Майчинството счетоводно-62

• 39 728
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
това е справката за осиг.доход, която излиза в сайта на нап:

Месец   Година   Вид осигурен   Дни   Дневно работно време   Отработени часове - общо   в т.ч. положен извънреден труд   Осигурителен доход (лв.)   Начислен месечен облагаем доход (лв.)
08   2012   1   23   8   0   0   470.52   0
09   2012   1   19   8   0   0   420.00   0
10   2012   1   23   8   0   0   420.00   0
11   2012   1   22   8   0   0   420.00   0
12   2012   1   18   8   0   0   420.00   0
01   2013   1   22   8   0   0   420.00   0
02   2013   1   20   8   0   0   420.00   0
03   2013   1   21   8   0   0   420.00   0
04   2013   1   22   8   0   0   0.00   0
05   2013   1   19   8   0   0   420.00   0
06   2013   1   20   8   0   0   0.00   0
07   2013   1   23   8   0   0   0.00   0
08   2013   1   22   8   0   0   0.00   0
09   2013   1   20   8   0   0   420.00   0

за същото това време обезщетението, което съм получавала е било около 700лв примерно, а дохода, от който е изчислено обезщетението е около 800лв. за съжаление не мога да копирам и справката, която излиза от нои

не знам, ама мисля, че тези нещо са направили мазало май

# 151
  • София
дохода си го гледай в сайта на нои.
има там :
Справка за осигурителен стаж и доход при пенсиониране
с този доход си изчислявам всичките обезщетения, точни излизат до стотинка.

# 152
а като съм била майчинство и после този доход, от който е изчислено обезщетението за това майчинство, той ли ще се взима предвид при изчислението на второто ми майчинство?

# 153
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
а като съм била майчинство и после този доход, от който е изчислено обезщетението за това майчинство, той ли ще се взима предвид при изчислението на второто ми майчинство?

Месеците от първата година на детето ще се вземат на база дохода, от който е изчислено обезщетението, а втората година влиза на база МРЗ

# 154
Здравейте!
Ако бъда назначена фиктивно във фирма мога ли веднага след назначаването да излезна в болничен за общо заболяване? Знам, че имам право на 180 календарни дни такъв отпуск на година. 
Другото, което искам да попитам, понеже имам решение на ТЕЛК 78% "работодателя" ми ще трябва ли да плаща някакви осигуровки (всъщност поети от мен)?
Благодаря предварително!

# 155
Да, можеш да излезеш в болничен, стига да имаш поне един "отработен" ден в тази фирма.
Въпреки че, имаш ТЕЛК се държат всички осигуровки единствено без ДОД.Ако си в постоянен болничен ще дължиш само здравните осигуровки на р-ля.

# 156
Ок, благодаря!
През последната година и половина не работя, ако ме назначат фиктивно и още на следващия ден излезна в болничен ще е добре за мен, нали така? Интересно ми е след това, като излезна в 45 дневния болничен и после обезщетението за майчинство ще трябва ли да продължа да плащам 130лв осигуровки през 2-те години на майчинството, или ще дължа само здравните?

# 157
Ок, благодаря!
През последната година и половина не работя, ако ме назначат фиктивно и още на следващия ден излезна в болничен ще е добре за мен, нали така? Интересно ми е след това, като излезна в 45 дневния болничен и после обезщетението за майчинство ще трябва ли да продължа да плащам 130лв осигуровки през 2-те години на майчинството, или ще дължа само здравните?

Ще плащаш най-малко ако излезеш в болничен и ще получаваш обезщетение от НОИ.Стига да имаш необходимия стаж.
През двете години майчинство и през периода на постоянен болничен се дължат само здравни осигуровки по 20,16лв на месец.

# 158
Момичета трябва да попълня прил.12 към чл.14 ,ал.1 за промяна в обстоятелствата. Какво точно да напиша в графата -С настоящата ДЕКЛАРИРАМ за настъпване на следните обстоятелства - примерно:детето ми ..... започва да посещава детска ясла считано от ..... Така добре ли е? И в графата ПРИЛАГАМ като доказателства следните документи - тук какво трябва да приложа?
Можеш да напишеш, че се прекратява ползването на отпуск по чл. 164 КТ.
Не е необходимо прилагането на доказателства.
Много благодаря   bouquet.

# 159
Здравейте! Въпросът ми е:
Неплатеният отпуск от 6 месеца по чл. 167а на колко части може да се вземе? И ако ползвам и 5 месеца от бащата тях неведнъж ли трябва да ги взема?
Благодаря!

# 160
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Въпросът ми е:
Неплатеният отпуск от 6 месеца по чл. 167а на колко части може да се вземе - На колкото искаш? И ако ползвам и 5 месеца от бащата тях неведнъж ли трябва да ги взема - може и на части?
Благодаря!

# 161
Момичета мога ли да бъда назначена като оперативен счетоводител на граждански договор и да съм едновременно с това и на борсата?

# 162
Паричните обезщетения при временна неработоспособност се изплащат на правоимащите лица в срок 15 работни дни от представяне на необходимите документи в съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт. Изплащането на обезщетението се извършва само по банков път. Полагащите се суми се превеждат от НОИ по декларираните от лицата лични разплащателни или спестовни безсрочни банкови сметки.

Това ясно, какво се случва, ако НОИ ми забави плащане-мога ли да ги "санкционирам" по някакъв начин, или правят каквото си искат, просто стискаш палци
от 10 дена статуса на болничния ми е "в процес на обработка", днес стават 15 дена от регистрирането му в системата /не съм сигурна дали не е занесен по-рано даже/, но превод нямам- няма как и да се случи днес, дори и днес да го наредят ще го получа в оптимистичен вариант в понеделник  Tired

# 163
Паричните обезщетения при временна неработоспособност се изплащат на правоимащите лица в срок 15 работни дни от представяне на необходимите документи в съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт. Изплащането на обезщетението се извършва само по банков път. Полагащите се суми се превеждат от НОИ по декларираните от лицата лични разплащателни или спестовни безсрочни банкови сметки.

Това ясно, какво се случва, ако НОИ ми забави плащане-мога ли да ги "санкционирам" по някакъв начин, или правят каквото си искат, просто стискаш палци
от 10 дена статуса на болничния ми е "в процес на обработка", днес стават 15 дена от регистрирането му в системата /не съм сигурна дали не е занесен по-рано даже/, но превод нямам- няма как и да се случи днес, дори и днес да го наредят ще го получа в оптимистичен вариант в понеделник  Tired

И моя болничен е внесен с дата 09.10,но още нямам плащане.Днес ми излиза ,че се обработва,но нямам дата на ведомост.Най-рано във вторник ще има пари,защото НОИ изплаща само вторник и четвъртък.

# 164
  • София
mini_79 , може да пуснеш жалба, много бързо реагират.
15 дни са работни, не календарни.
но понякога и тях надвишават, на мен ми се случи в най-безпаричния период, оказа се че правили не знам си какви проверки на случайни хора, имах "късмета" да съм сред тях, месец два след раждането, не можех и да ходя да проверявам.

Общи условия

Активация на акаунт