Най-после да си купя свестни препарати за чистене-8

• 99 898
  • 769
  •   2
Отговори
# 675
  • Русе
И аз имам проблем с фугите в кухнята, само че с побеляване. Правихме ремонт и от латекса и прах побеляха, трябва да са тъмнокафяви. Мих с безброй препарати, киснах с кислол, търках с телчета, с гъба, няма ефект...дори повече побеляват от някои препарати.

http://prikachi.com/images.php?images/674/8275674a.jpg

Моля за предложения, не държа да е безвредно.
Пробва ли с вода+оцет?

# 676
  • София
viki_1974, не съм пробвала. След като с толкова силни препарати не се маха, смяташ ли, че ще има ефект?

# 677
  • Пловдив
Аз пък се чудя с какво да си чистя плота зад котлона newsm78 От същия мателиал ми е като основния плот в кухнята.Имитира дъб...с някакво покритие,ама не знам как се казва.И като пръска забърсвам,ама станаха едни търкала Mr. Green Stop Няма оправия...Пробвах с обезмаслител-цъ...с Медикс за мебели-пак не става... Crossing Arms
Обезмаслител не помогна newsm78
Циф пробвай
Ами да опитам,ама ме е страх да не станат по-големи търкала,че отстрани се забелязва ooooh!

Обезмаслителят беше някакъв обикновен...

# 678
 Препоръчвам ти този
Скрит текст:
.
 Ползам го и срещу петна по дрехи .
Скрит текст:
От супермаркет съм го купила .

# 679
  • оттам, откъдето започва България
Съсипах бяла фланелка със зеленило от домати, слагах вениш и в пералнята все едно не е прана , давайте съвети , моля, много е май ще я хвърлям, благодаря предварително Hug Hug Hug
Аз без предварително третиране си изпрах белите дънки точно от зеленило от домати, щото се правих на селскостопански труженик. Бяха преседяли два дни, но се изпраха с прах Формил на 50 градуса.

# 680
Благодаря момичета и аз се правих на такъв труженик, ще ползвам съветите ви, но този прах не го знам, къде го има newsm78

# 681
Благодаря момичета и аз се правих на такъв труженик, ще ползвам съветите ви, но този прах не го знам, къде го има newsm78
В Лидл

# 682
  • Пловдив
Peace в Лидл  Hug

# 683
  • Русе
viki_1974, не съм пробвала. След като с толкова силни препарати не се маха, смяташ ли, че ще има ефект?
Вар и хоросан съм чистила с оцет. Мисля, че и за латекса ще помогне. Миналата година чистих дограмата след „обръщането” на прозорците. Дограмата ми е цвят венге. Ако искаш пробвай само с оцет. С едно избърсване обаче едва ли ще се изчисти, ще трябва 2-3 пъти.
Аз с чистене на латекс не съм имала проблем. Когато си купихме апартамента(ново строиелство), майсторите бяха боядисвали стените, редом с ключове и контакти и поне 2-3 ръце латекс бяха „ударили”. С вода се измиха/изтриха без проблем.
Сещам се, че и мокри кърпички могат да помогнат.

# 684
 Или тези
Скрит текст:

# 685
  • София
viki_1974, вчера сипах оцет /имах само балсамов/, без да го разреждам, на две плочки.Покисна се доста време, изтърках с гъбичка и няма промяна.

Дограмата я бях облепила с хартиено тиксо, но на места също имаше цапнато с латекс и се изчисти, и нашата е в кафяво и много си личеше. А фугите като че ли са поели и просто са се пребоядисали. Ще пробвам няколко пъти с обикновен оцет, дано поне малко се поизчисти. Иначе си мисля за префугиране, да се изстържат тези и да се фугира наново, ама не зная дали това е възможно.

# 686
Слушай сега, това във фугите не е латекс, те просто са си сменили цвета побелели са щом си ползвала кислол, от него е. Латекса се мие с вода. Кислола е много агресивен препеарат и е свършил тази работа , той разяжда фугите, аз в моята баня с него си съсипах и батерийте на душа и мивката. Можеш да префугираш само отгоре и да не ги стържеш, опитай ако става, но трябва предварително да са мокри, то си пише на фугина. успех ти пожелавам. Не се мъчи повече и не ги чисти, те са си сменили цвета, не от латекса и праха, а от препаратите, поне според мен де и оцета ги обезцветява.

# 687
  • Бургас
Аз пък се чудя с какво да си чистя плота зад котлона newsm78 От същия мателиал ми е като основния плот в кухнята.Имитира дъб...с някакво покритие,ама не знам как се казва.И като пръска забърсвам,ама станаха едни търкала Mr. Green Stop Няма оправия...Пробвах с обезмаслител-цъ...с Медикс за мебели-пак не става... Crossing Arms
Обезмаслител не помогна newsm78
Циф пробвай
Ами да опитам,ама ме е страх да не станат по-големи търкала,че отстрани се забелязва ooooh!

Обезмаслителят беше някакъв обикновен...

Да споделя и аз - и нашия гръб зад котлоните е като на основния плот. Чистя го с препарат за фурна - под формата на спрей. Ползвала съм различни видове - няма търкане, пръскаш-изчакваш-забърсваш.
Също така с него си почиствам и щорите в кухнята - те са алуминиеви и по тях също се получават наслагвания.
И плота, и щорите стават като нови.

# 688
  • София
Слушай сега, това във фугите не е латекс, те просто са си сменили цвета побелели са щом си ползвала кислол, от него е. Латекса се мие с вода. Кислола е много агресивен препеарат и е свършил тази работа , той разяжда фугите, аз в моята баня с него си съсипах и батерийте на душа и мивката. Можеш да префугираш само отгоре и да не ги стържеш, опитай ако става, но трябва предварително да са мокри, то си пише на фугина. успех ти пожелавам. Не се мъчи повече и не ги чисти, те са си сменили цвета, не от латекса и праха, а от препаратите, поне според мен де и оцета ги обезцветява.

Много полезно мнение. Наистина са точно като преоцветени и, след всички опити, интуицията ми подсказва, че никога няма да се изчистят. Затова и се насочих към фугиране наново. Благодаря ти.

# 689

Да споделя и аз - и нашия гръб зад котлоните е като на основния плот. Чистя го с препарат за фурна - под формата на спрей. Ползвала съм различни видове - няма търкане, пръскаш-изчакваш-забърсваш.
Кои са тези препарати? Ако може марка и къде да купя. Търся нещо за гърба зад котлоните и да е на приципа пръскам-избърсвам, че ми писна да ми се чупят ноктите Laughing

Общи условия

Активация на акаунт