Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 865
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • UK
Точно си говорих с майка ми в Скайп и стана дума за разликата между стреса на моята работа и на тази на моите супервайзъри, които са една стъпка над мен, не задължително хора с някакво сериозно образование или опит - едното момче е на 21. Аз си седя и си се усмихвам по цял ден и питам хората дали искат да си задържат закачалките. Супервайзърите стават луди, особено в дни като днешния. Огромна част от нещата в Праймарк от вчера са намалени на един паунд. Това дрехи, обувки... И народа купува като за последно. И всеки път, когато аз или някой друг от 12те каси направи грешка, сканира нещо два пъти, или клиент реши че не иска нещо, което вече е сканирано, или реши да плати с банкнота от 50 паунда или да плати повече от сто паунда кеш, или има някакъв специфичен въпрос, или нещо не е вкарано в системата, или има етикет с намаление, а баркода отчита старата цена, или нещо е с дефект, а е последното в магазина, или един куп други неща, се звъни с един звънец и супервайзъра пристига - един за 12 каси. Оправя проблема, междувременно още две каси имат нужда от нещо. Междувременно на някой му свършва работното време или някой извикан допълнително трябва да се върне в неговия си отдел, супервайзъра трябва да му преброи и отчете касата. Веднага, щото докато не е отчетена, никой друг не може да я ползва, а опашката стига до ескалаторите. Днес направо ни побъркаха, честно, имам чувството, че целия град мина през магазина. Аз няма как да работя по бързо или да обслужа повече клиенти, отколкото мога да обслужа, все пак, но на горкия супервайзър му се взе ума.

Обаче, честно да ви кажа, надявам се някой ден и аз да стана супервайзър. Или нещо подобно. Не държа да ставам шеф и да съм важна клечка, но и не искам да съм продавачка цял живот.

# 181
  • До хладилника, който обичам
Има и много хора, които си остават където са, много-много време и без някаква особена причина, просто нямат желание да излезат извън зоната на комфорта си, вероятно, а същевременно не са непременно щастливи с позицията си. Това не мога да го разбера. Имаме много близък приятел, в строителството работи, търсен и ценен е, но - само с българи може да работи, защото след 3-4 години в Англия езикът му е на ниво "no London" Laughing както сам казва. Не мога да го разбера това, а има много хора като него.

# 182
Пропуснала съм да отбележа, че това се отнася за по-големите деца. От там идва разминаването. Математиката винаги ми е била слабост и до ден днешен, за нещастие на децата ми  Laughing Тук от 4 годишни започват да се занимават с математика, в България 6-7 годишни, но количеството материал, който се преподава в България за една учебна година е много повече. Съответно в началото 6-7 годишните в България са изостанали в сравнение с наборите си тук, но за около 3 учебни години успяват не само да компенсират, но и в определени области да задминат децата учещи в Англия, 10-11 годишни.

Merry и моето впечатление, от наблюдения от България, е такова. Радвам се, че го потвърждаваш. Това ме успокоява, че дъщерята ще се справи без сътресения. При малкия, разликата е огромна, в детската учат числата, а аз трябва да го уча на таблицата за умножение. Хубавото е, че в английските сайтове задачите са представени много по-интересно и лесно.
И аз съм малко маниак на тема мат. но спирам, че сигурно станах досадна, за което се извинявам Simple Smile

# 183
  • някъде в орбита...
Мен не ме впечатлява когато ми казват за чистачките-българки, или за детегледачките-българки. Поне до сега никой не го е казвал в негативен смисъл, така че си коментираме различните страни на ситуацията "местене в нова държава", и това е. Всеки може да си работи каквото си иска, и не се замислям особено за това мои сънародници какво правят за заплата  Wink

МГМ, днес явно ти е бил ударен ден  spoko Чаша кафе и любим филм ще стартират добре уикенда Wink

Бу, ние с мъжа имаме една случка, дето и двамата ни остави без думи. Говорехме си с тогавашен колега на моя (той работеше нещо неназоваемо с едни сърби, че наема трябва да се плаща все пак). Момчето беше много младо, 22г ако не ме лъже паметта, в страната от няколко години, и се оплакваше колко са надути англичаните, как никой за нищо не те брои в тази държава, как те третират като хванат от гората, никой не иска да му даде работа само защото е чужденец... В последствие аз разбирам, че той освен yes и no друго не може да каже, и отношението му е в стил "Не стига че им работя, пък и език искат да им уча!". Няма какво повече да разказвам... Както писах - без думи  doh

# 184
Merry, МГМ, съгласна съм с вас Simple Smile
Извинете, че така ще прекъсна темата, ама... имам една питанка.. от няколко дни обикалям аптеките и се опитвам да намеря вагинален душ, обаче такова чудо тук няма и ме гледат с един поглед, сякаш нещо ненормално търся.. Simple Smile хаха Би ли ми казала някоя от вас, ако знае къде мога да открия?

# 185
  • Манчестър
Merry, МГМ, съгласна съм с вас Simple Smile
Извинете, че така ще прекъсна темата, ама... имам една питанка.. от няколко дни обикалям аптеките и се опитвам да намеря вагинален душ, обаче такова чудо тук няма и ме гледат с един поглед, сякаш нещо ненормално търся.. Simple Smile хаха Би ли ми казала някоя от вас, ако знае къде мога да открия?

Никога не съм виждала такова нещо тук, пробвай амазон или ибей.

# 186
  • някъде в орбита...
labello, онлайн. Не мисля че ще го намериш в аптека.

# 187
  • Лондон
Labello, уточнявам се, въпреки, че не обичам - не познаваш пишещите тук още и не знаеш кой от къде е започнал, повярвай, не всички са имали летящ старт Peace Моят коментар е относно тези жени, които започват да се занимават с чистене или гледане на деца и не желаят да проявят грам професионализъм или отговорност по нашенски... Аз съм си чистила винаги сама, преди да имам дете, сега нямам време, но още знам как се чисти, за разлика от някои, които искат с това да си изкарват хляба Confused За последните 5 години имах много интересни случки, за някои писах и тук, затова изказах мнението... А съм чувала и по-крайни мнения, пак от българи, за това как има цяла мафия, която продава адреси за всякакви цели, и други такива, за които не ми се говори въобще

# 188
  • На острова
МГМ, като нищо ще станеш и супервайзор. Браво и от мен, за това, че се напъна и не се отказа!

Относно работата, аз си търсих работа /почти/ 6 месеца. Към края толкова се бях отчаяла, че казвах на мъжа ми/: край, почвам да чистя някъде. Той така и не ми позволи, де. Факт е, че в момента, в който се примирих със съдбата и реших, че ще подпомагам бюджета чрез чистене, си намерих работа в хубава английска компания. Човек трябва да се бори, за това което иска.

Днес с изненада открих, че имам право на платен отпуск. Мислех, че като ми е първа работа, първата година нямам право на холидей. Оказа се, че не е така и имам 14 дни отпуск. Вече си взех няколко дни около Коледа. А аз се убих от път когато ходихме на Ливърпул-Лудогорец, че и спах само 4 часа преди работа, та всички ме питаха защо съм на работа, а не съм си взела дей оф. Още не мога да преживея заблудата  Laughing

И в този ред на мисли да попитам, ако ми останат дни от отпуската прехвърлят ли се за следващата година?

# 189
  • Манчестър
Зависи от компанията и началника ти по принцип , но in general , не се прехвърлят и не ти се заплащат. Затова ако не се договориш да ползваш другата година, трябва да си ги ползваш докогато ви е края на холидей годината.
Аз напр. съм се договорила да прехвърля три дни, но трябва да ги взем до края на март...

# 190
  • Лондон
При нас трябва да ги вземем до края на януари... Затова по другата седмица съм в отпуск, по никое време, но все пак Laughing

Ave, какви са тези стрелби при вас Shocked

# 191
  • някъде в орбита...
При нас няма проблем да се прехвърлят няколко дни след одобрение от мениджъра, и трябва да се ползват до края на следващата година. Но това е изрично по договор. Обикновено няма проблем да се прехвърлят до 5 дни, за над това незнам.

И отново съм назад с новините  ooooh! Отивам виновно да си преслушам емисиите на ВВС  Blush

# 192
  • На острова
О, добре е да се знае, благодаря ви за отговорите! Аз ще питам така или иначе, но явно ще гледам да ги натъманя до края на годината. Не знам за мен, ама имам чуството, че шефовете имат по 20 седмици холидей на година  Crazy

# 193
  • Манчестър
При нас трябва да ги вземем до края на януари... Затова по другата седмица съм в отпуск, по никое време, но все пак Laughing

Ave, какви са тези стрелби при вас Shocked

Къде е това Цветак???.погледнах новините нищо не пише, дори и на ББС.

# 194
  • Лондон
Дойде като новина през фейсбук, ще се радвам, ако е менте новина

Общи условия

Активация на акаунт