В момента чета ... 33

• 50 581
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Прочетох "Пентаграма" на Ю Несбьо - 4/5 й дадох в ГР.
Хареса ми  Peace

Започнах "Океанът в края на пътя" на Нийл Геймън.
Скрит текст:

# 586
  • Ямбол
Започнах "Парижкият апартамент" - подарък от Септемврийската игра Peace

# 587

Ще може ли мнение? Не знам защо си мисля, че е чиклит.

# 588
Не си далече от истината.  Wink

# 589
Не си далече от истината.  Wink

Значи ще го заобиколя.  Thinking

# 590
  • Belgium

Иначе, в момента чета "Вечерята" на Херман Кох.

Може ли отзив като я приключиш?  Laughing

Отвсякъде ме залива реклама на това чудо, поне да знам стурва ли си.

# 591

Ще може ли мнение? Не знам защо си мисля, че е чиклит.

Не бих се съгласила с Нези  Peace Хич не ми прилича на чиклит, а съм прочела достатъчно от жанра. Нито пък е любовен роман. Вярно не е някакъв шедьовър, така и не се изясни (поне за мен) какво ще прави Април с живота си, но за мен беше много приятна книжка.

# 592
  • София
Парижкият апартамент и аз я започвах,но зарязах по средата.Нещо ми липсваше интригата.Не мога да определя.
Започнах
съвсем в началото съм.Кримка.Чела съм и Изгорени мостове от същата авторка,хареса ми.

# 593
  • Най-сетне у дома

Иначе, в момента чета "Вечерята" на Херман Кох.

Може ли отзив като я приключиш?  Laughing

Отвсякъде ме залива реклама на това чудо, поне да знам стурва ли си.

Според мен е много,много добра. Особено, ако те вълнува темата за родителството, как детето се превръща в психопат и колко далеч можеш да стигнеш, за да го защитиш. Има си и слабите страни - към края авторът е загубил сили и финалът на книгата е попретупан и малко недомислен. Но иначе е рядко увлекателна и смислена, струва си да се прочете. Най-малко 4 от 5 звездички получава от мен. 

# 594
Започнах тази ,последната от трилогията,има си доста психо моменти,но много ми допада като цяло....След това ще изгледам и филмите,в които до колкото прочетох има и Бг участие...

# 595
  • Bulgaria

Може ли мнение за тази книга? Ще си я взема от библиотеката в края на седмицата
От утре започвам Една година в Прованс  Peace

# 596
След това ще изгледам и филмите,в които до колкото прочетох има и Бг участие...

Така ли? Не знаех.. Учудена съм...  Rolling Eyes

# 597
Приключих Невидимият мост на Джули Оринджър
Скрит текст:
Ами какво да кажа - изключителна книга. Авторката ме накара да съпреживея както любовните трепети на героите, така и ужаса на войната. Много силна и много тежка книга. Признавам си, просълзих се не веднъж. На моменти затварях книгата и просто се отдавах на провокираните от историята размисли.
Много е силно противопоставянето на живота преди и по време на войната. Да учиш, да се реализираш професионално, да постигаш целите си, да пътуваш, да се влюбиш и изживееш голямата любов, да пишеш, да рисуваш, да ходиш на опера и театър, да се забавляваш с приятели - как всичко това може да се превърне в мираж, особено ако си евреин по време на Втората Световна война. И колко важно е да правиш онова, което обичаш, за да оцелееш психически по време на войната, дори с риск за живота си. Голямо браво на писателката за това, че така умело е успяла да надникне в мъжката душа.
За мен тази книга е едно от големите ми попадения през годината. Смятам, че напълно си е заслужила и високата оценка в GR - https://www.goodreads.com/book/show/13644637

# 598
  • Belgium
След това ще изгледам и филмите,в които до колкото прочетох има и Бг участие...

Така ли? Не знаех.. Учудена съм...  Rolling Eyes

Да, Миж, руският психопат е поверен на български актьор, който се справя повече от добре  Laughing

# 599

Може ли мнение за тази книга? Ще си я взема от библиотеката в края на седмицата

"Невинните" за мен е много добър трилър. Ако харесваш как пише Дейвид Балдачи, няма да се разочароваш. С тази книга започва поредица с нов герой, осъвременена версия на Оливър Стоун (друг герой на Балдачи). След като я прочетеш пиши да ли ти е харесала.

Общи условия

Активация на акаунт