Срок на годност на каучукови биберони?

• 1 471
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейти,мами!
Имам 2 чисто нови каучукови биберони на Чико / запечатани са/ и на опаковките пише, че са произведени през 2011г. Според вас безопасни ли са за ползване от новородено или да ги изхвърля?
Също така имам и 2 чисто нови шишета на Авент, които съм купувала преди 4 години /2010/, те са със силиконови биберони. Не знам кога са произведени, но мисля, че би трябвало да стават за ползване.
Ще съм благодарна, ако споделите мнения!

# 1
Здравейти,мами!
Имам 2 чисто нови каучукови биберони на Чико / запечатани са/ и на опаковките пише, че са произведени през 2011г. Според вас безопасни ли са за ползване от новородено или да ги изхвърля?
Също така имам и 2 чисто нови шишета на Авент, които съм купувала преди 4 години /2010/, те са със силиконови биберони. Не знам кога са произведени, но мисля, че би трябвало да стават за ползване.
Ще съм благодарна, ако споделите мнения!
Каучуковите биберони категорично имат срок на годност. Търси някъде по опаковката, трябва да пише. Възможно е да е под формата на някакъв код, но трябва да има. И вероятността да са с изтекъл срок е голяма. Аз бих ги хвърлила без да ги мисля. С кратко замисляне бих хвърлила и неползваните шишета, освен ако не са стъклени, но предполагам за пластмасови говориш. Силиконовите биби - също.  Или поне нищо от тях не бих ползвала за новородено.

# 2
Нищо им няма, нито на шишетата, нито на силиконовите биби.
Латексовите биберони - отваряш и пипаш, ако лепнат и след измиването - хвърляш.

Общи условия

Активация на акаунт