За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 332 244
  • 2 126
  •   1
Отговори
# 705
Инжекциите фраксипарин/клексан чувствително подобряват шансовете за оцеляване на бебето, изпитани са върху много жени, но не са 100% гаранция.
Avonavi, и нашият кариотип беше нормален. Проблеми излязоха с тромбофилията и НК-клетките (обаче не можах да се уредя с вливания). Спермограмата също не беше наред, но един от лекарите ми каза, че в моя случай не трябва да го мисля като проблем  Confused
У нас май преднизолон не се изписва често. Знам, че е противоречива терапия, но в някои страни се предписва заедно с фраксипарина/клексана след множество аборти.
Въобще сложно е, но щом имате лекари, на които вярвате, това означава, че сте в добри ръце.

# 706
fatoumata ,
Не съм запозната с твоята история, но ми звучиш близка по негативни преживявания.
Надявам се в близко бъдеще да си ми другар по щастливи такива Simple Smile

Ако фраксипаринът не ти помогне, то няма как да навреди. Поне не и на бебо. Затова се предписва масово - няма как да стане грешка и за всеки случай...
'преднизолон' ми звучи като чудесно заглавие за новата ми книжка преди лягане Simple Smile Ще го проуча и ще споделя мнението си.

Като цяло - колкото различни са цветове на косите, очите, формите на гърдите и количеството хормони, толкова и различни истории. Медицината е много напред, но нека не забравяме, че колкото дава, толкова и взима. Да се намери баланс между смирение и борбеност е изкуство, за това се надявам, че колкото по-трудно човек постига мечтите си, толкова повече се наслаждава(оценява) на постигнатото.  Praynig

# 707
Да се намери баланс между смирение и борбеност е изкуство, за това се надявам, че колкото по-трудно човек постига мечтите си, толкова повече се наслаждава(оценява) на постигнатото.  Praynig
Когато се сдобиеш с тийнейджър, понякога ще забравяш да му се наслаждаваш.  #Cussing out #2gunfire
Шегувам се, разбира се. Да, имах много периоди на отчаяние през 10-те години "възпроизводство", много въпроси останаха без отговори и до ден днешен. Важното е да не се губи вяра.
Никога няма да се изморя да препоръчвам тази книга, която може да се поръча по амазон и която обяснява подробно всички варианти на проблеми и възможните решения: http://www.babyfriendlybook.com/. На мен много ми помогна. На английски е.

# 708
Включвам се, за да изкажа изключително разочарование от АГ отделението във Втора градска и конкретно д-р Джеджева. Не се доверявайте на тази жена!
След направено абразио /мисед/, получих усложнения заради остатъци в матката и вместо да мине тази гадост и мъка по загубата, не свършват притесненията и ядовете!
След абразиото останах според изискванията по каса два дни в отделението и през целия ден след интервенцията Нито едно медицинско лице не влезе в стаята /нито визитация, нито дежурен, да не говорим да попита как съм/.

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 09:06 от runbabyrun

# 709
Подай оплакване към НЗОК има горещи телефони.

# 710
Здравейте момичета,
Аз съм почти на 30 години и се опитваме със съпругът ми да имаме детенце от 2013 година юли месец.Миналата година се получи,но за съжаление в 8гс се оказа кухо яйце и ме кюртрираха.Тази година месец май видях отново двете чертички,но за кратко.В 5гс и 4д.прокървих и ми казаха ,че пак е кухо яйце.Сега чакам хистологията за да видим редултата.В началото на бременността имаше полажителни тестове и бчхг 1099 но не го виждаха в матката.След 4 дни когато се беше повишило бчхг го видяха.Казаха ми ,че явно е било късна овулация.Имах реки зацапвания за аколо 3 дни и после спираха.Но последният път не спря.Във вторник пуснах изследване за тромбофилия  и сега чакам редултат Може ли нящой да ми дасе съвет какво да направя още ката изследване и дали някой е имал такъв проблем.Много към изплашена и отчаяна.Нямам деца до сега.

# 711
Много съжалявам за загубите. Знам колко боли и колко тежко се преживява. Аз съм на 28 и миналата година имах две неуспешни бременностти.
Но не се отчайвай и не се предавай духом, колкото и да е трудно.
Изследванията, които аз си правих са:
-Щитовидна жлеза (ТСХ, Ф3, Ф4, антитела ТАТ и МАТ)
- Кариотипен анализ на двамата родители
- Имунологични изследвания (НК клетки, Крос Мач тест)
- Анти-фосфолипидни антитела
- Изследвания за тромбофилия 
Бъди силна Simple Smile

# 712
  • София
Много съжалявам за загубите. Знам колко боли и колко тежко се преживява. Аз съм на 28 и миналата година имах две неуспешни бременностти.
Но не се отчайвай и не се предавай духом, колкото и да е трудно.
Изследванията, които аз си правих са:
-Щитовидна жлеза (ТСХ, Ф3, Ф4, антитела ТАТ и МАТ)
- Кариотипен анализ на двамата родители
- Имунологични изследвания (НК клетки, Крос Мач тест)
- Анти-фосфолипидни антитела
- Изследвания за тромбофилия 
Бъди силна Simple Smile
Какво излезна от изследванията ти?Каква е причината за загубите,разбра ли се?

# 713
При мен не излезе никакъв проблем.

# 714
За тромбофилия пуснах във вторник и чакам резултата.Щитовидната съм я изследвала още 2014,но пак ще я пусна заедно със половите.Спермограмата сме решили да я пъвгърим още веднъж.Правила съм и цветна снимка.Благодаря за съветите.Ще направя и другите изследвания.
Хистологията ще е гатова в понеделник,но миналата година нищо не показа.

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 13:06 от SRD

# 715
Щитовидната жлеза пак я изследвай. И после и по време на бременност пак се изследва.

# 716
Благодаря tommi. Надявам се , че при теб всичко наред .

# 717
SRD,  има една друга тема, където по-често се пише относно тези въпроси. Заповядай в нея
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=922241.345

# 718
Момичета,никой не е застрахован от лошото.То идва с и без причина.Има вътрешни и външни фактори.
Аз преживях загуба съвсем скоро.Бях бременна в 12-та седмица и спонтанен аборт прекрати бременността ми.Сега след първа М се успокоих малко.Но винаги ще остане страха от нова загуба.Мислим да изчакаме още една М и ще започнем да си правим друго бебе.
Момичета,мислете позитивно и не се отказвайте,защото резултата си заслужава!Знам,защото имам едно момченце.
Четете по-малко лоши неща и не си преписвайте всяко лошо преживяване от другите на себе си.!Всяка жена си има собствени причини и обстоятелства.Всяка бременност е индивидуална.
Разликата между синът ми и последната ми бременност е 16 години и е така силно искано бебето,което загубих,но отчаянието няма да доведе до положителни резултати.
Борете се за правото си да бъдете родители,но не изпадайте в крайности,защото понякога е Божа работа кога трябва и дали трябва...
Желая болката на всяка една тук да се стопи с радостта,че ще става майка.Успех! Hug

# 719
Здравейте момичета,
Излязоха ми изследваниата за тромбофилия-няма проблем.NK клетки като процент ок ,като абс.общ брой леко завишени-232 е горна граница при мен са 255.Антителата са ок.Пуснахме този път разширена спермограма с ДНК на мъжа ми и излезе олигоастенотератзооспермия и слабо завишен HDS индекс на фрагментация <25 ,а при него е 26.81.Моля,за съвет ако някой се е сблъсквал с такъв проблем.Остана да направим и кариотип.

Общи условия

Активация на акаунт