Добър ден... Въпрос за квартал Света Троица/Илинден в София

• 12 308
  • 14
  •   1
Отговори
Добър ден на всички във форума.
Аз съм нова тук и дано ми просите, ако не съм уцелила раздела за моя въпрос.

А той е следният:

В момента живея в Младост 1, но ми предстои преместване в квартал Илинден, на границата със Света Троица (близо до 3-та градска болница). Искам да попитам удобен ли е квартала за майка с дете и наистина ли има проблем от към ромите. Мъжът ми казва, че няма, но аз чувам друго. Бих искала на въпроса да ми отговарят предимно хора от двата квартала, които са запознати от първа ръка със ситуацията.

Благодаря Ви предварително. Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 00:17 от mimi-85

# 1
  • София
Аз живея точно там, между парка Света Троица и кино Арена запад. Какъв проблем с ромите, ромското гето на Константин Величков ли имаш предвид? Аз никога не съм имала проблеми, кварталът е доста спокоен.

# 2
Учих в една гимназия там 5 години. Ромите си ги има, като на повечето места.
Квартала на мен много ми харесва. Има хубави паркове, доста добре е организиран градския транспорт.

# 3
Аз не съм живяла, но имах близки приятели в този район и ходех често. Западните квартали, колкото и да ги подценяват, заради цигани и други неща, за ме винаги са имали някак по-различна атмосфера. По-градски ми стоят, вероятно защото са стари квартали, а не изкуствено създадени панелни гета. Транспортът е удобен, а и са близо до центъра.

# 4
Чувала съм там, че има роми, които може да създават проблеми - от обир на улицата до разбиване на апартамент. Е, все пак не съм живяла там, а само от познати мнения...

Затова питам създават ли проблеми... като цяло или са само гастролиращо по кофите. Като цяло опасен ли е квартала. Не ми се иска да отивам в квартал с много престъпност. Наскоро бях в "Красна поляна", на бул. "Мушанов" - беше ужасно.

Ето за тук става на въпрос:

http://www.bgmaps.com/link/DB91ED422337B90E919CD63D357A3090

Между бул. "Тодор Александров", "Божурище" и "Цар Симеон".

Благодаря Ви предварително.

# 5
  • София
кварталът е идеален за майка с дете Simple Smile от три страни - по един голям парк  Flutter градинки с люлки между блоковете, поликлиника и банка за кърма наблизо, метро, трамваи (3 или 4 номера), а и центъра е пеш. Ромите ги има - може да ги видиш как събират отпадъци (наблизо има и пунктове за изкупуване на отпадъци) - за мене не е проблем - за повишени кражби и боклук не съм чувала (само в боримечката е трудно да кърмиш например, като минат двама от братята и ти подвикнат "ооо, булка..."  Sick  Laughing абе гадно е, колкото и да си отворен...)

# 6
  • София
Аз съм живяла в Западен Парк няколко години, даже веднага до гетотото с блокчета на бул. Вардар. Никакви проблеми не съм виждала от тях. Даже това което забелязах е че ромите които живеят наблизо всички почти работят, живеят в апартаменти, пазаруваха в маркетите стабилно, и автобусите рано сутрин бяха пълни с тях в зелени жилетки отиващи на работа. Такива хора няма как да пречат на някой  Laughing

Това място което вие сте избрали е много добро, на крачки сте от метрото, има ресторантчета наоколо сладкарници, за мен е доста добро Wink

# 7
  • София
От скоро живея в квартала и то точно района за който пита авторката на темата. Честно казано се чувствам страхотно тук, познат ми е защото детето тренира на близо и имах поглед дет се вика. Много е приятно, оживено е, но в същото време някак спокойно. Парка ми е през един блок, Арената  до мен, 3-та градска също, магазинчета всякакви, удобен транспорт....пред всеки блок детска площадка....чудно е просто. Единнственото, което малко ме дразни е, че няма по наблизо хипермаркет от където да си пазаруваш всичко необходимо, ако си пеш. За 5 неща ходя в 5 различни магазина. Но малко по натам пък, на бул.Сливница има доста добре зареден магазин на Фантастико. Относно ромите, честно казано рядко срещам и то само такива минавайки през кофите. За сравнение, живяла съм в Западен парк и то баш блок, който е до Факултета. Еми там постоянно се разминаваш с роми, просто гъчкано, въпреки това квартала си го обичам много, ако си в по далечна част от Факултета е чудно.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 23:55 от КАРЧЕВА

# 8
аз учих там а сега живея по на долу имам личен доктор в трета ,ами района си е добър центара е близко метрото има градски транспорт болница детска училища магазини .Добро си е местото според мен ,а без цигани няма как те са на всяка де  Hug Hug Hug

# 9
  • София
Живея точно в този район, страхотен е, няма никакви роми, много комуникативен, зелен и приятен за живеене.

# 10
Здравейте, интересува ме  как е Илинден, в частта  си която е близо до жк Гевгелийски и 3 СОУ  за майки с деца. Спокойно ли е, има ли роми, голяма престъпност. Предстои ме преместване там и не искам да отивам  някъде където не е безопасно за майки с малки деца.
Моля да ми отговарят само хора, които живеят в посочените квартали с цел получаването на актуална информация.
Благодаря предварително.

# 11
Аз живея там и мога да ти кажа, че е много спокойно. Имаш болница, училище, детска градина, метрото е близо, наблизо има спирка на рейсове, тролей. Западния парк е доста голям, точно срещу 3то има градинка, където се събират много майки с дечица. Между блоковете има площадки, децата играят спокойно, наблизо е и парка Света Троица. Има забавления за деца - детски клубове, кино. За роми и престъпност мога да ти кажа, че навсякъде има роми.... Няма гета или да ходят на групички, за престъпност мисля, че няма много. Мога да ти кажа, че се прибирала сама и 2,3 през нощта и нищо не ми се е случило. Брат ми (11) често ходи сам по квартала играе с деца, като всяко дете си хвърля телефона, пари по някакви пейки докато играе, и до сега не е имало проблеми. Ако друго те интересува, пиши

# 12
Направих няколко огледа на жилища в Света Троица и Илинден и това, което ми прави впечатление е, че квартала ми изглежда доста сенчест и студен. Има доста дървета, които хвърлят сянка, особено върху първите етажи. Отделно блоковете са така разположени, че също се засенчват и ми се струва, че на първите етажи в тези квартали (особено Илинден) би било доста студено. Какви са вашите впечатления относно тези квартали (най-вече Илинден)? Доколко опасенията ми за сумрачност и студенина са оправдани или просто съм уцелил лош ден за огледи?

# 13
  • София
Живял съм от двете страни на квартала, като почти всеки ден разхождаме детето и кучето в парка "Св. Троица" и също така имам роднини и приятели, така че многопластово мога да кажа, че няма никакви проблеми. Това е едно от добрите места за отглеждане на деца, много по-добре от други места.

# 14
  • София
От 2 години насам въздухът е невероятно мръсен. И това много сериозно ме замисля дали да продължа да живея в този квартал.

Общи условия

Активация на акаунт