Ако има две черти, ЮЛЧЕ май ще бъдеш ти!!! :)

• 32 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Бени ஜ - благодаря много. Лимони ям без проблеми, за разлика от мед хихи, него не го понасям. За моя радост не е настинка, аз съм от онези странните кекави същества дето кихат от всичко /прах, полени, рязка смяна в температурата и т.н./ Ще се натъпча с лимони и дано помогне. Вече започвам да правя списък с въпросите към лекаря за прегледа на 19ти  Laughing

# 316
  • София
elio_vn по едно време си мислех, че съм луда да си правя списък, а ако кажа на ММ той ще вземе да ме обяви за чисто куку Mr. Green

Я кажи, ако не е тайна какво има за сега в списъка?

# 317
fl0ri7a - - аз сега започвам да го правя, но общо взето съм намислила следните неща:
* лек за хрема, как да лекувам алергиите
* ранна морфология - къде във Варна
* пренатест - има ли смисъл, предвид цената му
* какви изследвания и кога да ги правя - пълна кръвна картина и т.н.
* какво да ям и какво да избягвам
* заради няколко миоми, гинеколожката ме подготви за трудна бременост и имам въпроси за тях
Общо взето за сега е това, но съм сигурна, че до 19ти списъка ще набъбне  Rolling Eyes

# 318
Флоритке, ние май ще си вървим заедно Simple Smile
Кели, аз не мисля да бързам, защото се следя на частно така или иначе. ЖК 1ак края на dекември.
Бени, как те усетиха? Целия уийкенд бяхме с приятели и никой нищо не разбра  newsm78
Елио, ще изкопирам части от твоя списък  Blush

Иначе и аз се нареждам със списъка. Засега е в главата ми, обаче ако не го направя черно на бяло ще забравя половината неща. Май няма да мога да устискам до петъка и вторник ще ходя да видим точката. Нещо си ме наболява без Но-Шпа-то доста силно на моменти.

# 319
Кристалин, усетиха се, защото сме много близки и всяка седмица излизаме я на заведение, я се събираме някъде.. и си позволявам в такива случаи да пийна чаша бяло вино.. Но откакто разбрах, че съм бременна - спрях. Миналата седмица ми хвърляха странни и въпросителни погледи, но този път вече се усетиха, още повече, че избягвам да се навъртам около приятели, които пушат, дори ги моля да се преместят, а преди не ми е правило впечатление.. та затова. Simple Smile И директно ме попитаха, защото знаят, че аз няма да се разсърдя Grinning

# 320
  • София, Бургас
Момичета, аз да ви споделя, че тия дни покрай малката хванах един вирус с кашлица. Два дни компрес с извара през нощта, гаргара от клеева тинктура през деня и няколко инхалации с физологичен разтвор и съм пушка..да знаете за гърло много помага изварата и е напълно подходяща за състоянието ни Simple Smile

# 321
А, Бени, значи мене наистина няма да ме усетят, докато не им кажа  Mr. Green Никой не пуши, а ММ не пие и от както сме заедно и аз не пия  Crazy Вчера на маса от 18 човека само ние не пиехме и никой даже не ме погледна старнно или да ме загледа в корема  Laughing Честно казано сега и да ме питат, най-вероятно ще излъжа. Искам да видя сърчице и да се поуспокоя, после ще казваме  Flutter

# 322
  • София, Бургас
Момичета, прочетох няколко поста назад и научих за този пренатест. Това явно е някаква новост. Има хубави отзиви и ще питам докторката дали е надежден според нея. Вие мислите ли да го правите. Не е евтин - между 1500 и 2500 идва някъде и се чудя.. а и ако се окажа с близнаци, ще мога само пакета с трите синдрома да направя
...за пълния пакет нямало при многоплодна бременност..някой решил ли е със сигурност да го прави?

# 323
Кате, Аз бях писала точно, че съм решила да го правя. Но просто за да се презастеаховаме. Четох добри отзиви, пък и се прави в много ранна семдица, което е голям +.

# 324
  • София, Бургас
А изисква ли се предварително записване? Аз искам да го докарам до 8ма седмица поне, защото предния път бях с близнаци и там някъде едното спря развитие. Сега даже още не знам колко са и искам да съм сигурна преди теста, защото ако е едно ще искам пълния пакет..

# 325
Минимумът е 9г.с. Peace

# 326
  • морето и сините вълни :)
Влязох в нета да видя що за чудо е това "Пренатест"-останах зашеметена от цени и чудо #Crazy #Crazy #Crazy
Хептен на търговия го обърнаха.И като видях и възможност за разсрочено плащане все едно в технополис видиш ли си купуваш скъпа техника че дай тука с някоя банка за разсрочено плащане.То е ясно които има възможност прави,които няма не прави.
 Peace Peace Peace
Днеска от обяд съм си купила едно кенче бира  Mr. Green изведнъж ми хрумна че ми се допи бира,та се уредих сега за вечерта.Цигари не пуша от както знам че съм бременна (аз лично хем съм върла пушачка,хем съм върла противничка бременни да пушат),та си викам да си прасна една биричка поне Simple Smile

# 327
  • до едно тепе
За хрема хомеопатия-Еуфорбиум спрей, коризалия таблетки, цинабсин таблетки, Калиум фосфорикум-гранули. За гърло-хомеожен таблетки или Меркуриус солубилис гранули С това лекувам детето, ако не е много тежко положението, това смятам да ползвам аз, ако се наложи. Плаши ме пролетта, че тогава положението става сериозно, но ще говоря с личната, ако може да ми направи програма с хомеопатия или да ме прати на алерголог, преди да съм започнала да получавам пристъпи Rolling Eyes

# 328
За тестовете.
При положение, че Пренатест е поредният тест, който работи с проценти вероятности, ми се струва излишно да се прави просто така. Ще правя БХС заради възрастта, иначе и там ми се вижда малко безсмислено. Помня, че излизаше така, че резултатът може да е да речем едно на 1000 за едикакво си заболяване, след което те пращат на амниоцентеза, при която рискът от аборт е по-голям от този, на плода да му има нещо... На всичкото отгоре дори да покаже, че рискът е много малък, това не гарантира, че няма да има проблем. Абе изобщо една теория на вероятностите, която струва пари и най-вече притеснения. Чудя се защо изобщо са го измислили?...  newsm78

За хремите.
Миналата бременност опитах с хомеопатични, ефектът беше нулев. Tired Сега ще гледам да се пазя, защото разчитам само на мед, лимон и физиологичен разтвор за промивки.

За ЖК.
Мисля да си ходя в Щерев. Нещо им нямам доверие на държавните за такива важни неща. А що се отнася до болничните, мисля че няма никакъв проблем отсега да се излезе. Имам спомен, че четох нещо по темата в "майчинството счетоводно". Още повече, че 180-те дни са за календарна година, а ние влизаме в две такива.
Иначе, съветите на мойта док са за повече течности, плодове и зеленчуци. Да пия фолиева киселина. Да не ям сурови меса и риби (чао, любимо суши  Cry). Да не ям за двама!  Laughing И най-вече да се пазя от настинки и грип. Ако все пак ми се случи, каза в никакъв случай нурофен или друго с ибупрофен, може евентуално парацетамол или аспирин протект, но най-добре да й се обадя.

# 329
  • Paris, France
По повод тестовете - и аз си мисля, че е безсмислено, защото колкото и малък шанс да покажат резултатите, шансът си остава там и може точно това 1 на 100 000 да е вашият случай... Според мен цялата работа се прави за пари. Кой знае колко още тестове ще измислят! Човек да има излишни пари - да ги дава, после още една камара изследвания, "за всеки случай", които те водят до още по-несигурен резултат, след това ходиш на допълнителни прегледи, за второ, трето, пето мнение, при кой от кой по-голямо светило... Плащаш си за избор на екип, плащаш си като за хотел, отделно си плащаш, ако искаш бащата да присъства, плащаш си за упойка, абе плащаш като поп и накрая като родиш, те питат "а стволови клетки ще запазвате ли?"  И айде, още някоя и друга хилядарка...  #Crazy Stop
За настинките - няма такава досада! С първата бременност се разболях два пъти в рамките на три месеца, и двата пъти се стигна до антибиотик, много зле беше. Всичко е свързано с падането на имунитета и хващаме де що има вирус във въздуха. Simple Smile Очаквам включване и аз, но засега съм добре.
Или., и аз съм луда на тема суши, обаче си го правя вкъщи и вместо сурова риба, ползвам пушена. Мисля, че в малки количества не е чак толкова опасно. Може да импровизираш и с други неща, аз съм пробвала да правя суши с пилешко (готвено, разбира се) и стана супер, та нищо не е загубено Wink

Общи условия

Активация на акаунт