Майчинството счетоводно-62

• 39 730
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
# 556
  • София

Точно за това говаря. Чл.328 ал.1 т.4. Така ще ме освободят. Въпроса ми беше от кога ще се смятат 2г назад за изчисление на обезщетението за безработица. 2г преди първия болничен, демек януари 2013 или 2г от дата на съкращение? И при изчисляването на обезщетението влизат ли пари за храна върху, които съм осигурявана, защото за изчисляване на майчинството не влизаха?

# 557
  • София-Младост

Точно за това говаря. Чл.328 ал.1 т.4. Така ще ме освободят. Въпроса ми беше от кога ще се смятат 2г назад за изчисление на обезщетението за безработица. 2г преди първия болничен, демек януари 2013 или 2г от дата на съкращение? И при изчисляването на обезщетението влизат ли пари за храна върху, които съм осигурявана, защото за изчисляване на майчинството не влизаха?
Чак сега разбрах какво питаш  Embarassed
2г назад обикновенно се смятат от месеца педхождащ освобождаването. Т.е. при прекратяване 12.2014 периодът е  11.2014-12.2012
и сега парите за храна няма да влязат според бен.

# 558
  • София
Много благодаря. 60% от общия доход за 2г назад нали така беше?

# 559
  • София-Младост
Много благодаря. 60% от общия доход за 2г назад нали така беше?
http://www.noi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso
6. Размер на паричното обезщетение за безработица:

Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния дневен размер на обезщетението за безработица, определени със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за всяка календарна година. За 2014 г. този размер е 7,20 лв.

# 560
Момичета имам нужда от помощта ви. Дребния (на 1година и 2 месеца е) започна да ходи на ясла на 1-ви декември, като ми прекратиха майчинството на 18-ти ноември (което незнам дали е така или трябваше на 1-ви декември да го прекратят, но станалото-станало). Получих част от парите за ноември (от 1 до 18.11) изчислени на база 340 лв. Имате ли идея от 19 до 30-ти ноември на каква база ще ми бъде изчислено обезщетението и кога да чакам превод? Има ли касателство с информация от яслите за децата, които са постъпили последно? Благодаря за отделеното време

# 561
  • София-Младост
Момичета имам нужда от помощта ви. Дребния (на 1година и 2 месеца е) започна да ходи на ясла на 1-ви декември, като ми прекратиха майчинството на 18-ти ноември (което незнам дали е така или трябваше на 1-ви декември да го прекратят, но станалото-станало). Получих част от парите за ноември (от 1 до 18.11) изчислени на база 340 лв. Имате ли идея от 19 до 30-ти ноември на каква база ще ми бъде изчислено обезщетението и кога да чакам превод? Има ли касателство с информация от яслите за децата, които са постъпили последно? Благодаря за отделеното време
На 18.11. вероятно ви е свършил периодът от 410 дни. Не става ясно кой и как е прекратил нещата на 18-ти, ходите или не на работа...някакви дати....

# 562
Майчета, налага ми се да взема болничен, хванал ме е грип и наистина не се чувствам добре.

Въпросът ми е - има ли право моето джипи да ми издаде  2 дни еднолично или трябва да е с ЛКК ?

Положението с броя болнични ми е следното:
Ползвала съм общо 48 дни (от позволените 40 еднолично плюс 20 с ЛКК).
Като използваните еднолично са 18, а с ЛКК са 30, тъй като детето беше със счупена ръка и се налагаше по-дълъг болничен.

Въпросът ми е има ли пречка моето джипи да ми издаде 2 дни болничен еднолично от нея, въпреки че вече съм ползала болнични с ЛКК?

Притеснявам се, че за грип не биха ми дали болничен с ЛКК.

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 16:35 от mama79

# 563
  • София-Младост
Майчета, налага ми се да взема болничен, хванал ме е грип и наистина не се чувствам добре.

Въпросът ми е - има ли право моето джипи да ми издаде  2 дни еднолично или трябва да е с ЛКК ?
Това е въпрос за личният лекар, няма значение диагнозата, ако имаш нужда от дом.лечение ще ти издадат болничен. ЛКК е да мине през два кабинета за подпис на други колеги.

# 564

Това е въпрос за личният лекар, няма значение диагнозата, ако имаш нужда от дом.лечение ще ти издадат болничен. ЛКК е да мине през два кабинета за подпис на други колеги.

Да, разбирам това - но въпросът ми е след като имам ползван вече 30 дни ЛКК и 18 еднолично, задължена ли е моята лекарка да издаде вече оттук нататък болничен с ЛКК или може еднолично?

# 565
На 18.11. вероятно ви е свършил периодът от 410 дни. Не става ясно кой и как е прекратил нещата на 18-ти, ходите или не на работа...някакви дати....

Детето ми е родено на 23 септември, като са ми подадени документите за 2-та година майчинство и си получавах парите за периода след тези 410 дена. От счетоводството са пуснали декларация за промяна на обстоятелствата, че детето ходи на ясла, а доколкото ми е известно (може и аз да греша) въпросната декларация трябва да се представи след като детето реално тръгне на ясла, а не когато е прието (а той е приет от 12-ти ноември) Надявам се успях да разясня неяснотиите Simple Smile Извинявам се за объркания пост   bouquet  bouquet

# 566
  • в матрицата
Някой знае ли дали вече е гласувано майчинството да се изчислява 24 месеца назад?

# 567
Може ли някой, който знае със сигурност да потвърди - може ли моето джипи да ми издаде болничен ЕДНОЛИЧНО без ЛКК. За 2014 г. съм ползвала 18 дни болнични еднолично, и 30 дни с ЛКК.
Длъжна ли е лекарката да ми оттук нататък да издава болничен с ЛКК, щом вече съм използвала 30 дни болничен с ЛКК?

P.S. Зададох въпроса по-рано, не не бях разбрана правилно. Притеснявам се данеби от НОИ да върнат болничния, ако е еднолично издаден.
Благодаря предварително за отговора!

# 568
Може ли някой, който знае със сигурност да потвърди - може ли моето джипи да ми издаде болничен ЕДНОЛИЧНО без ЛКК. За 2014 г. съм ползвала 18 дни болнични еднолично, и 30 дни с ЛКК.
Длъжна ли е лекарката да ми оттук нататък да издава болничен с ЛКК, щом вече съм използвала 30 дни болничен с ЛКК?

P.S. Зададох въпроса по-рано, не не бях разбрана правилно. Притеснявам се данеби от НОИ да върнат болничния, ако е еднолично издаден.
Благодаря предварително за отговора!
Аз знам че тя не може да издава повече от 14 дни на веднъж зависи за какво става въпрос .Моята АГ ми издаде веднъж тези 14 ,дни и сега си ходя на комисия за 30 дневния  .Докато дойде време за 45 дневния и да родя .

# 569
Здравейте от мен:)Имам следното питане - имам право на още 30 дни от ЛКК, но между последния болничен и 45 дневния остават само 8 дни. АГ ме накара да пусна отпуск за тях,но от работа ми отказаха, тъй като съм била в болнични.В такъв случай за колко дни се оформя този последен болничен от комисия или пък има ли право личният лекар да ми даде тези 8 дни?
Дано да съм обяснила ясно и благодаря предварително на който може да каже нещо по въпроса!!

Общи условия

Активация на акаунт