Искам да кажа ... (5)

• 36 866
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
И пелте от дюли за кашлица, гърло.
   chef Става ли с домашно сладко от дюли? Защото правя страхотно.

# 481
  • София
Даже не дюли, ами семките им се варят. Бях го забравила, наистина е ефикасно.

Мукоплант-а за какъв вид кашлица е?

# 482
Да, семките на дюлите са ефикасни за кашлицата!

# 483
Мукоплант има и за дразнеща -нарича се лека нощ и
за влажна кащлица също има -два вида е .
Също така помага и при остри възпаления на дихателните пътища .

# 484
И пелте от дюли за кашлица, гърло.

Да! Или огризки от дюли, заедно със семките се варят на чай, баба ми много ни вареше такъв чай. Ма да знаете, че запича.

# 485
  • София
Ооо, ама аз пелте от дюли имам от свекърва ми! Ще направя и чай от липа и отделно отварата от шипка с лимоните. Това ми се вижда най-лесно засега Simple Smile
Благодаря на всички  Hug

# 486
  • София
И още нещо много хубаво за кашлица, което правя вкъщи. Равни части мед, зехтин и ракия. Ако е за деца - ракията не повече от половин лъжичка, колкото да загрява. Това си го разджурквам в една чашка и им бутам по половин чаена лъжичка през 1-2 часа. Много е хубаво и за вечер, защото успокоява кашлицата и заспиват по-лесно. Алкохолът не е страшен, разпределено за целия ден, става колкото да изпият една боза.

Тази тема стана като "домашен лекар" Laughing

# 487
Да, пелтето се прави от семките на дюлите, с огризките. Някакви други въпроси да имате към баба ви НиноТино, болниците ми?

ЧЕСЪН!

# 488
Баба ми прави два сиропа за кашлица, които не мисля, че биха навредили, но са гадни на вкус. Единия - режеш лук и го посипваш с мед, оставяш в стъклен или порцеланов съд и лука пуска сок.

И баба ми го правеше, но с небетшекер, не с мед. Действаше.

# 489
Как така дюлата на петле? Че пък и огризана? Във формата на петле ли?Нищо не разбрах.Аз дълбая черна ряпа във формата на купичка и мажа с мед- в" купичката" се събира сок.

# 490
Пелте е малко по-различно от петле Simple Smile

# 491
# 492
 Joyако е по-гъсто може и петле да си направиш и да си го смучеш. Няма оздравяване ей, обаче и апетитът как не ми секна грам бе, нали уж съм болна Close

# 493
Пелте, не петле. Май е нещо като сладко, за пръв път чувам и аз.
Баба ми вари праз лук и пие против кашлица.
Освен чесън, и в кивито има доста витамини. Peace
Нито сиропи пия аз, нито хапчета. Ако тръгна нещо да се разболявам пия греяна ракия с мед и чер пипер или червено греяно вино с пипер. Пресича на момента. И вечер краката в гореща вода с морска сол и вълнени чорапи.

# 494
О!
Не я бях чувала тази дума.

Общи условия

Активация на акаунт