За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 328 195
  • 2 109
  •   2
Отговори
# 2 010
Д-р Николай Ковачев. И аз имам 5 загуби, преди да го срещна - 2 мисед аборта, 2 биохимични и 1 мъртво раждане в 31 гс
Какъв беше проблема при вас?

# 2 011

Извинявам се, но не разбрах кой хормон се е следял? Загуба в шести месец е много напред, съжалявам за преживяното и е чудесно, че слдеващата бремнносте йила успешна. При мен след последния петиаборт АГ каза, че май ще ме посъветсва да не пробвам повече. И все пак искам да пробвам првди съвсем да е късно,все още се лутам къде да отида
[/quote]
Не съм чела назад за причините за абортите. Помислете за инвитро с ПИД . Аз направих в Турция . Имах махната голяма миома ( секцио), 3 аборта до 13 седмица и 4 кюртажа за тях, 4 инвитро и 2 ЗЕт в БГ В Турция имах късмет от първият път да стане . И след 3 г забременях случайно и имам и второ дете .
Следете си изследванията сами - с ендокриношог, хематолог  и тн

Sa936 - Калчев казват, че е добър. Ако е много сложен проблемът с матката , прочетете за проф. Кахраман в Мемориал - била много добра в такива операции.

# 2 012
Д-р Николай Ковачев. И аз имам 5 загуби, преди да го срещна - 2 мисед аборта, 2 биохимични и 1 мъртво раждане в 31 гс
Какъв беше проблема при вас?
Съвкупност от много проблеми.
Тромбофилии, високи НК клетки, хашимото, синдром на Ашерман, огромен септум и тн
Корекции, подготовка, терапии, раждане - всичко от доктора Simple Smile

# 2 013
Здравейте!

Може би юе намеря утеха тук - не знам, но се чувствам изключително отчаян и тъжна. Преди два месеца направих спонтанен аборт в 6 г.с. Много тежко го преживях, направо сякаш света ми се разпадна.

Преди 14 дни открих, че съм бременна отново и имах толкова много надежда в себе си, но за съжаление и страх. Въпреки позитивната ми настройка отново прокървях преди 5-6 дни и с някакви прогестеронови препарати предписани от лекарката се опитваме да задържим бременността. Да, ама за съжаление това зацапване/кървене не спира. Даже на моменти е повече.

Чувствам се в някакъв омагьосан кръг. Все едно чакам неизбежното и края пак ще е кошмарен. Боли ме много за това, че нещата се случват по този начин и искам да ви попитам, всички вас които сте страдали и минали през тези нещастни моменти, как се справяте? Имате ли някакви съвети, защото от 3 месеца насам не се чувствам на себе си и съм сякаш тотално различен човек.

Знам, че е грешно но си задавам въпроси от сорта на, добре де ама защо пак на мен? Защо постоянно виждам хора с деца навсякъде, по улиците, съседи, в семейството. Знам за толкова много истории за безпроблемни бременности на близки и приятели. Не съм лош човек, напротив даже. Не го ли заслужавам?

Ей такива неща. Ако някой е прочел, благодаря за отделеното време. Пожелавам НИ да сбъднем мечтите си за бебче.

# 2 014
Здравей, съжалявам за това, през което преминаваш. На мен ми се случи преди година и половина в 10 г.с., но оттогава все още не мога да забременея. С времето се научих да гледам на нещата малко по-философски и вече бременността не ми е на всяка цена, а когато Господ е решил. Междувременно трябва да се наслаждаваме на живота и да му се радваме, защото колкото и да е прекрасно, родителството е съпроводено с много грижи и свободата, която имаме сега, също си има своя чар. След като пак си забременяла, опитай да мислиш позитивно и да вярваш, че всичко ще бъде наред, защото стресът само вреди на теб и бебето. С правилна терапия и повече лежане, има реален шанс да се задържи до финал бебето, пожелавам ти го от сърце. Опитай да медитираш и да четеш книги, по възможност на по-философска тематика. Кураж!

# 2 015
Здравей!
Съжалявам, че ти се случва!
И аз минах през спонтанен аборт преди година и в момента пак съм бременна. Прокървих в 6-та седмица и ми минаха същите мисли през главата. За щастие се оказа, че е просто отлепване и с хормонална терапия и лежане нещата се стабилизираха за момента.
Страховете ти са напълно нормални, но трябва да мислиш позитивно.
Колкото и да е ужасно, такива неща се случват. Изненадах се колко много хора преминават през това, когато започнах да пиша тук. А откакто разбрах, че съм бременна, се присъединих в групата С термин юни 2025, където и с другите момичета си споделяме вълненията и страховете. Голяма част от тях също прокървиха поради една или друга причина и при всички към момента има позитивна развръзка.
В коя седмица си в момента? Видяли ли сте ембрион?

# 2 016
Здравей!
Съжалявам, че ти се случва!
И аз минах през спонтанен аборт преди година и в момента пак съм бременна. Прокървих в 6-та седмица и ми минаха същите мисли през главата. За щастие се оказа, че е просто отлепване и с хормонална терапия и лежане нещата се стабилизираха за момента.
Страховете ти са напълно нормални, но трябва да мислиш позитивно.
Колкото и да е ужасно, такива неща се случват. Изненадах се колко много хора преминават през това, когато започнах да пиша тук. А откакто разбрах, че съм бременна, се присъединих в групата С термин юни 2025, където и с другите момичета си споделяме вълненията и страховете. Голяма част от тях също прокървиха поради една или друга причина и при всички към момента има позитивна развръзка.
В коя седмица си в момента? Видяли ли сте ембрион?

Благодаря за окуражаването! Да, има ембрион и се видя за пръв път за съжаление когато отидох по спешност заради кървенето. Сега би трябвало да съм някъде между 6 и 7 г.с. Дадоха ми да приемам прогестерон и това ярко кървене беше спряло за 3-4 дни. За съжаление днес пак имаше прясна кръв, която пак така намалява. Утре ще опитам да отида при моята лекарка сутринта на преглед отново, макар и да не съм сигурна какво могат да направят те. В главата ми една бременност не трябва да е придружена с кървене и просто дори да знам, че много бременности продължават нормално след такива случаи, всеки път когато видя нещо такова в банята и мислите ми отиват в негативна посока на секундата. Трудно е.

# 2 017
А казаха ли от какво е кървенето? Имаше ли отлепване или друго? Много много почивка ти трябва и ставане само до тоалетната.
Аз продължавам да ходя до тоалетната със страх всеки път да не видя кръв на тоалетната хартия, но от този страх изпускаме един много хубав и вълнуващ момент... Лично за мен това беше най-тежката част от аборта, че ми отне възможността да се насладя на процеса.
Но тези неща не са в наш контрол. Правиш най-доброто, което зависи от теб.
Пожелавам ти наистина всичко да е наред и утре лекарката да те успокои и да чуете пулс!

# 2 018
Как се справяме? Мога да споделя кое ме отрезви мен. Когато постъпих в болницата за абразио, в лабораторията сълзите ми потекоха просто ей така. Бях научила 5 минути по-рано, че сърчицето е спряло. Тогава лаборантката ми каза: Поплачете си, но бъдете благодарна, че това ви се случва в 8 седмица. Мноооого тежки случаи има. Знам, че ви боли сега, но е за добро. Може да има някакъв проблем и да страдате цял живот. И случаите, които жените споделяха, чакайки реда си за аборт по медицински причини в  онзи ден, ме приземиха.
Дайте си време да се съвземете, потърсете второ мнение, ако трябва, и вярвайте, че този път, ще се случи! Силна прегръдка от мен! Не падайте духом!

# 2 019
Ivi_st имах 3 аборта ( без тези до 4-5 седмица) от ест. бременност и от инвитро. Първото дете ми беше инвитро - единствената бременност без кървене! И една неочаквана бременност след това - два пъти прокървих , но всичко беше наред.

И трите аборта ми бяха заради различни причини - 2 увредени ембриони , един неизяснен. Ако ембрионът е увреден , по-добре да се изчисти сам от организма.
Много жени имат по 1 неуспешна бременност и после всичко е наред. Само не изпадай в депресии. Дай си време ( 1 месец примерно) и продължаваш напред. Не може постоянно да се седи в болката от миналото.
Кървенето може да е от различни неща - нисък прогестерон, хематом, полип, лош ембрионн или др .. Има тема - Кюртаж и бременност след това ( нещо подобно) Много добре са обяснени необходимите изследвания преди нова бременност. Изследвай се за тромбофилия - и това може да е проблем, следи и прогестеронът колко е . Ако има кървене без болка , по-скоро не е проблем.
Проследи тсх и фт4 , особено вторият месецц са . Витамини проследи по натам - б12 и витД , желязо, кръвна захар …
Имам приятелка с 3 аборта след 3 месец и добра фетална и без ясна причина. Четвъртият път беше успешен при нея .
При много жени се случва , малко споделят.
Но, ако ще се стресираш много ,  не чети тук. Освен прогестерон и за тромбофилия, ако трябва лечение, друго не можеш да направиш. Ако ембрионът е добър ще остане, ако не не и може би е за по-добро .
Малко сухо и набързо пиша, но няма да смогна всичко да опиша … Плакала съм и аз много, но знаех какво искам и продължавах с опитите.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 00:35 от Nunni

# 2 020
Здравейте!

Може би юе намеря утеха тук - не знам, но се чувствам изключително отчаян и тъжна. Преди два месеца направих спонтанен аборт в 6 г.с. Много тежко го преживях, направо сякаш света ми се разпадна.

Преди 14 дни открих, че съм бременна отново и имах толкова много надежда в себе си, но за съжаление и страх. Въпреки позитивната ми настройка отново прокървях преди 5-6 дни и с някакви прогестеронови препарати предписани от лекарката се опитваме да задържим бременността. Да, ама за съжаление това зацапване/кървене не спира. Даже на моменти е повече.

Чувствам се в някакъв омагьосан кръг. Все едно чакам неизбежното и края пак ще е кошмарен. Боли ме много за това, че нещата се случват по този начин и искам да ви попитам, всички вас които сте страдали и минали през тези нещастни моменти, как се справяте? Имате ли някакви съвети, защото от 3 месеца насам не се чувствам на себе си и съм сякаш тотално различен човек.

Знам, че е грешно но си задавам въпроси от сорта на, добре де ама защо пак на мен? Защо постоянно виждам хора с деца навсякъде, по улиците, съседи, в семейството. Знам за толкова много истории за безпроблемни бременности на близки и приятели. Не съм лош човек, напротив даже. Не го ли заслужавам?

Ей такива неща. Ако някой е прочел, благодаря за отделеното време. Пожелавам НИ да сбъднем мечтите си за бебче.
Аз не се справям със страховете. След първия аборт бях смазани, но някакси продължим и забремянх отново и толкова много страх и надежда имаше в мен за втората бременност, но за съжаление и тя приключи в 10г.с. Направих всички възможни изследвания и ембрионът излезе здрав. Това ме смаза още повече. Не съм се успокоява съвсем въпреки, че правя всичко възможно да разбера причините. Мисля, че страхът е нормален за хора преминали през това. Мен ме разведряваше да редя пъзели и така спирах да мисля за каквото и да е било.

# 2 021
Здравейте,
След дълго чакане, много процедури и лекарства, успях да забременея инвитро, но за съжаление в 9 г.с. загубихме бебето. Това беше един от най-трудните моменти в живота ми. Ако не беше мъжът ми, може би щях още да съм на дъното. Макар че до някъде бях подготвена, защото знаех, че има не малък шанс за загуба при инвитро, но все пак тъгата беше огромна. Психически бях срината, но се стегнах, правих любими неща, излизах на разходки, отидохме на почивка. Сега с нови сили съм готова за следващия опит, който се надявам да бъде успешен до край. Трябва да вярваме в добрия завършек на нещата. Всяка жена заслужава да бъде майка и да е щастлива! Стискам палци на всички момичета да сбъднат своята мечта! ❤

# 2 022
ivi_st знам, че ще прозвучи банално и трудно за изпълнение, но наистина гледай да не го мислиш денонощно.
И аз имам 2 аборта - 1 мисед в 8 г.с. и една загуба в 21 г.с. Като забременях за трети път изпаднах в пълна паника, че ме чака пак пълен кошмар. И аз имах прокървяване в 12 седмица някъде поради ниска плацента.
За всичко си има причина - я хормонална, я нещо друго, просто е важно да намериш адекватен в преценката си лекар.
Веднъж успокоиш ли се повярвай всичко просто се нарежда. Аз след 2 години обикаляне по болници вече ментално се бях сринала, исках го на всяка цена, но винаги когато искаш нещо на всяка цена не се получава, а като се пуснеш по течението и се случва.
Вече имам здрава малка принцеса, която ме побърква денонощно.
Мисли позитивно, намери си читав лекар и гледай смело напред. Heartpulse

П.С. Бях при д-р Ковачев, цял живот ще съм му благодарна, нито веднъж не сбърка с добавки, лекарства, изследвания, преценка. Златен!!

# 2 023
ivi_st знам, че ще прозвучи банално и трудно за изпълнение, но наистина гледай да не го мислиш денонощно.
И аз имам 2 аборта - 1 мисед в 8 г.с. и една загуба в 21 г.с. Като забременях за трети път изпаднах в пълна паника, че ме чака пак пълен кошмар. И аз имах прокървяване в 12 седмица някъде поради ниска плацента.
За всичко си има причина - я хормонална, я нещо друго, просто е важно да намериш адекватен в преценката си лекар.
Веднъж успокоиш ли се повярвай всичко просто се нарежда. Аз след 2 години обикаляне по болници вече ментално се бях сринала, исках го на всяка цена, но винаги когато искаш нещо на всяка цена не се получава, а като се пуснеш по течението и се случва.
Вече имам здрава малка принцеса, която ме побърква денонощно.
Мисли позитивно, намери си читав лекар и гледай смело напред. Heartpulse

П.С. Бях при д-р Ковачев, цял живот ще съм му благодарна, нито веднъж не сбърка с добавки, лекарства, изследвания, преценка. Златен!!
Плюс 1 за др Ковачев и др Христов. След две късни загуби заради шийка (14 и 17та) имам си дъщеричка 🩷 просто ковачев знае как да постави диагноза и правилна терапия.

# 2 024
Здравейте, момчета,

За огромно съжаление днес се установи, че ембриончето няма пулс и има наличие на излив в гръдната кухина. В 8+6 седмица съм и утре предстои вакуумен кюретаж в Шейново. След трансфер съм и пиех по 1 аспирин протект на ден поради установена нискорискова тромбофилия. Сега се притеснявам дали аспиринът ще окаже влияние? Ще го обсъдя и с доктора разбира се, но някой да знае дали аспиринът е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт