Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 167
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
desimira , вече са на кърма само. Иначе в последните мяколко седмици беше голям цирк и ми се налагаше да давам и АМ. Примерно  ситуация- Макс се буди, почвам да го кърмя-той започва да пищи(силна струя, или пък не потича мляко, или пшросто не знам защо...) не иска да яде, ревва и Марти в тоя момент. Марти си суче, но пък Макс продължава да реве и не бих могла да държа единия гладен и ставам да правя АМ, защото докато изцедя ще почервенеят от рев. АБе въобще боляма лудница беше. После са изнервени като цяло и отива на кино целия период до следващото ядене евентуално.
Сега е по-спокойно като цяло. А сучеха добре и двамата, даже и едновремеенно ги кърмех и нямаше проблеми. От момента в който ми се разраниха зърната започнаха главоболията.
 Започнах и да ги слагам един до друг плътно за дневните дремки. Сякаш се усещат и заспиват по-лесно. Не знам какво но нещо се промени тези дни и всичко започна отново да ми с=тава по-лесно. Може би просто се нагодих към ситуацията, променената ситуация.
Та в тоя ред на мисли, Пипи, gretalinka , не следвайте правила по учебник, а си направете свои си, така както се чувствате удобно цялото семейство.
Астинед, да ти кажа с дъщеря ми беше голям кърмачески провал. В един момент просто наещата не вървяха никак добре, аз се задълбавах в някакви депресии и т.н. Всичко приключи с първото шише АМ. Детето заспа и започна да се усмихва. Затова сега уж се опитах да се подготвя психически за провали и разни трудности, за да не се повтори предния сценарии. Определено по-бързо се адаптирам този път , когато нещо не върви и го измислям по-лесно как да стане правилно за моята ситуация.

# 601
Simple Smile Днес бяхме на втората двойна ваксина-4-валентна , защото нямало друга. Питах за 5-валентната , каза ми педито, че това, което го няма в 4-ката, а го има в 5-цата щяла някъде около годинката да ни го бие. Аз се доверявам, защото нямам избор, а и честно казано не разбирам много .
Исках да ни премери, понеже точно преди седмица бяхме 6750, но се оказа, че за една седмица не е качил и грам по техния кантар. Малко се притесних и започнах отново да мисля, че кърмата не му стига. НО пък е спокоен след кърмене...
Нощем започна на 2 часа да се буди и да иска да яде. Всички около мен ми викат на главата, че не трябва, да не го уча така , а ММ мисли че пък щом се буди Дани значи има нужда. Май  като попорасне, ще започна да го отучвам-дано успея.
Педито ми каза да започвам да го захванрам със зеленчуково пюре. Аз директно й казах, че смятам да е на кърма само докато имам и след НГ да почна захранването.Поне съм доволна, че каза първо зеленчуково, а не сок или плодово пюре. Питах я защо два дни някъде малкия се скъса да реве и не искаше да яде-тя каза, сега така ли е , аз казах, че вече не и тя=еееее значи е било период.Sad това им е нааай-леснотоооо....както и да е.
Сега се надявам да не вдигне нощес Т от ваксините,сложила съм Кул Пач и ви желая лека нощ:)

# 602
gretalinka, по думите на нашата педиатърка ваксината тая 5тата болест не съществува отделно. Имало я само в тези многокомпонентни. Разпитах я какво представлява болестта, тя ми обясни, че е бактерия, която причинява мигрени, възпаление на ушите и т.н. Но била много рядко срещана. Освен това тя пак ми каза, че реално само се вдига шум с ваксините, а истината е много различна. Тези пентаксими, които са отпуснати са за децата през май и април, които вече имат първи прием, а и освен това пак не били достатъчни. За нас-родените след юни евентуално щяло да има март. Аз обаче и казах, че отказвам тази 4валентна, защото мъжът ми има проблеми с ушите и дъщеря ми като беше много малка(преди хомеопатията) всичко я удряше първо в ушите. А болка в ухо на детенце у ужасна. Та не искам да рискувам изобщо. Тогава тя ми предложи  да си откупим ваксина от някаква майка, която я е купила обаче детенцето и се е оказало с АБКМ и ще отложи ваксините за по-нататък, та осигурих по 1 прием за децата. ПОсле ще му мисля, ако все още няма. Пентаксим имало на Промахон, имам записано името, ако някой се интересува, тя ми даде и наименованието в Сърбия и Турция как е.

Преди бях питала за коледни подаръци, май на моите бебета ДК ще им донесе столчета за хранене. Принципно до сега за дъщеря ми събирах пари от бабите(от моята страна, че свеки продължи да си избира тя подаръци, повечето от които почти неизполвахме) и купувам подаръци с тях и ги поставям заедно с нашия под елхата от Дядо Коледа, а не от баба, стринка, чичо и т.н. Смятам да си продължа тази практика. Дъщеря ми все още не знае истината за Дядо Коледа и за Феята на зъбките.  Grinning та тази година ДК ще фалира -подаръците ще са по 3, а нейните писма стават все по-скъпи.

# 603
  • Точно където трябва
Момичета, как го откриват АБКМ? Че нашата ЛЛ знае само да погледне гърлото...

# 604
За майките с проблеми с нощния сън горещо препоръчвам шезлонг с вибрация.

Шезлонга наистина си е голямо удобство. През по-голямата част от времето докато е буден го слагам там, занимава се с играчките си, от няколко дни мисля че разбра за какво му служат ръцете и вече целенасочено се опитва да хваща играчките дето висят от шезлонга, като ги хване обаче май незнае как да ги пусне и държи здраво  Grinning
А някой път го използвам и за приспиване като го люшкам в него. Въобще както беше написала някъде една мама това е "една от най- добрите ми покупки".

# 605
  • София
И аз съм много доволна от шезлонга и се радвам, че една приятелка ми го даде, защото не знам дали щях да инвестирам в това нещо. Ще знам за следващо дете, че дори да не ми дадат такъв ще си купя и сама Simple Smile Заслужава си Simple Smile Боян се засмя първо играчките на шезлонга Simple Smile

# 606
  • София
Откровено като ви чета май само децата на кърмене са такива нервни и ви изтощават. Не че с всички е така ама не видях някоя мама на АМ да се оплаква Simple Smile
Ааа, има, има, само че не пиша много, че да се разбере Crazy Wink Изцяло на АМ си е и е голям нервак - факт е, че част от драмите му са, заради болките от рефлукса, но когато той не го мъчи си реве, защото му е скучно, спи му се, никой не му обръща внимание или просто си реве по навик. Но за три месеца вече свикнах (но в първите два месеца колко пъти изпадах в истерия и се чудех с какво съм заслужила този ежеминутен рев) и го приех какъвто е и чакам момента, в който ревът ще намалее...

И да ви почерпя - днес Никола става на три месеца - опитах се да направя нещо за повода вчера и не стига, че ми отне тройно повече време от обикновено, но имах и музикален съпровод (рев от скука).

# 607
Преди бях питала за коледни подаръци, май на моите бебета ДК ще им донесе столчета за хранене.

И при нас май Дядо Коледа столче ще донесе Simple Smile

# 608
Mами, искам и аз да купя шезлонг-дайте идеи,линкове....
fiona това, което ми написа ме ужаси за ваксините!!!Факт е,че вече ни биха на два пъти 4-валентната...

# 609
Понеже сте на вълна столчета, без да правя реклама, горещо препоръчвам от този тип http://www.misto-bg.com/kidskit/kids-friendly-booster.htm  Не заема излишно и допълнително мястл в стаята и детето може да си е на масата заедно с цялото семейство. А и се ползва доста дълго време (до към 4-5 годи ки)   Аз съм им голяма фенка, много място спестяват. То не стига, че сме в кутийка, а и всички тези бебешки щуротии ги прескачам по цял ден Grinning. Не че ме дразнят, но максимално гледам да има от къде да минавам.

# 610
 newsm10 newsm10
Понеже сте на вълна столчета, без да правя реклама, горещо препоръчвам от този тип http://www.misto-bg.com/kidskit/kids-friendly-booster.htm  Не заема излишно и допълнително мястл в стаята и детето може да си е на масата заедно с цялото семейство. А и се ползва доста дълго време (до към 4-5 годи ки)   Аз съм им голяма фенка, много място спестяват. То не стига, че сме в кутийка, а и всички тези бебешки щуротии ги прескачам по цял ден Grinning. Не че ме дразнят, но максимално гледам да има от къде да минавам.

# 611
  • София
Относно Дядо Коледа - моите  момчета ме попитаха преди около месец дали съществува и аз хън-мън си признах...  Embarassed Понеже не искам да ги лъжа за нищо реших, че вече са и големи и им казах. Това не им попречи да си поръчат какво ли не за Коледа, та вече започвам да ги мисля, поръчвам нещата, че време не остана. А бебето ще отнесе някоя играчка сигурно, че всичко друго си имаме.

Шезлонгът е наистина една от най-полезните ми покупки. Купих го от ОЛХ чисто нов - на Фишер Прайс е. Нямам база за сравнение, но досега не съм му намерила забележки. Миа спи в него денем, играе си с играчките, говори им и им пее, много е сладка.

ижинка, честита месечинка на Никола!

Здравейте момичета.
Имам питане: до момента педиатъра ми е издал един болничен, на който пише че е до 6.12 (бебето се роди в края на август)- попълних необходимата декларация и го предоставих на счетоводството. Какво следва след това- автоматично продължаване на майчинството или нов болничен до навършване на годинката? Някак съсвсем се обърках  Blush
На мен ми издадоха болничен от болницата при изписването, после педиатъра издаде още един болничен и оттам нататък вече се изплаща майчинство въз основа на попълнените от теб декларации. Ти ангажименти повече нямаш, чакаш НОИ да започне да ти превежда парите. Мен ме предупредиха, че ще имам забавяне в изплащането на първото майчинство, нещо във връзка с датите, в които носят документите в НОИ.  Grinning

# 612
Попаднах на ето тази статия и ми се хареса, та реших да я споделя:

https://xedra.wordpress.com/2013/03/05/night-feeding/

# 613
  • Точно където трябва
Шезлонгът- за мен е незаменим. Във вечерите, когато пищеше от колики, там замлъкваше за секунди. Когато искам да се изкъпя, да отида  WC или даже да почистя, там е най-сигурно, че ще кротува. Но аз винаги съм си притеснявала, че е някак седнала и да не и стане нещо и не я държа много.Пък и бабата все ме плаши, че " ще и се подвие опашчицата" и си ме е страх.А пък напоследък и там не иска да стои без да съм пред нея.
И не си играе много с играчки, все човек търси. Иначе вчера я видях да посяга към една от активната гимнастика, ама едно непохватно  Simple Smile И понякога хваща някакви неща, но ми изглежда по-скоро случайно. И еди път се преобърна от гръб по корем. Голямо пъшкане беше. Grinning
Имам един небебешки проблем. Отказаха да ми изплатят последния болничен. Бяха го върнали за коригиране и се забавих, не се вместих в 7-дневния срок. Вината си е моя. Някой знае ли какво мога да направя? Трябва да обжалвам, но дали е просто процедура и как става и има ли шанс да ми го платят.Доста парички са. Или ако някой има връзка в НОИ Пловдив? Embarassed
Ваксините-вчера даваха едно детенце по "Предай нататък"-след ваксина е получило ДЦП. Cry Не разбрах подробности, но ми засилиха ужаса. Cry

# 614
  • София
Малеее как така са ти отказали....и моя го върнаха и искаха до петък да го оправя, но аз казах че е невъзможно и после ми казаха че е Ок и да не успея до петък. Предполагам, че от работа са мислили петък да ги носят. Сега тепърва утре ще го оправям ако успея въобще и ще мисля как да го нося.

Общи условия

Активация на акаунт