Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 162
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив/София
Плашите ме, аз за болничния от педи не знаех, че трябва декларация и още не съм я подала, а вече даже е изтекъл и е време за следващото обезщетение...Което май вече е с още повече документи. От работа така и не ми се обадиха, но ние сме голяма фирма и организацията много куца. Сега ще трпбва да търся информация и някой от човешки ресурси, не искам да губя толкова пари.

Бебо нощес беше на странен режим. Май АМ няма голямо значение при нас, защото му дадох вечерта, той изпи 70 мл + си седя на гърда 20тина минути, но се събуди след 3.5 часа в 12.30. После сука само от една гърда 20 мин, а се размрънка чак след 6. Т.е. по-голямата му пауза беше след кърма, а не след АМ.
Ако е така, няма смисъл да му давам повече...

Вашите спят ли неспокойно след 4? Редовно започва едно въртене и сумтене...хълца, ака, върти се и го люлеем, за да не стигне до рев. Така прекарваме половината нощ с една ръка люлеейки и полубудни...а нощес започнахме още от 2.30 Sad

започвам да се чудя кое е по-добре. Когато спи в хола (до първо нощно хранен) не го чувам при всяко примрънкване, което е добре, спя истински. Но така не мога да го успокоя и стига до рев. Според мен това в 12.30, ако беше до мен с люлеене щях да предотвратя рев и пълно събуждане...

На всичкото отгоре към 1 през нощта и кучето скимтя и сънува нещо, та ставах и него да успокоявам. Нощите са пълен купон у нас  Laughing

# 616
Моя синковеца е много различен от няколко дни. Ако е скок в растежа, поне с педя трябва да дръпне иначе не му е оправдано буденето на 2 часа и постоянното сучене.
Искам и още да пиша, но почва да скимти/пищи.

# 617
  • София
Плашите ме, аз за болничния от педи не знаех, че трябва декларация и още не съм я подала, а вече даже е изтекъл и е време за следващото обезщетение...Което май вече е с още повече документи. От работа така и не ми се обадиха, но ние сме голяма фирма и организацията много куца. Сега ще трпбва да търся информация и някой от човешки ресурси, не искам да губя толкова пари.
Аз заедно с болничния от педиатъра подадох и Приложение 1 - Декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 КСО, което ми пратиха от ЧР отдела ни. Малко след това попълних и Приложение 2 - Заявление-Декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни. И аз работя в голяма фирма, но колегите ме преследваха като партизанин за тези декларации, защото май не само за мен ще са проблем, ако не ги подам навреме, а и за тях.

# 618
Помагайте мами.
Дайте ми някакви идеи за по-добра организация. Много, ама много ми е трудно да съвместявам всичко - домакинство, бебе със всичките му там кърмения, гушкания и пр., кака. За татко изобщо не го споменавам -той отдавна е на заден план  Sad
Видях, че има и други от вас с по две и повече дечица. Как успявате да свършвате айде не всичко, ама основните неща, дори тях докато ги свърша - изнемогвам. Основни имам предвид - бебето + каката да й се сложи ядене на обяд и вечеря, да се помогне за домашни (1 клас е) + малко чистене.
ПОмага ли ви някой или сами се справяте? Аз съм сама през деня, таткото се прибира вечер късно от работа в повечето случаи.

# 619
  • София
Дългия сън при нас категорично е след банята. Понякога се буди чак в 4 или 4:30, а понякога в 2/3, но тогава е от колики и газове и не му давам да яде, а чай за колики. При кърмените е по-сложно предполагам, защото като се размрънкат не сте сигурни дали не са гладни и давате гърда, докато при мен като се събуди по-рано знам категорично, че не е от глад. Не знам защо понякога има повече колики, друг път не....нищо не се променя в режима ни.....

За организацията...аз съм с едно кротко дете, което е на изкуствено хранене и пак не успявам да свърша всичко винаги....не знам...направо евала на майките с две и повече, които се справят.
Тея дни реших да почвам на салати и чай или без хляб въобще....просто много искам поне малко да сваля, че и защита на дисертация идва, нямам какво да обличам и не искам да се показвам на колегите така Simple Smile Много съм  суетна май Simple Smile

# 620
  • Пловдив/София
ох, за кг не ми говорете. Всички ме хвалеха колко добре изглеждам до 9ти месец..и наистина сякаш имах само корем и много малко други кг. Качила бях 12 кг, но на висок ръст беше ок. Като ме изписаха бях свалила 5 кг и коремът беше изчезнал. Да, ама 1-2 месеца по-късно бях качила още 2 след изписването и  се появи малко коремче, + ръце, + около ханша абе ужас. И започнах да си следя теглото и каквото и да правя, не свалям. Преди след 1 ден спорт и лека храна свалях 1-2 кг, сега си седя 67-68 и толкоз, даже май качвам по малко.

Не смея диети и ограничения де, защото нали не можело при кърмене...както и интензивен спорт. Но пък искам поне малко да вляза във форма, може би трябва просто да спра шоколадите и сандвичите, ама нямам време за готвене и салати покрай бебо и каот огладнея след кърмене хапвам шоколад, ядки или сандвич най много...

За първи път съм "дебела" и е много неприятно, гледам си по снимки паласките и се срамувам...дано успея да се оправя напролет

# 621
  • Точно където трябва
76 кг съм. и мога само тук да си го кажа, щото съм относително анонимна  Embarassed Трябва да сваля поне 15 и ме ужасява мисълта, че просто ще си стана лелка. Ям като не видяла-от всичко и по много и добре, че поне не качвам. Като се гледам просто съм тотално променена и дебела. И за мой срам ходя само с един анцунг, който естествено не мога да нося с обувки, а само с маратонки...и ме е срам да отида където и да е...
Моята бебка се размрънква на 2-3часа през нощта, а към сутринта и на всеки час. Не знам дали е от глад, но бутам гърдата и понякога се укротява, друг път продължава да рита и да се мята. Дори мисля, че по-скоро преяжда. Но ако не спеше при мен нощите щяха да са трагедия.
Обаче да се похваля-вчера докато гукаше и каза ма-ма! Ей така, на две срички, ясно и отчетливо. Е, не бързайте да ме приземявате-знам, че е неосъзнато и случайно, ама си е кеф! Laughing

# 622
good_girl_and_mother,  как да те окуража, като у дома е същото  Simple Smile
Скрит текст:
Поне дъщеря ми е на училище по цял ден, взимат я и я връщат с автобусче от пред входа и обядва в стола. Сега като е болна и седи у дома направо ми е гузно, че не мога да и сготвя и обяд.
Вчера изкарах дребосите да спят следобеден сън на балкона и се заех с чистене. Ами само хола и тяхната стая+ простиране+ зареждане на миялна и пералня по няколко пъти ми отне около 5-6 часа с почивки за хранене и преобуване на децата. Прахосмукачка пусках пред тях в хола, че чистя дивана с нея. Те седяха кротко половин час и ме зяпаха толкова учудено, все едно бяха на кино в шезлонзите, вместо пуканки си дъвчеха юмруците. Та за тея 6 часа бях капнала и вечерта заключих, че ако някой, който не знае, че съм чистила 6 часа погледне ще види, че нищо не е изчистено... Днес пак са на балкона и продължавам. Смятам днес да науча каката да глади  Mr. Green
По същество на въпроса ти: И преди съм писала, че моето спасение са списъците. Аз съм изключително неорганизиран човек. Ако нямам списъци, а имам много неща за вършене, някак си не успявам да преценя какво да се свърши и или не правя нищо, или върша понякога несъществените неща. Имам 2 бележника, които започвам  постепенно да използвам отново. Единият е подробен, другият общ. Та в общия имам разделени 12 първи странички за месеците, като във всеки месец имам общи бележки какво има да се върши. След имам списъци за по-важните неща- Коледа, рождени дни и т.н. И накрая започват списъците по седмици. Всеки лист има седмица. Там е написано какво имам да върша през тази седмица. По този списък си правя и дневните списъци в подробния тефтер. Примерно за този месец в общия списък имам : рождени дни, да изкарам коледната украса, да направя еди-какво-си с щерката, да я заведа на фризьор, да платя сметки, да изчистя основно дрешника и т.н. СЛед това в седмичния разбивам големия на малки части. После от предния ден се постаравам да разпределя горе-долу нещата за следващия ден. Една хитринка позлвам- винаги много внимателно си подбирам тези дневници. Купувам си едни такива джиджани, да ми е кеф да пиша в тях! Не винаги успявам да ипзпълня списъка. Което съм изпълнила го задрасквам, което не го пренасям за следващия ден+ новите ангажименти. Колкото и глупаво да звучи съм писала в тези списъци къпане, да си изрежа ноктите и някакви такива дреболии  Embarassed. Идеята е не да изпълниш всичко задължително, а да си систематизираш ангажиментите, да прецениш кое  е с приоритет и кое може да чака. Също така като имам свободно време да кажем 10 минути вместо да се чудя какво да правя по-напред поглеждам в списъка.

За кг -аз съмс е закотвила и не мърдам. Ужасно ми е. Една позната ме успокои, че към 6-7 месец от кърменето е свалила доста и дори е станала по-слаба от преди да забременее.

elliee, моите пък като реват произнасят нещо средно между ма-ма и уа-уа. И аз тайно се радвам, че ме викат  Laughing Освен това и започнаха леко да се гушват с ръчички като ги държа, което ме разтапя направо.

# 623
Добро момиче и майка ела сега у нас да видиш какво е. Моята дъщеря е на 3г. Много е разхвърляна и никак добре не се справих с приучаването й към ред и чистота. Понеже ми е много гузно, че не мога да й обръщам достатъчно внимание и се опитвам уикендите да компенсирам. Та с нея започнахме коледните приготовления. Събота и неделя правихме меденки и един коледен кекс. Резултата е една камара дрехи за пране, друга такава съдове за миене. Мръсни подове навсякъде, мръсна тоалетна, разхвърляни играчки и всякакви ластичета и фибички. Само да се огледам и продължавам - покапана храна, неприбрано пране, дрехи и на ММ и мои даже....... Абе много е зле. Няма нищо сготвено за вечеря. Абе много зле. Почти същото е всеки понеделник. Аз от понеделник започвам да чистя по малко до петък, че почивните дни става мазало. Все се заричам да чистя вечер след като ги приспя, но не мога. Станала съм в 7.00 и до сега съм пуснала 2 перални, сушилня, 1 миялна, прахусмукачка в стая и половина /стои на средата да детската и чака да й дойде реда отново/, прибрала съм играчките /писна ми, ще ги изхврля скоро до една/, бъркам тесто за хляб и съм измислила супата за вечеря. Това е! Мечтая си за по 2 часа дневно за чистене. Освободих си чистачката преди месец, но пък тя не ми спестяваше кой знае колко от работата, ходех и оправях преди да дойде, а и след нея, каквото не ми харесваше. Сега си седя на дивана до широко отворен прозорец и дребен спи в мен припичайки се на последните слънчеви лъчи. Не съм се изкъпала, коста ми не е мита вече седмица, че съм си взела боя и се всеки ден се надявам, че се боядисам, въпеки че знам, че няма как да стане.  Мога още да пиша, но картинката вече е достатъчно подробна Simple Smile.
Списъчите на Фиона и на мен ми свършиха работа, за кратко обаче.Дъщерята е решила, че всичко което става за писане у дома е нейно и ми ги взимаше и драскаше постоянно. Вкрайна сметка си пиша някои неща на бележки върху хладинкика и от край време там си държа календар с планирани години събития. Отделно си пълня мозъка с хиляди дреболии за помнене.
С годините / а и с ММ и после детето/ се научих на търпение и спокойствие. Знам, че нещата ще се наредят и да не си давам много зор. Свикнах да преоритезирам и различавам важните от маловажните неща.
Отплеснах се, а се старая да сбия текста Simple Smile

Коко ми подвиква АЙДЕ понякога и между другото това беше първата дума на кака му. Simple Smile , а няколко пъти ме нарече по име Simple Smile

Мисля си над 2 въпроса тези дни:
1. Пипате ли им пишоците, че аз опитах от любопитство и не виждам как това нещо ще се покаже.newsm78
2. Крусти? Мажете ли нещо? Дребен вече има и направо ми избождат очите, че и по веждите даже. От време на време го чопля по малко.

Събуди се! Запуших му устата, заспа!

# 624
  • Пловдив/София
ymemansi, кефиш ме  Laughing Беше ми забавно да ти изчета поста.

По въпросите.

1. Пишка- много четох и като цяло се препоръчва нищо да не се прави. Но педи искаше да го забели на 3 месеца, не й дадох, но казах, че ще го правим сами по малко. И уж при къпане леко дърпаме назад. Не виждам особена промяна- все така се вижда само едно връхче от главичката и стои леко лигаво. малко беше зачервена кожичката около главичката тия дни и се чудя дали да не спра да пипам

2. за коричките- наскоро ги забелязах. Май се появиха като не бях мила косата и ресала 3 дена. Значи каро превенция да се мие и реши с меката четка после.

За домакинството- и у нас след уикенд е ужас, защото все имаме много задачи или пък си правим нещо приятно и не остава време за чистене, а сме двама да разхвърляме. Но и друг оът съм казвала- добре, че идва свеки, от срам намирам начин поне малко да подредя. Пак остава хаос, но поне по дивана и земята примерно гледам да няма предмети, които не им е там мястото.
Аз нямам голямо дете, но имам куче и е много зле- в коридора кал, в хола косми, сега повърна и като се насуче бебо ще чистя огромно и миришещо повръщано от пода  Sick а, и нахапани и раздробени играчки. Абе като по-голямо дете си е, аз все се шегувам, че бебето ни е второ и кучо е батко Simple Smile)

# 625
  • София
Аз с пишката съм готова Simple Smile Забелена е идеално и всяка вечер смъквам кожата и чистя с мицеларна водичка - в началото с риванолче. Не изпитва никакъв дискомфорт. Мисля че бях писала вече, че моята лекарка още на 1 месец му я дръпна и каза, че лесно се сваля и да го правя всяка вечер. После на два месеца съвсем я дръпна, тогава го позаболя и се зачерви и сложихме риванолче и после и аз с риванол действах, но вече не го е боляло. Не съм чела нищо, но по усет да ви кажа не виждам как ще стане от самосебе си. Тя на 1 месец като я смъкна от урината излезе такава мизерия, някви топчета бели - ужас направо......голяма гняст и то само за един месец. Та не съм чела, какво е лошото да е забелена рано, но мисля, че така си държим по-чистичко, а и стана лесно.

# 626
Аз пишката не я пипам , а и педи каза нищо да не правя само леко да почиствам . Много четох по въпроса и май се оказа,че само в Бг се практикува това забелване на пишката .

# 627

Колкото и глупаво да звучи съм писала в тези списъци къпане, да си изрежа ноктите и някакви такива дреболии  Embarassed.

Ами срам не срам и аз да си призная - имала съм списъци, в които пише: да измия чиниите, да пусна синия панталон на мъжа за пране, да се обадя по тел., да проверя рибата дали не е развалена преди да я сготвя...и тем подобни  Joy

1. Пипате ли им пишоците, че аз опитах от любопитство и не виждам как това нещо ще се покаже.newsm78
2. Крусти? Мажете ли нещо? Дребен вече има и направо ми избождат очите, че и по веждите даже. От време на време го чопля по малко.

На нас педиатърката го забели два пъти вече - първия път беше на около месец и половина, а втория път беше сега на последната ни консултация  преди няколко дни. Втория път силничко го дръпна и той се разрева, доста се показа от главичката иначе. Каза да го почиствам с риванол.
Относно крустите и ние имаме. Предложи ми нещо на Мустела (имало специално за крусти), още не съм го купила обаче, тези дни ще е.

# 628
Ние крустите ги оправихме набързо със зехтин върху косичката. Престоява една нощ и на сутринта разресваш с четката.

# 629
Здравейте! Казвам се Дани и на 8ми август родих Михаил - 49 см и 2600гр. Дългокрак дребчо в общи линии, но за един месец се ошишка и последно на 4ти на консултацията беше почти 6 кг.Чета ви от доста време, но досега не съм се хващала да се регистрирам и да пиша. Да кажа първо майка ми какво ми каза преди няколко дни - да следя от какъв пол е първото нещо, което каже и прилича на дума - такова щяло да е следващото дете Simple Smile така че мамите, които са чули "мама" да знаят, че според народните суеверия следващият път ще връзват плитки Simple Smile И аз се надявам на плитки ако се навия някой път на второ, но засега в гласовия му репертоар са всички гласни и агууу.
По другите теми - с пишлето таткото се оправя, аз като си нямам и ме е страх да пипам. Но педиатърката предния път каза, че сме били почти готови. Показва се главичката като се отвори, така че не се притеснявам много. За крустите - бяха му излезли, но мазах няколко пъти с олио около.... 10 минути преди банята, т.е. като се сетих, че съм забравила, и после разресвах с гребенче и се махнаха бързичко.
Иначе аз съм супер неорганизирана, гледам да има горе-долу какво да ядем и да облечем и да е сравнително поносимо мръсно Simple Smile
И аз имам да сваля още едни 8 кг, мисля да започна йога в скоро време, не мога да си гледам корема и бедрата, купища сланини.
Пипи, и аз се чудя за това нощно вълнуване - Мишо си прави спокойно нощна пауза, но към 5-6 часа започва да се вълнува и да се изтиква назад, без да се буди. Няколко пъти се изтика в решетките на леглото и тогава се събуди с писъци, явно си беше ударил главата. Но повечето пъти аз ставам, дърпам го в средата на леглото му, давам бибероната и той се кротва без въобще да се буди. Много ми е мистериозно това поведение.
Май това засега от мен, че се събуди дреб и иска да го забавлявам. Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт