Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 153
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Ох, да живее шезлонга! Каквато е шавлива...само там си излизам от стаята и съм спокойна Simple Smile
За крустите - аз 3 вечери мазах 2 часа преди баня с олио  и минаха.
При  нас е все още подредено,но се старя много-чистя с бебка на ръце и мм мнооого помага! Той бърше праха и чисти пода всяка вечер  Peace Малката така израстна от 2 седмици насам. НЕ СПИРА да говори, смее се на всяко внимание и се смее ужасно сладко с глас. Няколко пъти спа до 9 и половина,няколко  пъти до 8 и половина  (от около 11 и 30 или 12 ) Сега спи до 11,нооо с рев до 1-2 сутринта Sad Странно,намаля  и рефлукса и се увеличиха коликите. Цял ден нищо и вечер след баня е ужас!  Откакто взима лекарства за рефлукса си спинка сама на леглото до мен, а не като преди- по цял ден на ръце .  Hug дВА пъти я оставих да мрънка в шезлонга и си заспа сама. Такова е шило,че едвам и слагам памперса вече,а  в коритото първо изритва половината вода,а след това е с вирнати крака,а с ръцете се държи отстрани  Laughing голямо къпане... Вече се забавлява сама - лапа си краката, ръцете,гледа си ги и си говори и сега имам малко повече време като Simple Smile
За капак ми се възстанови цикъла и малката цирикаше ,та от шашкане
 си сложих памперс на гащите вместо превръзка   Blush
Това за ваксините ми оправи настроението Simple Smile
За бибероните-  и ние не ги тачим изобщо. Не смятам,че е проблем,а и  наистина е грозно да видиш дете на 2 години ,което не изважда бибата. Дори се притеснявам,че като започнем с АМ няма да яде,че така съм се мъчила да и давам кърма с колийф със шише...
Щях да пиша още ,но забравих какво  newsm78  Laughing

# 631
  • по пътя
Като ви чета и се успокоявам, че не само при мен е пълна лудницата с две деца Simple Smile Килограми качвам, направо съм в ужас, защото не ям нищо калорично и качвам, а и аз бях качила само на корем.  Rolling EyesНищо не забелвам, няма да дам и на педито ако иска, май наистина само в България е това, доста изчетох по въпроса и реших да не пипам.

# 632
На мен нещо не ми стиска да й четкам главата заради крустите и само я измивам с шампоанчето на Мустела, което е за тая цел и е много ефикасно и намаляват.

За кг имам още 5 да свалям, не ми стават старите дънки още, защото килцата са на дупето и крачетата и така... маааалко кожа има още за прибиране от корема. Не съм от ония щастливки дето бързо бързо не им личи, че са раждали  Mr. Green . Ноооо живи и здрави лека полека ще се възстановим!

# 633
  • София
За забелванет наистина не съм се задълбочавала да чета, но пък в много от другите държави дето ги споменавате се практикува обрязване - това определено вече не се свързва само с религията, а се приема за по-хигиенично и в Америка и в западните държави все повече се практикува. Та когато детето е обрязано е ясно, че няма какво да се забелва. Тези които са чели да кажат какво е предимството на Не забелването!!! Защото с тази мръсотия дето се събира там ми се струва, че се рискуват инфекции.

Днес пак ще махам крак до Ректората, че нали ми върнаха последния болничен и вчера мъжо ходи до лекарката и го оправиха. Пита и за ваксини и са му казали че ХЕИ е забранило слагането на каквито и да е ваксини (в смисъл от валентните). Та за 25 когато ни е консултацията нищо не е ясно да се обадя на 24 да проверя т.к. аз мислех да купувам за Ротавирус ваксина и знам че е Ок да се вземе заедно с валентната. Ох детето си гони 3 месеца, а има само хепатитна......притеснено ми е с този темп до къде ще я докараме.

За килограмите май аз повдигнах въпроса....просто много болна тема.....аз искам 15 да сваля ама направо не се виждам, никога не съм сваляла повече от 5 в живот си по какъвто и да е повод и ми се струва непостижимо направо, но се надявам че като са повече излишните по-лесно се свалят.

# 634
Ох, това дете тотално си видя сметката на режима. Той е на смесено хранене - цедя и додавам адаптирано мляко и яде на 3.5-4 часа. Вчера ми се събуди в 11 и му дадох да си дояде вечерта, а сега още спи. Никакъв шанс нямам да го докарам до нормален режим, защото аз гледам всяка вечер да къпя в 9.30, а сега като спи не мога да ги сметна така, че да му се паднат 5 яденета и последното да е в 10. Ще го мисля, май ще изместя къпането за по-късно. Пф, оплаках се.
За ваксините и ние имаме само хепатит. На втория месец щяхме да слагаме 4 валентна, но аз бях болна, а той хремав, и отложихме. Днес мисля да идем до педиатърката, че нещо пак се сополиви, ще питам и за ваксините как им е положението. Хубав ден на всички!

# 635
  • по пътя
http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza.htm
Ето една много хубава статия за забелването.

"В развитите страни вече е възприета позицията, че физиологичната фимоза е нещо нормално и не трябва насилствено да се извършва забелване (аблация). Всеки опит за амбулаторна или оперативна аблация се счита за грешка в медицинското изкуство. Напълно е достатъчно да се поддържа хигиена на пениса, така както и на цялото тяло, или според думите на един от световните експерти – както се поддържа хигиената на окото. "

# 636
  • София
Вашите спят ли неспокойно след 4? Редовно започва едно въртене и сумтене...хълца, ака, върти се и го люлеем, за да не стигне до рев. Така прекарваме половината нощ с една ръка люлеейки и полубудни...а нощес започнахме още от 2.30 Sad
На всичкото отгоре към 1 през нощта и кучето скимтя и сънува нещо, та ставах и него да успокоявам. Нощите са пълен купон у нас  Laughing
Ох, това все едно аз съм го писала...  Mr. Green След 4 се започва едно въртене, сумтене, пуфтене и всякакви такива неща, бибата я плюе, аз ставам да я давам, по някое време в тъмнината я виждам, че е отворила големи очи и ме гледа... И докато заспи пак то си станало време да ставам да оправям големите за училище. Онзи ден след хранене си спа спокойно, но преди да заспи се изака и затова си мисля, че това пуфтене е свързано с коремчето. Може би нощното хранене ги претоварва и към края на нощта вече им е тежко, знам ли...  newsm78
При нас не е кучето, а единия батко се събуди, сънувал кошмар, а аз точно бях заспала. После отидох с него в неговото легло, за да не го е страх докато заспи и като дойде време пак да заспя бебка се събуди да яде...  #Cussing out

Помагайте мами.
Дайте ми някакви идеи за по-добра организация. Много, ама много ми е трудно да съвместявам всичко - домакинство, бебе със всичките му там кърмения, гушкания и пр., кака. За татко изобщо не го споменавам -той отдавна е на заден план  Sad
Аз успявам, но ако трябва да съм честна не е чисто като преди, не правя никакви кулинарни извращения, а само необходимата за прехраната манджа, пазарувам за деня, а не занапред, гладя понякога само за утрешния ден, а не всичко и така. С голям зор успях да си преподредя някои гардероби, други още чакат.  Например по това време (вместо да съм във форума Laughing) готвя, за да мога към 10 да изляза с бебето, после като се прибера единия младеж се прибира от училище, другия ходи на занималня. Хубавото е, че и двамата ядат в училищния стол (колко ядат е друг въпрос, но поне аз съм спокойна) и така обяд не осигурявам, а се грижа само за вечерята. После при разходката пазарувам. Чистя като се прибера от разходката, ако са ми останали сили.
Фиона, това със списъците е много добра идея. Аз се опитвам да си записвам някои неща, но на хвърчащи листчета и понякога ги загубвам. Сега си купих един тефтер от Лидл за другата година, разделен на седмици, защото отчаяно се нуждая от по-строга организация.

ymemansi, кефиш ме  Laughing Беше ми забавно да ти изчета поста.
ymemansi, и аз се забавлявах.   bouquet

Добре дошла danny_p.

Ние евентуално утре сме на ваксина, че сме само с противохепатитната, пък да видим. Това за ХЕИ не го знаех, утре ще видя какво ще каже нашата педиатърка. Ей, изложиха се с тези ваксини!!!  #2gunfire

# 637
  • София
Момичета това Приложение 2 може ли да го дадете? Попълнила съм само Приложение 1 за майчинство  newsm78
Много благодаря предварително!

# 638
  • София
http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza.htm
Ето една много хубава статия за забелването.

"В развитите страни вече е възприета позицията, че физиологичната фимоза е нещо нормално и не трябва насилствено да се извършва забелване (аблация). Всеки опит за амбулаторна или оперативна аблация се счита за грешка в медицинското изкуство. Напълно е достатъчно да се поддържа хигиена на пениса, така както и на цялото тяло, или според думите на един от световните експерти – както се поддържа хигиената на окото. "

Ще я прочета когато имам повечко време, но при нас нещата се случиха съвсем лесно без болки и съответно без хирург, та не ми е притеснено. А и хигиена на пениса без да смъкваш  newsm78 че той мъжо като се къпе и със себе си прави така.....имам предвид дърпа кожата назад, за да измие и може би и затова и аз възприемам това за нормална хигиена на цялото тяло. Просто се притеснявам да не сме му навредили, но като са си се случили нещата и не изпитва дискомфорт смятам да продължавам да го почиствам така.

О сега погледнах снимките......блях....нищо толкова драматично не е имало при нас. Явно и при това нещата са индивидуални.

# 639
Да ви питам по повод нашата хрема - някой ползва ли аспиратора, който се дърпа с уста Маример, и откъде да го купя това нещо в софия? Аз използвам обикновен, който се стиска и уж издърпва, но всъщност нищо почти не дърпа, а дреб се спуква от рев.
За пишлето и ние така, мм отваря по време на банята за да почисти леко и това е. Послекато мажа с крем тялото намазваме и там и това е.
За майчинските - аз попълвах тази декларация при работодателите още миналия месец, но не съм сигурна дали са я пуснали към нои тия зальоханите и ако не са, ще разстрелям някой!

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 22:54 от danny_p

# 640
  • Пловдив/София
Дани, добре дошла! Много сладък младеж и ох, колко са големи вече..и за нашия само казват колко е пораснал, а ние сякаш не забелязваме. Вече като го гушне някой и стърчат надолу едни дълги краци...а преди почти изчезваше в прегръдката.

Да знаете много е опасно да им се разваля режимът. Вчера ходихме на гости с него, той заспа чак към 10.30, после спа в колата, но се събуди като се качихме. Хапна и не искаше да заспи. И явно от недоспиване като започна един рев към 12.30...ние едва гледаме, че по това време отдавна спим вече. Но рева много силно и дълго, така не ми е ревал от седмици, много се притесних. Накрая баща му обикалп с него в тъмното и той полека лека заспа. Според мен беше от това, че му се спи, а му е странен часът за да заспи..знам ли

ние днес сме на ваксина (Синфлорекс) и измерване, дано не го боли толкова ваксината като миналия път

Аз с голямо закъснение попълних документите за майчинсртво и днес ще ги нося. Дано не е проблем, че старият болничен изтече на 05.11, а още не съм дала декларация към него  Embarassed Надявам се все пак да го изплатят- от фирмата така и не ми се обадиха, че нещо липсва и аз трябваше да ги гоня и разпитвам...

# 641
Добро утро, ама много набързо, че дребното е хванало един плъх за опашката и го лашка здраво на диивана до мен и вече почва да пищи. Питах за пишоците, защото нашия педи ни обясни надълго и на широко какво ще правим, оббаче аз забравих. Май каза да не пипаме до към 4-ти месец и после ще видим. Помня само, че нарече обрязването варварски акт/ не, че сме мислили да го склъцкаме/.
Значиии, човека вярно расте. Не стига, че ме буди постоянно да го храня ами и дрехите му съвсем умаляха. Снощи спа с една бонбонено розова пижама с Мини Маус от кака му, че нямаше какво да му облека. А каката ми направи сериозна забележка, че била момичешка, чак ми стана гузно. Еми какво да го правя, купила съм му нови пижами ама още не са пристигнали. Та той не изкара и един месец на този размер. Мога ли да предположа, че преди да е направил 3 месеца ще носи дрехи  6-9м.  
Аз имах да свалям 5 кг, вече са 6  Mr. Green Предполагам, че е от намалената доза Лтироксин /Хашимотките ще ме разберат/. С него поддържах килограми без никакъв зор. Сега съм 66кг, при обичайно поддържани 60кг., ама нали е зима слагам широката блуза с дънки и якето и горе-долу се ядва. Хич и не се заблуждавам,ч е предколедно ще сваля нещо. Аз обожавам суетенето в кухнята и покрай празниците винаги съм няколко кила отгоре, че то сладки, меденки, торти, кексове.....
Мама и тати ще дойдат на гости в Събота и ще се боядисам. Още само 4 дни бели коси.

Последния ми болничен е до някой си Ноември /24-ти май/. Часттта за Октомври ми я преведоха. Сега в тоя ред намисли се чудя дали да очаквам майчинството за последните няколко дни на Ноември в началото на месеца / помня, че тогава ги превеждаха/ или ще си получа първо остатъка от болничния, пък тези няколко дни ще са към Декемврийския превод. Знам, че има друга темс в която мога да питам, ама ако някоя от вас знае ад сподели, че плъха е почти изяден вече Simple Smile

# 642
  • София
Аз използвам на Меримар за уста и си го купих от аптека.....мисля, че в по-големите го има, заедно с много техни продукти. Ще те излъжа, но май към 8 лв беше. Но не се надявай с него да няма пищене ....направо ми се късаше сърцето, но като знам че е по-лошо да му оставам сополите и дърпам, какво да правя. Но и аз имах такъв с помпичка и хич не дърпаше добре. С този с уста излиза много повече. А други ще споделят, че тези към прахосмукачките са още по-добри.
Аз се включих към ФБ групата и явно онази активност която беше преди месеци тук се е прехвърлила там. Може би и затова сега се осмеляват и нови момичета да пишат тук, че стана по-задушевно Simple Smile Иначе влизаш и 10 страници трябва да изчетеш Simple Smile Но и в групата е весело просто по-трудно за мен се следят нещата, но хубавото е че си виждаме бебоците Simple Smile

# 643
  • София
Момичета това Приложение 2 може ли да го дадете? Попълнила съм само Приложение 1 за майчинство  newsm78
Много благодаря предварително!
Bossa Nova, ето тук http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity е.

Много ми е странна тази забрана на ХЕИ за биене на ваксини, защото ние вчера бяхме на ДК - мерене, теглене и слагане на ваксини - педиатърът ни въобще не каза да има забрана, дори 5-валентната сложи.

# 644
  • Пловдив/София
Моят бебо вчера след големия рев в полунощ започна да преграква. Гласът му се промени и стана един дрезгав и немощен, къса ми сърцето. После спа, събуди се в добро настроение, но го оставих в кошарата да се изкъпя (с тайна надежда да заспи, че му беше време за сутрешната дрямка), но той се разрева и рева към 5минути. И гласът му пак стана такъв, даже се опитва да плаче по-силно и не му се получава.

Днес сме на ваксина и се чудя дали е само от плач, или може да го боли гърло примерно? Дано педи да може да разбере като го прегледа. Не ми се рискува ваксина ако е дори леко болен, но и тъкмо сме се уговорили, мъжът трудно излиза от работа, а мен ме е страх сама за ваксина, нали трябва да се държи бебето, докато му я бият, а то плаче ииии иска ми се той да е там.

Общи условия

Активация на акаунт