Най-после да си купя свестни препарати за чистене-8

• 102 631
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
....само внимавайте от толкова химикали да не се сдобиете с петно на дивана от обезцветяване!  Peace

# 91
  • София
Благодаря за полезните съвети, момичета! Ще пробвам всичко, което ми препоръчахте и ще пиша.  bouquet

# 92
Задължително кажи какви са резултатите Simple Smile

# 93
  • Stuck in a moment
Здравейте!
Минах да прочета няколко странички назад, но не видях да сте коментирали чистене на прозорци Simple Smile
Та въпросът ми е можете ли да ми препоръчате изпитани препарати за чистене на прозорци след ремонт? И гъба или плат с по-груба повърхност, която обаче да не дере стъклото при чистене.
Благодаря Simple Smile

# 94
  • Пловдив
Да похваля тези два препарата от ДМ
за фурна
Скрит текст:

този се води универсален, аз го хваля против котления камък
Скрит текст:

обезмаслителя на Меглио
Скрит текст:

# 95
Имам и аз въпрос към вас. Купих си вчера pulirapid, че и голямата опаковка, розовият, тъй като прочетох много добри отзиви от вас за него. Днес обмислям почистване с него, но преди да започна искам малко мнения как го ползвате вие, защото съсипах вече чисто новите смесители на банята с един препарат и сега ме е страх да не повредя и плочките. Фугите по пода би трябвало да са черни, но стоят сякаш има цимент по тях, такъв цвят. По стените си стоят бели и черни, както трябва да са, но пък на места фугина се е наместил върху плочките и не мога да го изчистя, а банята е само на месец. Та въпросът ми е дали да го ползвам разреден във вода да намажа плочките да ги изполея или не разреден и върху смесителите как да процедирам?

# 96
Полирапида, не се разрежда, дори и твърде течен. Безопасен е  за смесителите, няма да почернеят, за това е и по-скъп. Има и по-ефикасни и по-евтини, но от тях ще ти се развалят. Позлвай с ръкавици, поливай направо или или с гъба, но да е напоена само с него нанасяй. На места, където е налоено може да се наложи повторно нанасяне, но ти каза че баня ти е нова и няма да има нужда. Фугина по плочиките четка ще махнеш, Полирапида чисти основно варовика.

# 97
  • София
Да похваля тези два препарата от ДМ
обезмаслителя на Меглио
Скрит текст:
Подкрепям с две ръце Меглиото - вкъщи само дето не го пия Simple Smile, чисти всичко безотказно!

# 98
Не съм го отворила дори още, но на етикета четох за разреждане за различните повърхности. Ще го пробвам не разреден на малък участък, водата е варовикова, но все още нямам наслоявания по плочките. Но по смесителите е чудо, изчиствам ги пусна ли водата да си измия ръцете, попаднала капка и като изсъхне дава илюзия, че не е нов смесителя ми поне на няколко годинки.

# 99
Разора са направили спрей и са кухня и за баня. Скоро вземах пак Полирапид и по грешка Разор за кухня. Май съм си достатъчно доволана от Разора, а за цената си особено конкуренция няма.

# 100
  • оттам, откъдето започва България
Не съм го отворила дори още, но на етикета четох за разреждане за различните повърхности. Ще го пробвам не разреден на малък участък, водата е варовикова, но все още нямам наслоявания по плочките. Но по смесителите е чудо, изчиствам ги пусна ли водата да си измия ръцете, попаднала капка и като изсъхне дава илюзия, че не е нов смесителя ми поне на няколко годинки.
И при мен са така смесителите, а и стъклената мивка и затова след всяко мокрене обирам с попивателна кърпа.  clean

# 101
Определено нямам времето и нервите да попивам след всяко пускане. Единствено наскоро щяха да ни идват на гости едни приятели да се видим и да видят банята, че те ни препоръчаха майстора. Та тогава ги избърсах 2,3 след като приятеля ми ги ползва и му забраних да си мие ръцете в банята, докато не дойдат гостите.  Joy 

# 102
Едно въпросче и от мен Simple Smile
Местихме един хладилник днес и под него върху плочките намерихме доста ръжда.
Пробвах да чистя с препарат за почивстване за теракот, но не стана. Да ми препоръчате нещо?
Аз съм много доволна от Саво за почивстване на фугите, дали ако сложа върху плочките да постои ще помогне..дали няма да излющи или повреди самата плочка?

# 103
Едно въпросче и от мен Simple Smile
Местихме един хладилник днес и под него върху плочките намерихме доста ръжда.
Пробвах да чистя с препарат за почивстване за теракот, но не стана. Да ми препоръчате нещо?
Аз съм много доволна от Саво за почивстване на фугите, дали ако сложа върху плочките да постои ще помогне..дали няма да излющи или повреди самата плочка?
С Cillit Bang ще се изчисти ръждата:

Скрит текст:

Този, който е на снимката - той е с киселини и чисти ръжда. Другия е с хлор и той е за дезинфекция и против мухъл, така че няма да свърши работа в случая, а третия вид Cillit е обезмаслител и той няма да ти свърши работа.
Иначе от Savo против мухъл нищо няма да им стане на плочките предполагам, но и едва ли ще помогне.

Medix Razor гела също би трябвало да свърши работа, и той е с киселини.

# 104
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Като купихме апартамента в банята имаше на плочките една ръжда стояла с години.Търках с каквото се сетиш и продължаваше да стои.
Единственото, с което се махна беше този гел на Бреф (оранжевия), които е точно за ръжда и петна:

Общи условия

Активация на акаунт