратното- деца на АМ, които не спят, май няма. Но аз гледам да го приемам като инвестиция в бъдещето, сега ми е гадно, криво и неспящо, но нали е много полезна за тях и дай Боже по-малко боледувания и неспане като пораснат...дано да е така, пък ще видим.

Аз бих дошла във фейса, но това значи май всички да свържат ника с името и край с анонимността...А така се отпускам някак си повече да пиша като уж не ме познават. На живо не бих се оплаквала толкова, то и няма на кого де, приятелите без деца или с големи не могат много да разберат...

Астинед, и аз съм като теб иначе,лесно се изнервям и започвам да крещя по бебо, ако прекали. Но не на 10 мин реване де, издържам повече, калява ме вече  Grinning То ако постоянно се правя на маймуна и го занимавам, кърмя или тупкам, няма да реве, но аз искам нещо да си свърша и го оставям сам и тогава се започва...както и да е, днес не ми е ден за оплакване въпреки лошото време. Петък е и съм спала цеели 5 часа  newsm44

# 597
Здравейте мами и от нас, ако може да задам малко тъп въпрос Simple Smile ,всички говорите за фб и аз съм харесала страницата на бг мама, но не мога да се ориентирам има ли група на Августинчетата и ако да как можем и ние да се присъединим с бебо.  Благодаря предварително за отговора.
.

# 598
Здравейте мами и от нас, ако може да задам малко тъп въпрос Simple Smile ,всички говорите за фб и аз съм харесала страницата на бг мама, но не мога да се ориентирам има ли група на Августинчетата и ако да как можем и ние да се присъединим с бебо.  Благодаря предварително за отговора.
.

Прати ми мейла си на лични и ще те добавя. Групата на августинчетата ни е тайна и няма как да я намериш .

Пипи, ние във фейсбук си се оплакваме доволно, смея да кажа, че всички вече си станахме близки и се отпускаме да си споделяме каквото ни тревожи.Не мисля, че някоя от нас ще злоупотреби с името ти, напротив, като се виждаме по снимки и бебоците, според мен така ставаме още по-близки.Разбира се, ти си решаваш.  bouquet

# 599
  • София
Здравейте момичета.
Имам питане: до момента педиатъра ми е издал един болничен, на който пише че е до 6.12 (бебето се роди в края на август)- попълних необходимата декларация и го предоставих на счетоводството. Какво следва след това- автоматично продължаване на майчинството или нов болничен до навършване на годинката? Някак съсвсем се обърках  Blush
Иначе едва вчера разбрах на какво казват скок в разтежа- бепрестанно цокане или пък просто искаше гушкане  newsm78
Като чета за ревливите бебоци наистина ви съчувствам- голямо напрежение е за майката, дано се намери най-добрият вариант за всички!

Общи условия

Активация на акаунт