"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали и традиции ~ Тема 6

• 51 381
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Мноооу ми Ареса как плаче Джоги Laughing
Единствената мила сцена в тоя идиотски филм. Naughty

# 616
Хубава и успешна седмица и от мен  Hug Hug Hug

Зиз Hug, малко остана до кютека. Надявам се да видим развитие по твоя сценарии  bouquet
Тия рускините много мързеливи бе Crossing Arms

# 617
Хубава и успешна седмица и от мен  Hug Hug Hug

Зиз Hug, малко остана до кютека. Надявам се да видим развитие по твоя сценарии  bouquet
Тия рускините много мързеливи бе Crossing Arms
Марвелке Hug не са мързеливи жениците. Laughing
Просто Казакстанците почиват събота и неделя и няма серии. Респективно новата серия ще е довечера, което пък идва да покаже, че серии в сайта или нощес или утре. Laughing
Въх Shocked как се изказах... Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

Инак и аз съм Фърта smile3539

# 618
Да'н забрайм да отбележим, че брата на Виир е страОтен. Mr. Green
Тая Ича и с мъж се е уредила...да не я мислим. Laughing

# 619
И на мен ми харесва братът на Виир! Доста лудо гледа, но е красив мъж.  Peace

# 620
И на мен ми харесва братът на Виир! Доста лудо гледа, но е красив мъж.  Peace
Само да немаше проблеми с вестибулара... Joy Joy Joy Joy
А, па деда ти...мани къде внука му не знай на кой свет е от тия друсаници...пък и с претенции за снаха...не си гледа накъканото Д, седнал да ми чупи стойки. Crossing Arms
Ей сега ше се уреди със сна'а... Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha

# 621
  • Варна
Два дни нямах нет и не мога да смогна да ви изчета.
Момичета относно финала на Цветовете. При много филмови компании се снимат повече от един края на сериалите. Като един от тях е за местния зрител,  а за продажбата на сериала в друга страна се използва друг финал. Според мен БТВ нямат вина. Те излъчват каквото са купили. А финалът, който аз също изгледах още преди да открия темата и съдържа една реч на Пракаш и реклама на друг сериал си е останал само за индийските зрители.

Следя края на Цветовете и Булката, но по-скоро тази и част, която е на руски.
Харесва ми да ви чета, но ми се иска в една тема за филми да няма дрязги и разправии. Моля ви нека си пишем за приятни неща тук.

# 622
Здравейте и от мен!  Hug

Тери, хубаво си написала нещата ...  Heart Eyes

Сунитра - благодаря, че обясни. Радвам се, че си разбрала грешките си. Надявам се и ти и Буболина да продължите да пишете тук. Дори да гледаш само Малката Булка може да питаш ако нещо те интересува от епизодите, които се излъчват сега. Аз не го гледам - но много хора го следят редовно и биха ти обяснили. Бубе - не се отказвай да пишеш. Пиши си спокойно - питай си за сериала или нещото, което не си разбрала. По отношение на Цветовете аз гледам да обяснявам, но за другите сериали някой от другите ще ти обясни. Хубаво е, че вече нещата са изяснени и се надявам да не се стига до повече спорове. Вие обаче си пишете ... newsm10

По отношение на финала на Цветовете - за мен той по никакъв начин не е хубав. Без Садна и Ранвир не е същото и епизодите, които гледаме в момента са пълна пародия - щуротия след щуротия. Въпреки това ще го довърша - затова се надявам от БТВ поне да го пуснат изцяло - така както си е в Индия, а не в техния ужасно орязан вариант дето буквално не се разбира нищо. Точно затова се ядосах - че от Войо са резнали най-важните моменти. Точно нещата за Садна - както и самия край когато всички са пред портретите на Садна и Ранвир. Дано го излъчат както трябва. В петък ще видим дали са си взели поука от това, което им писахме ...  Praynig Praynig Praynig

Хубава и успешна седмица! 
Hug Hug Hug

# 623
  • София
     Сега докато гледах финала на "Цветовете" във facebook, знаете ли какво ми хрумна. В "Малката булка" Калиани направи голям проблем от факта, че Сугна е бременна и не може да се омъжи за Шам с всички ритуали. Тя искаше да сключат само граждански брак. Тук Сакши също е бременна, а никои не споменава за такъв проблем. Точно на финал на сериала тя си обикаля огъня с Алек без проблеми. Много ми е странно това. Все едно във всяка област на България църковния брак да е различен. И другото някой знае ли дали в Индия подписват официални документи, че двама души са оженени. Хайде да се включат специалистите по Малката булка. Ананди развежда ли се официално с Джагдиш, защото тя се омъжила за него малолетна, а нали индийските закони го забраняват. Значи след като един брак по закон е забранен, а всъщност пандита ги е опял - какво се случва. Много ми е интересно с тези техни сватби. И с разводите. И какво става след тях. След като се разведе индийката има ли право на нещо от съпруга си. Издръжка, например. Защото ако я изрита, а тя е неука домакиня с няколко деца какво прави? Родителите и едва ли ще са очаровани от факта да си отглеждат дъщерята на стари години.

# 624
Тери Hug не съм много на ясно с тези сватби, но ще ти кажа каквото знам.
Значи Ананди се разведе официално с Джаго в съда. Даже имаше и адвокат. Подписаха документи и ги разведоха. Нямам идея какво са подписвали когато са се женили. Пандита не знам до колко  е официален, но наблюдавам тенденция да търсят него, не държавата.
Малолетния брак е незаконен, обаче тва не пречи на селяните да си уреждат такива бракове, стига някой да не ги натопи.
За Калиани и кръговете. Тя имаше против това защото Сугна е можела да носи момиче. А, се счита, че ако е момиче и тя минава кръговете с майка си...де да знам, все едно се жени за баща си... Laughing
За развода...както стана ясно, никой не е искал разрешение на Джаго кат Ананди се зажени, но не знам къде гледах, че едва ли не, ако жената се разведе, трябва да иска разрешение от бившия си мъж за да се ожени. В Булката това го няма. Ганга също не е питала бившия за да се омъжи за Джаго.
Когато се разведе жената не получава нищо. Май и децата не са от нея тогава Joy hahaha
Гонят я при родителите и и това е...
Ако родителите и не я приемат...не знам какво прави...има два пътя улицата и смъртта. Точно поради тази причина, момичетата държат да учат, та ако се случи това да имат образование и поне да си намерят работа чрез която да добият независимост.

# 625
Два дни нямах нет и не мога да смогна да ви изчета.
Момичета относно финала на Цветовете. При много филмови компании се снимат повече от един края на сериалите. Като един от тях е за местния зрител,  а за продажбата на сериала в друга страна се използва друг финал. Според мен БТВ нямат вина. Те излъчват каквото са купили. А финалът, който аз също изгледах още преди да открия темата и съдържа една реч на Пракаш и реклама на друг сериал си е останал само за индийските зрители.

Следя края на Цветовете и Булката, но по-скоро тази и част, която е на руски.
Харесва ми да ви чета, но ми се иска в една тема за филми да няма дрязги и разправии. Моля ви нека си пишем за приятни неща тук.

Да понякога е така, но при всички положения във всяка версия си има основните и на-важни неща. Тук обаче не е така. Със сигурност във версията за разпространение в чужбина е махната частта с Пракаш, както и танците на Рагини и промоцията на новия сериал на канала. Това са си неща за Индия, които не влизат в пакета от финала за другите страни. На мен това ми е ясно, но тук говорим за съществени моменти от сюжета и самия сериал. Лично съм гледала клипове и с английски субтитри от финала - явно за тази страна и финала пак си е цял и завършва с нареждането на всички пред снимките на Садна и Ранвир. Докато при нас с тези рязаници липсват доста минути и то за мен най-важните и съществените. Едва ли разпространителите са пуснали сериала така, че хората в чужбина да не разберат нищо. Освен това самите те са направили сериала като през цялото време наблягаха на нещата около Садна - а сега изведнъж това ще ни го изрежат, пък за Ранвир да не говорим - не стига че него почти не го споменаха и дори снимката му не показваха, ами накрая когато най-сетне ще дадат снимката му и ще кажат нещо за него ще ни го изрежат. Според мен вината си е на БТВ. Все пак се надявам да разберат грешката си и в петък да го излъчат целия ... Peace

# 626
  • Варна
Мога да напиша само за Ананди и Жагдиш. Според това, което казват в сериала, ако при такъв брак сключен от непълнолетни лица до два месеца след навършването им на пълнолетие не се заяви пред властите, че съпрузите няма да живеят заедно бракът автоматично се приема за законно сключен и е легален пред законите им. Затова и брака на Джаго с Гаури на практика се приемаше за незаконен. Съответно на Ананди и Жагдиш им се наложи да се разведат, за да се освободи Ананди от този брак.

А това за ритуалите и бременността най-вероятно нещата са по-скоро както беше в Булката, но в Цветовете по-малко се вживяват в такива неща и гледат да довършат сериала с хепи енд.

# 627
Тереза - това за сватбените ритуали, както и за разводите вероятно е различно за различните области. Зависи от това колко религиозни са хората - каква им е нагласата, в какво вярват и т.н. Така си мисля. В случая със Сакши - до колкото знам май само ще довършат ритуала. Няма да повтарят сватбената церемония - нали оставаше една обиколка. Затова ще я направят и готово - по този начин тя ще остане в къщата и децата няма да страдат. Но и тя е наясно, че Алек няма да я обича като Садна - той й го каза. Тя затова ще му падне на колене да благодари, че въпреки това няма да я изгонят от къщата. Преди когато правиха церемонията и бяха излъгали Алек, че Садна ще си дойде ако завърши играта - никой не знаеше, че Сакши е бременна от Тарун. Сега просто ще заобиколи кръга още един път. Няма да е специална церемония. Вероятно заради това. При Анмол и Рагини е по-друго. Те ще признаят любовта си пред всички - след като Анмол разкрие тази новата на Шлок - забравих й името. Но и там преди това ще има драма докато се разбере, че Рагини се е разменила с другата. Както и да е - остава малко ... Peace

# 628
Днешните епизоди на Цветовете пак ме разбиха! Анмол помоли Тарун да иде при Сакши и да й се извини - той в замяна щял да му даде много пари и после да му помогне да замине. Разбира се без Сакши - те щели да се грижат за нея. Тарун се съгласи След като Анмол си тръгна ТАрун започна да се хили, че тези хора били много тъпи. Щели да му платят, за да каже няколко думи на Сакши и те да я гледат. Тя не му донесла печалба, ама нероденото му дете щяло да му донесе. Честно казано тук е прав - и Рагини и Анмол излязоха много глупави. Колко бързо забравиха всичко и пак домъкнаха Сакши. Вярно сега явно съжалява, но това което направи е непростимо ...  Peace

Алек се върна по-рано, че му било лошо! Сакши реши да му занесе лекарства - но Алек я изгони. Не искал да я вижда и не искал нищо донесено от нея. Тя си тръгна - Рагини започна да му говори как Сакши е направила грешка, но те трябвало да й простят. Алек обаче каза, че не го интересува и че иска да спи ...  smile3501

Шлок се появи и с Алек свириха като едно време. Повече нищо не дадоха - нито как го лекува, нито нищо.Шлок се запозна с децата и веднага позна, кое е на САдна и кое на Рагини - приличали много на майките си ...    bouquet

Децата простиха на Сакши и сега са все с нея - почнаха да я прегръщат, да й се радват ...  newsm78

Сега Васу прави всичко възможно да сближи още повече Рагини и Анмол - тя виждала любовта в очите им, но искала да я изразят и иначе. Сега подготви всичко за празника с постенето. Накара Анмол да избере сари за Рагини - той избра. Сега Рагини ще пости за него - всички омъжени жени ще постят за мъжете си. Рагини я нагласиха много хубаво - чак Сакши искала да й помогне да е като булка ...  Mr. Green

Алек видя по новините, че колата на Анмол е катастрофирала и шофьора бил в критично състояние. Върна се и се чудеше как да каже на Рагини - видя я щастлива и се отказа. Рагини пък си представяше Анмол как идва и я прегръща слагайки й от червения прах за омъжените жени. Личи си, че се е влюбила в него.   Wink

Пракаш и Индраджит и днес не ги даваха - били заминали някъде, та Васу и Кушалия постиха със снимките им. Преди това жените си правеха кана - Сакши също искаше, но Васу й каза, че това е за омъжените - но тя не е такава. Изпрати я да си ходи. После допълни, че става и за децата - но не и за Сакши. Само така ...  smile3501

Рагини прати децата при Сакши да я успокояват ...  Naughty

Алек се чудеше какво да прави и дали да каже на Рагини или не - отново отиде при снимката на Садна - прегърна я и мислеше. После се сети, че тя го е учила винаги да казва истината. Затова реши да го направи.  Heart Eyes

Дадоха, че в утрешната серия ще каже за катастрофата - за щастие Анмол ще е добре ...
   Hug

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 17:50 от Roxis

# 629
Не знам до колко е бил незаконен брака на Джаго с Гаури, но си спомням, че размахваха някакви документи, че са женени. Гаури носеше фамилията Сингх и живееха заедно.
Как се отърва от нея така лесно и до днес ми е чудно, но не мога  да приема, че брака им е бил незаконен, точно заради документите от съда които развяваше Джаго пред техните.

Точно защото не съм напълно наясно, от онези дни задавам няколко въпроса за сватбите и случките в Кармата.

Другото което ми е чудно...Бандитка беше казала, че името СИНГХ носят хора от определена каста и с място в обществото. Как тогава бащата на Ананди се оказа Казан Сингх? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт