Искам да кажа ... (5)

• 36 860
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Янечек, аз имам простичко желание - да лекувам честата хрема при дъщеря ми, която се явява вследствие от наличието на трета сливица. А третата сливица беше извадена, но направи рецидив 6 месеца след операцията. Засега съм стигнала до извода, че колкото по щадящо се третира въпросната хрема, толкова по-бързо спира. Обаче бих искала някакво по-трайно лечение, а не да съм в постоянна борба със сополите и запушения нос.

# 151
Янечек, аз съм на принципа, когато мога с хомеопатия да излекувам детето си, защо да го тъпча с АБ. Ако е нужно вкарвам тежката артилерия с конвенционалната медицина.

# 152
Тони, пробвайте пък, ако видиш, че не става, няма да я водиш повече. Години наред лекувах голямото си дете с хомеопатия, докато един ден осъзнах, че то се е оправило, защото съм му дава шанс да се пребори без лекарства, а хомеопатията просто ми е давала спокойствие, че не съм оставила детето без лечение. Сега щеше да е поредният астматик с диабет и наднормено тегло, каквито са връстниците му, израснали на сингулер и вентолин. Ама не е благодарение на хомеопатията.
пп: АБ не давам, не знам защо като не е хомеопатия, то е тъпкане с лекарства.

# 153
  • София
Аз също бях от върлите противници на хомеопатията. Пробвахме при една лекарка, уж позната-абсолютно никакъв ефект. Но преди 2 години след като голямата се завъртя в един омагьосан кръг АБ, хрема, кашлица, АБ потърсихме много препоръчан лекар и направо съм шокирана от резултата. Вече 2 години децата не са пили АБ, на голямата спасихме сливиците от вадене, до което почти беше стигнала, малкият правеше едни чести коремни неразположения, които диагностицир от какво са предизвикани и съответно им се повлия положително. А с това плащане за консултация по телефона, направо ме разбихте. За мен диагноза и лечение по телефона е несериозно. Но аз имам много твърда теория, че хомеопатията е ефективна при деца. При възрастни-не. И то не при такива тежки заболявания, каквито изреди Янечек.

# 154
  • Пловдив
пп: АБ не давам, не знам защо като не е хомеопатия, то е тъпкане с лекарства.
Точно така. Аз не вярвам в хомеопатията, но съм много ... консервативна относно лекарствата. Избягвам да давам сиропи и хапчета за всяко прокашляне. Антибиотик само ако работата е много на зле. Едното ми дете не е пило никога антибиотик, не се е налагало.

# 155
  • Луната ни пази
И аз съм пробвала върху себе си хомеопатия, но не действа. И как да действа, като малка съм претъпкана с антибиотици. На година правех по 4-5 гнойни ангини. На 13-14 години сама се диагностицирах вече, срещу огледалото (това не значи, че не съм ходела на доктор Simple Smile ). Сега само карам малкото да застане срещу мен и да ми изпее песен и червеното гърло ми е ясно. Но, както писах по- горе, все по- рядко и по-  рядко се случва. И като казвам рядко, наистина имам предвид на година, година и половина. Аз преди да се консултирам по телефона, ходя за диагноза при педиатър. Няма как да пътувам 250- 300 км до Пловдив за рецепта. За консултация по телефона никога не са ми взимали пари, а за контролните прегледи взимам направление от ЛЛ за педиатър.

# 156
е, то и моето за 14 години не е пило антибиотик, но явно не му се е наложило. Аз случих на ГП и го чакахме до последно, а и аз и вярвах.

# 157
  • Пловдив
е, то и моето за 14 години не е пило антибиотик, но явно не му се е наложило. Аз случих на ГП и го чакахме до последно, а и аз и вярвах.
Именно. И хомеопатия не е нужна.

# 158
  • София
Шагиа, нямах в предвид теб за лечението по телефона.  Heart EyesПо принцип говоря. И преди време четох тема в Здравния и там момичетата обясняваха, че се обаждат, обясняват симптоми и лекарката им дава лечение. Това не го разбирам.
Отделно от темата искам да кажа, че много ме е яд на мъжа на брат ми! Егати хората, какво е това чудо само да се чудиш кой, как и за какво да използваш!!!

# 159
Аз детето не съм лекувала с хомеопатия. Но, това, което на мен ми се случи ме кара да се замисля?
И до днес нямам логично обяснение над случилото ми се.

# 160
  • До хладилника, който обичам
Хомеопатията рак може и да не лекува (моята хомеопатка например отказва изобщо да лекува онкоболни, питах я, когато имахме близък болен, защото изобщо не е пий тия хапчета и ще си по-добре - както се лекува с традиционна медицина). И ако сте се лекували при хомеопат, който ви обещава чудеса, и ви взима пари като за чудотворец, съжалявам, но това не е читав хомеопат.
Изобщо не е вярно, че хомеопатията лекува само вярващите в нея Laughing
Но естествено, който не се чувства комфортно с нея, няма нужда да я ползва. Нито има нужда да твърди уверено и категорично, че не действа, защото той така смята. Преди да попадна на сегашната ни хомеопатка, пробвах при друга, която безкрайно ме разочарова, не ми беше полезна и изобщо, ако бях останала с нея, щях да твърдя и аз, че не работи тая работа. При същата пък се лекува приятелка и е супердоволна Rolling Eyes колкото аз бях недоволна, толкова тя я харесва. Отърва се от брадавици някакви, децата лекува при нея, други членове на семейството им също.

Факт е, че действа и също така е факт, че не е панацея. Никого не агитирам в нищо,всеки си има глава на раменете да прецени кое му е в зоната на комфорта; но знам, че в нашето семейство за някои неща, за които стандартната медицина, от няколко източника-светила, ни остави и заключи "т'ва е!", хомеопатката погледна, каза, "за това не се реве" и не знам какво ни даде, не разпитвам, но е факт, че помогна. Тя също така не отрича стандартната медицина и за някои неща оставя предписаните лекарства, майка ми например се лекува с хомеопатия при нея, но взима и предписаните лекарства за кръвно. Вика на поддържащи прегледи на 40-45 дена (за който има нужда, не е задължително, може да не се ходи с месеци и години) и таксата е 5 лв/преглед. Има достатъчно пациенти до степен да не взима нови.

# 161
  • Луната ни пази
Аз и за това подчертах, че антибиотик и е предписван.

Всеки има абсолютно право да се доверява на доктор/ метод, който реши.  Hug Hug Hug И аз не си налагам мнението. Мен например много ме е яд, когато докторите тук ти изпишат антибиотик без проба, без нищо. Освен това никакви витамини, про/пре/биотици. Като не стане с първия, давай втори, трети...пети. Това за мен не е адекватна медицинска помощ. Може би тази неадекватност ни кара да прибягваме към хомеопатия.

Цвети, знам, че не визираше мен, но аз исках да си уточня Simple Smile  Peace Hug

# 162
  • Варна
Някога, когато заведох на хомеопат детето заради хранителната ѝ алергия, беше нещо като "айде и това да пробваме", защото алерголожката стигна до извода, че може би ще бъде на диета от банани и картофи доживот.
 Оправиха я за един месец.
Това беше преди години.

Искам да кажа, че вчера се забавлявах пред огледалото- научих се да си мърдам ушите. Laughing  И преди съм опитвала, с променлив успех. Досега можех само кутрето на десния крак да мърдам силно встрани, без да помръдват другите пръсти. Laughing

# 163
  • HH
Искам да кажа, че вчера се забавлявах пред огледалото- научих се да си мърдам ушите. Laughing  И преди съм опитвала, с променлив успех. Досега можех само кутрето на десния крак да мърдам силно встрани, без да помръдват другите пръсти. Laughing

Докато го четях се опитах да си помръдна кутрето. Е не стана  Joy

# 164
  • Пловдив
С тия лекарства и лечения приличаме на бабички Simple Smile Дайте да си говорим за мъже! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт