Майчинството счетоводно-62

• 39 731
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,имам един въпрос,ще съм ви благодарна,ако ми отговорите.

Може ли таткото да ползва отпуск за гледане на дете докато аз съм в майчинство?

# 391
в  болнични съм до 23 ноември вкл, от 24 съм в майчинство.Кога трябва да ми изплатят майчинството и кога  болничния?

# 392
  • Пловдив
в  болнични съм до 23 ноември вкл, от 24 съм в майчинство.Кога трябва да ми изплатят майчинството и кога  болничния?

Парите до 23 ти ноември ще ти ги преведат края на ноември.
Декларацията трябва да ти я представят в НОИ до 15 ти декември.И вече плащането много зависи кога ще я представят.Горе долу края на декември ще ти преведат остатъка от ноември.
Извади си ПИК код от НОИ,за да си следиш плащанията на сайта им,а не да се чудиш

# 393
Елфита ,а има ли вероятност последния болниччен който е до 23 .11 вкл да ми се изплати началото на декември ?

# 394
  • Пловдив
Елфита ,а има ли вероятност последния болниччен който е до 23 .11 вкл да ми се изплати началото на декември ?

да,има,но е малко вероятно.по-вероятно е да ти го пуснат в дните след 23 ти ноември
а за парите за остатъка то ноември,зависи кога ще ти представят декларацията в НОИ от работата.

# 395
  Момичета, искам да попитам нещо. Вчера родих в понеделник ще ни изписват. Оказа се че ММ, не може да отсъства от работа декември месец. Можели да ползва 7дни бащинство, вместо 15. И още нещо, ние нямаме брак, допълнителни документи трябва ли да се дават или само стандартните. Благодаря ви.

# 396
  • Варна
Пак да питам нещо, че като знам счетоводителката много ми е притеснено. На страницата на нои виждам единствено, че последните ми подадени данни да от 13.11., но нито дава че се обработват документите, нито нищо. Трябва ли да се панирам, че е объркала нещо или така си е нормално. Става въпрос за майчинство.

# 397
  • София-Младост
  Момичета, искам да попитам нещо. Вчера родих в понеделник ще ни изписват. Оказа се че ММ, не може да отсъства от работа декември месец. Можели да ползва 7дни бащинство, вместо 15. И още нещо, ние нямаме брак, допълнителни документи трябва ли да се дават или само стандартните. Благодаря ви.
Според мен ще трябва да си подаде документите като за 15дни, а след това да го прекъсне подавайки прил.12 за промяна в обстоятелствата...обадете се в НОИ и те да кажат, за да не стане проблем.

# 398
Здравейте ,бихте ли могли да ми кажете ,колко вноски трябва да бъдат внесени за да може лицето да посещава лекар ,Казаха ми ,че трябва последните 6 месеца да се внесат и тогава би могло ?

# 399
Здравейте, бременна съм в 6ти месец и ще раждам в чужбина. Имам ли право на някакви помощи, освен еднократните 250 лв от социално подпомагане за първородно дете?

# 400
  • В полите на Пирин планина
Здравейте ,бихте ли могли да ми кажете ,колко вноски трябва да бъдат внесени за да може лицето да посещава лекар ,Казаха ми ,че трябва последните 6 месеца да се внесат и тогава би могло ?
Ако са прекъснати здравноосигурителните права е е нужно да се внесат осигуровки за 36 месеца, за да се възстановят или да има пълни 3 години със здравни осигуровки.

# 401
Извинявам се предварително може би вече е отговаряно на подобен въпрос, но аз не можах да открия това което ме интересува.Казусът е:Бъдеща майка работи по заместване на друга ,чието майчинство вече тече и всъщност едната трябва да излезе, а другата да се върне горе-долу по едно и също време. Разбрах ,че договорът се прекратява,но какво става с майчинските- първата година, втората?И  какво се случва ако титуляра се върне преди 45 дневния болничен на заместника?

# 402
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ако титулярът се върне преди 45-дневния на заместника, то втория бива прекратен и няма право на майчинство, ако не си намери друга фирма.
Ако титулярът се върне след започване на 45-я на заместника, то втория бива прекратен, но получава обезщетение до края на 410-я ден, като този период не му се води за стаж и трябва сам да си плаща здравните о-ки, за да не му спрат здравноосиг. права.За втората година трябва да се назначи някъде, да отработи ден и после да излезе пак в майчинство, за да получава пари.

# 403
Много,много благодаря за бързия и изчерпателен отговор!Ако мога да попитам и нещо което пропуснах:Размера на майчинските първата година според осигуровките ли е или някакъв минимален?Благодаря предварително!

# 404
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Спрямо доходът от предходните 18 месеца е.

Общи условия

Активация на акаунт