Отговори
# 555
  • Бургас
Връщаме се от преглед ( след изписването трябваше да ходим в рамките на месец на 2 прегледа). Дадаха й на капки витамин К. Качили сме добре каза. 4 100 май каза а ни изписаха 3240. Питах е за дозировката на  Аптамил , че не знам какво да гледам  кг или седмиците и че като й давам да яде след това търси пак не се чувства заситена. И каза да си ги направя на 4 лъжички и 120 мл.  ( а до момента сме на 3 л и половина 105-110 мл ). Дано има ефект и спи после като къпана. И за коликите каза и 100 вида капки да вземете може пак да няма ефект -  ще минат
И сега се чудя много за това мляко..... newsm78 да не преяде ... ама мисля че ще си покаже ако не иска вече ще го бута най малкото или повръща нали?! ooooh! ooooh! ох само го мисля

# 556
  • Бургас
някой беше писал за прескачане на хранения - няма проблем да спи , но гледай да не е повече от 6 ч вечер а през деня 5 , така ми обясни.  Разбутвай е -жал не жал и памперса ще ти е за смяна и може да се обрине нещо.

# 557
Виктороя ние също имахме едни пъпчици с бели връхчета които ту се появяваха ту изчезваха по краченцата и коремчето и казаха че е от претопляне. Сега я обличам по леко и ги няма. За излизането откакто са ни изписали от родилното все сме пи улиците Simple Smile макар и да валеше.

# 558
Еми също има бели пъпчици, но са по личицето и са още от раждането. Педиатрите в болницата казаха, че са вид комедони и сами ще минат, нищо не ги правя. Иначе аз гледам да не стои на много топло.
 За извеждането - беше на 10 дена, когато я изкарах да си свърша работа до ДКЦ-то, но тогава беше много топло. Добре й се отрази, спа през цялото време. Онзи ден за консултацията също спа, и се чувстваше добре, въпреки, че беше хладно. В неделя мисля пак да я изкараме малко.

# 559
Благодаря момичета  Hug И си помислих да не са от претопляне ама все ме е страх,че и ще и е студено и на климатик и доста облечена и завита  Embarassed сега е по-леко облечена ако не изчезнат тея дни ще я заведа при педи той да ми каже  Confused Confused
Благодаря,че споделхте  Hug

# 560
  • Бургас
Ние имаме пъпчици по лицето- под очето една и между веждите, педиатъра каза да се туширват с клечка за уши напоена със спирт но да е хубаво изцедена де. Има ефект. Това са от хормоните пъпчици.
 За обличането- с каквото си една дрешка отгоре. Примерно боди с къс ръкав и връхно-за вкъщи

# 561
Мерси, plod4etata Simple Smile
y.k., май добре си е качила бебка  Simple Smile Дано и ние като ходиме на консултация беба да е поне 4кг,тъй като за 5 дни от изписването до втората консултация беше качила 320гр. Sunglasses и си беше върнала теглото от раждането.
За излизането мисля да изчакам да стане поне на месец. Иначе си взимаме въздух по 5 мин на прозореца  Sunglasses

# 562
  • Бургас
Да за горе-долу месец е добре. Каза че сметнато по седмици е добре. Дано само не й се разшири стомахчето от това АМ че бая надувало като си на АМ само.... Ще я наблудаваме ама какво да се прави като детето е гладно!

# 563
  • Бургас
И да допълня ние като ни изписаха за 5 дни беши качила само 30-40 гр...3240 ни изписаха горе-долу 3280  показваше кантара

# 564
Някъде бях чела, че зимата бебето трябва да е с една дреха повече от нас, а лятото с една по-малко  Wink

# 565
До кога мислите да стерилизирвате шишета , биби и т.н. , ние скоро ще станем на 40 дни и се чудя до 2 месеца ли , до 6 м. ли..... ?

# 566
Здравейте, момичета!Понеже четох, че коментирате обличането, да кажа и аз какво зная. Независимо от това дали е през зимата или през лятото, бебенцата до шест месечна възраст поне трябва да са с една дрешка повече от това, с което ние сме облечени. Друг е въпроса, че всеки човек има различен праг на студено или топло. По същия начин е и с бебетата. По моя скромен опит с три бебета мога да кажа, че наистина е различно. За разлика от най-големия син, който предпочита да му е по- хладно, този бебок най- малкия ни син предпочита да му е по- топло. Така, че смятам, че като се спазва по-горното правило, а и според това как му е по- комфортно на бебето дилемата с обличането може да бъде решена.
Между другото, може да сте чували, че когато изхожданията на бебето са зелени, значи е простудено, НО това правило не важи за бебетата, които са на АМ изцяло или са дохранвани с АМ.

# 567
Току що прочетох за стерилизацията на шишетата и споделям с вас това , което ме посъветва една от най- добрите неонатоложки в България Д-р Атанасова още 2007г. с по- големия син, а и сега с най- малкия, че шишетата се мият с подходящ препарат за бебешки съдове ( аз ползвам на Бочко) и само веднъж на ден се стерилизират и според нея, а до колкото чувам и според други неонатолози стерилизацията трябва да е следната: след като бъдат измити добре с бебешкия препарат се кипва вода в един съд и след като заври се изключва и тогава се потапят шишетата и бибероните без да врат и това нещо се прави само веднъж на ден и е достатъчно. Според тези доктори стерилизаторите не са много подходящи, не зная по каква причина честно казано  Thinking

# 568
Ние като бяхме в болницата за пъпчето му миех шишетата само с Бочко и гореща вода и вдички педиатри казаха, че като си ги използва само той това е напълно достатъчно. След това спрях да стерилизирам.. Слагам само чисто новите неща. Това беше 3 седмици след раждането

# 569
Здравейте,маминки Hug

Аз да се отчета.....бях до болницата,утре пак на тонове и ехограф,че да се прецени какво ще правим.Бебата беше заспала днес,та яко ми изкара акъла ShockedДано утрешния ден е по-активна,че дигнах кръвно от притеснение  ooooh!

Останаха ли още бременни?Мен ме хванаха нервите Blushхем искам да се ражда час по-скоро ,като ви чета че всички сте се обебили,хем съм шубе и щом видя болницата само и ми идва  да избягам  с 300.....Много ми е шашаво,с мъжо за нищо се карам,а  преди малко се разревах на улицата след прегледа,защото реших,че нещо не е наред с бебчето ми ooooh! Confused Така ме е треснал хормона ,че сама не се понасям  ooooh! Mr. GreenИ ми е смешно и ми се реве Mr. Green

Лека вечер от мен   bouquet да слушкат бебоците:hug:

Общи условия

Активация на акаунт