Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 659
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Честито на Mrs. Panayotova, да им е жива и здрава Дея, много да ги радва.   ylinfant

# 241
  • тук и там
Да е жива и здрава малката Дея,да радва много мама и тати!

Аз миналия път попитах доктора кога да отида в болницата,ако започнат контракции и той ми каза,най-добре да отида когато станат на 3-4 минути.В случай,че изтекат водите-до няколко часа.С други думи-да не бързам много много за болницата. Simple Smile.От утре започвам да пера дрешките на бебето,днес ще пусна една празна пералня на 90 градуса със Калгон-да я почистя малко преди това.Вече не ми се стои права дълго време и адски ми отичат краката,за това не мисля да ходим по магазините за останалите неща,мисля да ги поръчам по интернет-и без това малко останаха.В тази връзка да попитам мислите ли да купувате обиколник за кошара(не знам дали така се казва) и чувалче за спане.Аз с първото дете не съм ползвала, но сега чувалче поне мисля да купя-струва ми се по-безопасно за бебето някак,но нямам лични впечатления.Колкото до обиколника-с него пък ми се струва че няма да имам добра видимост  към бебето,докато спи newsm78

# 242
Да е жива и здрава малката Дея,да радва много мама и тати!

Аз миналия път попитах доктора кога да отида в болницата,ако започнат контракции и той ми каза,най-добре да отида когато станат на 3-4 минути.В случай,че изтекат водите-до няколко часа.С други думи-да не бързам много много за болницата. Simple Smile.От утре започвам да пера дрешките на бебето,днес ще пусна една празна пералня на 90 градуса със Калгон-да я почистя малко преди това.Вече не ми се стои права дълго време и адски ми отичат краката,за това не мисля да ходим по магазините за останалите неща,мисля да ги поръчам по интернет-и без това малко останаха.В тази връзка да попитам мислите ли да купувате обиколник за кошара(не знам дали така се казва) и чувалче за спане.Аз с първото дете не съм ползвала, но сега чувалче поне мисля да купя-струва ми се по-безопасно за бебето някак,но нямам лични впечатления.Колкото до обиколника-с него пък ми се струва че няма да имам добра видимост  към бебето,докато спи newsm78
И аз още не съм купила обиколник, но според мен е добре, всички така ме съветват. Започне ли да се върти и се удря много. За видимостта - няма да слагаш отпред платката, вече като започне да се върти ще я сложиш. Аз така мисля да направя.

честито на мама Mrs. Panayotova, да им е жива и здрава малката принцеса и много да ги радва!  Hug

# 243
Честити ни бебчета да са ни много здравички!  bouquet
Беберона за тоновете аз тази седмица ще ходя вече за трети път, бях чела че след 32 или 34 се започва с меренето им. Питах моята АГ и тя си ме прати да ходя, записва се час, но може и без няма да те върнат. Тоновете са безплатни, там разговарях с акушерката от Девата и тя почти на 100% потвърди това което бях видяла като багаж за нас от една раждала мама.

От две седмици сме във вихъра си с покупки и подготовки, почти сме готови но не напълно разбира се. Има още много дребни нещица за вършене.
Минах и на очен преглед, та живот и здраве ако не се усложни нещо ново или от пустото кръвно дето ми го ликуват, ще раждам нормално.
Много ми е скован корема все забравям да питам на преглед, особено по време на сън, някой път имам чувството, че е паднала бебка на някоя страна, чувствам една подутина и хайде на другата страна да не я притеснявам. Laughing

Да Ви попитам една позната ми спомена, че вместо с бебешко олио било много по- хубаво бебчето да се мажело с качествен зехтин. Четох из нета има положителни отзиви, а Вие как мислете?

# 244
Аз съм чувала че зехтина запушвал порите,но пък моята племенница я масажирахме със студено пресования зехтин на коста доро...въпреки че не мирише много приятно,кожата й беше вълшебно мекичка.Аз още се чудя какво да взема...? Нека някои друг да сподели мнение Simple Smile

# 245
С нищо няма да мажа бебето; само ако има кожен проблем. Имам крем с цинков оксид за подсичане.

Имам намерение да ида в болницата възможно най-късно, за да избегна един куп намеси и да родя нормално.

# 246
  • гр. София
Честита ни нова мома - Анабел на мама Rusalina Daskalova - предполагам russsalina89 Simple Smile)) Да е жива и здрава, много, много щастлива и само хубави неща да предстоят за нея и радостното семейство и близки Simple Smile)))   bouquet

# 247
Честита радост Анабел и на russsalina да ви е жива и здрава  bouquet

# 248
По повод зехтина,аз мисля,че е добре.Каката я мажех само със зехтин,преварен на водна баня.Само 2-3 от бодитата пожълтяха малко,но явно зависи от материята.Сега мисля,когато се роди бебо пак да мажа със зехтин.
Честито ни нова принцеса.На мама бързо възстановяване и да се гушкат скоро в къщи.
Започнаха да се появяват и по-нетърпеливите моми.

# 249
 Ох, леле!  Hug Седмицата започна просто страхотно! Още една малка и сладка госпожичка!  Да са живи и здрави, много послушни и щастливи принцесите! А на мамите бързо възстановяване!  Heart Eyes

# 250
Честито на мама Mrs. Panayotova и мама russsalina89. Да са им живи и здрави принцесите и много радост да носят. Бързо възстановяване!
Имаме си вече и две моми - страхотно! Сякаш вчера съвсем плахо се записвахме с по две черти, а вече започнаха да "валят" бебчета. Това са едни от най-хубавите моменти в живота.  Heart Eyes
Да се запиша и аз най-после с малко инфо и от нас. От две седмици моят проследяващ ми записва тонове. Държи ме по 20 минути овързана с коланите и иска да ходя всяка седмица. На мен ми е доста трудно, че живея далеч, но пък щом трябва. В петък съм пак за тонове и този път вероятно ще гледаме и бебка на ехографа.
Обадих се и на доктора, който ме изражда предишния път. Прие ме отново. Страхотен човек, надявам се и този път да се държи не по-малко професионално и спокойно, че и аз да съм спокойна. Без него щеше да ми е голям стрес, че останалият персонал в родилното предишния път се държа отвратително с другите момичета, които раждаха. Като видях това наистина не смея да не си ангажирам лекар и хиляди пъти се благодарих, че майка ми държеше на екип. Аз доста се чудих, но накрая склоних и заради нея. Е живот и здраве ще видим как ще е този път.
Иначе не са ми дали още зелена светлина да раждам - водите били добре, плацентата също, така че ще чакаме. И без това имам още разни организационни задачки.
За мазането - предишния път в началото мажех със зехтин, преварен на водна баня. Сега мисля да къпя по-рядко обаче и още се чудя дали да мажа всеки път след баня. Мисля да ползвам кремчето за стрии, което си приготвих сама. То е само с натурални съставки, мирише страхотно, леко е, попива добре и не цапа. Не съм решила твърдо все още. Ще видя какво ще ми скимне на момента.
И накрая да се пооплача - много ми тежи вече и все по-ниско слиза бебка. Сякаш с дни. Вече усещам главичката като повървя 1-2 минути и имам чувството, че ей сега ще я "изръся" някъде. Дано е само неприятното чувство. че ми се иска да остискаме до началото на ноември поне.
Хубав и лек следобед пожелавам на всички коремчета!

# 251
 Честито на мама Русалина ! Да е здрава и послушна малката Анабел ! .. И името хубаво !   ylinfant

Жи , при мен също корема е мног ниско ..даже от вчера до днес гледам пъпчето ми се “обърнало “, гледа надолу ...трябва да си повдигна коремче за да го видя , въпреки ,че не съм с голям корем  Simple Smile . На прегледа обаче доки каза, че след като всичко е нормално ,може спокойно да си откарам до термин , въпреки усещанията , че “ще я изръся “ докато бързам да взема или заведа баткото на училище .

http://ziaja.com/kosmetyki/dla-dziecka/od-1-dnia-zycia

Аз ползвам тази козметика за себе си , за баткото и сега за бебе взех по нещо . Доволна съм , не е скъпа , но определено е това, което ме устройва като цена и качество .

# 252
Здравейте, момичета!
Може да се каже, че съм нова във форума (преди 3 години бях писала и оттогава не съм се включвала).
Досега само ви четох, сега реших да пиша. С термин 23 ноември съм, имам още две седмици до влизане в 9-ти месец. От 9-ти октомври съм в 45-дневен болничен.
Честито на мамите с бебчета в групата - да са им живи и здрави. На всички останали чакащи момичета - дано всичко да мине добре и скоро да гушкаме своите дечица!

А как мога да стана член на групата?

# 253
Иначе и при нас сега тече ремонт. Навсякъде е хаос и имам чувството, че никога няма да се оправи!  Simple Smile
Засега само сме капарирали кошарката (избрахме си една дървена с две шкафчета отдолу, три отстрани и върху тези трите - място за повиване, прилича на тази http://kasida.bg/detsko-transformirashto-se-legloliulka-dizain-b … di-270-22855.html, но е от Брезовско шосе - ние сме от Пловдив). Чакаме да влезна в 9-ти месец и тогава ще пазаруваме дрешките и другите аксесоари - шишенца, помпи, стерилизатори... Количка съм харесала ето тази http://kasida.bg/adbor-bebeshka-kombinirana-kolichka-sline-3-v-1 … -64-47-25203.html, само се колебая между 3 разцветки на бежовото.
За момента само набелязвам нещата по сайтовете, направила съм списъка за бебето за вкъщи, по който да пазаруваме, както и двата списъка за мен и за него за болницата. Надявам се да успеем за две седмици да приключим с ремонта и през първата седмица на 9-ти месец да напазаруваме необходимите неща. Имам чувството, че закъснявам с цялата подготовка и ми е много притеснено на моменти.
Направих част от необходимите изследвания, утре ще правя другата част и гледам да ходя редовно на прегледи, когато ме викат.
Има ли и други мами от Пловдив?

# 254
Viara_vh здравей, и аз съм от пловдив Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт