Майчинството счетоводно-62

• 39 726
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • София-Младост
Изгубила съм си кода за достъп в сайта на Нои? Нов ли трябва да се издаде.

Колко дни след издаване на болничния, се представя на работодателя?

Вероятно нов, което е свързано с ходене отново до тях Sad Не съм виждала опция да ти го изпратя на мейл примерно, но звънни и порвери.
Принципно до 2дни, при невъзможност поне нека бъде уведомен.

# 76
могат ли да те уволнят, за това, че не си ги уведомил?
имат ли такова законово право?

# 77
  • София-Младост
могат ли да те уволнят, за това, че не си ги уведомил?
имат ли такова законово право?
А можеш ли да отсъстваш без да знаят? иначе могат за неявяване на работа повече от три дни...без основание разбира се

# 78
ако основанието е болничен, който не съм представила или пък това, че не съм се обадила на шефа, а само на някоя колежка да каже там?

# 79
  • София-Младост
ако основанието е болничен, който не съм представила или пък това, че не съм се обадила на шефа, а само на някоя колежка да каже там?

Би могло, но оставам с впечатление, че не си в особено добри отношения с шефа вероятно. Според мен лично да бъдат уведомени, по тел. е по-добрият вариант, отколкото колежкат. Отдено може да изпратиш някой да занесе болничният.

# 80
Здравейте!

Взех си ПИК от НОИ, не нещо не схващам. Според справката трябва да ми е изплатен болничния ли ? А нямам превод по сметката.

Ето това ми излиза

Скрит текст:

# 81
  • София-Младост
Здравейте!

Взех си ПИК от НОИ, не нещо не схващам. Според справката трябва да ми е изплатен болничния ли ? А нямам превод по сметката.

Ето това ми излиза

Скрит текст:
Дата на ведомостта 23.10., т.е. утре ще ти бъдат преведени.

# 82
Ала-Бала, благодаря ти! И аз първо така помислих, но има и колонка Изплатено и затова се зачудих.

# 83
  • у дома
Момичета, имам следния казус.
Майчинството ми е прехвърлено на мъжа ми. От друга страна обаче, той има една фирма (действа от време на време). Сега му излиза една поръчка и много би искал да я поеме чрез фирмата. Може ли да го направи, без да прекъсва прехвърленото му майчинство? Притеснява ме, защото той е собственик едноличен на фирмата и ще започне да се осигурява чрез фирмата по време именно на майчинството (поръчката му е точно за 2 месеца). Може ли отговор - дали би имал проблем, или не?

п.с. За доуточнение, той си има трудов договор и т.н. в едно учреждение, и оттам всъщност му е неплатения отпуск по майчинство (т.е., не е свързано с фирмата).

Благодаря предварително.

# 84
Момичета аз съм отново с въпрос.За 15 дни ,които се полагат на бащата при изписване се попълва приложение №13.Но кой го попълва-бащата или работодателя му?И кой трябва да го представи в НОИ?

# 85
  • София-Младост
Момичета аз съм отново с въпрос.За 15 дни ,които се полагат на бащата при изписване се попълва приложение №13.Но кой го попълва-бащата или работодателя му?И кой трябва да го представи в НОИ?
Бащата попълва и подава, заедно с др.документи до работодателя, а работодателя подава в НОИ.

*ЕлЕм
Пуснете едно запитване до НОИ, малко съм скептична в случая и мисля, че може да има прекъсване в майчинството. От друга страна има едно старо архивно писмо на НОИ, в което се казва, че майчинството се получава в пълен размер, при положение че майката в този период започне работа при друг работодател.

# 86
Ала-бала много благодаря за отговора.Шефа на ММ не бил запознат с този вид документи и за това да проверя.

# 87
  • София
Привет!
Оказва се,че документите ми за майчинство не са предадени в нои - потвърдено след писмено запитване до ТП София,а от офиса твърдят,че са ги пратили на счетоводната фирма, която се занимава с това. От седмица им звъня и ги моля да вземат от счетоводната фирма информация какво се случва и да ги спешат,но ме мотаят,че по телефон инфо не давали, били им писали мейл,но нямали отговор (вече 4 работни дни!!) иначе много любезни,като им се обадя и много загрижени.... има ли вариант да заведа жалба към агенция по труда, или директно да заведа дело, за това,че ме оставят без доходи за 2 месеца? към кого е най-добре да се обърна? Благодаря предварително!

# 88
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Привет!
Оказва се,че документите ми за майчинство не са предадени в нои - потвърдено след писмено запитване до ТП София,а от офиса твърдят,че са ги пратили на счетоводната фирма, която се занимава с това. От седмица им звъня и ги моля да вземат от счетоводната фирма информация какво се случва и да ги спешат,но ме мотаят,че по телефон инфо не давали, били им писали мейл,но нямали отговор (вече 4 работни дни!!) иначе много любезни,като им се обадя и много загрижени.... има ли вариант да заведа жалба към агенция по труда, или директно да заведа дело, за това,че ме оставят без доходи за 2 месеца? към кого е най-добре да се обърна? Благодаря предварително!

Ако болничният/приложението е представен на счетоводството през октомври, срокът за подаване в НОИ е 15 ноември...Така че не виждам забавяне.
Това са междуфирмени отношения и работодателят в случая следва да се разбере със счетоводството.
За дела като гледам няма какво да се претендира и говори изобщо....

# 89
  • София
на 15 август съм попълнила приложението, последният ден от болничния е 24 септември..та крайният срок е 15 октомври. дразнещото е,че не казват,че има проблем, а едните казват - ние сме го изпратили, другите- нищо не сме получили.... и не ми дават ни входящ номер, ни информация

Общи условия

Активация на акаунт