Майчинството счетоводно-62

• 39 731
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
имам пак въпрос- когато имаме болнични без прекъсване, но с различна диагноза вторият болничен продължение на първия или се води първичен, щом диагнозата е различна
обяснявам- имам 3 дни за гледане на дете с диагноза остър назофарингит и без прекъсване започва следващия болничен, за общо заболяване- диагноза заплашващ аборт?

# 376
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте имам два въпроса:
1. Болничния за отглеждане на дете ми е от 16.09.14г. до 20.11.2014г. Изплатена ми е частта от септември и октомври, кога мога да очаквам да се плати ноември. В страницата на НОИ тази част от болничния не е упомената. Дните до края на ноември ще ми се изплатят като майчинство предполагам през декември?
2. Подобен въпрос вече получи отговор, но аз ще задам моя вариант. Бащата на детето го е припознал, двамата живеем заедно и, за да ползваме полагащите се дни на бащата за помощ в отглеждането на малко дете подадохме декларация, че сме едно домакинство. Сега ако искам да подам документи за получаване на детски надбавки необходимо ли е да посоча и неговия доход, след като вече сме декларирали, че сме едно домакинство. В случай, че не декларирам неговия доход възможно ли е да получа някакъв вид санкция?

# 377
  • София-Младост
silvia45
1. Ноември през декември...това третият изравнителен болничен ли е?
2. Не, не се декларира неговият доход.

# 378
  • Пловдив
имам пак въпрос- когато имаме болнични без прекъсване, но с различна диагноза вторият болничен продължение на първия или се води първичен, щом диагнозата е различна
обяснявам- имам 3 дни за гледане на дете с диагноза остър назофарингит и без прекъсване започва следващия болничен, за общо заболяване- диагноза заплашващ аборт?

Щом няма прекъсване вторият е продължение.Погледни ги,то си пише

# 379
  • Plovdiv, Bulgaria
silvia45
1. Ноември през декември...това третият изравнителен болничен ли е?
2. Не, не се декларира неговият доход.

Да това е третия изравнителен болничен. Досега са ми изплатили по него 33 работни дни и остават още 17 раб.дни през ноември. Благодаря за отговора, аз явно съм се заблудила нещо, очаквах че тези останали 17 дни ще ми ги изплатят до края на ноември. Водих се от факта, че през септември имах десет работни дни по втория болничен и ми ги изпатиха до края на септември.

# 380
Здравейте момичета, декември месец ми приключва втората година отпуск за отглеждане на дете. Значи въпросът ми е следният - няма да се връщам на работа, трябва ли да уведомя по рано работодателя за това, някакви документи гласят ли се, ще имам ли срок в който трябва да се регистрирам в бюрото по труда. И накрая като подавам документи за детски надбавки, ще ми трябва ли и декларация за доходи от работодателя? Благодаря!

# 381
  • Пловдив
Здравейте момичета, декември месец ми приключва втората година отпуск за отглеждане на дете. Значи въпросът ми е следният - няма да се връщам на работа, трябва ли да уведомя по рано работодателя за това да,имаш си срок на предизвестие,посочен в договора, някакви документи гласят ли се молба за напускане трябва да попълниш , ще имам ли срок в който трябва да се регистрирам в бюрото по труда. 7 дни от прекратяването на договора,в НОИ до 3 месеца И накрая като подавам документи за детски надбавки, ще ми трябва ли и декларация за доходи от работодателя? да,вземи си служебна бележка за доходите Благодаря!

# 382
Благодаря ти, Елфи!

# 383
Привет!
Бих искала да попитам следното:  предстои ми раждане,понеже съм безработна ще ме назначат в една фирма за стаж и да получавам майчинство. Ще ме осигуряват на 700лв. Може ли някой да ми каже каква е сумата за пълните осигуровки(от работник+служите) защото по калкулатор ми излиза едно,а ми казват друга сума.

# 384
  • София-Младост
Привет!
Бих искала да попитам следното:  предстои ми раждане,понеже съм безработна ще ме назначат в една фирма за стаж и да получавам майчинство. Ще ме осигуряват на 700лв. Може ли някой да ми каже каква е сумата за пълните осигуровки(от работник+служите) защото по калкулатор ми излиза едно,а ми казват друга сума.
А защо на такава висока сума? При положение, че обезщетението се смята на база 18 месеца назад, преценете дали просто сумата да не е около МРЗ.
За сметките:
http://www.kik-info.com/calculators/payroll.php

# 385
  • Бургас
Е ако й предстрои раждане, нали като роди се плащат само здравните осигуровки от работодателя. Т.е. ако човек се запише малко преди 45-дневния болничен, какво значение има сумата,на която те осигуряват>

# 386
  • София-Младост
Е ако й предстрои раждане, нали като роди се плащат само здравните осигуровки от работодателя. Т.е. ако човек се запише малко преди 45-дневния болничен, какво значение има сумата,на която те осигуряват>
Няма значение, но после когато се стигне до прекратяване и се наложи да се начисли фиктивно неизползван платен отпуск и данък сумата се оказва от голямо значение.

# 387
Може ли малко пояснение относно това за неизползвания отпуск и данък... Тогава трябва да плащам нещо ли?

# 388
  • София-Младост
Може ли малко пояснение относно това за неизползвания отпуск и данък... Тогава трябва да плащам нещо ли?
За двете години отпуск и майчинство имате право на платен отпуск, вие не го ползвате, той се натрупва, прекратявате ТД, ф-та е длъжна да ви го "изплати". На тази сума се удържа данък 10%.

# 389
Ясно. Благодаря много.

Общи условия

Активация на акаунт