С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 443
  • 815
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Егоцентричността и наглостта на тези хора им пречи да се замислят, че децата им не търсят контакт заради тях самите, а не защото някой ги спира.

Недей да обобщаваш. Щото аз имам 2 приятелки, които целенасочено спират мъжете си от контакт с родителите им - доверявали са ми го. Wink

Мили млади дами, вие накъдето отивате, ние (свекървите) от там се връщаме - не го забравяйте.  Twisted Evil

# 31
Егоцентричността и наглостта на тези хора им пречи да се замислят, че децата им не търсят контакт заради тях самите, а не защото някой ги спира.

Недей да обобщаваш. Щото аз имам 2 приятелки, които целенасочено спират мъжете си от контакт с родителите им - доверявали са ми го. Wink

Мили млади дами, вие накъдето отивате, ние (свекървите) от там се връщаме - не го забравяйте.  Twisted Evil

Ами тя обобщава за нейното обкръжение, а ти за твоето.

# 32
Хм , не знам какъв мъж и жена трябва да си за да ти се влияе по този начин ?
Истински мъж на място не би позволил нито на родителите му да се месят, нито на жена му да му забранява / позволява еди какви си неща. Респективно и жената на място не би се бъркала в такива взаимоотношения и не би позволила да й се влияе /позволява еди какво си и от нейните и неговите родители ,както и от съпруга й.  Peace
Колкото и някои хора да си позволяват да коментират ,че те са основен и решаващ фактор в живота на сина си /дъщеря си ,толкова по -малко им вярвам .

# 33
  • София
Мили млади дами, вие накъдето отивате, ние (свекървите) от там се връщаме - не го забравяйте.  Twisted Evil
Е, и? Това като някаква заплаха ли да го тълкуваме.  Grinning Поне като "от там" се връщата, дано сте си взели и необходимите поуки, за да дадете тон и пример за добри и цивилизовани взаимоотношения.

# 34
  • София
Мили млади дами, вие накъдето отивате, ние (свекървите) от там се връщаме - не го забравяйте.  Twisted Evil
Е, и? Това като някаква заплаха ли да го тълкуваме.  Grinning Поне като "от там" се връщата, дано сте си взели и необходимите поуки, за да дадете тон и пример за добри и цивилизовани взаимоотношения.

Не като заплаха, а като мъдрост. С други думи сме видели и двете страни на медала - все пак и ние сме били млади снахи (взаимоотношенията, като такива, са ни известни). Ама вие още не сте станАли свекърви, та да видите какво е. Wink

Като ти дойде за снаха една подобна на ....., ще те питам как ще правиш цивилизовани  взаимоотношения. Ти понеже ще си със зет, дано да не ти е лют, че циЛиВилизацията...оле мале...иху аху.

# 35
    Хм, дали?
     Ако настояваш младите да ползват твоя опит (за да ги предпазиш от грешки), дали не си забравил какво е да си млад и кое е солта на живота?
     Имаше една хубава сентенция за грешките на младите и нерешителността на възрастните, като си я спомня, ще я напиша в темата. Много е подходяща за свекърви и тъщи - орлици.

# 36
  • Бургас

Не обобщавам. Говоря за егоцентричните хора по принцип. Такива може да са както свекъри, така и снахи, половинки, стринки и шуринайки. Просто дадох пример с моите свекъри и с тези на Мариана. Иначе и аз имам познати, млади снахички, които не са цвете за мирисане и са безкрайно нагли и егоцентрични. Тази тема е пример, че такива хора има както от страна на свекърите, така и от страна на снахите.

# 37
  • София
Като ти дойде за снаха една подобна на ....., ще те питам как ще правиш цивилизовани  взаимоотношения. Ти понеже ще си със зет, дано да не ти е лют, че циЛиВилизацията...оле мале...иху аху.
Аз спрямо бъдещия ми зет имам едно изискване - да обича, уважава и да се грижи подобаващо за дъщеря ми. Па ако ще като вещица да ме вижда. Няма аз да се женя за него.  Laughing

# 38
  • София
Аз спрямо бъдещия ми зет имам едно изискване - да обича, уважава и да се грижи подобаващо за дъщеря ми. Па ако ще като вещица да ме вижда. Няма аз да се женя за него.  Laughing

То така се почва...с изискванията. Wink
Първо е само едно, после - още едно, а после:
- Тате, защо баба тича на зиг заг из двора?
- За тебе баба, сине, за мене - тъща. Дай другият пълнител. Joy

П.С. Зетя ако рече, че ти трябва да им гледаш децата, пък те да си работят...

# 39
  • Tам през Атлантическия океан

Ако решиш че не е достатъчно ,че не покрива изискванията ти    Whistling Wink

Popule Wink

# 40
От темата за вицовете:

Какво е снаха? - Див звяр докаран вкъщи с музика..

Тъста е на операционната маса. Предстои операция от зетя-хирург.
- Синко, не забравяй, че ако нещо се случи с мен, тъща ти непременно ще дойде да живее при вас!

Мамо, излизам, какво да купя?
- Купи си къща и живей отделно!
....

# 41
все пак и ние сме били млади снахи (взаимоотношенията, като такива, са ни известни). Ама вие още не сте станАли свекърви, та да видите какво е. Wink

То въпроса е да станеш човек. Нататък е лесно. Прекалено много се акцентира върху пари. Според мен независимо с какво разполагаш, не бива да мислиш, че можеш да си купиш чуждите нерви. Като си решил да даваш - давай от сърце, а не с куп условности. Ако не ти се дава не давай. Това е все едно да купя на някого подарък панталон и да го задължа да навива крачолите 7/8 или да проявявам желание и аз да си го обувам, когато ми хрумне. Аз вече сериозно си мисля, че възрастните не трябва да подаряват никакви имоти при никакви обстоятелства, защото от там нататък си провалят отношенията с младите равноускорително. Да си седят в наследство евентуално или да се продадат на младите, нещо такова. Но да не си помагат иначе... лошо. А към кого се обръщаш, ако собственото ти семейство не иска да ти помага?

# 42
  • София
Ако решиш че не е достатъчно, че не покрива изискванията ти    Whistling Wink
Знаех си, че майките на синчета ще се хванат за думата "изисквания". По-добре ли ще се почувствате, ако я сменя с "надявам се". Ако дъщеря ми има достатъчно акъл в главата си, сама ще прецени кой мъж е подходящ за нея и кой - не.

П.С. Зетя ако рече, че ти трябва да им гледаш децата, пък те да си работят...
Чакай първо да видим какво ще сътворят сина и снаха ти.  Peace За мен има време, но дай боже ти да дондуркаш 1-2 внучета в скоро време.

# 43
  • София
Надявам се да не стигам до там, откъдето Popule се връща. Да се вживявам в ролята на великия манипулатор чрез един диван, да подхвърлям "финансови инжекции", за да ме слушат, да си мисля, че да лъжа най-близките си, за да се харесат, е нормално... Не, благодаря. Разбирам страха, който диктува тези действия, но не разбирам действията.

# 44
  • София
Популе звучи злобно. Дори и "майтапите" й са такива - злобарски и не на място.

Вицът за тъщите по-горе как да се тълкува - нито му е тук мястото, нито разбирам в каква връзка е пльоснат. Ама важното е, че на Популе й е смешно.

Общи условия

Активация на акаунт